2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
He ayrıca Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen aşıların yan etkileri olabilir ama geçirdiğiniz yan etki olmadığınız da yaşayacağınız semptomlardan ağır olmaz son yıllarda yapılan aşı karalama çalışmaları yüzünden insanların kafası karışmakta.. Aşılar elbette %100 koruyucu değildir. Ancak toplumda yüksek aşılanma oranlarına ulaşıldığında hastalık görülmez olmaktadır. Bazen aşılanmış kişilerde de hastalık görülebilmekte, ancak aşılanmamış olanlara oranla hastalık çok daha hafif ve komplikasyonsuz gitmektedir. Rotavirus, suçiçeği ve boğmaca gibi hastalıklarda aşılanmış kişiler hastalansa bile hafif seyrettiği gösterilmiştir. Bazı aşılara karşı oluşan antikor düzeyleri zamanla azalabilmektedir ancak bağışıklık sistemindeki bellek hücreleri antijenle karşılaşmada yeniden etkinleşerek hastalıktan korurlar ya da hastalığı hafifletirler.
He tabii ki sizin evladınız ve sizin tercihiniz bize size şöyle yapın böyle yapın demek de düşmez

bende diyorum ki yüzde yüz korumuyor aşı olsak bile bu hastalıklara yakalanıyoruz . Gebeliğe örnek vereyim komşumuzun kızı hamileyken kızamık geçirdi ölümlerden döndü bebeği 7 aylık doğdu belki 1 aydan fazla küvözde kaldı kalıcı sorunları da var gözler ilgili . Ve bu kadın çocukken hepimiz gibi kızamık aşısını olmuş birisi .
üstelik anne karnında iken bebeğimiz zarar görmesin diye basit bir ağrı kesiciyi bile içmiyoruz ama doğar doğmaz içinde birçok etken madde ve bebeğe zararlı olabilecek şeyler bulunan aşıyı vurduruyoruz . Bu bana saçma gelmeye başladı. Çocuğa ilk 6 ay su bile vermeyin denilirken nasıl oluyorda aşılar sudan bile masum olabiliyor anlayamıyorum tabiki de herkesin görüşüne saygı duyuyorum herkesin kendi çocuğusonuçta nihai kararı ebeveyni olarak kendisi verecek fakat benim bu konudaki görüşlerim bu şekilde

Oğlum da özel aşıları yaptırmadım rotavirüs oldu 2.5 yaşında sadece 1 günde evde atlattı . Arkadaşım çocuğuna bu aşıyı vurdurdu çocuğu hastalığa yakalandı. Çok ağır geçirdi ve yaklaşık bir hafta hastanede yattı .

Benım cevremde böyle bir durum olmadı herkes zamanında aşılarını yaptırdı ben bütün aşılarımı oldum ve çocukken boğmaca dahil bütün hastalıkları hafif şekilde atlattım. Ben psikoloji mezunuyum ama bilim insanı değilim aşı konusunda uzmanlığım yok araştırma ile uzman kişilerin bilim insanlarının makalelerini okuyarak, doktorumuza danışarak kendimce çocuğum için mantıklı gelen bir karar vermek durumundayım.
Sizde doktorunuzla durumunuzu paylaşırsınız eğer insiyatifle olunmayacak aşılarsa ve size mantıklı gelen aşı olmamaksa çocuğunuza aşı yaptırmazsınız.

Sanırım 47cm olmuş boyu maaşallah. Kız bebekler genelde 48 cm, erkekler 50-53 cm doguyormus
Galiba yanlış ölçtü bu kadar uzun olmaz herhalde zaten kavgadan gürültüden bişey anlayamadım Yarınki muayenede belli olur büyük ihtimal

Kimi gözardı ettinki
Hamilelikte hepimiz Farklı konularda hassas ve alıngan olabiliyoruz cevap verip tartışmaya girmek yerine bana kendimi kötü hissettiren kişileri gözardı ediyorum yazdıklarını hiç göremiyorum oh miss kafam rahat

Bu arada Kızlar arabamızı satıp ev aldık şimdiki oturduğum yerden biraz daha dar ama en azından bizim doğumdan sonra taşınıca inşallah

Canım sanırım günler azaldikca bu ağrılar olacak ben ilk hamileligim de böyle ağrılar yaşamamıştım ama bu hamileligimde yaşıyorum

Tabiki bu kararı almamda çevremde gördüğüm bu örnekler de etkili oldu . Bende sınıf öğretmenliği mezunu öğretmen bir anneydim . Aşı konusunda benim de uzmanlığım yok sadece okuyup araştırıp bunun doğru olacağına karar verdim. Aşılar tamamen insiyatife bağlı aşı zorunluluğu özellikle de cumhurbaşkanının ben ve ailem aşılanmıyoruz açıklamasından sonra kaldırıldı .

Canım başla artık çoğu gitti azı kaldı

Ay ne iyi yapmışsınız Allah ağız tadıyla oturmayı nasip etsin inşallah darısı da bana olsun inşallah

Gule gule kullanin hayırlı olsun canım

Ya iyide bütün bu olanları yani bebeğinizin 2 ay sarılık olma durumunu, rota virisü hemen atlatmanızı aşıya bağlamamak gerek. Bende kızıma rota virüsü aşısı vurdurmadım ama virüse yakalandığında 10 gün hastanede yattı. Yani biraz bünye meselesi olabilir, bağışıklık olabilir, şans olabilir Oğlunuz kızamık oldu mu? Ya da su çiçeği, kabakulak geçirdi mi? Benim kızım hiç birini henüz geçirmedi. Belki ikincisinde farklı olacak aşıları olmasına rağmen geçircek hepsini. Nasip kısmet artık allah ne demişse o olur

Kasılma olduğunda oluyor canım. Hem yaş gibi oluyor göbek deliğinin etrafı hem de geriliyor. Acı değil de gerginlik hissi olabiliyor arada. Cok Acıyorsa doktoruna sor
bi yarim saat oyle yirtiliyor gibi oldu sonra gecti normaldir sanirim

Canım sanırım günler azaldikca bu ağrılar olacak ben ilk hamileligim de böyle ağrılar yaşamamıştım ama bu hamileligimde yaşıyorum
Galiba canım benim ilk hamileliğim ama yaşta çok genç değil ondanda daha ağır geçiyor diye düşünüyorum geçenlerde komşumuzun gelini doğum yaptı 21 yaşında hamileliğini maşallah çok rahat sıkıntısız geçirdi benim ilk trimester bulantı kanama sürekli yatma hali çok yordu son trimesterdada ağrılar ve halsizlik başladı son 2 ay kaldı hayırlısıyla atlatırsak inşallah onuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…