İnşallah öyledir diyerek kendimi rahatlatmaya çabalıyorum uygulamalarda da bunu senın yazdıgın gibi okudum takmamaya çalışıyorum az önce ayağını dayadı ama dediğim gibi aşırı hareketlilik yok bugun
Aklına kötü bişey getirme dinlenmeye çalış bol bol yine takipte kal ona göre hareket et. Elinle karnını kaşı biraz hareket ettir bak bi tepki veriyor mu?
Kızlar bende kontrolden geldim bir tek fl değerini sesli söyledi 68 dedi boyu çok uzun değil mi ya herşey normalmiş , nst ye aldı biraz sancım çıkmış 2 hafta sonra yine gel dedi. Yarın özele gidecem birde hiçbişey anlamadım:)
Aklına kötü bişey getirme dinlenmeye çalış bol bol yine takipte kal ona göre hareket et. Elinle karnını kaşı biraz hareket ettir bak bi tepki veriyor mu?
Ay ben çok rahat edemedim orda. 20 dakka geçti hemşire de gelmeyi unuttu. Karnım da aletler. Eşim gitti çağırmaya da öyle geldiler. Hareket ettikçe bir tuşa basmami söyledi. Böylece hareketlerini de şaymış oluyoruz galiba
Kasılma olduğunda oluyor canım. Hem yaş gibi oluyor göbek deliğinin etrafı hem de geriliyor. Acı değil de gerginlik hissi olabiliyor arada. Cok Acıyorsa doktoruna sor
benim çevremde varlar ilk başlarda bende anlamıyordum ama özellikle çocuklarının benimkinden daha sağlıklı olduklarını gördüm ve çok daha az hasta olup doktora gitmeden atlatıyorlar
Benim bir arkadaşım 19 yaşında verem oldu ve ölümlerden döndü çünkü küçükken ailesi verem aşısını yaptırmayı unutmuştu. Şu anda da her daim risk altında çünkü hastalık yüzünden ciğerleri büyük hasar gördü. Hangi yan etki çocuğunuza bu kadar zarar verebilir Allah korusun. O aşılarım koruduğu bir tek hastalık bile çocuğu ölüme götürebilir. O yüzden ben aşılarını tam yaptırmayı düşünüyorum.
aşı olsak bile o hastalıkların büyük çoğunluğunu zaten geçiriyoruz madem aşı koruyor niye geçiriyoruz . Kızamıktan su çiçeğine kabakulağa kadar nerdeyse bütün hastalıkları geçirmişim ben üstelik aşılı olduğum halde.
Ben kızımda tüm aşılarını yaptırdım özel aşılar dahil öyle sarılık falan da olmadı aşı konusu halk sağlığını ilgilendiren bir konu benim doktorum yaptırmamı önerdi ülkemi malesef son yıllarda çok düzensiz göç alıyor bu bile yaptırmam içim yeterli
Kızlar bende kontrolden geldim bir tek fl değerini sesli söyledi 68 dedi boyu çok uzun değil mi ya herşey normalmiş , nst ye aldı biraz sancım çıkmış 2 hafta sonra yine gel dedi. Yarın özele gidecem birde hiçbişey anlamadım:)
aşı olsak bile o hastalıkların büyük çoğunluğunu zaten geçiriyoruz madem aşı koruyor niye geçiriyoruz . Kızamıktan su çiçeğine kabakulağa kadar nerdeyse bütün hastalıkları geçirmişim ben üstelik aşılı olduğum halde.
Bu aşıları olmanız o hastalığa yakalanmama riskinizi düşürmek için değil bilimsel veriler diyor ki; Aşıların istenmeyen etkileri çoğunlukla ateş, aşı yerinde ağrı gibi katlanılabilir etkilerdir. Oysa aşıyla korunabilir hastalıklar ölümcüldür ve sakatlığa yol açar. Kızamık SSPE gibi ağır bir beyin yıkımına ve ölüme yol açmaktayken aşı ile oluşmuş hiçbir SSPE gösterilmemiştir. Gebelikte geçirilen kızamıkcık doğuştan mikrosefali, körlük, sağırlık gibi ağır doğuştan anomalilere yol açmakta bu sekellerin tedavisi ve bakımı ailelere ve topluma pahalıya mal olmaktadır.