Canım çok yürümüşün ama 4 saat bende pazar günü 4.5 saat yürümüşüm alt bölgemde ağrı oldu ogün hep gün sonu ayağımı attıkça baskı olduBide ben hep evdeyim bu aralar hic disari çıkmıyorum hava soguk yerler buzlu annemde eşimde yasak koydular uzun aradan sonra ayakta durunca mi oldu acaba diyorumay hamilelik böyle geçmez
Amerikada da sistem böyle. Gebelik boyunca 4 kere ultrasona giriyorsun. Ultrason cihazları okadar eskiki siyah beyaz. Ve benim taaa 1995-2000 yıllarında öğrenciliğimden kalma metod olan mezura ile rahmin ölçme yöntemini kullanıyorlar. Ya bizde sağlık sistemi çok gelişmiş ya biz bokunu çıkarmışız yada ultrasonun bir zararı var eski yöntemleri kullanıyorlar. İlk aylarda benim doktorumda kalp atımlarını dinletmeyi tercih etmiyordu ultrason ısı yayıp bebeğe zarar veriyordu diye. Biz yine özledikçe parasıyla değilmi diyip hastaneye gidiyoruzSigorta 11-12.haftalardaki ultrason dan sonra detayliya kadar ultrasonu karşılamıyor canım detaylida 19- 24.haftalarda yapılıyor sanirim.
Bir daha ki kontrolün nezaman?
Canım ben gebelik öncesinde de şeker hastasıyım gebelik de dietle birlikte bıraktım çünkü normal cıktı şekerim şimdi çok az bi yükselme var.ablamda tablet kullanmıştı.gliforun bi zararı yokmuş insülin kullanacak kadar da yüksek değil şekerim.benimde ikili güzel cıktı ama bilmem neden istedi ilk duydum bendeBen gebelikte şeker ilacını tablet olarak kullanan hiç duymadım. Hep parmak ucu kan şekerine göre insülin başlıyorlar. Birde diet. İstersen bir endokrin doktoruna sor. Bundan sonra takşpte olman lazım diabet bemşiresi sana çizelge çıkaracak.
Afp’ye gelince 2. Taramadan sonra yapılan 3. Tarama hesaplamasında başvuruluyır. Benim kardeşime doktoru afp artık zorunlu demiş benim doktorum ikili temiz çıkınca istemedi. Sanırjm bu doktordan dpktora değişiyor
Ya bence bizim Türkiye deki sistemin asıl sebebi tamamen ticari yok o test yok bu test yok şusu yok busu Allah aşkına annem zamanında ultrason bile yokmuş ne testi:))Amerikada da sistem böyle. Gebelik boyunca 4 kere ultrasona giriyorsun. Ultrason cihazları okadar eskiki siyah beyaz. Ve benim taaa 1995-2000 yıllarında öğrenciliğimden kalma metod olan mezura ile rahmin ölçme yöntemini kullanıyorlar. Ya bizde sağlık sistemi çok gelişmiş ya biz bokunu çıkarmışız yada ultrasonun bir zararı var eski yöntemleri kullanıyorlar. İlk aylarda benim doktorumda kalp atımlarını dinletmeyi tercih etmiyordu ultrason ısı yayıp bebeğe zarar veriyordu diye. Biz yine özledikçe parasıyla değilmi diyip hastaneye gidiyoruz
Sen türkiyedemisin canım? Eğer türkiyedeysen ben gebelikte şeker ilacını kesip insüline geçtiklerini biliyorum, mutlaka dahiliyeci ile görüş kadın doğum bilmeyebilir. Yurtdışındaysam bilemicemCanım ben gebelik öncesinde de şeker hastasıyım gebelik de dietle birlikte bıraktım çünkü normal cıktı şekerim şimdi çok az bi yükselme var.ablamda tablet kullanmıştı.gliforun bi zararı yokmuş insülin kullanacak kadar da yüksek değil şekerim.benimde ikili güzel cıktı ama bilmem neden istedi ilk duydum bende
Evet canım sağlık konusunda türkiye bence çok önde gidiyor ama bence sadece paran olursa bundan yararlanabiliyorsun. Turkiyede Allah gerçekten kimseyi dar da zorda koymasın .cok uzuluyorum. Almanyada böyle birşey yok canım.herkes eşit şartlarda.parasi olan da olmayanda.kontroller ücretsiz.Tabi burda sigortasız insan bulamazsın..Tr de doğum bile parayla.cok üzülüyorum bu durumlaraAmerikada da sistem böyle. Gebelik boyunca 4 kere ultrasona giriyorsun. Ultrason cihazları okadar eskiki siyah beyaz. Ve benim taaa 1995-2000 yıllarında öğrenciliğimden kalma metod olan mezura ile rahmin ölçme yöntemini kullanıyorlar. Ya bizde sağlık sistemi çok gelişmiş ya biz bokunu çıkarmışız yada ultrasonun bir zararı var eski yöntemleri kullanıyorlar. İlk aylarda benim doktorumda kalp atımlarını dinletmeyi tercih etmiyordu ultrason ısı yayıp bebeğe zarar veriyordu diye. Biz yine özledikçe parasıyla değilmi diyip hastaneye gidiyoruz
Türkiyedeyim canım ilk önce dahiliyeye gittim hamile kaldığımda oda ilk bu tableti yazıcaktı sonra diet ve ölçüm verdi normal gidince yazmadı şimdi yine 100 çıktı açlık bu doktor da zaten illaki senin yükselicek diyip bunu verdi haftaya gidicem başka doktora ona da danısıcam canım.bende sadece insülin veriliyor sanıyordum bursa bir arkadaş daha tablet içiyormuş şekeri olan kim ismi hatırlamıyorumSen türkiyedemisin canım? Eğer türkiyedeysen ben gebelikte şeker ilacını kesip insüline geçtiklerini biliyorum, mutlaka dahiliyeci ile görüş kadın doğum bilmeyebilir. Yurtdışındaysam bilemicem
Rutinde istenmio die biliyorumKızlar yok mu yahu doktoru AFP testi isteyen bir benden mi istendi?
Canım dortlu testın içinde bakılıyor ama istersen tek basına da bakılıyor. Omurlar arasında acıklı var mı onu olcuyor yanlıs hatırlamıyorsam. Bazı doktorlar tedbir amaçlı istiyorKızlar yok mu yahu doktoru AFP testi isteyen bir benden mi istendi?
Bu çarşamba bi dahaki kontrolüm .Ama daha önce doktorum hiç söylemedi yeni mi çıktı bu sistem .Sigorta 11-12.haftalardaki ultrason dan sonra detayliya kadar ultrasonu karşılamıyor canım detaylida 19- 24.haftalarda yapılıyor sanirim.
Bir daha ki kontrolün nezaman?
Afp omurgada aciklik varmi yokmu ogrenmek icin yapilan testtir. Bende yaptirdim kan aliyorlar 2 gun sonra cikiyor sonucu normal araliktaysa sıkıntı yok. Eger ust yada alt bir deger cikarsa down sendromu ve omurgadaki aciklik gercekten varmi saptamak icin ya amniyosentez yada nifty testi istiyorlar canim benim ikilim temiz cikmisti omurgada saglamdi bir bakalim istersen dedi baktirdim. Tercihe bagli biraz aslindaCanım ben gebelik öncesinde de şeker hastasıyım gebelik de dietle birlikte bıraktım çünkü normal cıktı şekerim şimdi çok az bi yükselme var.ablamda tablet kullanmıştı.gliforun bi zararı yokmuş insülin kullanacak kadar da yüksek değil şekerim.benimde ikili güzel cıktı ama bilmem neden istedi ilk duydum bende
Biz bulamadık sen bulursun inşallah :)) marketlerde hep sade dondurma var :)
Kızlar kontrolden gelıyorum. Cınsıyet kesin erkek her sey yolunda sukur ama kordon boynundan gecmiş. Doktor dolanma değil hamilelerde yuzde 40 gorulebiliyor dedi. Ama içime kurt düştü yine de tabi
Amerikada da sistem böyle. Gebelik boyunca 4 kere ultrasona giriyorsun. Ultrason cihazları okadar eskiki siyah beyaz. Ve benim taaa 1995-2000 yıllarında öğrenciliğimden kalma metod olan mezura ile rahmin ölçme yöntemini kullanıyorlar. Ya bizde sağlık sistemi çok gelişmiş ya biz bokunu çıkarmışız yada ultrasonun bir zararı var eski yöntemleri kullanıyorlar. İlk aylarda benim doktorumda kalp atımlarını dinletmeyi tercih etmiyordu ultrason ısı yayıp bebeğe zarar veriyordu diye. Biz yine özledikçe parasıyla değilmi diyip hastaneye gidiyoruz
Anladım canım Internetten araştırdımda sizlerden hiç duymayınca merak ettim yaptırcaz artık bakalımAfp omurgada aciklik varmi yokmu ogrenmek icin yapilan testtir. Bende yaptirdim kan aliyorlar 2 gun sonra cikiyor sonucu normal araliktaysa sıkıntı yok. Eger ust yada alt bir deger cikarsa down sendromu ve omurgadaki aciklik gercekten varmi saptamak icin ya amniyosentez yada nifty testi istiyorlar canim benim ikilim temiz cikmisti omurgada saglamdi bir bakalim istersen dedi baktirdim. Tercihe bagli biraz aslinda
Seninkin nedeni farklı canım. Gerçi onlarda ilkini 4. Ayda kaybettikleri için nazar dğmesin diye söylemediler herhalde. Benimki de eş zamanlı, ben hemen söyledim ama:)Ay benim abimde bilmiyor hamile olduğumu,ilkini kaybedince çok yıprandı ağladı abimbu sefer biraz büyüsün de öyle söyleyelim dedik. Bugün şok olacak kesin :)
Maşallah Sayecim. Kocaman olmuş kuzular. Allah tamamına erdirsin inşallahBen de bebekleri gördüm geldim:) çok şükür iyiler 228 gr birisi 218 gr birisi olmuş. Haftalarıyla ıymumlular çok şükür. İkisi de hala erkek
Evet canım geldi. İnşallah sen de kavuşursun hemencik. İyi yapmış eşin. Onların da gönlü olur.Oyy hadi gözün aydın canım gelmiştir senınkı o zaman şimdi
Benim eşim pazar gelcek ailesiyle döndu yaz tatiline kadar görmeyecek diye , pazar da evimize geliyo özgürlüğe kavuşturlarailesi canlı yayın actı izledim insanın nasıl gözü doluyor yaaa
Benden istemedi canımKızlar yok mu yahu doktoru AFP testi isteyen bir benden mi istendi?
Evet canım çok şükür hepimize sağlıkla kucaklamak nasip etsin rabbimMaşallah Sayecim. Kocaman olmuş kuzular. Allah tamamına erdirsin inşallah
Evet canım geldi. İnşallah sen de kavuşursun hemencik. İyi yapmış eşin. Onların da gönlü olur.
İnşallah canım doktor kordon dolanması değil boynundan geçiyor sadece dedi. Insallah ayrıntılı usgye kadar o da gecer de rahatlarım:)O konuda şanslıyım. Burda dondurmacimiz var taze taze yapiyo yaz kış ))
Korkma Allahın izniyle. Suda balik gibi yüze yüze ne şekilden şekile giriyorlar. Hem oksijeni gırtlaktan degil göbek bağından alıyorlar anne karnında. Merak etme bir şey olmaz allahın izniyle
Yanı adamlar o cihazları kendi üretmesine rağmen bizim kadar kullanmıyorlar
Bizde bütün doktorların yanında bu cihazlar var. Bence biz b.k unu çıkartıyoruz. Onlar gerekeni yapıyorlar ve olabildiğince doğal gidişatı bozmuyorlar, zihinlerini de bulandirmiyolar yok o tetkik yok bu tetkik derken
Anladım canım Internetten araştırdımda sizlerden hiç duymayınca merak ettim yaptırcaz artık bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?