2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Merhabalar ikili testim normal çıkmıştı dörtlü test yapıldı 1/260 riskli çıktu nifty test için kan verdim. Bu sırada bi perinatologa gittim bağırsağında parlaklık ve beyin onurilik sıvısında kist gördü. Şuan çok endişeliyim böyle biley yaşan varmı?

Endol bebegin kalbine zarar veriyormus ve suyunu azaltiyormus
Bende haftada 1 kullaniyorum ve korka korka makattan atiyorum zaten ardindan lavaboya cikiyorsun bilmiyorum etki ediyormudur o zaman

Benimde ablam doktor bende okudum zararlı diye sordum ona, o da dediki son 3 ay özellikle kullanmamak gerekiyormus, çünkü şuan bebeğin kalbinde delikler varmış ve ordan sıvı akışı galiba sağlanıyor yada nefes alması tam hatırlamıyorum, son 3 ayda artık o delikler kapanmaya başlıyormuş, bu ilaç kapanmasını engelliyor yada yavaslatiyirmus, su an çok kanamam olduğu için bi kaç gün kullan dedi 3 gün kullandım sadece, ama çok yoğun kullananlarida okudum hatta sıvısı fazla olan bebekler içinde sivi azaltıcı olarakta kullanılıyormuş. Inşallah daha kullanmama gerek kalmaz.

Peki yeni doğduklarında nasil arabaya koyucaz ki? Oto koltuğa koymak gerekmiyor mu? Yani mesela disari çıkartıcam çocuğu 1 aylıkken yürüyerek oto koltuk lazim olmuyor mu?
Ana kucağı dediğimiz oto koltuğu olarakta kullanılana hep koyuluyor. Ana kucakladı travel sistemde alsanız bastonda alsanız onlara uyumlu oluyor yada küçük bir aparat gerekiyor. Arabanın üzerin e koyup dışarı çıkabilirsiniz çok rahat

Oto koltuğu eğer ana kucağı var ise 1 yaşına kadar Hiç gerekli değil ben 0-18 almıştım oto koltuğunu ama keşke daha büyük alsaydım.dedim kızım artık zor sığıyor yeni.almam gerek

Canım puseti zaten elle taşımak icin demedim bebek arabasına takiyorsun ya hani onu demek istedim bebek arabasından çıkarıp arabaya takiyorsun ama deidgiN gibi o 1 yaşına kadar kullaniliyor. Yani Türkiye de öyle mi bilmiyorum bak böyle

Eklentiler

• FB922A19-3A22-4D11-8126-C74882C71CBE.webp
    29,7 KB · Görüntüleme: 34
Hah canım bende onu demek istedim canım ama kendimi anlatamadim çünkü Türkçe isimlerini bilmiyorum hic birinin benim demek istedigim ana kucağı oro koltugu hem bebek arabasina tkailir hemde arabaya

Kanguru diyorum ben de canım

Oto koltuğu eğer ana kucağı var ise 1 yaşına kadar Hiç gerekli değil ben 0-18 almıştım oto koltuğunu ama keşke daha büyük alsaydım.dedim kızım artık zor sığıyor yeni.almam gerek
Evet ama zaten belirli bir yaştan sonra oto koltuğunu değiştirmek gerekir,en azından burdaki yasalar böyle

Hah canım bende onu demek istedim canım ama kendimi anlatamadim çünkü Türkçe isimlerini bilmiyorum hic birinin benim demek istedigim ana kucağı oro koltugu hem bebek arabasina tkailir hemde arabaya
Şimdi kendi kullandiklarimin fotoğrafını koyucam belki daha net anlaşılır :)

Evet ama zaten belirli bir yaştan sonra oto koltuğunu değiştirmek gerekir,en azından burdaki yasalar böyle
Burda direk 0-36 kg satılıyor, 1 yasa kadar ana kucağı kullanıp sonra diğerine geçmek daha mantıklı bizim.icin en azından 2 kere almak gerekmez

Anladim canim sen hadi kendi kullandıklarını göster bana sana zahmet :)

Bu ilk kullandığım travel sistem olandı. Ilk zamanlarda sadece ana kucağını üstüne takip kullandım, hem oto koltuğu olarakta kullanılıyor zaten, 360 derece dönüyordu ister bebek sana baksın istersen dışarı çok rahat tek tuşla donduruyorsun. Biraz büyüyüp oturmaya başlayınca diğerine geçtik ama o çok ağır oluyordu eğer araca binip bir yere getireceksen, çünkü birde içind e bebek oluyordu agirlasiyordu bazen takılıyordu sınır ediyordu insani, o yüzden bundan vazgeçip baston almaya karar verdik. Bununla sadece bahçeye indirip gezdiriyordum, bahçe arabasi oldu bize.

Eklentiler

• Screenshot_20190210-231942_Google.webp
    22 KB · Görüntüleme: 50
  • Screenshot_20190210-232428_Google.webp
    21,6 KB · Görüntüleme: 45
Anladim canim sen hadi kendi kullandıklarını göster bana sana zahmet :)

Daha sonra başka bir baston aldım ama kızım agirlastikca sürmesi zor oldu, en son chicco lite way 3 aldım 25 kg ya kadar taşıdığı için çok rahatladık. Bu gibi baston modellerinde böyle anakucagi alternatifi var hemde anneye dönük oluyor bebek. Egee ilk başta travel sistem almamış olsaydım böyle bir set alırdım. Travel setin icnde ana kucağı olduğu için sadece bastonu aldım ve rahat ettim. Inşallah biraz açıklayıcı olmuştur :) yinede bir sorunuz varsa her zaman burdayim

Eklentiler

• Screenshot_20190210-232007_Google.webp
    24,5 KB · Görüntüleme: 49
  • Screenshot_20190210-232100_Google.webp
    34,9 KB · Görüntüleme: 44
İşte onu pek bilmiyorum da tek yönlü mü iyi çift yönlü mü bebeğin kontrolü için pencere zaten oluyo bence yeterli gibi geliyo bana
Bilemiyorum ki canım, ikizlerde mükemmeli yok bence. Bastonlarda bebeğin altına muhakkak bi pike,örtüü koymak lazım ilk aylar. Teklerde seçenek çok canım, görüp danışıp muhakkak kafana yatanı bulursun

Kızımda ayrıntılı ultrasonda var dendi beyninde kist ve kalbinde parlaklık. Geçti sonra canını sıkma boş yere

İşte bende yenidoğana uygun bebek arabası alıcam ve 0-36 ay oto koltuğunu otomobile sabitlicem kalıcak orda 1 yaşından sonra tekrar almama gerek kalmicak yani amacım o 12 ay sonra neden değiştireyim mantığıyla gidiyorum

:) harikanın eş değer anlamısın vallahi öyle güzel beni anlayıp,anlatın ki çok çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…