2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Çok teşekkür ederim hemen takibe aldım hesapları. İnceledim buraya en yakın Samsun ve Trabzon’da var sanırım. Oralara da eşim götürmez Orduyu biraz daha araştıracağım.

Sağlığı yerindemi 10 gün gerilik sadece ölçümlerdemi Cnm eğer sadece ölçümlerdeyse hiç kafana takma minnak olur alt tarafı doğduktan sonra da toparlar Allah’ın izniyle

canım aradaki fark sürekli aynı 2 haftaya kadar sorun yok diyorlar üzülme lütfen
sağ salim kucağına alacaksın
Anladgma gore skintisi yok. Sdce iki defa nst dan dan ottu noldu dedm. Bebegn kalbi o sira biraz fazla atti dedi. 170-180e cikms. Oda kotu bseymi blmiom. Napcaz dedm yapcak bsey yok bebege heycanlanma sakin ol diyemeyz ya dedi guldu gecti anlamadm bseymi gordu napti. 10 gun snra bdaha geld edi

Ahhh kıyamam minnak heycanlanmış belki senin duygu durumuna göre olmuş olabilir Bi sıkıntı olsaydı doktor söylerdi içini ferah tut

Kg 2250 olms tam 35. Haftadaym 10 gun geriyms nstdeyim suan
Doğuma kadar 3'e yaklaşır bence canım. Biliyorsun bizim de kilo sıkıntımız var yarın kontrol var sırf bu yüzden stres oluyorum inşallah iyidir gelişimi.
Bebek hareket ettikçe kalp atışı hızlanıyormuş. Endişelenecek bişey değildir bence. Senin hafta ileri olduğu için sıklaştırmış kontrolleri.

pozisyon değişmiştir kalp atışı sürekli yüksek olsa doğuma alıyorlar zaten eve salmıyorlar :)
az kaldı artık stres yapma kuzum herşey güzel olacak

Çok teşekkür ederim hemen takibe aldım hesapları. İnceledim buraya en yakın Samsun ve Trabzon’da var sanırım. Oralara da eşim götürmez Orduyu biraz daha araştıracağım.
Canım sanırım Ocak annelerindeydi bir anne ssvd yi asla önermiodu bebeğini mi ne kaybetmişti aklımda kalmış öyle. Ama hatırlamıorm kimdi neydi resmen topikte konusunu bile açtırmıodu.

Hayır canım sat a göre tahmini doğum tarihi hesaplanıyor. Rapora da o tarih yazılıyor. Sen sezeryan dogurursan o erken doğum gibi görünüyo kamuda.

Sistemden silebiliyorlar tamamen raporu. Sen 32+0 da muayene olursan o güne rapor yazabiliyorlar.

Benimkinde de yanlışlık oldu. Çalışır almıştım. O raporu çalışamaz diye düzeltmeye çalıştılar olmadı. Sonra raporu silip en baştan çalışamaz diye verdiler. Onu götürdüm kuruma.

Uykusuz bir gecenin sabahından herkese günaydın
Günaydın canım. Daha iyisindir inşallah.
Ama senin son kontrolden bu yana 250 gram almış bu gayet iyi aslında. Düzenli alıyor sonuçta. 2 haftaya kadar ileri-geri normal karşılanıyor.
Sıkıntısı yoksa boşuna takma kilosunu.
Nst benim de öttü geçen kontrolde. 120 ye kadar düşüp 170 e kadar çıkıyodu. Doktorun nst iyi dediyse bişey yoktur.

Günaydın son zamanlarımızda giriyoruz heyecan arttı tabi bakalım bizden ilk kim doğum yapacak benim doktorum18 Kasım a tarih verdi ama aceleci bir bebek çıkabilir
Ayy çok az kalmış Sağlıkla kucağına al inşallah

Benim eşim oldu bende negatifti odaları ayırdık 14 gün çok dikkat ettik sürekli dezenfektan ve çamaşır suyu kullandım plastik çatal tabak vs ile yemek yedi. Çok şükür bana ve kızıma bulaşmadan atalattık geçti.

Peki doğum sonrası kordonun geç kesilmesi ile ilgili bilginiz var mı ? Bu konularla ilgili görünüyorsunuz. Bu da benim merak ettiğim bir konu
Kordonda bebeğin kanının önemli bir kısmı ve kök hücreler bulunuyor okuduğum kadarıyla. Bebeğin kansızlık yaşamaması ve kök hücrelerinden mahrum kalmaması için kordonun mutlaka geç kesilmesi gerekiyor. Kordon atımı durana kadar beklenir diye tarif ediyor kitaplar bunu. Galiba nabız kordonda da görülebiliyor ondan bahsediliyor. Ama zaten bebek doğduğunda kanlı olduğu için kordonu kalın ve mor renkli oluyor, kordon kanı bebeğe tamamen geçtikten sonra kordon incecik bir hal alıyor ve rengi beyaza dönüyor. Kordon kesimini o kadar önemsiyor ki bazı ekoller, lotus doğum adı verilen çok popüler bir uygulama var şu anda. Kordonu hiç kesmiyorlar, plesentayi tuzlayıp bir kaba alıyorlar ve kordon kendiliğinden düşene kadar bekliyorlar. 3 günde kuruyup düşüyormuş galiba göbekten. Dertleri ne diye soracak olursanız, kordonu kesmek bebekte travma yasatabilirmis, o yüzden birbirlerinden kendi kendilerine ayrılmaları bekleniyormus. Ebe şenay yazıcı lotus doğumlar da paylaştı, plesanta nasıl tuzlanır gösteriyor hatta. Ben bu yöntemi lüzumsuz ve abartılı buluyorum ama kordon atımı durana kadar kordonun kesilmesine izin vermeyeceğim o konuda netim.

Cesaretinizi tebrik ederim. Insallah hakkınızda hayırlı olur. Şenay hanımın önerdiği kitapları okumayı ihmal etmeyin. Ben de gereksiz müdahaleli zor doğum mağduruyum, kitaplardan inanilmaz faydalandım.

Sizin kaç haftalık ve ne kadar geride acaba

Ben antikoligede baktm da 1+ yaziyordu ay olarak. Belki benm baktgm mi ole denk geldi bilemiyorum
Antikoligin 0+ ve +1 olanı var canım.
Canım üzme kendini kilosu güzel, doktorun bebeğin sağlığı için bir sorun görmüyorsa endişelenme hiç.
Kötü birsey olsa seni eve göndermezler canım.10 gün sonra gel demesi normal artık beni haftada bir cagiriyor.

Sizin kaç haftalık ve ne kadar geride acaba
26 haftalıkken 2 hafta geriydi karın çevresi.
28 haftalıkken 1 haftaya düşmüş.
Yarın tekrar gideceğim 30+6 oluyoruz bakalım inşallah iyidir gelişimi haftasını yakalamıştır. Ama yine de zayıf bebek olacak belli ki. Sağlıklı olsunlar da yapacak bişey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…