2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293

Bende hiç son bez kaldığını hatırlamam 2 saat misafirliğe giderken bile insan yanına 4,5 bez alıyor ne olur ne olmaz diye. Ama yok bahane lazım. Arkadaşım vardı her akşam kk paylaşıma artık yasak gelsin yazarken bu saatte yasak mı olur çocuğun sütü yok yazmış. Biz ne virüse, ne yasağa hiçbirşeye hazır değilmişiz. Sadece klavyeymis güç. Sabah 5te anca uyudum ya ben bunu hissederken acaba bu mücadelenin içinde ki insanlar neler hissetmiştir . Eminim ki o dışarı da ki insanlar bu zamana kadar kurallara uyanlar değil öyle olsa insan o kalabalığa hayatta girmez ve eminim ki uzun süreli yasak gelse bu insanlar birgün sigara, birgün kuruyemiş, birgün akaryakıt almaya giderler . .

Sütte ayrı bir olay zaten. Ee 1 yaşına kadar zaten süt verilmiyor mamalar su ile yapılıyot. 1 yaş sonrasıda 2 gün süt içmesede olur kalsiyum hemen düşmez ki peynirden alır, yoğurttan alır yani.
Süt için o kalabalığa girip eve mikrop getirmektense varsın diil 2 gün 1 hafta on gün süt içmeyiversin cocuğa daha faydalı.

Olan yine bize oldu, sağlık çalışanına oldu, bu çarkın icinde yer alanlara oldu.. hergun eşime bugün insan var mıydı caddede diye soruyordum vardi dedikce sanki bir biz evdeymiş gibi hissediyordum .. haberler de o sokakta gezenleri gördükçe.. dün gece artık bende bitiş noktası oldu..

Malesef insanların bu bencil tutumlarından dolayı,sağlık personeli,emniyet görevlileri,evde kendini izole edip dışarı adım atmayan insanları,herkesi etkiledi,eşim polis ve çalışmak zorunda,yasak gelmeden öncede sokak sokak dışarı çıkan yaşlıları çocukları uyarıyor onlarla ugrasiyorlardi.
Yasak yasak gelsin diyenler iki gün yasak icin bile sıfır önlem almışlar belliki,Allah muhafaza bir kaç hafta olsa ne olurdu düşünemiyorum bile.

Hem süt o kadar elzem bisey degil ki cocuk icin üçümüzde cocuk büyüttük. Cocuk buyuten insanin bilmesi lazım mesela yogurt sutten daha faydalı veya peynir verir yer. Velev ki cocuk icin bu kadar elzem bi ihtiyac bitmesi nasıl beklenir Bunları düşünmek icin cok aşırı bi bilgiye sahip olmaya da gerek yok üstelik.
Bide ben ogluma hic süt vermedim gece yatmadan evvel veriliyor sanırım. Yatmadan once karnı tok olsun yeterli degil mi sute cok gerek oluyor mu kizlar? Bilmedigim icin soruyorum cidden. Yogurt mayalayıp verdim ben hep

Gunaydin. Dunku tabloya cani sikilanlardanim. Evde kal cagrisi yapildigi ilk gunden beri evdeyiz. İnsan hic mi aklini kullanmaz ya hu?

Zaten 1 aydir herkes sokaga cikma yasagi gelsin diye hoykuruyordu. Ki bana gore komple, uzun sureli bir yasak zaten akil disi, dunyanin tum ulkelerinde uygulanan #evdekal cagrisi bizdekiyle ayni. Bir Filipinlerde sokaga cikana vur emri var ama o adam zaten deli.

Evinde 1 haftalik yetecek erzak olmamasi zaten saglikli beslenme duzenine aykiri. 2 gun ya hu iki gun! Annelerin, kadinlarin buzluga attigi boregidir, hamurudur, sarmasidir cikarip pisirilemez mi? Kaldi ki bizde misafirlik diye bir kavram var. Ya misafir gelirse diye buzluga tiktigimiz seyin haddi hesabi yok.

En basiti, yazdan kalma 1 kavanoz menemen harcim kaldi, yarisini kahvaltida yerim, birazini makarnaya sos yaparim. Hic olmadi corba gibi pisirir iceriz diye hic mi dusunulmez? Bir avuc pirincten pilavi yapar tek ogun onu yersin, evinde 1 paket de ki biskuvi yok iki gun kemir dur ama nedir bu gerizekalilik? Sahi herkes ekmegini evde yapmaya baslamamisti? Oyle degilse boy boy foto atanlar kimler?

Olabilir, oyle bir ana denk gelmissindir evde yiyecek bir sey kalmamistir, anlarim. Fakat bu gordugumuz kalabalik bambaska bir seydi. Yahu benzin almak, bankamatiklerdeki para cekme kuyrugu nedir?

Sokaklara hala isi olmadan cikan insanlar dun aksam bir araya gelince ulkenin gerizekali potansiyelinin %90’i belli oldu. %10 da gercekten ihtiyaci olup cikanlardir herhalde. Zira herkesin Luppo, pirasa, kola ve kuruyemis icin cikmis olma ihtimali yok.

Sürekli diyet yapan biri olarak süt ve süt ürünleriyle ilgili çok araştırmalarım olmuştu,çocuklar için de yetişkinler icinde süt ürünleri (peynir,yoğurt)sütten çok daha faydalı,hatta bir makalede şöyle yazıyordu,sütun icinde bir sürü faydalı bakteri uyur şekilde bulunur,bu sütten yoğurt peynir yapıldığı zaman uyuyan faydalı bakteriler aktiflesir deniyordu.Süt çokta elzem bir şey değil yani,hele de evde yoğurt peynir varsa.

3,5 yaşında daha hiç süt içmedi. Doktoru kefir, peynir, yoğurt daha iyi demişti.

Bende onu diyorum demek yasak uzasa millet komşusunun kapısı kırar yağma yapar. Biz hiç açın halinden anlamamışız. Korkusu bile yetti. Iftarlari şolen gibi yapınca ramazanlarımız da anlamamıza sebep olmamış. .
Dışarı da bu çarkın içinde yer alan insanlara üzülüyorum. Uzun süreli yasak gelse bile bir çok kurum çalışmak zorunda olacak. Insanlar zannediyor ki 14 gün yasak için yeterli. Ama yok onu da düşünmüyorlar sadece yasak gelsin. 1 kişi de dahi olsa bu izolasyon devam etmeli ki başa sarılmasın ama vaka azalsa yine aynı tablolar olacak .
Nasıl böyle bir millet olduk anlamıyorum.

İnşallah biter doğuma kadar ama hiç sanmıyorum bu kafalarla daha çok salgın olur

3,5 yaşında daha hiç süt içmedi. Doktoru kefir, peynir, yoğurt daha iyi demişti.
Benim oğlumda 3 yaşında hic bilmiyor sütü. Yogurt, peynir, kefir, cacık, haydari olsun sofrada kimseyi tanimaz götürür.
E 1 yasindan once zaten yasak süt.
Bu sut nasil elzem ihtiyac oldu da isyana sebep oldu
Dunun faturasını haftaya göreceğiz maalesef.. Bizler gibi izolasyanda olan herkes cok üzgün anladığım kadarıyla..

O kalabalık sadece süt almaya gitse yine iyi yine kabul görülür de kola almaya giden varmış

O kalabalık sadece süt almaya gitse yine iyi yine kabul görülür de kola almaya giden varmış Eki Görüntüle 2617867

Kola almaya giden diyolardi da fotosunu gormemistim saka gibi. Su yerine kola icicek herhalde iki gun.
Bende luppo alan adama sinir oldum. Luppo nedir ya ben hic tadını bile bilmiyorum sevmem zaten o tarz seyleride bu kadar onemli miydi onu yemek dun gece.

Kızlar umutsuzluğa kapılmayalım, evet dünkü durum çok can sıkıcıydı ama o insanlar zaten evde kal çağrılarına uyan insanlar değildi, her gün haberlerde gördüğümüz parkta bahçede gezen, maske takmayan, ev akraba ziyaretlerini bitirmeyen insanlardı, yine biz gibi duyarlı insanlar evlerindeydi, bizim evde durmamız bile salgının hızını ne kadar durdurdu. O dışardakiler zaten bir şekilde enfekte olacaklardı fıttırı fıttrı gezdikleri için dünkü olay süreci hızlandırdı sadece, her şey yoluna girecek umutsuzluğa kapılmak yok, unutmayın bağışıklığı en iyi güçlendiren şey moral

O bir bahane sadece canım. Yoksa kimse kuruyemişçi de ki sırayı, akar yakıt almayı, kola ,luppo almayı açıklayamaz. .
Üzüntüm en çok da bu yüzden 1 buçuk aydır verdiğimiz mücadele. Bakan çıkıp hece hece sürekli aynı şeyi anlatıyor bu akşam çıkıp siz gerizekalilara anlatacak birseyim yok ben gidiyorum dese yeri ya insan da sabır kalmaz bu seviyeye .
3 hafta önce eşimi izne ayırdılar annemlere gitsek çocuk da dışarı çıkar orada dedi. Onların evin etrafında hiç ev yok tek ev ve dağlık alan. Ama ben kaynanam astım hastası diye olmaz dedim belki bizde var ve taşıyıcı görevi göreceğiz bunun yükü ağır dedim. Şimdi insanlara seni öldürmeye bilir virüs ama başkasına geçerse ölümüne sebep olursun deniliyor bildiğin katıl olursun deniliyor ama yok vicdan kalmamış. .

en kolayı kv ye devrettim.. siz zaten birşeyler örüyorsunuz size model olsun dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…