- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.890
- 133
Evet evet tabi ki isteyebilirsiniz. Allah korusun bebek riskle doğmuş bile olsa kordonu hicbir mudahaleye engel degil fakat ele dolaşmasın, yapilacak islemlerden biri daha aradan çıksın diye kesiveriyorlar hemen. Doktorunuza onceden soyleyin, ameliyat ekibine de söylersiniz dikkat ederler.Sezeryan dogumda da bunu isteyebiliyor muyuz?
TeşekkürlerEvet evet tabi ki isteyebilirsiniz. Allah korusun bebek riskle doğmuş bile olsa kordonu hicbir mudahaleye engel degil fakat ele dolaşmasın, yapilacak islemlerden biri daha aradan çıksın diye kesiveriyorlar hemen. Doktorunuza onceden soyleyin, ameliyat ekibine de söylersiniz dikkat ederler.
Canım daha almadım iç çamaşırlarımı eşimin izne çıkmasını bekliyorum ama çok pahalı şeyler almayacağım 2 tane emzirme sütyenim var aldığım ama bakacağım dahadoğum sonrası iç çamaşırlarını hangi siteden aldınız acaba
Benim eşim oldu bende negatifti odaları ayırdık 14 gün çok dikkat ettik sürekli dezenfektan ve çamaşır suyu kullandım plastik çatal tabak vs ile yemek yedi. Çok şükür bana ve kızıma bulaşmadan atalattık geçti.
Normal canım endişe etme, benim de bazen uzun sürdüğü oluyor.Kızlar bebeğin hıçkırıklarını 5 dakikadan fazladır hissediyorum normalmi yaaaa
Teşekkür ederimCesaretinizi tebrik ederim. Insallah hakkınızda hayırlı olur.Şenay hanımın önerdiği kitapları okumayı ihmal etmeyin. Ben de gereksiz müdahaleli zor doğum mağduruyum, kitaplardan inanilmaz faydalandım.
Anladım canım sağolCanım daha almadım iç çamaşırlarımı eşimin izne çıkmasını bekliyorum ama çok pahalı şeyler almayacağım 2 tane emzirme sütyenim var aldığım ama bakacağım daha
Çok geçmiş olsun evet farketmez bulaşık makinesine at hemen çamaşır suyu koy sorun olmaz. Ben dezenfektan aldırmıştım babamlara parfüm şişesine koymuştum banyoya tuvalete girdikçe kapı kollarına prizlere sıkıyordu kendisi. Tabak falan olunca da ondan alırken dezenfektan sıkıp veriyordu bana. İnşallah geçirirsiniz sağ salimsize de geçmiş olsun. Sabah uyanır uyanmaz evin bütün pencerelerini açıp havalandırıyorum banyo ve tuvaletleri de ayırdık . Odasından sadece tuvalet banyo için çıkıyor çıkarken çift kat maske takıyor. Plastik kullanmıyorum da bütün bulaşıkları beraberce makinaya atıyorum 70 derecede yıkıyorum. Zarflı virüs olduğu için o sıcaklıkta ve deterjanla zaten yapısı bozuluyormuş virüsün diye biliyorum. İnşallah bizde hayırlısıyla şu süreci atlatırız
Günaydın canım. Daha iyisindir inşallah.
Öğlen gibi eve geldim duş yemek çamaşır derken pertim çıktı birde Kızımın burnu akıyor kötüyüm diyemeyecek kadar yoğunum
Evet öyle oluyor kalp atışını hissedemeyiz bence ya hıçkırık o çok sık aralıklarla hissedilebiliyorCok hızlı hıçkırıyorlar sanki. Önceleri kalp atisi sanmıştım ama hıçkırıkmıs. Sizinki de hızlı mi
Artık daha çok ve günlük daha sık hissedeceksin hıçkırıklarıİlk defa bu kadar uzun sürdü hatta 8 dakika oldu yeni bitti korktum
Nasıl ki illa sezeryan olun demek mantıksızsa, illa normal doğum yapın demek de mantıksızÇok geçmiş olsun. Sezaryen kesinlikle büyük bir nimet. Sizin durumunuz gibi sağlığı ameliyati zorunlu kilan kadinlardan dogum korkusu travmatik boyutlara ulaşmış kadinlara varana kadar bir çok kadın için. Hepinize sadece sağlık ve hayırlı bir ömür dileyebilirimBu konuda kimsenin eleştiri hakkı yok diye düşünüyorum.
Değinmek istediğim nokta sezaryen o kadar allanıp pullanir oldu ki Türkiye'de normal dogumun yerini almış durumda şu an. Normal doğum orani yuzde 40 iken sezaryen oranı yuzde 60. Devletin bu yanlışa her türlü önlemi alarak hicbir anneyi magdur etmeden bir dur demesi lazım. Duaniza cok icten amin ediyorum
Antibiyotik ishal eder diye biliyorum. Prospektüsüne bi bak yine de. Çok aşırı ishalsen çok su gibi falansa ve günde 5-6 dan fazla çıkıyorsan doktoruna danış canım geçmiş olsunKızlar çok afedersiniz burun kanamam vardı biliyorsunuz doktorum o zaman aksef 500 mg antibiyotik verdi ve ben o günden beri ishalim
gebelikte ishal kötü diye biliyorum acaba antibiyotikten dolayı mı böyle oldum onu da anlamıyorum yarın son kez içicem
Nabsam bilemedim ya
Gunde 1 kere cıkıyorum ama ıshal seklınde yan etkılerınde ıshal yazıyor evetAntibiyotik ishal eder diye biliyorum. Prospektüsüne bi bak yine de. Çok aşırı ishalsen çok su gibi falansa ve günde 5-6 dan fazla çıkıyorsan doktoruna danış canım geçmiş olsun
Yok yok o sorun olmaz canım bebeğin hareketleri normalse sıkıntı etme hiç. Antibiyotiktendir oGunde 1 kere cıkıyorum ama ıshal seklınde yan etkılerınde ıshal yazıyor evet
Zaten 1 gunun kalmis.bbence brakma antibiyotugi brakmakta skinti. Eger oyuzdense gecer zatenGunde 1 kere cıkıyorum ama ıshal seklınde yan etkılerınde ıshal yazıyor evet
İnşallah yaYok yok o sorun olmaz canım bebeğin hareketleri normalse sıkıntı etme hiç. Antibiyotiktendir o
Umarım bu sefer gönlünüze gore hayırlısıyla dogurursunuzTeşekkür ederimbirinci doğumumda üstelik 10 cm açıklıkla bebeğin suyu mekonyumlu geldi diye çataldan alıp sezeryana götürdüler beni . Neye uğradığımı şaşırmıştım korku kaygı panik normal doğuracskken tam ucuna gelmişken ve onca acıyı çektikten sonra yaşanan hayal kırıklığı of o zamanlar çok kötüydüm resmen depresyona girmiştim bebeğimi bir süre benimseyemedim. İnşallah bu kez aynı şeyleri yaşamam. Ssvd için doktorum tamam dedi . Ayrıca göbek kordonunun bende geç kesilmesini isteyeceğim. Sezeryande bunu bana bırakmazlar biliyorum ama inşallah normal bir doğumda en azından buna saygı gösterilir diye düşünüyorum. Sizden ricam kitapları burda paylaşabilir misiniz Şenay hanımı çok yakın zamandır takip ediyorum görmedim kitap paylaşımlarını. Vaktim daralmadan mümkünse temin edip okuyayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?