2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Şimdi anladım canım :) Türkçe isimleri farklı olunca gerçekten anlamıyorum,arkadas görselle çok net anlati. Sana da teşekkür ederim canım

Bizim işimiz Bi tık daha kolay valla Allah yardımcınız olsun inşallah içine sineni bulursun sende canım

Şimdi anladım canım :) Türkçe isimleri farklı olunca gerçekten anlamıyorum,arkadas görselle çok net anlati. Sana da teşekkür ederim canım
Yani bende orda ki isimlerini bilemiyorum da görsellerden aynen az çok anlarsın
Amacım bende rahat olayım bebekte çünkü köpek ölüsü gibi ağır Bi bebek arabasını kullanışlı bulmuyorum kuzum amacım hafif az yer kaplayan bebeğinde rahat edebileceği Bi araba almak

Şöyle bana doktor bu hızla gidersen toplamda 30 kilo alırsın sen, bu sefer karın bölgen şişecek nefes alamıcaksın, vücut da zorlandığı için bebekleri yabancı madde görüp onları atmak isteyecek ilk dedi. Ben ilk 5 aydan 10 kilo aldım amaonun dışında tabiki kilo alcaz, abartı olmadığı sürece korkma yanii :))
Kesinlikle ikizler için herşey zor, tecrübesiz öğrenmeye çalışmak o kadar zor ki... kanguru çok mantıklı cnm, bu travel sistemde ana kucağı da dahil diye ben ayrıca almıcam en azından şimdilik :)

Valla bende aynen öyle bisey istiyorum hemde evimde de yer yok katlansin küçülsün istiyorum. Çok gezmek gerekecek anlaşıldı doğru düzgün bisey bulana kadar

Kizlar bisey sordum ama goren olmadi.Travel sistemleri onermiyo kimse ama normal baston arabalara ek olarak birde puset lazim anladigim kadariyla
Oto koltugu ayri birsey sanirim.Puset kucuk oto koltugu gibi bisey yani ilk sene kullanilan.Yanlis mi anlamisim? Daha uzun sureli kullanim icin ayriyetten bi oto koltuguda almak gerekiyor anladigi mkadariyla. Bu durumda travel sistem zaten normal arabaya ek olark pusetle birlikte set olarak satilanlar degil mi yani basta bunu almak mantikli degil mi? Karisik anlattim sanirim ama anlatabildim umarim

Aynen canım, ben daha önce yazmıştım benim yeme anlamında biraz kesmemin nedeni ikizlerde erken doğuma sebebiyet vermesin diye. Yoksa her türlü kafaya koyduktan sonra veririz
Evet canım haklısın ablamda aşırı kilo aldı ikizleri 7 buçuk aylik doğdu malesef 1 ay hastanede yattı çok zor olmuştu..inşallah senin bebisler zamanını bekler..

Uyu sen canım, kuzular iyiler merak etme. Kocaman oldu var ve seni özlediler. Kendini de onları da yorma annesi.

Kaçıncı haftada geçti ? Şuan aklımda binbir soruyla büyün interneti okudum galiba.
İnternetten okuma, sonraki haftalarda geçti kızım sağlıklı teyzesi seninki de geçecek merak etme. Boş yere yavrunu strese sokma

Bebek arabaları da mı küçk geliyor yani belli bir aydan sonra? Ben şimdi bunu aldım diyelim?

Yani illa bastona mı dönmek lazım sonra

Kızlar bişey sorucam, ben günlük ped kullanmıyorum mantar sebebi. Ama günde 3-4 kere iç çamaşırı değişiyorum. Bazen 1 tl kadar aniden ıslaklık hissediyorum. Acaba bu normal mi 1 haftadır progesteron jele başladım onun mu etkisi yoksa keseden kaçakmı var acaba?

Evet canım doğru anlamışsın aslında oto koltuğu 1 yaşından sonra oturur pozisyonda arabada kullandığımız ama bebek arabasının üstüne koyduğumuz ana kucağı da emniyet kemeriyle arabaya bağlanıp küçük bir oto koltuğu oluyor

Evet canım haklısın ablamda aşırı kilo aldı ikizleri 7 buçuk aylik doğdu malesef 1 ay hastanede yattı çok zor olmuştu..inşallah senin bebisler zamanını bekler..
Erken doğurmamak için mi hastahanede yattı cnm, ikizler kuvezde mi kaldılar? Kaç kilo almıştı ayıptır sorması? Valla annelik başlı başına zor işmiş :)

Bebek arabaları da mı küçk geliyor yani belli bir aydan sonra? Ben şimdi bunu aldım diyelim?
Eki Görüntüle 2234484
Yani illa bastona mı dönmek lazım sonra
Belli bir süreden sonra çocukların boyu uzadığında ayak koyma yeri çok yukarda kalıyor bunların ve bacakları kıvrılıyor rahat olmuyorlar sonuç bastona dönüş

Ins canim evet sivisi fazla olanlara veriliyor
Benimde rahim agzinda dikis oldugundan cok kasilmam oluyor dr izin vermedi kullanmama ama bazi dr veriyor
Korkarak 1 _2 defa kullandim kasilmami geciriyordu ama ins hic kullanmadan bu sureci atlatiriz

Bilim insanları yapay rahimde bir kuzuyu yaşatmayı başardı
Öne Çıkanlar Sağlık Video
27 Nisan 2017

Bilim insanları, plastik bir torbaya benzeyen yapay bir rahim kullanarak prematüre kuzuları haftalarca canlı tutmayı başardı.

Yapay rahim minik kuzuya, besin açısından zengin bir kan kan dolaşımı ve koruyucu amniyotik sıvı da dahil olmak üzere, fetüsün büyümeye devam etmesi için ihtiyaç duyduğu her şeyi sağladı. Uzmanlar, bu gelişmenin bir gün, prematüre bebeklerin hayatta kalma şansını artırmak için kullanılabileceğini, bunun için insan fetüsü denemelerinin birkaç yıl içinde mümkün olabileceğini söylüyor.

Gebeliğin yaklaşık 23. ve 26. haftası gibi kritik bir dönemde doğan prematüre bebekler gelişimini tamamlayamıyor. Bu bebeklerin akciğerleri havayla temas edecek kadar gelişmiş olmadığı için neredeyse %70'i hayatını kaybediyor.

Çalışmanın sahibi Philadelphia Çocuk Hastanesi ekibi, bu yapay rahmin elbette annelerin yerini alamayacağını, ancak çok erken doğan bebekleri desteklemek için daha iyi bir yol bulmaya çalıştıklarını ısrarla belirtiyor.

Yapay rahmin ismi Biobag

"Biobag" adı verilen yapay rahim, fetüsün korunması için amniyotik sıvıya benzeyen, sıcak su ve tuz ilaveli bir karışım içeriyor. Bu sıvı, bebeğe taze bir beslenme sağlamak için her gün yenileniyor.

Yapay rahim içindeki kuzu, annesinden plasenta yoluyla oksijen ve besin temin edemiyor. Bunun yerine, göbek bağı ile özel bir makineye bağlı. Bebek kuzunun kalbi kan pompalama işini yapıyor, göbek bağıyla bağlı olduğu makineye kullanılmış kanı gönderiyor ve bu kan vücuda geri dönmeden önce makine tarafından yenileniyor.

23. haftadan önce doğan prematüre bebeklerin hayatta kalma şansı sıfıra yaklaşırken, bu oran 23. haftada %15, 24. haftada %55 ve 25. haftada %80'e çıkıyor. Çalışmada, 22 haftalık insan bebeklerine eşdeğer prematüre kuzuların Biobag içinde gelişebildiği görüldü. 28 gün sonra, kuzuların ciğerleri yeteri kadar geliştiğinde yapay rahimden çıkarıldılar ve hava solumaya başladılar.

Araştırma ekibinden Dr. Alan Flake, kuzuların her açıdan normal bir gelişme gösterdiğini söyledi. Ancak hala üstesinden gelinmesi gereken birçok problem var. Biobag steril ve kapalı olmasına rağmen önemli bir enfeksiyon riski mevcut. Bir insan bebeğini rahim içinde büyütmek için besin maddelerinin ve hormonların doğru karışımını bulmak da bir zorlu bir süreç.

Çalışma geliştirilebilir olsa bile, ebeveynlerin böyle bir tedavi için psikolojik olarak ne tepki vereceği de belirsiz. Araştırmacılardan Dr. Marcus Davey, "Ünitenin geleneksel kuluçka makinesine benzeyeceğini düşünüyoruz. Bir kapak olacak ve gereken ısıya getirilmiş Biobag'in içine bebeği yerleştireceğiz" diyor.

Edinburgh Üniversitesinde üreme tıbbı ve bilim profesörü Colin Duncan ise bunun çok önemli bir bilimsel gelişme olduğunu vurguluyor ve ekliyor: "Bu tedavinin öncesinde daha fazla araştırma ve geliştirme gerekiyor, bu nedenle tedavinin hayatımıza girmesi zaman alacaktır."

Kaynak: www.bbc.com/news/health-39693851
Orijinal video: Futurism

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…