- 4 Kasım 2018
- 293
- 834
- 23
- 35
+1 aynı durumdayızHareketlerını bes gun önce asırı hissettım cok net net vuruyordu ıkı gundur cok az hıssettım bugun öğleden berı neredeyse hıc hatta ter tırnağımdan cıkıyor bu haftalarda duzenlı takıp etmek yersız falan desemde yüreğimdeki endiselere engel olamıyorum
Napcaz böyle+1 aynı durumdayız
Bende yapturdım afp testi zorunlu değildi ama kanamalarım olduğu için yaptırdık biz çok şükür normal çıkmıştıKızlar kontrolden geldik maşşallah oğluma gördüm içim rahatladı hareketlerini hissetmeyince korkmuştum.ve kaçınılmaz son glifora yani şeker hapına başladım artı omega3 ve d vitamini.ekstra olarak kızlar bi test istedi doktor bu haftalar yapılıyormuş daha önce hiçbirinizde duymadım yaptıran yada doktoru isteyen var mı? AFP testi? Özelde yine 350 TL test devlette yaptırıcam artık.merak edenler vardı rahim ölcüsü rahim ağzıyla ilgili ultrasonda ölctük herşey normal yürüdümde hareketlerde vajinaya baskı olayını sordum bebeğin ayakları aşağıda tekme atıyor normal dedi ateş basmasını sordum oda olurmuş çoğu gebede oda normalmiş 230 gr 16 cm olmuşuz
Canım endişelenme belki arkasını dönmüştür bebeğinHareketlerını bes gun önce asırı hissettım cok net net vuruyordu ıkı gundur cok az hıssettım bugun öğleden berı neredeyse hıc hatta ter tırnağımdan cıkıyor bu haftalarda duzenlı takıp etmek yersız falan desemde yüreğimdeki endiselere engel olamıyorum
Canım ilk zamanlar icemiyordum, arada sırada Türk kahvesi içiyorum. Zararı yok çok az bi miligram olduğu için yine de her gün içmiyorum içim rahat etmiyor .Kızlar siz kahve iciyormusunuz ben bi kaç günde bi sütlü kahve içiyorum.kendimi suçlu gibi hisediyorum zararı varmıdır.
Evet değil mi arkasını dönünce de hareketleri hissedilmez ya da az hissedilir ben de oyle ınanmak istiyorum bu konular yoracak sanırım hepımızı Allahım nolur sağlıkla kucağımıza alalım büyütelimCanım endişelenme belki arkasını dönmüştür bebeğin
Bebislerin iyi olmasına çok sevindim canım maşallahKızlar az önce doktordan geldim bebekler çok iyi içim rahatladı bugün çok hareketlilerdiDoktor bu haftadan itibaren sigorta destekli ultrason yapılmadığını, yaptırmak istiyorsam özel ödemem gerektiğini söyledi 40€ muş ödedim ben de Bebekleri görücem diye hevesle gitmiştim görmeden dönseydim çok moralim bozulurdu. Trde nasıl ücretli mi ultrason?
3 hafta sonra detaylı usg yapıcakmış, sonra perinatologa yönlendirecekmiş bir de o bakacakmış ve her ikisi de ücretsizmiş
Her ay kontrole gidecekmişim ama bebekleri görmeyecekmişim. Napıcam o zaman bebekleri görmeyeceksem? Bari kalp atışlarını filan dinleseler de iyi olduklarını bilsem
Son haftalarda tekrar sigorta destekli usg giriliyormuş veya riskli gebelikse sigorta ödüyormuş. Benimki riskli gebelik değilmiş her şey yolundaymış o yüzden gerek yokmuş.
Rahim ağzına bakar mısınız dedim hiçbir sorun yok her şey yolunda diyip tuhaf tuhaf suratıma baktı
Kilom nasıl diye sordum gayet iyi sadece 2 kilo almışsın dedi. Ama ilk 3 ay çok aldım sorun olur mu dedim. Aşırı alsan biz zaten uyarırız idrar sonuçların filan her şeyin iyi dedi.
Bugünkü randevumda bir garip geçti yani
Valla bilmiyorum iki gun önce tık tık vurdu icerden, sonrası yok pozisyonunu degistirdi herhalde diye kendimi teselli ediyorum, en kısa zamanda tekrar vururlar ins.Napcaz böylekıZın diyorum vursana içi rahat etsin annenin ama yok sekerli seyler yıyorum yan yatıyorum ama
Bende devlete gidiyorum canım ama bakıyor uzun uzun anlatıyor usg resmi de veriyor ben memnunum çok şükür biraz doktorla da alakalı galibaÇok sevindim canimmmm şükür sağlıklı ya bebeklerin ne mutlu :) burada da devlet Hastanesi'ne gidersen parasız ama pek ilgili değiller bebek fotoğrafı vermiyorlar ve uzun uzun anlatmiyorlar. Ben özele gidiyorum 3 haftaya bir 90 lira veriyorum ama uzun uzun anlatıyor gösteriyor ve özel ilgileniyorlar . Ve 10 gün içinde tekrar gitmek istersem ücret odemiyorum. Bende bebeğime feda olsun diyorum gidiyorum. Perinatolog a ayrıca gideceğim ayın 14 ünde o da 300 lira istiyor. Şimdiye kadar özel de bir doğum parası harcadık sanırım :) Ben senin yerinde olsam her ay gider bebeğimi görürüm eğer imkanın varsa :)
Aslında hemen söylemek daha iyi :) o bisey degil abimin sevimsiz eşi hayirli olsun demeden önce niye bize söylemediniz derSeninkin nedeni farklı canım. Gerçi onlarda ilkini 4. Ayda kaybettikleri için nazar dğmesin diye söylemediler herhalde. Benimki de eş zamanlı, ben hemen söyledim ama:)
Bilmiyorum ki canım yeni mi çıktı.ama hamileligin basında bana doktorum liste vermişti.ucretlere dair. Hangisinin yapılmasını istiyorsam ona gore kendim randevu almalıyım diye.sejin çarşamba kontrolünde nasıl olur bilmiyorum ama normal de paralı olur diye düşünüyorum.hayirlisi olsun canım.yeterki bebeklerimiz sağlıklı olsunlarBu çarşamba bi dahaki kontrolüm .Ama daha önce doktorum hiç söylemedi yeni mi çıktı bu sistem .
Ben kullanıyorum ya tarçın hatta gripten çubuk şeklinde sıcak suda kaynatıp içtim birşey de olmadı çok şükür. Bağışıklığı güçlendirir diyor. Hamileler kullanabilir diyordu.Kaç kilo almışsın canım tarçıni ilk kez duydum yasak olduğunu
O endişeler hiç bitmiyor valla arkadaşım. Dün gördüm çok şükür beni 10 gün idare eder sonra başlarım artik tedirgin olmayaHareketlerını bes gun önce asırı hissettım cok net net vuruyordu ıkı gundur cok az hıssettım bugun öğleden berı neredeyse hıc hatta ter tırnağımdan cıkıyor bu haftalarda duzenlı takıp etmek yersız falan desemde yüreğimdeki endiselere engel olamıyorum
Fazla tüketiminde düşük erken doğum kasılma gibi durumlara sebep oluyormuş canim minimum tuketmekte fayda varBen kullanıyorum ya tarçın hatta gripten çubuk şeklinde sıcak suda kaynatıp içtim birşey de olmadı çok şükür. Bağışıklığı güçlendirir diyor. Hamileler kullanabilir diyordu.
2 haftadan çok net anlarsin canimKIZLAR MERHABA
BENIMLE BERABER OLAN HAMİŞLER BEBİŞ HAREKETLERİNİ HİSSEDİYOR MUSUNUZ NE SIKLIKLA HİSSEDİYORSUNUZ BEN KORKMAYA BAŞLADIM GÜNDE Bİ KEZ ANCA OLUOR YADA IKI ODA BAGIRSAKMI BEBEK MI BILMIYORUM
Adı ne kayınvalidenin ?Kizlar size bi sorun olacak Allah nasip ederse bir kızım olacak kayinvalidem adının konulmasını çok istiyor bende bir isim koymak istiyorum .konuştuk ben çok istediği için iki isimli olsun istedim kayinvalidem söyledim adımı tek koyarsan koy dedi. Çok kararsız kaldım biraz atıştık siz olsanız naparsiniz?
Şeker yüklemesinin asmde yapıldığını bilmiyordum 18. Hafta tetanoz diye beni hiç aramadilarAile hekiminin bana verdigi takip listesi belki size de yararli olur ..
Geçmiş olsun canımBizde bugün eşimle tekrar kontrole gittik geçen sefer eşim gorememisti. 1 haftada 100 gram almış ve 400 gram olmuş asker selamı veriyordu bebegim eli alnında :)) erken yumurtlama dedi kesin olarak doktorumuz 21 haftalık gorunuyoruz. Dolayısıyla bende aşımı gecikmesin diye oldum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?