Ay inşallah o günler gelsin bi an önce. :)her şey normal büyüyorlar merak etme; yeri gelecek gece uykusundan bile uyandıracak o kadar ben burdayımlar olacak Rabbim herkese nasip etsin
randevum iki hafta sonra artık gidince sömylerim ozaman doktoruma devam edersekalsiyum eksikliğinden ziyade magnezyum eksikliği bence canım kaslara vuruyo direkbenimde bacağım çekme yapııyor zaten gebeliktede magnezyum desteği veriyolar
Devam ediyor maalesef bir tanıdıkta varda dün bende ilkkez yasadım bu olayı basur mu bılmem kabızı bılmeyen bırıydım kan ilaçlarından dolayı oldum ilkkez kanama oldu ve canım cok yanıyoKızlar basur olan var mi bana ilk hamilelikten miras kaldi kanama acı vs yok ama affederisiniz meme olusuyor tuvalette sonra geciyor ... korkum şu doğumda sorun teşkil eder mi
Gerçekten her şeyi bu kadar didiklemek de hiç iyi bir şey değil resmen paronayak oldum ki hiç böyle biri değildim...Evet asıl cevapları o, ultrason faydalı bişey değil. Doğal bir oluşum var, tazecik beden, minimum dış etken istiyorlar.
Hamilesin hasta değil. Minimum tetkikle düzenli komteol yapıyorlar. Elbette riskli gebeliklerde ya da çopul gebeliklerde durum farklıdır ama bize bebek görüşü yok :)
Şükür her şey yolundaymış.
Böyle stresler yaşamamak için burda testlerden de haberimiz olmuyo işte. Doktor aramazsa herşey yolunda ama ararsa Jaws müziği eşliğinde panik olabilirsin pekala
aaa hadi hayırlısı o zaman benim de erkek sanırım ,ilk hamileliğimde çatır çatır erkek demişti dr erkek oldu bu 3 hafta sonra netleşir deyince acaba mı oluyorum :)
16+6 mı 15+6 mı :)16+6 dan selamlar :)
Benim doktorumda sgklı 300dü 360 olmuş ve her 10günden sonra bu para ödeniyor. Banada çok geldi ama daha beteri varmış istda bir hastanese sgklı muayene 620dediler bu ülkede insanlar 2100 tl asgari ücretle geçiniyor. Geçen sene devlettede takip oluyordum hem azarlanıyordum bebeğimi göremiyordum ekran hep doktora dönüktü hemde çıktı vermiyorlardı. İnsan hayatında kaç kere hamile kalıyorki bu özel anlarımızı parası olmayanlara nasıl eziyet haline getiriyorlar. Çok üzülüyorumValla ben her ultrasona tanıdık indirimiyle 320 veriyorum ve ultrasonlar sıklaşmaya başlıcak. Aslında hiç memnun değilim bu durumdan ama mecbur veriyorum..
Ücreti iyiymiş aslında ama ben ikiz gebeliğimde diyetisyene gittim günde 3 porsiyon süt ürünleri içeriyordu verdiği liste. Belli bir aydan sonrada 2 yumurta beyazı 1 sarısı şeklinde vermişti kahvaltıyı. Bana az geldi açıkçası.Canım gittim, daha önce gittiğim diyetisyenler daha kişiye özel bir liste veriyordu açıkçası ama şimdi o kadar para vermek istemedim. Bu diet listesini kişiye özelden çok, ikiz hamilelere özel olarak verdi. Bildiğin diet yani:) 95 lira verdim muayeneye. Ha beni çok tatmin etti mi bilemedim ama daha denemedim de... koyuyorum buraya canım:
Eki Görüntüle 2233691
Geçen sene gitmiştim tüp bebekti bizimki tüp bebeği özelde yaptım bana neden geldin dedi perinatolog. Aslında özele gücüm vardı ama ikiz olunca bir devlet bir özel 15günde 1 muayene oluyordum. Doktora gerçekten çok alınmıştım ve üzülmüştüm. Tüp bebeği özelde oldum diye doğumuda takipleride özelde olma zorunluluğu mu var bazen en ufak şeye azar işitiyorsun zaten gebesin hassassın. Allah parası olmayana yardım etsin iyi insanlarla karşılaştırsınCanım devlete gidince bizde göremiyoruz ama özelde doya doya seyret modu ekstra USG ücreti diye bişey yok tabi tuhafmis uygulama
Canım geçen sene ikiz gebeydim hiçbir şikayetim yoktu. Ablam yeğenime sünnet düğünü yaptıorda herkes aaa gebemisin çok güzelsin dedi, akşama eşim instagrama koydu koyma nazar değer dedim benim tanıdıklarımdan zarar gelmez dedi 5 gün sonra birde suyum geldi erken doğurdum bebeklerimizi kaybettik. Çok dikkat çekmeye gerek yok çok korkuyorum nazardanGünaydın kızlar. Nazara inanıyormusunuz.3 buçuk ayı geçtik ama hala birileri hamileliğimi öğrendiğinde tedirgin oluyorum. Sanırım zor elde ettiğimiz bir gebelikti ondan dolayı hala tedirginlik var içimde. Ama ne zamana kadar saklayacağız ki
Allah razı olsun eşinden.kesinlikle nazara inanıyorum canım ama nasibin ötesine kimse geçemez Allah ne yazdıysa o bende korkuyodum ama başa gelen geliyo naparsak yap.
Eşim her akşam elini karnıma koyup dua ediyo bence duanı et Rabbime bırak gerisini sal gitsin
Ahh ne anlayışlı bende benimkine kimseye söyleme dedim yok 3 ay dolmuşmuş akrabalar duyarsa sakladık diye alınır küserlermiş vs dedim küsen küssün bebeklerimi kaybetmişim daha önemlisimi var. Sen söyle herkese ama tembihle çocuklar duyulsun istemiyor onlar söyleyene kadar bilmiyormuş gibi davranın. Yat kalk kayınvaline dua et. Evimdeki orkidenin solduğunu bile arkadaşlarından duyuyorumBen soyledum kayinvalideme kimseye duyurmayin cunku ben soranlara yok deyip geçiyorum bilmesin kimse dedim o da sag olsun tamam dedi
Yine boy uzun ben 1,62 ve 67 kiloyum dizlerime binen kilodan dizlerim kıtırdığiyor artık. Tek gebelik 5 kilo aldım bende dikkat etmem lazımŞöyle diyim lor peynirini bile evde yapmamı istedi dietisyen. Kefir için sadece belli markalar verdi. Fındık yerine badem istediğimde sadece kabuklusu olur dedi yani bebek için sadece extra faydalı besinler. Ha ben bu kadar kasamam, benim sorunum zaten pizzalar, tatlılar vs.di. Bu diet üzerinden porsiyonları kendim ayarlarım artık. Tek yumurta diyor mesela, direk 2 yumurtayla başladım güne... lor peyniri yerine keçi peyniri yedim. Genede bu şekilde gidersem kilo alacağıma inanmıyorum.
@Eyslg canım 1.69 boyum 60 la başladım şuan 70 im.
Bende artık atmıyorum geçen gebeliğimde ağzım yandı.Ben inanıyorum canım. İlk hamileliğimde instagrama ilk foto attığımda kanamam olmustu sonradan kaldırdım. Aylar sonra bir daha baska foto atmıstım onda da sancım oldu erken dogum rıskım olustu 1 haftaya yakın hastanede yattım.Bir daha da doguma kadar foto atmadım.
16+6 mı 15+6 mı :)
maşallah canım büyümüş göbüş
İnşaallah canım, benim dogumum sirasinda bir sorun yaratmadi ama sen yine de doktoruna sor istersenBen de 15 kilo almistim ... bu sefer 1.5 kilo.aldim iyi gidiyorum ... ben de devamli itiriyorum insallah sorun yaratmaz
Benim doktorumda sgklı 300dü 360 olmuş ve her 10günden sonra bu para ödeniyor. Banada çok geldi ama daha beteri varmış istda bir hastanese sgklı muayene 620dediler bu ülkede insanlar 2100 tl asgari ücretle geçiniyor. Geçen sene devlettede takip oluyordum hem azarlanıyordum bebeğimi göremiyordum ekran hep doktora dönüktü hemde çıktı vermiyorlardı. İnsan hayatında kaç kere hamile kalıyorki bu özel anlarımızı parası olmayanlara nasıl eziyet haline getiriyorlar. Çok üzülüyorum
Ücreti iyiymiş aslında ama ben ikiz gebeliğimde diyetisyene gittim günde 3 porsiyon süt ürünleri içeriyordu verdiği liste. Belli bir aydan sonrada 2 yumurta beyazı 1 sarısı şeklinde vermişti kahvaltıyı. Bana az geldi açıkçası.
Geçen sene gitmiştim tüp bebekti bizimki tüp bebeği özelde yaptım bana neden geldin dedi perinatolog. Aslında özele gücüm vardı ama ikiz olunca bir devlet bir özel 15günde 1 muayene oluyordum. Doktora gerçekten çok alınmıştım ve üzülmüştüm. Tüp bebeği özelde oldum diye doğumuda takipleride özelde olma zorunluluğu mu var bazen en ufak şeye azar işitiyorsun zaten gebesin hassassın. Allah parası olmayana yardım etsin iyi insanlarla karşılaştırsın
Canım geçen sene ikiz gebeydim hiçbir şikayetim yoktu. Ablam yeğenime sünnet düğünü yaptıorda herkes aaa gebemisin çok güzelsin dedi, akşama eşim instagrama koydu koyma nazar değer dedim benim tanıdıklarımdan zarar gelmez dedi 5 gün sonra birde suyum geldi erken doğurdum bebeklerimizi kaybettik. Çok dikkat çekmeye gerek yok çok korkuyorum nazardan
Allah razı olsun eşinden.
Ahh ne anlayışlı bende benimkine kimseye söyleme dedim yok 3 ay dolmuşmuş akrabalar duyarsa sakladık diye alınır küserlermiş vs dedim küsen küssün bebeklerimi kaybetmişim daha önemlisimi var. Sen söyle herkese ama tembihle çocuklar duyulsun istemiyor onlar söyleyene kadar bilmiyormuş gibi davranın. Yat kalk kayınvaline dua et. Evimdeki orkidenin solduğunu bile arkadaşlarından duyuyorum
Yine boy uzun ben 1,62 ve 67 kiloyum dizlerime binen kilodan dizlerim kıtırdığiyor artık. Tek gebelik 5 kilo aldım bende dikkat etmem lazım
Bende artık atmıyorum geçen gebeliğimde ağzım yandı.
Hey maşallah tosuncuğa :):) 200 gr :):) Hayırlı olsun, sevindim heryeyin yolunda olmasına, darısı bizeSelam kizlar
Sabah kontrolumuz vardi
Hersey yolunda cok sukur
197 gr 16cm olmus yavrucugum
Cinsiyetimizi de ogrendik oglumuz geliyor
Maşallah, çok tatlı bir göbüş, manzara da güzel :) Kaçamak yapılmış, gezilmiş, tem,iz hava alınmış. Yarasın :)16+6 dan selamlar :)
KIZLAR MERHABA
BENIMLE BERABER OLAN HAMİŞLER BEBİŞ HAREKETLERİNİ HİSSEDİYOR MUSUNUZ NE SIKLIKLA HİSSEDİYORSUNUZ BEN KORKMAYA BAŞLADIM GÜNDE Bİ KEZ ANCA OLUOR YADA IKI ODA BAGIRSAKMI BEBEK MI BILMIYORUM
Olur :)19+3 te ayrıntılı ultrason olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?