Ama sen dilekçe yazmadığın, kendim ayrılıyorum diye bir yazının altına imza atmadığın sürece sen çıkmışsın gibi gösteremezlerki.Planladığım değil aslında, yarım maaş gibi olacak o da ama hiç yoktan iyidir tabi. Benim tek canımı sıkan bu işte, bir de çıkartılma değil kendim çıkmışım gibi gösterecekler büyük ihtimal tamam burada da sorun yok ama bu sefer işsizlik maaşı ücretsiz izin gibi haklardan mahrum kalma imkanım var
Bu ayımı yemeselerdi bari diyorum bende o yüzden ama işte planı yapmışlar, yerime eleman dahi almışlarBen geldim çalışayım diyemem
Büyük ihtimal bana istifa dilekçesi yazdıracaklar diye düşünüyorumAma sen dilekçe yazmadığın, kendim ayrılıyorum diye bir yazının altına imza atmadığın sürece sen çıkmışsın gibi gösteremezlerki.
Keşke böyle olmasaydı bende çıkmak istiyorum çocuğuma kendim bakmak istiyorum ücreti izin bitince bende düşüneceğim ... en azından ücreti izinlerin bitene kadar kalmış olsaydın biraz rahat ederdinBenim moralim pek iyi değil dün işyerim beni çağırdı raporumu uzatmamı istediler sonra da çıkışımı verecekler-miş. Yerime de birini almışlar zaten 5 gün önce. Ben zaten çıkmayı düşünüyordum yani daha hamile kaldığımda bile nisan sonu Mayıs gibi çıkarım diyordum. Fikrim değişmemişti ancak böyle onlar diyince bi öküz oturdu içime.
En azından bu ayı tamamlasaydım çalışarak daha iyi olurdu.
doğum parası hakkım zaten olmuyordu yarı zamanda işkurdan çalıştığımdan (normal sigortaya yeni geçmiştim primden ötürü kurtarmıyor) diyecek arkadaşlar için şimdiden not olarak düşeyim de..
Evi ben geçindiriyordum eşimin kazandığı harçlığımız oluyordu şimdi ne olacak sürekli düşünüyorum. Bu ayı da çalışsaydım aklımda ki birkaç şeyi de alır düzlüğe çıkarır kafam biraz daha rahat olurdu
İşten çıkarma yasağı var sanırım ama patrın laflarımı bastırdı çalışmak istemiyorsun diye diye bu virüste zaten mümkün değil çalışman sende kendini riske atmak istemezsin vs diyor sanki benim fikrimmiş gibi
Evet canım sizi takip ediyorum ama yazmaya pek gücüm yok o günden beri enerjim düştü yani psikolojik ..5 gün oldu sağlıkla güzel sonuç bekliyorum.@MaYa_MiLa canım nerelerdesin?
ulasimiz sonuç çıkmadı sanırım daha değil mi sen nasılsın okuyorsun ama yazmıyorsun pek. Ne zaman vermiştin kanı? 1 hafta olmuştur sanırım çoğu bitti azı kaldı inşallah hayırlı haberler gelecek
Ücretli izinim hiç olmadı kiKeşke böyle olmasaydı bende çıkmak istiyorum çocuğuma kendim bakmak istiyorum ücreti izin bitince bende düşüneceğim ... en azından ücreti izinlerin bitene kadar kalmış olsaydın biraz rahat ederdin
Yarısı bitmiş hadi bakalım gönlünü ferah tutEvet canım sizi takip ediyorum ama yazmaya pek gücüm yok o günden beri enerjim düştü yani psikolojik ..5 gün oldu sağlıkla güzel sonuç bekliyorum.
Çok sağol bitanem Allah razı olsun ..İçim ferahladı sayendeÜcretli izinim hiç olmadı ki
Bende kendim bakmak istiyorum ama şu virüs ortamı herşeyi tepetaklak yaptı valla. Maddi manevi vurdu :/
Yarısı bitmiş hadi bakalım gönlünü ferah tut
Teyzem yeni doğum yaptı 42 yaşında ona da neler neler dediler.. Geçtim down sendromunu sırt açıklığı var dediler. Hamile kaldığı andan itibaren tansiyon sorunu oldu bebeğe kan gitmez büyüyemeyecek dediler anomoli olması kesin dediler karnında ölecek dediler ay neler neler o da çok çekti ama erken doğum oldu fakat yine de sağlıklı sapasağlam şimdi anasının kucağında şükür ki1 küsür kg doğdu 35 haftada .
insan bunları da duymaktan sıkılıyor ama gönlün ferah olsun diye yazmak istedim ne kadar başarılı oldum bilmem ama
Kimsenin üzülmesine dayanamıyorum hele ana karnında olunca ne olduğu belirsiz bir şekilde müdahale etsen edemezsin bakmak istesen bakamazsın anca sabır gerekiyor bazı şeyler için o da insanın içini içini yiyor iyi biliyorumÇok sağol bitanem Allah razı olsun ..İçim ferahladı sayendeZaman ayırıp yazman bile çok iyi geldi..
Canim benim ya anlıyorum seni.. Zor geciyodur zaman haliyle... Ama insallah sonucu buna degecek kadar guzellikte olacak canimEvet canım sizi takip ediyorum ama yazmaya pek gücüm yok o günden beri enerjim düştü yani psikolojik ..5 gün oldu sağlıkla güzel sonuç bekliyorum.
Amin inşallah. Sabretmekten başka çaremiz yok.Çok sağol canım benim..Kimsenin üzülmesine dayanamıyorum hele ana karnında olunca ne olduğu belirsiz bir şekilde müdahale etsen edemezsin bakmak istesen bakamazsın anca sabır gerekiyor bazı şeyler için o da insanın içini içini yiyor iyi biliyorum
Allah hepimizi ferahlığa kavuştursun inşallah
Amin inşallah kuzumCanim benim ya anlıyorum seni.. Zor geciyodur zaman haliyle... Ama insallah sonucu buna degecek kadar guzellikte olacak canim
Oyle canim tabi hic bisey bilmeyince kafana takacagin bisey de olmuyor. Ama simdi öyle mi?Amin inşallah kuzumBekliyoruz bakalım.. Sağlığını istiyorum ..İnan ki 23 Haftalık olduk daha tadını çıkaramadım. Oğlumda hiç bir şey bilmiyordum ama çok güzel geçmişti.
Hiçbir şey bilmemek, farkında olmamak çok güzelmiş.
Planladığın duruma yakın bir şey yaşamışsın yine de bu da güzel. Ama işsizlik maaşı şartlarını sağlıyorsan işveren ile görüş en azından onu al. Hamile işçi çıkarmak büyük ceza gerektirir ama açık kapı bırakmak istiyorsan olmuyor evet. İşçi çıkarmak bun3 aylık dönemde yasak ama onun istisnai bir çıkmarma kodu illa ki vardır. İşten çıkışlarda bir çok kod kullanılıyor. Neticede devam eden inşaat işleri var ve bu şirketlerde günlük personel sirkülasyonu oluyor. Muhasebecinizle görüşün illa ki sana ve mevcut yasal duruma uygun açık kapı bulacaktır.Planladığım değil aslında, yarım maaş gibi olacak o da ama hiç yoktan iyidir tabi. Benim tek canımı sıkan bu işte, bir de çıkartılma değil kendim çıkmışım gibi gösterecekler büyük ihtimal tamam burada da sorun yok ama bu sefer işsizlik maaşı ücretsiz izin gibi haklardan mahrum kalma imkanım var
Bu ayımı yemeselerdi bari diyorum bende o yüzden ama işte planı yapmışlar, yerime eleman dahi almışlarBen geldim çalışayım diyemem
Güzel sonuçlar gelecek inanıyorum. En kötüsü beklemek. O da geçecek.Amin inşallah. Sabretmekten başka çaremiz yok.Çok sağol canım benim..
Görüşeceğim inşallah yüz yüze. Madem iki tarafta çok zarara uğramasın orta yol bulunsun .Bakalım nasıl olacakPlanladığın duruma yakın bir şey yaşamışsın yine de bu da güzel. Ama işsizlik maaşı şartlarını sağlıyorsan işveren ile görüş en azından onu al. Hamile işçi çıkarmak büyük ceza gerektirir ama açık kapı bırakmak istiyorsan olmuyor evet. İşçi çıkarmak bun3 aylık dönemde yasak ama onun istisnai bir çıkmarma kodu illa ki vardır. İşten çıkışlarda bir çok kod kullanılıyor. Neticede devam eden inşaat işleri var ve bu şirketlerde günlük personel sirkülasyonu oluyor. Muhasebecinizle görüşün illa ki sana ve mevcut yasal duruma uygun açık kapı bulacaktır.
Evet sen diyesiceksin ki “ben bu ay çalışmak istiyorum maddi olarak hesabımı bu şekilde yapmıştım, önümüzdeki ay da rapor alabilirim ancak çıkış yapmak istemiyorum fakat siz çıkarmak istiyorsanız çıkarabilirsiniz, buradaki işsizlik maaşı gibi haklarımdan yararlanmak istiyorum. “ muhtemelen üstüne gelecek baskı yapacak falan, kötü olmadan ama benim ihtiyacım var ve bu şekilde yapmazsam zor durumda kalcam diye kibarca açıkla yani onun sinirlenip üstüne gelmesine fırsat vermeden anlat. Üstüne gelmeye devam edecektir, sinirlenme ve ihtiyacın olduğunu vurgulamaya devam et. Sonuçta istifa dilekçesi yazmadığın sürece ne yaparsa yapsın hakkını korumuş olursun.Büyük ihtimal bana istifa dilekçesi yazdıracaklar diye düşünüyorum
Çıkarmak yasaklanmış çünkü
Daha açıkça yazayım anlatamadım sanırımYazmasam ne olur? Ben sadece bu ay çalışmak istiyorum ama işverenim izin vermiyor.
Ya rapor almayacağım zoru zoruna çalışmaya gideceğim mecbur çalıştıracak ya da rapor alacağım ayımı tamamlayacağım zaten çıkacağım içinde dilekçemi yazıp çıkacağım
Başka seçenek yok sanırım.
Ben mi göremiyorum yoksa öyle mi? :/
Kızlar bugün doktorum bana sırt üstü yatma artık dedi. Hatta ilişkiye girerken bile sırt üstü yapma değişik pozisyonlar dene dediBende sol tarafa yatmayı çok öneriyorlar dedim. Yok biz kilolu kadınlara sol yana yatmayı öneriyoruz sen zayıfsın istediğin tarafa yat istersen kapanarak yat bebek ezilmez korkma dedi. Sadece sırt üstü izin vermiyor niye acaba.
Canım banada olmuştu. Alttan muayene oldum sıkıntı yok ultrasonda kese ya da diğer alanlarda kanama yok. Anlamadılar benimkinide. Yorulduğun için olabilir denmişti.Merhaba kızlar,iki gün önce biraz ağrım vardi,sonra peceteye bir damladan az kan bulasmisti,burda da kimsenin enerjisini dusurmeyeyim diye yazmadım,bugün kontrole gittik Allah'a bin şükür bir sıkıntı görünmedi,alttan da baktı doktor emin olmak için,mantar oluşmuş krem falan yazdı,ondan olmuş olabilir dedi.Bu arada bebeğim 300 Gr kadar olmus,maşallah kuzuma☺
Sağol canım zaten başka seçenek yok bakalım ne diyecekler. 2-3 hafta daha idare edemiyorlarsa yani..Evet sen diyesiceksin ki “ben bu ay çalışmak istiyorum maddi olarak hesabımı bu şekilde yapmıştım, önümüzdeki ay da rapor alabilirim ancak çıkış yapmak istemiyorum fakat siz çıkarmak istiyorsanız çıkarabilirsiniz, buradaki işsizlik maaşı gibi haklarımdan yararlanmak istiyorum. “ muhtemelen üstüne gelecek baskı yapacak falan, kötü olmadan ama benim ihtiyacım var ve bu şekilde yapmazsam zor durumda kalcam diye kibarca açıkla yani onun sinirlenip üstüne gelmesine fırsat vermeden anlat. Üstüne gelmeye devam edecektir, sinirlenme ve ihtiyacın olduğunu vurgulamaya devam et. Sonuçta istifa dilekçesi yazmadığın sürece ne yaparsa yapsın hakkını korumuş olursun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?