Ultrasonda hep hareketliydi şimdi de durmuyor maşallah net net hissettiriyor annesine kendini çok şükürBenim kız daha hareketliydi ultrasonda hiç durmuyordu yerinde
Oğlum (yani erkekse hakkaten) ultrasonda hep uyuyo . Zorla elini kolunu sallarsa canı isterse arada salliyo iste
Ben zaten Normalde de tatlı sevmem ekşi acı tuzlu delisiyim de hamilelikten sonra bütün bütün limonlar yiyorum bencede tez doğruOğlumda tatlısız duramıyordum baklavalar havada uçuşuyordu. Bu seferki kız ve tatlıdan midem bulanıyor paso ekşili tuzlu şeyler yiyorum." Ye tatlıyı doğur atlıyı, Ye ekşiyi doğur ayşeyi " çok katılıyorum.
Doğuma kadar daha çok pozisyon değiştirir korkma Allah'ın izniyle .Kızlar kontrolden gelıyorum. Cınsıyet kesin erkek her sey yolunda sukur ama kordon boynundan gecmiş. Doktor dolanma değil hamilelerde yuzde 40 gorulebiliyor dedi. Ama içime kurt düştü yine de tabi
Aynen benimde gorumcem saklamıştı bizden o zaman çocuğum olmuyordu ve ben çok üzülmüştüm kiskanacagimi düşündü heralde diye düşündüm 4 aylıkken öğrendim hamile olduğunu bencede yakın biri saklayınca insan kırılıyor.Nazara ben de inanırım da buna çok kafayı takınca genelde paronayaya bağlıyor insanlar bir süre sonra
Mesela çok yakınım benden böyle bir şey saklarsa çok incinirim, ona kötü niyetle baktığımı düşünüyor demek ki derim. Ve bu beni cok üzer.
Aile ve yakın arkadaşlar arasında böyle şeylerin saklanmasından hiç hoşlanmıyorum, ben samimi bir insanim onlardan nesemi huznumu saklamiyorsam ayni seyi beklerim. Aksi halde sanki yüzüme baka baka bir iş çeviriyorlarmış gibi gelir. Niyetimden şüphe duyan insanlarla da eski samimiyetimi surduremem
Tabi bu söylediklerim konu komşu akraba degil. Yakın arkadaş çevresi ve birinci derece ailem için gecerli...
Kaynanam sağolsun özledikçe yaptırıyorBende bugün patates oturtması yaptım geçen konustuyduk ya :)))
Size de afiyet olsun canimm :))Kaynanam sağolsun özledikçe yaptırıyorbizde biliyosun yeni yedik afiyet olsun canım eline sağlık
Randevudan önce seni bilgilendirmeleri gerekirdi.benimde bi once ki kontrolüm sadece paralı ultrason du.kendim istemiştim.yoksa sigorta karşılamadığı için 14.haftadan 20.haftaya karargahı detaylı ultrasona kadar beklemem gerekiyordu. Pazartesi günü detaylık yaKızlar az önce doktordan geldim bebekler çok iyi içim rahatladı bugün çok hareketlilerdiDoktor bu haftadan itibaren sigorta destekli ultrason yapılmadığını, yaptırmak istiyorsam özel ödemem gerektiğini söyledi 40€ muş ödedim ben de Bebekleri görücem diye hevesle gitmiştim görmeden dönseydim çok moralim bozulurdu. Trde nasıl ücretli mi ultrason?
3 hafta sonra detaylı usg yapıcakmış, sonra perinatologa yönlendirecekmiş bir de o bakacakmış ve her ikisi de ücretsizmiş
Her ay kontrole gidecekmişim ama bebekleri görmeyecekmişim. Napıcam o zaman bebekleri görmeyeceksem? Bari kalp atışlarını filan dinleseler de iyi olduklarını bilsem
Son haftalarda tekrar sigorta destekli usg giriliyormuş veya riskli gebelikse sigorta ödüyormuş. Benimki riskli gebelik değilmiş her şey yolundaymış o yüzden gerek yokmuş.
Rahim ağzına bakar mısınız dedim hiçbir sorun yok her şey yolunda diyip tuhaf tuhaf suratıma baktı
Kilom nasıl diye sordum gayet iyi sadece 2 kilo almışsın dedi. Ama ilk 3 ay çok aldım sorun olur mu dedim. Aşırı alsan biz zaten uyarırız idrar sonuçların filan her şeyin iyi dedi.
Bugünkü randevumda bir garip geçti yani
Evet canım neyazikki durum öyle, senin bir daha ki kontrolunde sana da soylerler.eger ki rutin kontrol dışında herhangi bi şikayetle doktora gidersen ultrason yapabiliyorlar ki buda doktoruna kalmış birşey.onun dışında 20 - 21 . Haftalarda detaylı ultrasonu sigorta karşılıyor.ayrica detaylı ultrason da 4d ile de bakmıyorlar.sadece bebegin vucud ölçüleri ,beyni, kalbi ve midesine baktı doktor.okadarAa neden öyle ki bende almanyadayim ilk kez duydum böyle bisey herşeyi sigorta ödüyor diye biliyorum hatta 4 d ultrasonu bile yaptırırsan 60 euro dedi doktor sigorta geri verebilir sana dedi.
Sen hangi sehirdesin ben frankfurta yaşıyorum. Bebeği görmeyeceksek niye gidiyoruz ki artık doktora kaldiki senin ikiz takip edilmesi lazım.
İnşallah canım kravat takmış oglum boynuna napalım:)Doğuma kadar daha çok pozisyon değiştirir korkma Allah'ın izniyle .
Canım valla benim de indirimli 320. İlgisi falan süper ama şimdi kontroller sıklaşacak, az para değil yanii ama gerçekten bazı devler hastahaneleri de bi garip. Dietisyen devlet hastahanesindeydi, 12 deydi randevum gittim danışmada kimse yok!(öğle yemeğindelermiş), aşağı vezneye iniyorsun sonra doktoru görmeye tekrar yukarıya, bir de suratsızlar. Bende sinirliyim zaten şuara, dedim noluyo herkes gülümsemeyi unutmuş, bir suratsızsınız diyince tavır değişti. Muhattap bulamıyorsun soru sormak için...Benim doktorumda sgklı 300dü 360 olmuş ve her 10günden sonra bu para ödeniyor. Banada çok geldi ama daha beteri varmış istda bir hastanese sgklı muayene 620dediler bu ülkede insanlar 2100 tl asgari ücretle geçiniyor. Geçen sene devlettede takip oluyordum hem azarlanıyordum bebeğimi göremiyordum ekran hep doktora dönüktü hemde çıktı vermiyorlardı. İnsan hayatında kaç kere hamile kalıyorki bu özel anlarımızı parası olmayanlara nasıl eziyet haline getiriyorlar. Çok üzülüyorum
Ücreti iyiymiş aslında ama ben ikiz gebeliğimde diyetisyene gittim günde 3 porsiyon süt ürünleri içeriyordu verdiği liste. Belli bir aydan sonrada 2 yumurta beyazı 1 sarısı şeklinde vermişti kahvaltıyı. Bana az geldi açıkçası.
Ahh ne anlayışlı bende benimkine kimseye söyleme dedim yok 3 ay dolmuşmuş akrabalar duyarsa sakladık diye alınır küserlermiş vs dedim küsen küssün bebeklerimi kaybetmişim daha önemlisimi var. Sen söyle herkese ama tembihle çocuklar duyulsun istemiyor onlar söyleyene kadar bilmiyormuş gibi davranın. Yat kalk kayınvaline dua et. Evimdeki orkidenin solduğunu bile arkadaşlarından duyuyorum.
Ay benim abimde bilmiyor hamile olduğumu,ilkini kaybedince çok yıprandı ağladı abimBir de benim ağbimler 4. Ayda söyledi hamile olduklarını. Ben ilk günden sölemiştim:) şuan benden bir hafta öndeler. Kısaca neler oluyor, eşine söyle:)laiyka
Valla böyle olacak sanırım:)Kizlar dün detayli ultrasondan sonra eşimle avm gittik 4 saat falan dolaştık aman ya rabbim ayaklarimin ve baldırlarımın agrisindan duramadım. Sabah 4 te uyandım 6:30 kıvrandım agridan sonra eşimi uyandirdim 10 dakika falan masaj yapti biraz rahatladım uyumuşumay bu hep böyle mi olacak?
Bide ben hep evdeyim bu aralar hic disari çıkmıyorum hava soguk yerler buzlu annemde eşimde yasak koydular uzun aradan sonra ayakta durunca mi oldu acaba diyorumValla böyle olacak sanırım:)
Şimdi ben gittiğimde artık Ultraschall yapmayacak mı bebeği göstericek mı.Randevudan önce seni bilgilendirmeleri gerekirdi.benimde bi once ki kontrolüm sadece paralı ultrason du.kendim istemiştim.yoksa sigorta karşılamadığı için 14.haftadan 20.haftaya karargahı detaylı ultrasona kadar beklemem gerekiyordu. Pazartesi günü detaylık ya
Evet canım neyazikki durum öyle, senin bir daha ki kontrolunde sana da soylerler.eger ki rutin kontrol dışında herhangi bi şikayetle doktora gidersen ultrason yapabiliyorlar ki buda doktoruna kalmış birşey.onun dışında 20 - 21 . Haftalarda detaylı ultrasonu sigorta karşılıyor.ayrica detaylı ultrason da 4d ile de bakmıyorlar.sadece bebegin vucud ölçüleri ,beyni, kalbi ve midesine baktı doktor.okadar
Sigorta 11-12.haftalardaki ultrason dan sonra detayliya kadar ultrasonu karşılamıyor canım detaylida 19- 24.haftalarda yapılıyor sanirim.Şimdi ben gittiğimde artık Ultraschall yapmayacak mı bebeği göstericek mı.
Ay çok saçma bizim şansımıza mı böyle yaptılar.
Kızlar kontrolden geldik maşşallah oğluma gördüm içim rahatladı hareketlerini hissetmeyince korkmuştum.ve kaçınılmaz son glifora yani şeker hapına başladım artı omega3 ve d vitamini.ekstra olarak kızlar bi test istedi doktor bu haftalar yapılıyormuş daha önce hiçbirinizde duymadım yaptıran yada doktoru isteyen var mı? AFP testi? Özelde yine 350 TL test devlette yaptırıcam artık.merak edenler vardı rahim ölcüsü rahim ağzıyla ilgili ultrasonda ölctük herşey normal yürüdümde hareketlerde vajinaya baskı olayını sordum bebeğin ayakları aşağıda tekme atıyor normal dedi ateş basmasını sordum oda olurmuş çoğu gebede oda normalmiş 230 gr 16 cm olmuşuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?