Epizyo avrupada yasak. Çok ekstrem durumlarda yapılır. Örneğin kilolu bebek ya da vakum kullanılacaksa vs. Çünkü her ikiside ciddi yırtılmalara sebep olabiliyor. Tabi ki kötü bişey değil, anneye ya da bebeğe verilecek zararın dahi önüne geçebilir. gerekliyse yapılmalı. Ama Türkiye de önüne gelen anneyi kesiyolar. Biraz araştırınca epizyonun her kadına uygulanmaması gereken rutin bir işlem olmadığını anlıyosunuz. Artık Türkiyede de çoğu doktor bunu kabul ediyor zaten. Her kadına epizyo yapılmamalı diyor. Amerikada epizyo yapıldığı için doktoruna dava açan kadın var mesela. Vucut bütünlüğüne zarar verdiği için. dilerseniz burada açılan konulara bakın kadınların epizyo şikayetlerine.Epizyo cok kotu bisi gibi gozukmedi okudum simdi iki hikayedede duyunca adini tabiki arastirmadim ama boyle ufak mudahaeleler yapilabilir diye dusunuyorum
Çok şükür canım sevindim 1 hafta bi şey değil inşallah onuda yakalar, benimkide son kontrolde 1 hafta geri çıktı ölçümleri, bakalım bu kontrolde ne diyecekİyiyim canım çok şükür. Sen nasılsın 32. Hafta iznine ayrıldım bugün. Gelisimimiz 2 hafta gerideydi. 1 haftaya düşmüş ç
ok şükür. İzindeyken toparlarim inşaallah.
Değil mi şu sütü, yumurtayı bırakacağım günü iple çekiyorumSağol canim ins senin guzel kilo almıştır. evet doktor haftasiyla uyumlu dedi ama 3 haftada öyle az alınca iste üzüldüm.ama beslenmemizle de ciddi şekilde ilgisi yokmuş aslında bebek genetik olarak biraz zayıf da olabilir dedi doktor su son 3 haftam biraz daha dikkat edeyim 3 kg doğsa ins.habire faydalı şeyler yemek de çok sıkıcı yaa
Anladim kotu bir tecrube olmus. Hepimiz dogal sureclerle ilerlesin stiyoruz ama yasadigimiz dunya dogal olmadigi icin doğallık ta mumkun olmuyor pek artikEpizyo avrupada yasak. Çok ekstrem durumlarda yapılır. Örneğin kilolu bebek ya da vakum kullanılacaksa vs. Çünkü her ikiside ciddi yırtılmalara sebep olabiliyor. Tabi ki kötü bişey değil, anneye ya da bebeğe verilecek zararın dahi önüne geçebilir. gerekliyse yapılmalı. Ama Türkiye de önüne gelen anneyi kesiyolar. Biraz araştırınca epizyonun her kadına uygulanmaması gereken rutin bir işlem olmadığını anlıyosunuz. Artık Türkiyede de çoğu doktor bunu kabul ediyor zaten. Her kadına epizyo yapılmamalı diyor. Amerikada epizyo yapıldığı için doktoruna dava açan kadın var mesela. Vucut bütünlüğüne zarar verdiği için. dilerseniz burada açılan konulara bakın kadınların epizyo şikayetlerine.
Mesela Bana epizyo yapılmasına gerek yoktu bebeğim kilolu değildi, gelişinde de sıkıntı yoktu takılı kalmadı, saatlerce olduğu yerde durmadı yani gerek yoktu epizyoya. Ben yine olsa yine epizyo yapılmasını istemem. Lakin karnıma bastırıla bastırıla elle müdahalelerle doğurtuldum. O basınçla çıkan bebeğim ciddi yırtıklara sebep oldu. Bunu doğum sonrası gittiğim farklı doktorlardan teyid ettim. Ufak gibi görünen ciddi bir müdahale bu, zira yırtılma makatıma dahi ulaşabilir, telafisi imkansız sonuçlar doğurabilirdi. Yani Her müdahale maalesef hayat kurtarma niyetiyle yapılmıyor.
Benim doktorum hergun 2 yumurta ye yumurta çok önemli dedi canım, et ve tavuk da tüket dedi. Protein ağırlıklı beslenmek gerekiyormuş.Evet canım aslinda her gün yumurta 3 ceviz peynir süt de tüketiyorum ama biraz daha dikkat etmeye çalışıcam.bakalim sağlıkla gelsin yeterki
Off insanlara hayret ediyorum bazen. İnşallah sadece gariptir diye dua edelim canım.Valla biktim artk ya yeter kardesimin sevgilisi grip olmus. Dun de kardesm geldi bana sarildi etti depremden korktm diye. Bende normalde hep uzak dururum dayanamadm busfer. Daha bugun sevglsnin grip oldgnu ogrendm. Nasl bi umursamazlk. Kiza diyorm ki git hadi bi test yaptir yoktur bseym diyor. Valla biktim artk hcbseyi kaldiricak gucm kalmadi yeter ya
Ayyy ilk bebisimiz geliyor deseneKızlar kızlar kontrolden çıktım bugün nst de sancı yok açıklık yok ve ben Kasım annesi oluyorum
Pazar günü acilden giriş yapıp covit testi vericem 2 güne çıkıcak oazartesi son kontrol doğum öncesi testleri vericem
Veeee 10 Kasım salı günü sezeryana alınıyorum
Tamamdır hepsini yapicam:)Canım strese girme 3 kg rahat doğar inşallah vitaminlerini de düzenli kullan sola yatmaya önem ver kan akışından dolayi
Evet yaa yumurta değil de süt yoğurt ceviz artık zorluyor:)Değil mi şu sütü, yumurtayı bırakacağım günü iple çekiyorum
Tavuk pek içime sinmiyor da kırmızı eti artırayim canim.2 yumurta yedim bi ara o da kolestrolumu yükseltti o ay.ondan 1 yiyordumBenim doktorum hergun 2 yumurta ye yumurta çok önemli dedi canım, et ve tavuk da tüket dedi. Protein ağırlıklı beslenmek gerekiyormuş.
Off insanlara hayret ediyorum bazen. İnşallah sadece gariptir diye dua edelim canım.
O zaman sen kendi bünyene göre hareket et canımTavuk p
Tavuk pek içime sinmiyor da kırmızı eti artırayim canim.2 yumurta yedim bi ara o da kolestrolumu yükseltti o ay.ondan 1 yiyordum
Evet canım covid nedeniyle çok yoğun çalıştık bu süreçte çok yıprandım. Artık hiç birşeye tahammülüm kalmamıştı.Çok şükür canım sevindim 1 hafta bi şey değil inşallah onuda yakalar, benimkide son kontrolde 1 hafta geri çıktı ölçümleri, bakalım bu kontrolde ne diyecekbeslenmene dinlenmene dikkat et stres de yapma güzel olur inşallah izne ayrılmanada sevindim sen çok yorulmuştun
Ayyyy 10 kasim mii :) 7 gün kalmış ay kalbimmmmmKızlar kızlar kontrolden çıktım bugün nst de sancı yok açıklık yok ve ben Kasım annesi oluyorum
Pazar günü acilden giriş yapıp covit testi vericem 2 güne çıkıcak oazartesi son kontrol doğum öncesi testleri vericem
Veeee 10 Kasım salı günü sezeryana alınıyorum
Kuzum bende koraspini bıraktım iğneye devam ediyorum benim 1 aydır kilosu azdı her gittiğimde öyle diyordu üzme kendini protein ağırlıklı beslen alır üzülme sakın ben 9 gündür beynimi yedim resmen
38+4 oluyorum canım 40 haftayı beklemiyor gestastiypnel diyabet ve kan pıhtılaşması olduğu için alacak tabi önceden oğlan gelmek istemezseAyyy ilk bebisimiz geliyor desene
Sat'a göre Kaç haftalık olacaksın 10 Kasım'da canım.
Ya evet az kalmış yeni bir dönem başlıyor siren sesleriyle mi girerim artık doğumhaneye bilmiyorumAyyyy 10 kasim mii :) 7 gün kalmış ay kalbimmmmm
Ben hala coraspirin kullanıyorum.ilk gebeligimdede kullanmıştım.hatta icip doğuma gitmiştim.
bende tam 33 te bıraktım. Benim doktorumun takip ettiği bile yok ben kendim sordum önceki gebeliğimde 32 de bıraktım napayım diye ondan sonra bırakabilirsin dedi. Nerden düştüysem bu kadına bir de doğum paketi şeklinde anlaştık maalesef son bir taksidim kaldı keşke baştan vazgeçseydim çok kafama takıyorum
Valla biktim artk ya yeter kardesimin sevgilisi grip olmus. Dun de kardesm geldi bana sarildi etti depremden korktm diye. Bende normalde hep uzak dururum dayanamadm busfer. Daha bugun sevglsnin grip oldgnu ogrendm. Nasl bi umursamazlk. Kiza diyorm ki git hadi bi test yaptir yoktur bseym diyor. Valla biktim artk hcbseyi kaldiricak gucm kalmadi yeter ya
38+4 oluyorum canım 40 haftayı beklemiyor gestastiypnel diyabet ve kan pıhtılaşması olduğu için alacak tabi önceden oğlan gelmek istemezse
Allah kolay doğumlar nasip etsin inşallah ilk bebek mi geliyorYa evet az kalmış yeni bir dönem başlıyor siren sesleriyle mi girerim artık doğumhaneye bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?