2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Siz kabizsiniz bende ishal dun doguruyom sandim sancidan duramiyodum kahveye limon damlattim ictim iyi oldum sukur ishalde sancisi cok kotu oldum sancisindan kabizda zor ilk 3 ay kabizdim simdi de ishal bedenim kafayi yedi resmen

Çok zordur bilirim ne oturabilirsin ne tuvalete gidebilirsin Allah yardımcın olsun inşallah hafifler tuvaletinde düzene girer ben kullandığım vitaminlere bağlıyorum rahat rahat çıkmamı çünkü gebe değilken günde 1 çıkıyodum şimdi 2 3 oluyo
B vitamini özellikle çok çok etkili

Uzar uzar merak etme hormon fazlalığı var bizde, çabuk uzuyor

Çok geçmiş olsun, çok zor valla. Anestezi alma diye izin vermiyordur doktorun. Alternatif yollar dene bari

Canım 5. Aydan sonra yeme içme önemli diye biliyorum, bi doktorunla da konuş istersen. En azından bolca vitamin versin..

yemek için o kadar gayret ediyorum ki. Yesem de midemde durmuyor bisey ne yapacagimi şaşırdım. Vitaminler de daha fena yapiyo midemi. gercekten artik eziyete döndü hamilelik. Geçen hafta daha iyiydim ama (

Bir de bu halde işe gitmek, çalışmaya çalışmak, sabah erkenden uyanmak zorunda kalmak vs bunlar da ayrı strest yapıyor bende.

Artik bu gruba girip birşeyler okuyasim yazasim bile gelmiyor sinirlerim bozuldu iyice

Bebeğe ayrı oda yapmayı düşünmeyenler çok doğru bi karar verdiğinizi tecrübeyle sabitleyebilirim oğlum 2 yaşındayken odası oldu ve bizim odanın dibinde olmasına rağmen bir de çekyat koydum odasına ara ara orda yattım hastalandığında vs. öncesinde iyi ki yapmamışım sadece ona özel şifonyer tarzı yarisi çekmece yarısı dolap şeklinde yaptırdım kıyafetleri için.. şimdi de koskocaman gardrobu var o küçük şifonyer kardeşinin olucak..1,5 yaşına kadar odamızda beşiğinde 2yasina doğru da yavaş yavaş kendi bazasında yatmaya alıştı ve 2yaşta tamamen ayrıldı

Allah şifa versin
Başka bir doktora gittin mi?
Hemeroid problemi gebeligin ilerleyen dönemlerinde daha büyük sorunlar çıkartıyor. Çok acilse gebelikte bazi ameliyatlar yapılabiliyor
Mesela ben de 22. Haftada safra ameliyatı olucam muhtemelen. Çok örnek var gebelikte ameliyat olmaya dair

Bunyesine göre mi bebeğine göre mi değişir bilmem ama ger gebelik farklı oluyor canım bu kaçıncı hamileliğin bilmiyorum ama sonraki bile tam tersi olabilir...kimisi hiç bulanmaz kimisi dogurana kadar kurtulamaz...sen mideni rahat tutacak şeyleri deneme yanılmayla bulmaya ve kendini kafanı rahat tutmaya bak...inşallah sağlıkla kavuşunca hepsini unutacaksın

Evet bak aynı dusunmusuz hazır satılan dolaplar ilk etap için hem gereksiz hem aşırı pahalı Fuzuli masraf. Senin ki gibi bı dolap yaptirmayi düşündüm bende kendim tasarlayip marangoza yaptircam tanidiga. Büyüyen beşikler bana çok güvensiz geldi içim isinmadi bı turlu nedense. Sanırım oda fikri bı kaç sene sonra dusunulmeli. Hem zaten baktın ki bebeğin ayrı yatabilecek kıvamda mağazalara kıran girmedi ya ihtiyaç halinde gidip alabilirsin :)

Katılıyorum. Biz oda yaptık da noldu. Daha doğru düzgün büyümeden herseyini değiştirdik:))

Hayır canım yanlış hatırlamıyorum kanım düşük, hatta doğum esnasında da kan kaybedeceğimiz için hemoglobinden bahsetti. Hgb düşüklüğü sadece demirden değil onun yanı sıra, folik asit ve B12 vitamin eksikliğinden de kaynaklandığı için decavit günde 2 kere denicez 1 ay dedi. Demekki her Dr un tedavisi farklı, aile hekimimiz benim velim, kadın doğum doktorumuz ise hem velim hemde eşimin yakın arkadaşı olduğu için başlarından savacaklarını düşünmüyorum.

Çok teşekkür ederim desteğiniz için.
Ikinci hamileliğim. Ilki de böyle zordu, yasadiklarimi hic unutmadim, unutmak pek mumkun olmuyor, zaten bu sebeple altı sene hiç düşünmedim.:) Bu da supriz geldi

Kızım dünyaya bedel, onunla yaşadığım her an için binlerce sukur. Eminim ufaklık da öyle olacak

Ama.bir daha bebek düşünmek mi. Asla !!!
Bağlatıcam zaten kendimi.

Bizim ilk çocuk ama biz de yapmayacağız, ahşap sepet beşik var yanına 1 küçük gardırop yeter diye düşünüyoruz ama inşallah pişman olmayızz

Şu dönemde gerçekten ozencle hevesle para tuzaklarına düşüyor aileler..Ama bebeğin gelişimi kişiliği bakalim neyi gerektirecek...onları düşünüp zamanla kaç yaşında hazır olabileceğini gözlemleyip ona göre bir yol izlemek daha bilinçlice olur.
. Hem defalarca düzen degistirecegine genç odası çocuk odası arası birşeyle çözüm bulunur...Ben de tanıdık bi marangoza yaptırdım baza başlığı ve büyük gardrobunu da kırmızılı kremliydi..arabalı yatak istemesin diye uyku setini arabalı aldım..her yönden tasarruf ve herkesin işine gelecek türden oldu.hem kırmızı olması kardeşinin kız olma ve dolabı ortak kullanma ihtimaline karşı iyi seçimdi çok şükür memnunum şimdilik...küçük dolap ve çekyat de ilerde odadan çıkacak ve ufaklığın yatağıyla büyüğe çalışma masası eklenecek onun da zamanı var daha bakalim

Çok doğru bi tespit, hatta yorumunuzu okurken aklıma eşimin bekarlık gardırobu geldi, dedim neden sırf rengi uymuyor diye dolap alayım ya da yaptırayım, en iyisi o dolabı terastan indirip istediğim renge boyamak, işte böyle böyle birbirimize fikir olacağız :) hevesle bazen gözümüz bi şey görmüyor dediğiniz gibi :)

Çok iyi düşünmüşsünüz sonuçta çocuğunuz ayy bu ne ben çiçekli böcekli dolap istemiştim demeyecek..kendi zevkine göre oda yapacağınız gün geldiğinde alırsınız beraber istediginiz gibi

Bende oda yapmayı düşünmüyorum,odam da Yok zaten ama ben kendimi biliyorum 1.5-2 yaşına kdar kıyamam başka oda da yatirmaya

Herkese merhaba arkadaslar bende insallaj haziran yada temmuz annesi olucagim 3 gun once renkli ultrasona girdigimde doktorum bebegin kafasının aşağıda oldugunu ve rahmimin kisaldigini erken dogum riski olduğunu soyledi hamilelerin duasi kabul olur derler hepinizden nacizane dua istiyorum.suan igne ilac kullanıyorum cuma gunu kontrolum var insallah hayirli sonuçlar alayim dualariniza talibim

Gecmis olsun canim. Kendini fazla yorma. Dualarimdasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…