Çok teşekkür ederim hemen takibe aldım hesapları. İnceledim buraya en yakın Samsun ve Trabzon’da var sanırım. Oralara da eşim götürmezMerhaba. Ben ikinci bebeğimi de normal doğuracağım ama doğum konusuna ilgim sebebiyle ssvd hakkında da okuyorum, araştırıyorum. Doktor Gülnihal Bülbül'ün Dogal Dogum adında bir kitabı var, herkesin anlayacağı dille akademik çalışmalardan da kanıt göstererek doğumu anlatmış. Kitabında dediğine göre ikinci kez olunan sezaryen ameliyatının anne bebek açısından yarattığı sağlık riskleriyle sezaryenden sonraki normal doğumun riskleri aynı oranda. Ayni çalışmadan Türkiye'de keskesiz dogum adiyla da yayilan dogal dogum akademisi ekolünün kurucusu doktor hakan çoker de 100 soruda doğal doğum adlı kitabında bahsedip anne adaylarına ssvd seçeneğinin her zaman sunulabilmesi gerektigini söylüyor.
Instagramda @birsezaryenhepsezaryendegildir adında bir sayfa var, o sayfayı hem ssvd destekleyen doktorlar hem ssvd olmuş ya da olacak gebeler takip edip deneyim paylaşıyorlar. Sayfa sahibi ssvd ile ilgili sorusu olan gebelerin sorularını zaman zaman takipçilere yönelterek yardımcı oluyor. Sizin şehrinizde de olabilir bir doktor, bir sorun derim. Bir de @ebesenayyazici hanımın hesabını inceleyin mutlaka. Kendisi ebe, ssvd doğumlara katılıyor, ssvd hikayeleri paylaşıyor. Konyada ama her ile gidiyormuş, aklınızda bulunsun.
Sağlığı yerindemi 10 gün gerilik sadece ölçümlerdemi Cnm eğer sadece ölçümlerdeyse hiç kafana takma minnak olur alt tarafıdoğduktan sonra da toparlar Allah’ın izniyle
Anladgma gore skintisi yok. Sdce iki defa nst dan dan ottu noldu dedm. Bebegn kalbi o sira biraz fazla atti dedi. 170-180e cikms. Oda kotu bseymi blmiom. Napcaz dedm yapcak bsey yok bebege heycanlanma sakin ol diyemeyz ya dedi guldu gecti anlamadm bseymi gordu napti. 10 gun snra bdaha geld edicanım aradaki fark sürekli aynı 2 haftaya kadar sorun yok diyorlar üzülme lütfen
sağ salim kucağına alacaksın
Ahhh kıyamam minnak heycanlanmış belki senin duygu durumuna göre olmuş olabilirAnladgma gore skintisi yok. Sdce iki defa nst dan dan ottu noldu dedm. Bebegn kalbi o sira biraz fazla atti dedi. 170-180e cikms. Oda kotu bseymi blmiom. Napcaz dedm yapcak bsey yok bebege heycanlanma sakin ol diyemeyz ya dedi guldu gecti anlamadm bseymi gordu napti. 10 gun snra bdaha geld edi
Doğuma kadar 3'e yaklaşır bence canım. Biliyorsun bizim de kilo sıkıntımız var yarın kontrol var sırf bu yüzden stres oluyorum inşallah iyidir gelişimi.Kg 2250 olms tam 35. Haftadaym 10 gun geriymsnstdeyim suan
Bebek hareket ettikçe kalp atışı hızlanıyormuş. Endişelenecek bişey değildir bence. Senin hafta ileri olduğu için sıklaştırmış kontrolleri.Anladgma gore skintisi yok. Sdce iki defa nst dan dan ottu noldu dedm. Bebegn kalbi o sira biraz fazla atti dedi. 170-180e cikms. Oda kotu bseymi blmiom. Napcaz dedm yapcak bsey yok bebege heycanlanma sakin ol diyemeyz ya dedi guldu gecti anlamadm bseymi gordu napti. 10 gun snra bdaha geld edi
Amin canımInşallah kuzum agrım sancim yok şükür. Ama artık iğne de yok 4 haftadır eskiden iğneye güVenirdim. Şimdi progestan atıyorum sadece hayırlısı Allahtan
pozisyon değişmiştir kalp atışı sürekli yüksek olsa doğuma alıyorlar zaten eve salmıyorlar :)Anladgma gore skintisi yok. Sdce iki defa nst dan dan ottu noldu dedm. Bebegn kalbi o sira biraz fazla atti dedi. 170-180e cikms. Oda kotu bseymi blmiom. Napcaz dedm yapcak bsey yok bebege heycanlanma sakin ol diyemeyz ya dedi guldu gecti anlamadm bseymi gordu napti. 10 gun snra bdaha geld edi
Canım sanırım Ocak annelerindeydi bir anne ssvd yi asla önermiodu bebeğini mi ne kaybetmişti aklımda kalmış öyle. Ama hatırlamıorm kimdi neydiÇok teşekkür ederim hemen takibe aldım hesapları. İnceledim buraya en yakın Samsun ve Trabzon’da var sanırım. Oralara da eşim götürmezOrduyu biraz daha araştıracağım.
Hayır canım sat a göre tahmini doğum tarihi hesaplanıyor. Rapora da o tarih yazılıyor. Sen sezeryan dogurursan o erken doğum gibi görünüyo kamuda.Ameliyata girecekti aceleyle yazdırdı soyledim halbuki, simdi duzelttiremiyorum da. Rapor sisteme düşmüştür, sekreteride doğum yazılan tarihten geç olursa 10 gün rapor daha verilir dedi tekrar sorunca. Doğum tarihi de 1 hafta erken görünüyor ama sezeryan olacak zaten ondan mi oyle yazdılar anlamadım.
Günaydın canım. Daha iyisindir inşallah.Uykusuz bir gecenin sabahından herkese günaydın
Ama senin son kontrolden bu yana 250 gram almış bu gayet iyi aslında. Düzenli alıyor sonuçta. 2 haftaya kadar ileri-geri normal karşılanıyor.Kg 2250 olms tam 35. Haftadaym 10 gun geriymsnstdeyim suan
Sıkıntısı yoksa boşuna takma kilosunu.Anladgma gore skintisi yok. Sdce iki defa nst dan dan ottu noldu dedm. Bebegn kalbi o sira biraz fazla atti dedi. 170-180e cikms. Oda kotu bseymi blmiom. Napcaz dedm yapcak bsey yok bebege heycanlanma sakin ol diyemeyz ya dedi guldu gecti anlamadm bseymi gordu napti. 10 gun snra bdaha geld edi
Ayy çok az kalmışGünaydınson zamanlarımızda giriyoruz heyecan arttı tabi bakalım bizden ilk kim doğum yapacak benim doktorum18 Kasım a tarih verdi ama aceleci bir bebek çıkabilir
Benim eşim oldu bende negatifti odaları ayırdık 14 gün çok dikkat ettik sürekli dezenfektan ve çamaşır suyu kullandım plastik çatal tabak vs ile yemek yedi. Çok şükür bana ve kızıma bulaşmadan atalattık geçti.Günaydın herkesearanızda covid geçiren var mı? Eşimin korona sonucu pozitif çıktı ailecek karantinadayız ve ayrı odalardayız. Ben de test sonucumu bekliyorum. Bunlars ek olarak aşırı derecede sol tarafım ve kasıklarım ağrıyor yalnız bebek tekmelediği zaman oluyor . Oğlumda böyle ağrılar yaşamamıştım .
doğum sonrası iç çamaşırlarını hangi siteden aldınız acabaManuel göğüs pompamda geldi geriye sadece benim iç çamaşırlarım kaldı
Kordonda bebeğin kanının önemli bir kısmı ve kök hücreler bulunuyor okuduğum kadarıyla. Bebeğin kansızlık yaşamaması ve kök hücrelerinden mahrum kalmaması için kordonun mutlaka geç kesilmesi gerekiyor. Kordon atımı durana kadar beklenir diye tarif ediyor kitaplar bunu. Galiba nabız kordonda da görülebiliyor ondan bahsediliyor. Ama zaten bebek doğduğunda kanlı olduğu için kordonu kalın ve mor renkli oluyor, kordon kanı bebeğe tamamen geçtikten sonra kordon incecik bir hal alıyor ve rengi beyaza dönüyor. Kordon kesimini o kadar önemsiyor ki bazı ekoller, lotus doğum adı verilen çok popüler bir uygulama var şu anda. Kordonu hiç kesmiyorlar, plesentayi tuzlayıp bir kaba alıyorlar ve kordon kendiliğinden düşene kadar bekliyorlar. 3 günde kuruyup düşüyormuş galiba göbekten. Dertleri ne diye soracak olursanız, kordonu kesmek bebekte travma yasatabilirmis, o yüzden birbirlerinden kendi kendilerine ayrılmaları bekleniyormus. Ebe şenay yazıcı lotus doğumlar da paylaştı, plesanta nasıl tuzlanır gösteriyor hatta. Ben bu yöntemi lüzumsuz ve abartılı buluyorum ama kordon atımı durana kadar kordonun kesilmesine izin vermeyeceğim o konuda netim.Peki doğum sonrası kordonun geç kesilmesi ile ilgili bilginiz var mı ? Bu konularla ilgili görünüyorsunuz. Bu da benim merak ettiğim bir konu
Cesaretinizi tebrik ederim. Insallah hakkınızda hayırlı olur.merhabalarbenim ilk doğumum sezeryan fakat bu doğumumu ssvd istiyorum bende sezeryan olduğum günden beri ssvd araştırmış ve ssvd hikayeleri okumuş birisiyim. Facebook ta bir grup var ssvd ile ilgili . Ebesenayyazıcıyı da takip ediyorum. İnşallah herşey yolunda gider ve bebeğimi gerçek normal müdahalesiz bir doğumla kucağıma alabilirim.
Sizin kaç haftalık ve ne kadar geride acabaDoğuma kadar 3'e yaklaşır bence canım. Biliyorsun bizim de kilo sıkıntımız var yarın kontrol var sırf bu yüzden stres oluyorum inşallah iyidir gelişimi.
Bebek hareket ettikçe kalp atışı hızlanıyormuş. Endişelenecek bişey değildir bence. Senin hafta ileri olduğu için sıklaştırmış kontrolleri.
Antikoligin 0+ ve +1 olanı var canım.Ben antikoligede baktm da 1+ yaziyordu ay olarak. Belki benm baktgm mi ole denk geldi bilemiyorum
Canım üzme kendini kilosu güzel, doktorun bebeğin sağlığı için bir sorun görmüyorsa endişelenme hiç.Kg 2250 olms tam 35. Haftadaym 10 gun geriymsnstdeyim suan
Kötü birsey olsa seni eve göndermezler canım.10 gün sonra gel demesi normal artık beni haftada bir cagiriyor.Anladgma gore skintisi yok. Sdce iki defa nst dan dan ottu noldu dedm. Bebegn kalbi o sira biraz fazla atti dedi. 170-180e cikms. Oda kotu bseymi blmiom. Napcaz dedm yapcak bsey yok bebege heycanlanma sakin ol diyemeyz ya dedi guldu gecti anlamadm bseymi gordu napti. 10 gun snra bdaha geld edi
26 haftalıkken 2 hafta geriydi karın çevresi.Sizin kaç haftalık ve ne kadar geride acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?