Merhaba. Ben ikinci bebeğimi de normal doğuracağım ama doğum konusuna ilgim sebebiyle ssvd hakkında da okuyorum, araştırıyorum. Doktor Gülnihal Bülbül'ün Dogal Dogum adında bir kitabı var, herkesin anlayacağı dille akademik çalışmalardan da kanıt göstererek doğumu anlatmış. Kitabında dediğine göre ikinci kez olunan sezaryen ameliyatının anne bebek açısından yarattığı sağlık riskleriyle sezaryenden sonraki normal doğumun riskleri aynı oranda. Ayni çalışmadan Türkiye'de keskesiz dogum adiyla da yayilan dogal dogum akademisi ekolünün kurucusu doktor hakan çoker de 100 soruda doğal doğum adlı kitabında bahsedip anne adaylarına ssvd seçeneğinin her zaman sunulabilmesi gerektigini söylüyor.
Instagramda @birsezaryenhepsezaryendegildir adında bir sayfa var, o sayfayı hem ssvd destekleyen doktorlar hem ssvd olmuş ya da olacak gebeler takip edip deneyim paylaşıyorlar. Sayfa sahibi ssvd ile ilgili sorusu olan gebelerin sorularını zaman zaman takipçilere yönelterek yardımcı oluyor. Sizin şehrinizde de olabilir bir doktor, bir sorun derim. Bir de @ebesenayyazici hanımın hesabını inceleyin mutlaka. Kendisi ebe, ssvd doğumlara katılıyor, ssvd hikayeleri paylaşıyor. Konyada ama her ile gidiyormuş, aklınızda bulunsun.