2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Evet bunu ilk doğumundan sonra duymuştum. Doktoruma danışacağım mümkünse atım durana kadar beklemek istiyorum. Teşekkürler bilgiler için

Canım sanırım Ocak annelerindeydi bir anne ssvd yi asla önermiodu bebeğini mi ne kaybetmişti aklımda kalmış öyle. Ama hatırlamıorm kimdi neydi resmen topikte konusunu bile açtırmıodu.
Sezeryan olup bebeğini kaybeden anne yok mudur hiç? Bebek ölümü ssvd yüzünden olmaz çünkü ondaki risk rüptür anneyi riske atıyor ameliyat yerini bebekle alakası yok

En önemlisi sağlıklı olmaları canım kilo alır doğduğunda 2 kilo doğduğunda küveze almıyorlarmış sanırım

Sezeryan olup bebeğini kaybeden anne yok mudur hiç? Bebek ölümü ssvd yüzünden olmaz çünkü ondaki risk rüptür anneyi riske atıyor ameliyat yerini bebekle alakası yok
Valla ben yazılanı söyledim, bir bilgim yok. İlk hamileliğim zaten.

Bugün öyle oturuyorum kızlar, sanırım hiç işim yok
Ben dün gece bölük bölük uyudum, sabah ezandan sonra dalmışım heralde kalktigimda saat 11'di. Kahvaltı yaptım, evi biraz topladım, kahve içtim. Öyle oturuyorum ben de

Canım sanırım Ocak annelerindeydi bir anne ssvd yi asla önermiodu bebeğini mi ne kaybetmişti aklımda kalmış öyle. Ama hatırlamıorm kimdi neydi resmen topikte konusunu bile açtırmıodu.
Ssvd, sezaryen, normal doğum hepsi de yolda yürümek dahil hayatın her alanında olduğu gibi can kaybı riskiyle karşı karşıya olduğumuz olaylar. Anne bebek kaybı her üç doğum türü için de gerçek ve yaşanabilen riskler. Elbette içlerinde en güvenlisi normal doğum, bunu bilimsel araştırma sonuçlarına dayanarak söylüyorum. Sezaryen ve ssvd doğumda anne bebek kaybı oranları ise aynı. Fakat ülkemizde bir kere sezaryen olanın hep sezaryen olması en güvenli seçenek gibi sunuluyor. Oysa bilimsel gerçek boyle degil.

Her bir sezaryen ameliyatı anne bebek açısından bir öncekinden daha riskli oluyor. Doktorların bunu ailelere söylememe sebepleri ise kanunların doktorları korumuyor oluşu. Örneğin ssvd ve sezaryen riskleri aynı olmasına rağmen doktor ssvd doğum yaptırırsa ve her şeyi doğru yapmasına rağmen ters giden bir şey olursa, aile kendisine dava açtığında mahkeme doktora neden sezaryen yapmadığını soruyor ve doktor bunu bilimsel dayanagiyla bile açıklasa işin icinden çıkamıyor. Fakat doktor kusursuz olmasına ragmen aynı tersligi sezaryende yaşandığında doktora kimse hesap sormuyor çünkü zaten doktor riskli bulup sezaryen yaptım diyebiliyor. Türkiye'de en çok dava edilen doktorların da kadın doğumcu olduğunu söylüyor ssvd destekleyen doktorlar. Bu yuzden mesela doktor hakan çoker kendi akademisinde egitim almayan ve dogumunu sahiplenmeyen gebelere güvenemeyecegi için ssvd yaptirmadigini söylüyor.

Avrupada ssvd çok yaygın, çünkü orda hekimlerin burada olduğu gibi dava edildiği bir sistem yok. Aile eger dogumda bir seylerin yanlış olduğunu düşünüyorsa doktoru sikayet ediyor. Doktorun uygulamasını bir doktor heyeti bilimsel açıdan değerlendiriyor ve hatanın giderilmesine yönelik bir sisteme dahil ediliyor doktor.

Şimdi burda da sezeryan olacak anneler bişeyler diyecek bu muhabbetler hep tartışmaya dönüyor aslında dönmemeli herkes bebeği için en iyisini istiyor ama Allahın lütfettiği normal olan çıkışı kötüleyip daha yakın zamandır yapılan bir cerrahi operasyonu kutsallaştırmak bir kere 9 ay bizi koruyan yaradana da saygısızlık gibi geliyor bana. Tıbbın gelişmesi de o istemese olmazdı mecbur olanlar elbet sezeryanla bebeğine kavuşsun ama kimse övmesin ameliyattır övülmez bu yüzden normalden korkup sezeryan olanların günahına girilmiş oluyor

Ben çok düşündüm ama doktorum neden riske giriyorsun dedi.sezeryan yeri cok ince Allah korusun her şey olabilir dedi.Basindan 1 tane ssvd geçmiş bebeği falan kaybettik anneyi zor kurtardik vücudunda kan kalmadı kadının kac doktor ter döktük basinda dedi.Bir de sen zaten annesin bir evladın var riske hiç girme bence dedi.oyle deyince vazgeçtim ben de

Valla doktorunuza helal olsun diyecek bişey bulamadım. Allah hayırlısıyla kucağına almak nasip etsin ama felaket tellalı doktoru vakit varken değiştir derim yine sezeryan ol risk alacak olan sensin ama o doktordan pek hayır gelmez gibi insana. Ağzı dualı pozitif biriyle yapmak ister doğumuda

Kadınların birbirine sezaryen tavsiye etmesini ben de anlayamıyorum. Hatta bir konuda bir kadın demişti ki bence normal doğumu tavsiye edenler sezaryen olacak anneleri kiskaniyor, kendileri dogum acısını cektigi için başkaları da ceksin istiyor. Hayretler içinde kalmıştım bu yorumu okuduğumda.

Biz kadınların haline çok üzülüyorum, her yandan normal dogum korkusuyla kuşatılmış durumdayız. Bazen insanın kendi annesi bile dehşet veren doğum hikayeleriyle korkutuyor kızını. Bir arkadaşım normal doğumun bütün avantajlarını bilmesine rağmen normal dogurmaktan da inanilmaz korkuyordu. Korktuğu için istemeye istemeye sezaryen oldu. Bu sefer de bile isteye sezaryen oldum düşüncesinin suçluluğu var. Ya da kadın seneler sonra tedaviyle bebek sahibi olmuş, doktor diyor ki riske atmayalım sezaryenle alalım. Oysa tüp bebekle normal bebeğin anatomik bir farkı yok, doguran annelerin anatomik bir farki yok üstelik bilim normal doğumun en güvenli dogum yöntemi olduğunu ortaya koymuş, istatistikler net ama kendini garantilemek ksteyen doktorun yüzünden anne bebeği için en dogru karari verdiği zanniyla seve seve sezaryen oluyor. Yazık bu kadınlara. Devlet de güya normal doğumu destekliyor ama bir devlet hastanesine gittiginizde ite kaka çok özür diliyorum hayvana muamele eder gibi bir muameleyle kocaman bir kesiyle dogurtuyorlar kadınları. Açıklık kontrolü için devlet hastanesine gidip ağlayarak çıkmıştım, hiç unutmuyorum o günü. Beni o halde itip kakan da bir kadındı, ne üzücü.

Devletin kadınlara normal doğumu anlatması, yanlış bilinenlerin dogrusunu ogretmesi, gebelik eğitimleri vermesi, doğum korkusunu yenmeye yönelik çalışmalar başlatması ve en önemlisi sağlık personeline hamile psikolojisi öğretmesi lazım. Şu durumda bir cok kadin kulaltan kulağa ne duyarsa onunla ve mutlaka korkuyla giriyor doguma. Ben de okumaya başladıktan sonra farkettim ne kadar dogumdan bihaber doğurmuşum ilk bebegimi. Konu çok su götürür, kimi zaman tartışma da kaçınılmaz oluyor dediginiz gibi ama sadece belki bir iki anneye faydam dokunur diye topa tutulma ihtimaline karşı yazmaya devam ediyorum ben.

Ben ilk doğumumu sezeryanla yaptım ama kendim özellikle sezeryan olsun demedim kemik veremi vardı kaburgalarımın bazılarını almışlardı doktorda normal doğum sana yapılamaz kemiklere baskı uygulanıyor kırılabilir hastalıktan dolayı dedi sezeryan oldum. Ama sezeryan çok kolay normal doğumdan daha iyi falan demedim hiç çünkü iki doğumunda zorluğu var. Canından bir can çıkıyor doğum yapmak, bıçak altına yatmak kolay olur mu hiç? Allah hepimize sağlık versin inşallah sezeryan veya normal sap salim kurtulalım hepimizde

Sezeryan dogumda da bunu isteyebiliyor muyuz?

Çok geçmiş olsun. Sezaryen kesinlikle büyük bir nimet. Sizin durumunuz gibi sağlığı ameliyati zorunlu kilan kadinlardan dogum korkusu travmatik boyutlara ulaşmış kadinlara varana kadar bir çok kadın için. Hepinize sadece sağlık ve hayırlı bir ömür dileyebilirim Bu konuda kimsenin eleştiri hakkı yok diye düşünüyorum.

Değinmek istediğim nokta sezaryen o kadar allanıp pullanir oldu ki Türkiye'de normal dogumun yerini almış durumda şu an. Normal doğum orani yuzde 40 iken sezaryen oranı yuzde 60. Devletin bu yanlışa her türlü önlemi alarak hicbir anneyi magdur etmeden bir dur demesi lazım. Duaniza cok icten amin ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…