2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Evet abartmakta üstümüze yok Allah sonumuzu hayr etsin

olabilir canım.benim ağzımdanda kan geliyor birds ona rağmen doktora falan gitmedim evde atlattım,bu arad burnumun tek tarafı malesef benimde hep tıkalı

Amacım karşılıklı polemige dönüştürmek değil asla genel olarak yazıyorum ama bu yasak cok mu sürpriz oldu insanlara ben ona şaşırdım. Hani bi adım ötesi oldu bu sadece stokculuk degil deginmek istedigim ama bu durumları dusunup 1 kg un atiyorum 5 yumurta vs bulundurmak cokta uzak bi mantık degildi bence son gunlerde yasanılan durumlardan sonra..
Hadi hepsini gectim 2 gun ekmek yenmese ne olacaktı ki virüsün bu kadar yayılmasına değer miydi bilmiyorum... Meshur lafa gelecek ama ekmek yoksa makarna yenseydi veya evde olan her ne ise o yenseydi de boyle görüntüler gormeseydik keske...
Yarın oburgun belki daha uzun yasaklar olur mu olmaz mı bilemeyiz.. Bu durumda ne yapıcak mesela bugun bu kargasaya sebep olanlar bunları düşünüp en az derece de bile olsa hayati seyleri evde bulundurmak gerekli bence.. Sahsi fikrim..

Bu dönemde zaten teması azaltmak için için alışveriş toplu yapılmalı. Eşim hergun işegidip gelmesine rağmen sadece izin günü alışveriş yapıyor ki toplumsal temas azalsın. Eskiden 10 yumurta alırdım 3 günde hem gezme bahanesi olsun diye ama 1,5 aydır sadece 2 kere market yaptık. . Maalesef ben bu akşam ümidimi herşeyi kaybettim 1 buçuk aydır verdiğim mücadeleyi.. evde hiç birşey olmasa o kalabalığa kesinlikle yine girilmez hele birde o alınan colalari görünce yıkım oldu resmen. Çok üzgünüm. . Bizler toplum olarak hâlâ kavrayamadık birçok şeyi. Uyari gündüz verilseydi eminim bunun 2 katı olacaktı ki ilk vaka açıklandığında marketlerin hali ortadaydı. . Yönergeyle beraber açıklama yapılabilirdi ama sokağa çıkmak yasak olacak diyip para çekmeye çıkmak, akar yakıt almak .. bunları unutup artık uyuyabilmek istiyorum..

Hehe gülümsedim
Aslında kolay yapılmasına yapılır ama dediğim gibi başlangıçta zincir çekiyorsun. Videodan baka baka yapacaktım ama o bile olmadı.
Zincirin biri büyük biri küçük olmuş bakıyorum yamuk olmuş Sonucu görünce korktum valla. Düz zincir bile çekmeyeceksem ne battaniyesi diye
Öylelikle vazgeçtim. Çevredekiler çok dedi elin alışkın değil devam et alışacak düzelecek diye ama ben bir şeye emek verirken sonucunu göremezsem hemen soğuyorum o isteğim kaçıyo

Insallah sonunu getirirsin ben bayadir elime almdm bida bnmkide diyor doguma bitermi

Insallah sonunu getirirsin ben bayadir elime almdm bida bnmkide diyor doguma bitermi
Biter biter hergün 10 dakika ayırsan bile yeter
GünaydınAkşam izlediğim videolar yüzünden bütün gece rüyamda korona olacağım diye birilerinden kactim piskolojimi bozdu ya
Yaa vallahi bende rüya gördüm ama hatırlayamıyorum. Sonumuz hayrolsun
Ben bizim doğum yapacağımız zamana bi düzen oturtulur diye düşünüyordum ama sanırım pek mümkün olmayacak

Valla hiçbir kuvvet beni o kalabalığa sokamazdı. Bide biri yasmış cocuğunun bezi biten vardır girilir diye. Ha bez günlük alınan ya da evde sıfır kalınca mı alınan bişey. Ben hiç bilmiyorum kızımın dötüne takcak bezim kalmayınca bez aldığımı bitmeye yakın alırsın.
O değildi sosyal medyada da bakıyorum herkes bu durumdan şikayetçi o zaman dün akşam ki kalabalıkları kavgaları kimler yaptı.
Ben hepsini hayretle izledim

yaren92

Bizde onceden belli seyleri indirimli gordugumuzde stok seklinde alıp sebze meyve gibi seyleri bikac gunluk veya bittiginde alırdık ama dun bi adamın fotosu var Luppo almis kasada bekliyor Luppo ya Luppo bunun icin mi disari çıktın be adam.. Bunun icin mi 3-4 haftadir evde kalan coluk cocuk yasli hamile herkesin emegini hic ettin.. Dun gercekten baskasi adına utanmak ne demek onu anladim ben..[/QUOTE]

Benide ayni sekilde.. Bunu öngörmek cok zor degildi ki.. Dun yasak geldi esimle 1 dk oncesinde ne yapiyorsak onu yapmaya devam ettik ne disari çıkma ne alincak var mi diye panikleme.. 15 gun olcak bu yasak deseler yine cıkmama gerek yok..

Ayrica evet bebek bezi de cok şaşırtıcı Bebek bezi bittikce alınabilcekler sırasinda asla olamaz cunku ne zaman bitecegini kestiremezsin bi ishal olur gunde 3-4 harcayan cocuk 10 bez harcar.. Ne yapti simdi dun 1 paket mi bez aldi yine alan cok merak ettim onun icin cikan olduysa.. Borc harc vs bi sekilde o bezdende yedekli konulmaliydi 1 paket dahi olsa.. Böylece dün cikmamis olurdu.. Ayni sekilde mama alanlar.. Son 2 olcek kalincaya kadar mamayi bekleyemezsin mutlaka evde olmalı. O gun cok acıktı dusundugunden fazla yedi mesela cocuk ne olcak gece mamasi bittigi icin sabaha kadar acından aglatcaklar mi cocugu bu durumları düşünüp yine bi sekilde bi kutu olmalıydı..
Yani suan durumu en kötü olcak insanlarin bile evinde bi bakliyat 1-2 paket makarna vs vardır hic yoksa bile belediyeler dağıttı onlara basvurulsaydi..
ben gercekten dun o kadar insan neden sokaga çıktı anlamadim 2 gun icin bu kadar paniklemek..
virusu yenmekte başarılı olan Cin nasil başarılı oldu ya bi bakmak lazım..
Bence guzel bi adımdı sokaga cikma yasağı..

Sokağa çıkma yasağı ilan edip virüsü en çok yayan ülke biz olduk sanırım dün itibariyle, tüm önlemler 2 saatte çöp oldu, nasıl bu kadar düşüncesiz olabilirler anlamıyorum, iki güncük sadece evdekilerde idare edilse ne olacak sanki, ekmek yoksa da herkesin evinde unu tuzu mayası vardır mutlaka ekmek yap, poğaça yap, makarna ye, bakliyatsız makarnasız ev mi var. Keşke görülen bir şey olsaydı şu virüs belki o zaman anlaşılırdı varolan tehlike, başlarına gelmeden acı bir tecrübe yaşamadan akıllanmayacaklar maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…