Valla hiçbir kuvvet beni o kalabalığa sokamazdı. Bide biri yasmış cocuğunun bezi biten vardır girilir diye. Ha bez günlük alınan ya da evde sıfır kalınca mı alınan bişey. Ben hiç bilmiyorum kızımın dötüne takcak bezim kalmayınca bez aldığımı bitmeye yakın alırsın.
O değildi sosyal medyada da bakıyorum herkes bu durumdan şikayetçi o zaman dün akşam ki kalabalıkları kavgaları kimler yaptı.
Ben hepsini hayretle izledim
Sütte ayrı bir olay zaten. Ee 1 yaşına kadar zaten süt verilmiyor mamalar su ile yapılıyot. 1 yaş sonrasıda 2 gün süt içmesede olur kalsiyum hemen düşmez ki peynirden alır, yoğurttan alır yani.Bende hiç son bez kaldığını hatırlamam 2 saat misafirliğe giderken bile insan yanına 4,5 bez alıyor ne olur ne olmaz diye. Ama yok bahane lazım. Arkadaşım vardı her akşam kk paylaşıma artık yasak gelsin yazarken bu saatte yasak mı olur çocuğun sütü yok yazmış. Biz ne virüse, ne yasağa hiçbirşeye hazır değilmişiz. Sadece klavyeymis güç. Sabah 5te anca uyudum ya ben bunu hissederken acaba bu mücadelenin içinde ki insanlar neler hissetmiştir . Eminim ki o dışarı da ki insanlar bu zamana kadar kurallara uyanlar değil öyle olsa insan o kalabalığa hayatta girmez ve eminim ki uzun süreli yasak gelse bu insanlar birgün sigara, birgün kuruyemiş, birgün akaryakıt almaya giderler . .
Sütte ayrı bir olay zaten. Ee 1 yaşına kadar zaten süt verilmiyor mamalar su ile yapılıyot. 1 yaş sonrasıda 2 gün süt içmesede olur kalsiyum hemen düşmez ki peynirden alır, yoğurttan alır yani.
Süt için o kalabalığa girip eve mikrop getirmektense varsın diil 2 gün 1 hafta on gün süt içmeyiversin cocuğa daha faydalı.
Malesef insanların bu bencil tutumlarından dolayı,sağlık personeli,emniyet görevlileri,evde kendini izole edip dışarı adım atmayan insanları,herkesi etkiledi,eşim polis ve çalışmak zorunda,yasak gelmeden öncede sokak sokak dışarı çıkan yaşlıları çocukları uyarıyor onlarla ugrasiyorlardi.Olan yine bize oldu, sağlık çalışanına oldu, bu çarkın icinde yer alanlara oldu.. hergun eşime bugün insan var mıydı caddede diye soruyordum vardi dedikce sanki bir biz evdeymiş gibi hissediyordum .. haberler de o sokakta gezenleri gördükçe.. dün gece artık bende bitiş noktası oldu..
Hem süt o kadar elzem bisey degil ki cocuk icinSütte ayrı bir olay zaten. Ee 1 yaşına kadar zaten süt verilmiyor mamalar su ile yapılıyot. 1 yaş sonrasıda 2 gün süt içmesede olur kalsiyum hemen düşmez ki peynirden alır, yoğurttan alır yani.
Süt için o kalabalığa girip eve mikrop getirmektense varsın diil 2 gün 1 hafta on gün süt içmeyiversin cocuğa daha faydalı.
Sürekli diyet yapan biri olarak süt ve süt ürünleriyle ilgili çok araştırmalarım olmuştu,çocuklar için de yetişkinler icinde süt ürünleri (peynir,yoğurt)sütten çok daha faydalı,hatta bir makalede şöyle yazıyordu,sütun icinde bir sürü faydalı bakteri uyur şekilde bulunur,bu sütten yoğurt peynir yapıldığı zaman uyuyan faydalı bakteriler aktiflesir deniyordu.Süt çokta elzem bir şey değil yani,hele de evde yoğurt peynir varsa.Hem süt o kadar elzem bisey degil ki cocuk icinüçümüzde cocuk büyüttük. Cocuk buyuten insanin bilmesi lazım mesela yogurt sutten daha faydalı veya peynir verir yer. Velev ki cocuk icin bu kadar elzem bi ihtiyac bitmesi nasıl beklenir Bunları düşünmek icin cok aşırı bi bilgiye sahip olmaya da gerek yok üstelik.
Bide ben ogluma hic süt vermedim gece yatmadan evvel veriliyor sanırım. Yatmadan once karnı tok olsun yeterli degil mi sute cok gerek oluyor mu kizlar? Bilmedigim icin soruyorum cidden. Yogurt mayalayıp verdim ben hep
olabilir canım.benim ağzımdanda kan geliyor birds ona rağmen doktora falan gitmedim evde atlattım,bu arad burnumun tek tarafı malesef benimde hep tıkalı
Hem süt o kadar elzem bisey degil ki cocuk icinüçümüzde cocuk büyüttük. Cocuk buyuten insanin bilmesi lazım mesela yogurt sutten daha faydalı veya peynir verir yer. Velev ki cocuk icin bu kadar elzem bi ihtiyac bitmesi nasıl beklenir Bunları düşünmek icin cok aşırı bi bilgiye sahip olmaya da gerek yok üstelik.
Bide ben ogluma hic süt vermedim gece yatmadan evvel veriliyor sanırım. Yatmadan once karnı tok olsun yeterli degil mi sute cok gerek oluyor mu kizlar? Bilmedigim icin soruyorum cidden. Yogurt mayalayıp verdim ben hep
Malesef insanların bu bencil tutumlarından dolayı,sağlık personeli,emniyet görevlileri,evde kendini izole edip dışarı adım atmayan insanları,herkesi etkiledi,eşim polis ve çalışmak zorunda,yasak gelmeden öncede sokak sokak dışarı çıkan yaşlıları çocukları uyarıyor onlarla ugrasiyorlardi.
Yasak yasak gelsin diyenler iki gün yasak icin bile sıfır önlem almışlar belliki,Allah muhafaza bir kaç hafta olsa ne olurdu düşünemiyorum bile.
İnşallah biter doğuma kadar ama hiç sanmıyorum bu kafalarla daha çok salgın olurBiter biter hergün 10 dakika ayırsan bile yeter
Yaa vallahibende rüya gördüm ama hatırlayamıyorum. Sonumuz hayrolsun
Ben bizim doğum yapacağımız zamana bi düzen oturtulur diye düşünüyordum ama sanırım pek mümkün olmayacak
İnşallah biter doğuma kadar ama hiç sanmıyorum bu kafalarla daha çok salgın olur
Benim oğlumda 3 yaşında hic bilmiyor sütü. Yogurt, peynir, kefir, cacık, haydari olsun sofrada kimseyi tanimaz3,5 yaşında daha hiç süt içmedi. Doktoru kefir, peynir, yoğurt daha iyi demişti.
Dünden sonra benimde ümidim bittiİnşallah biter doğuma kadar ama hiç sanmıyorum bu kafalarla daha çok salgın olur
O kalabalık sadece süt almaya gitse yine iyi yine kabul görülür de kola almaya giden varmışBenim oğlumda 3 yaşında hic bilmiyor sütü. Yogurt, peynir, kefir, cacık, haydari olsun sofrada kimseyi tanimazgötürür.
E 1 yasindan once zaten yasak süt.
Bu sut nasil elzem ihtiyac oldu da isyana sebep oldu
Dunun faturasını haftaya göreceğiz maalesef.. Bizler gibi izolasyanda olan herkes cok üzgün anladığım kadarıyla..
O kalabalık sadece süt almaya gitse yine iyi yine kabul görülür de kola almaya giden varmışEki Görüntüle 2617867
Benim oğlumda 3 yaşında hic bilmiyor sütü. Yogurt, peynir, kefir, cacık, haydari olsun sofrada kimseyi tanimazgötürür.
E 1 yasindan once zaten yasak süt.
Bu sut nasil elzem ihtiyac oldu da isyana sebep oldu
Dunun faturasını haftaya göreceğiz maalesef.. Bizler gibi izolasyanda olan herkes cok üzgün anladığım kadarıyla..
en kolayı kv ye devrettim.. siz zaten birşeyler örüyorsunuz size model olsun dedimHehe gülümsedim
Aslında kolay yapılmasına yapılır ama dediğim gibi başlangıçta zincir çekiyorsun. Videodan baka baka yapacaktım ama o bile olmadı.
Zincirin biri büyük biri küçük olmuş bakıyorum yamuk olmuşSonucu görünce korktum valla. Düz zincir bile çekmeyeceksem ne battaniyesi diye
Öylelikle vazgeçtim. Çevredekiler çok dedi elin alışkın değil devam et alışacak düzelecek diye ama ben bir şeye emek verirken sonucunu göremezsem hemen soğuyorum o isteğim kaçıyo
o değil de bu foto migrostan çekilmişe benziyor.. saat 10da ilan edildi.. giyindin çıktın 10.05 de en iyi..hangi migros 10dan sonra açık kalıyorki?O kalabalık sadece süt almaya gitse yine iyi yine kabul görülür de kola almaya giden varmışEki Görüntüle 2617867
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?