2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
dgulkts canım geçmiş olsun. 1 gece idare eder artık kızın babasıyla. Bazen sancı nst de çıksa da hissedilmeyebiliyor. Tedbir amaçlı yatırmıştır doktorun.
Maskeyle dur canım artık uyuyamasan da en azından kontrol altında olman daha iyi senin için. Için rahat etmezse arada bir havalandırın odayı. Yaklaşmadığın sürece bişey olmaz inşallah. Stres yapma kendine.

Merhaba. Ben ikinci bebeğimi de normal doğuracağım ama doğum konusuna ilgim sebebiyle ssvd hakkında da okuyorum, araştırıyorum. Doktor Gülnihal Bülbül'ün Dogal Dogum adında bir kitabı var, herkesin anlayacağı dille akademik çalışmalardan da kanıt göstererek doğumu anlatmış. Kitabında dediğine göre ikinci kez olunan sezaryen ameliyatının anne bebek açısından yarattığı sağlık riskleriyle sezaryenden sonraki normal doğumun riskleri aynı oranda. Ayni çalışmadan Türkiye'de keskesiz dogum adiyla da yayilan dogal dogum akademisi ekolünün kurucusu doktor hakan çoker de 100 soruda doğal doğum adlı kitabında bahsedip anne adaylarına ssvd seçeneğinin her zaman sunulabilmesi gerektigini söylüyor.

Instagramda @birsezaryenhepsezaryendegildir adında bir sayfa var, o sayfayı hem ssvd destekleyen doktorlar hem ssvd olmuş ya da olacak gebeler takip edip deneyim paylaşıyorlar. Sayfa sahibi ssvd ile ilgili sorusu olan gebelerin sorularını zaman zaman takipçilere yönelterek yardımcı oluyor. Sizin şehrinizde de olabilir bir doktor, bir sorun derim. Bir de @ebesenayyazici hanımın hesabını inceleyin mutlaka. Kendisi ebe, ssvd doğumlara katılıyor, ssvd hikayeleri paylaşıyor. Konyada ama her ile gidiyormuş, aklınızda bulunsun.

merhabalar benim ilk doğumum sezeryan fakat bu doğumumu ssvd istiyorum bende sezeryan olduğum günden beri ssvd araştırmış ve ssvd hikayeleri okumuş birisiyim. Facebook ta bir grup var ssvd ile ilgili . Ebesenayyazıcıyı da takip ediyorum. İnşallah herşey yolunda gider ve bebeğimi gerçek normal müdahalesiz bir doğumla kucağıma alabilirim.

Günaydın herkese aranızda covid geçiren var mı? Eşimin korona sonucu pozitif çıktı ailecek karantinadayız ve ayrı odalardayız. Ben de test sonucumu bekliyorum. Bunlars ek olarak aşırı derecede sol tarafım ve kasıklarım ağrıyor yalnız bebek tekmelediği zaman oluyor . Oğlumda böyle ağrılar yaşamamıştım .

Günaydınlar herkese mutlu sağlıklı günler.
İnternetten sleepy nin ıslak mendilini aldım dün geldi. Arkasında H4 2020nin 8.ayını gösteren tarih var. Üretim tarihi mi son kullanma tarihi mi çözemedim. İnternetten baktım bişey bulamadım. Bilgisi olan var mı acaba? Şimdiden teşekkürler

Ne biliyim sanki gelişimi dolcak ve kakasını falan yapcak gibi geliyor
Yok canim öyle sey olur mu hiç kötü düşünme boşuna.daha geçen hafta 5 kilo doğuran tanıdıklar duydum sapasaglamlar normal doğumla hem de.Doktor doğru zamanda alalım der zaten sen akışa bırak güzel düşün bu bir problem değil şükür ki

32+0 da alınması gerekiyor raporun.

32 raporunu erken alırsan doğum tarihin de erken yazılmıştır 1 hafta ozaman ücretli iznin erken biter canım. Niye erken verdi ki

Ameliyata girecekti aceleyle yazdırdı soyledim halbuki, simdi duzelttiremiyorum da. Rapor sisteme düşmüştür, sekreteride doğum yazılan tarihten geç olursa 10 gün rapor daha verilir dedi tekrar sorunca. Doğum tarihi de 1 hafta erken görünüyor ama sezeryan olacak zaten ondan mi oyle yazdılar anlamadım.

Günaydın canım çok geçmiş olsun

Anladım canım. Artık sona yaklaşıyoruz ya sen yine de devam ederse danış istersen

Peki doğum sonrası kordonun geç kesilmesi ile ilgili bilginiz var mı ? Bu konularla ilgili görünüyorsunuz. Bu da benim merak ettiğim bir konu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…