Bu aşıları olmanız o hastalığa yakalanmama riskinizi düşürmek için değil bilimsel veriler diyor ki; Aşıların istenmeyen etkileri çoğunlukla ateş, aşı yerinde ağrı gibi katlanılabilir etkilerdir. Oysa aşıyla korunabilir hastalıklar ölümcüldür ve sakatlığa yol açar. Kızamık SSPE gibi ağır bir beyin yıkımına ve ölüme yol açmaktayken aşı ile oluşmuş hiçbir SSPE gösterilmemiştir. Gebelikte geçirilen kızamıkcık doğuştan mikrosefali, körlük, sağırlık gibi ağır doğuştan anomalilere yol açmakta bu sekellerin tedavisi ve bakımı ailelere ve topluma pahalıya mal olmaktadır.
He ayrıca Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen aşıların yan etkileri olabilir ama geçirdiğiniz yan etki olmadığınız da yaşayacağınız semptomlardan ağır olmaz son yıllarda yapılan aşı karalama çalışmaları yüzünden insanların kafası karışmakta.. Aşılar elbette %100 koruyucu değildir. Ancak toplumda yüksek aşılanma oranlarına ulaşıldığında hastalık görülmez olmaktadır. Bazen aşılanmış kişilerde de hastalık görülebilmekte, ancak aşılanmamış olanlara oranla hastalık çok daha hafif ve komplikasyonsuz gitmektedir. Rotavirus, suçiçeği ve boğmaca gibi hastalıklarda aşılanmış kişiler hastalansa bile hafif seyrettiği gösterilmiştir. Bazı aşılara karşı oluşan antikor düzeyleri zamanla azalabilmektedir ancak bağışıklık sistemindeki bellek hücreleri antijenle karşılaşmada yeniden etkinleşerek hastalıktan korurlar ya da hastalığı hafifletirler.
He tabii ki sizin evladınız ve sizin tercihiniz bize size şöyle yapın böyle yapın demek de düşmez
Benım cevremde böyle bir durum olmadı herkes zamanında aşılarını yaptırdı ben bütün aşılarımı oldum ve çocukken boğmaca dahil bütün hastalıkları hafif şekilde atlattım. Ben psikoloji mezunuyum ama bilim insanı değilim aşı konusunda uzmanlığım yok araştırma ile uzman kişilerin bilim insanlarının makalelerini okuyarak, doktorumuza danışarak kendimce çocuğum için mantıklı gelen bir karar vermek durumundayım.Oğlum da özel aşıları yaptırmadım rotavirüs oldu 2.5 yaşında sadece 1 günde evde atlattı . Arkadaşım çocuğuna bu aşıyı vurdurdu çocuğu hastalığa yakalandı. Çok ağır geçirdi ve yaklaşık bir hafta hastanede yattı .
Galiba yanlış ölçtü bu kadar uzun olmaz herhalde zaten kavgadan gürültüden bişey anlayamadım Yarınki muayenede belli olur büyük ihtimalSanırım 47cm olmuş boyu maaşallah. Kız bebekler genelde 48 cm, erkekler 50-53 cm doguyormus
Kimi gözardı ettinkiBu forumda gözardı et seçeceğini çok seviyorum
Canim artik buyudugu yeri daraldigi icin hareketlerinde azalma olabiliyormus hic kendine stres yapmaBugün bebek çok yavaş ve az hareketler ediyor tedirgin etti beni
Geçen hafta da böyle olmuştu sonra düzeldi takmayayım diyorum da başaramıyorum tabii ki
Hamilelikte hepimiz Farklı konularda hassas ve alıngan olabiliyoruz cevap verip tartışmaya girmek yerine bana kendimi kötü hissettiren kişileri gözardı ediyorum yazdıklarını hiç göremiyorum oh miss kafam rahatKimi gözardı ettinki
Canım sanırım günler azaldikca bu ağrılar olacak ben ilk hamileligim de böyle ağrılar yaşamamıştım ama bu hamileligimde yaşıyorumBenim sırt bel ağrım uyutmuyor, kasık çatı ağrılarım da yürütmüyor 10 gündür, ciddi anlamda sıkıntı yaşamaya başladım gece 2 ay böyle nasıl geçecek diye oda oda gezdim ağrıdanhaftaya kontrolüm sorarım inşallah bi çözümü var mı bu kadar ağrı normal mi 
Tabiki bu kararı almamda çevremde gördüğüm bu örnekler de etkili oldu . Bende sınıf öğretmenliği mezunu öğretmen bir anneydim . Aşı konusunda benim de uzmanlığım yok sadece okuyup araştırıp bunun doğru olacağına karar verdim. Aşılar tamamen insiyatife bağlı aşı zorunluluğu özellikle de cumhurbaşkanının ben ve ailem aşılanmıyoruz açıklamasından sonra kaldırıldı .Benım cevremde böyle bir durum olmadı herkes zamanında aşılarını yaptırdı ben bütün aşılarımı oldum ve çocukken boğmaca dahil bütün hastalıkları hafif şekilde atlattım. Ben psikoloji mezunuyum ama bilim insanı değilim aşı konusunda uzmanlığım yok araştırma ile uzman kişilerin bilim insanlarının makalelerini okuyarak, doktorumuza danışarak kendimce çocuğum için mantıklı gelen bir karar vermek durumundayım.
Sizde doktorunuzla durumunuzu paylaşırsınız eğer insiyatifle olunmayacak aşılarsa ve size mantıklı gelen aşı olmamaksa çocuğunuza aşı yaptırmazsınız.
Canım başla artık çoğu gitti azı kaldıkızlar hastane çantası hazırlamak için erken mi yaaa doktor bana hazırlamaya başla dedi bebek için tamam herşey ama kendim için daha eksiklerim war pijama takımı emzirme sütyeni falan napsam bilemedim beklesemmi biraz daha diyorum sonra da ya geç kalırsam die korkuyorum
Ay ne iyi yapmışsınız Allah ağız tadıyla oturmayı nasip etsin inşallah darısı da bana olsun inşallahHamilelikte hepimiz Farklı konularda hassas ve alıngan olabiliyoruz cevap verip tartışmaya girmek yerine bana kendimi kötü hissettiren kişileri gözardı ediyorum yazdıklarını hiç göremiyorum oh miss kafam rahat
Bu arada Kızlar arabamızı satıp ev aldık şimdiki oturduğum yerden biraz daha dar ama en azından bizim doğumdan sonra taşınıca inşallah
Gule gule kullanin hayırlı olsun canımHamilelikte hepimiz Farklı konularda hassas ve alıngan olabiliyoruz cevap verip tartışmaya girmek yerine bana kendimi kötü hissettiren kişileri gözardı ediyorum yazdıklarını hiç göremiyorum oh miss kafam rahat
Bu arada Kızlar arabamızı satıp ev aldık şimdiki oturduğum yerden biraz daha dar ama en azından bizim doğumdan sonra taşınıca inşallah
İnşallah inşallahAy ne iyi yapmışsınız Allah ağız tadıyla oturmayı nasip etsin inşallah darısı da bana olsun inşallah
Ya iyide bütün bu olanları yani bebeğinizin 2 ay sarılık olma durumunu, rota virisü hemen atlatmanızı aşıya bağlamamak gerek. Bende kızıma rota virüsü aşısı vurdurmadım ama virüse yakalandığında 10 gün hastanede yattı. Yani biraz bünye meselesi olabilir, bağışıklık olabilir, şans olabilirOğlum da özel aşıları yaptırmadım rotavirüs oldu 2.5 yaşında sadece 1 günde evde atlattı . Arkadaşım çocuğuna bu aşıyı vurdurdu çocuğu hastalığa yakalandı. Çok ağır geçirdi ve yaklaşık bir hafta hastanede yattı .
bi yarim saat oyle yirtiliyor gibi oldu sonra gecti normaldir sanirimKasılma olduğunda oluyor canım. Hem yaş gibi oluyor göbek deliğinin etrafı hem de geriliyor. Acı değil de gerginlik hissi olabiliyor arada. Cok Acıyorsa doktoruna sor
Galiba canım benim ilk hamileliğim ama yaşta çok genç değil ondanda daha ağır geçiyor diye düşünüyorum geçenlerde komşumuzun gelini doğum yaptı 21 yaşında hamileliğini maşallah çok rahat sıkıntısız geçirdi benim ilk trimester bulantı kanama sürekli yatma hali çok yordu son trimesterdada ağrılar ve halsizlik başladı son 2 ay kaldı hayırlısıyla atlatırsak inşallah onudaCanım sanırım günler azaldikca bu ağrılar olacak ben ilk hamileligim de böyle ağrılar yaşamamıştım ama bu hamileligimde yaşıyorum
Gayet normal rahat olbi yarim saat oyle yirtiliyor gibi oldu sonra gecti normaldir sanirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?