- 15 Ekim 2019
- 6.085
- 13.829
- 248
Peki bunlari yaoarken canin yaniyormu nasil.bi hissi varLavman bağırsakları bosaltiyorki anne rahat ısınabilsin, Malesef hastane işlerinde böyle şeyler yaşanıyor yapicak bişey yok, ben hem doğumlar olsun, hemde safra kesesi ve burun ameliyatı olduğum için alıştım artık, Allah başka bir dert vermesin yeterkiama zaman yaklaştıkça heyecan stress artıyor, ben sezaryene karar verdim artık bakalım doktor ne diyecek
Hayirli olsun canim gecmis olsun, dikisin oldumu bebek cikarken ne hissettin o an deneyiminden bahsermisin biraz bende normal dogurmak istiyorumMerhaba arkadaslar. 19 mayis gecesi aniden suyum geldi cok yoğun bir şekilde. Sıfır sanciyla hastaneye gittim. Daha sonra sancilarim sıklasmaya başladı. 36+4 haftaliktik ve doğum konusunu doktorumla konusmamistik. O an bana ne istediğim soruldu ve ben normal doğum dedim. Bir saatte açılmam 5 cm olmuştu. Hemen dogumhaneye alındım. Yarım saat içinde kizim normal doğum ile doğdu. Erken doğum olduğu için kuveze aldılar. Ama durumu iyi. Gözlem altında tutmak istediler. 45 cm 2600 gr. Doğdu. Haziranda beklerken bize surpriz yaptı. İnşallah doğumunuz benimki gibi kolay olur. Hastaneye 2 bucuk gibi gittik. 5.10 da kızım geldi. Herkese simdiden kolaylıklar dilerim.
Ben içine koyduğum şeyleri liste yaptım,
Hastane çantası listesi:
Bebek için;
-hastane çıkış seti
-3 takım alt üst giysi / hepsi için zıbın
-1muslin battaniye
-1 triko battaniye
-1 penye battaniye
-eldiven / çorap /ağız bezi /bere /önlük
-burun aspiratöru / serum fizyolojik
-bez / ıslak mendil / alt acma bezi
-pisik kremi / bebek yagi / şampuan (belki isterler diye, tek kullanimlik)
-biberon /emzik / mama
-gaz damlasi
Anne için
-3 takım gecelik sabahlık takimi
-günlük giyecek (hastane cikisinda)
-İç çamaşır /atlet
-kişisel bakım ürünleri
-göğüs ucu kremi / göğüs pedi / göğüs kalkanı (henüz almadım karar veremedim)
-2 terlik hastane için ve dışarı çıkarken giymek için
-depent külot / lohusa pedi
-sut pompası
-çorap
Ekstra olarak
-kirliler için poşet
-kolonya / dezenfektan
-maske
-rezene / kahve / süt arttırıcı içecek-damla
-hurma / kayısı
-meyvesuyu / bardak
-su ısıtıcı
-havlu / kağıt havlu / sabun
-büsküvi
Şimdilik bu kadar, bazen liste dışı şeylerde çıkıyor
Kızlar kabızlık problemı yasayan var mı , ben cok zorlanıyorum ,hamılelıkten once de hemoroidim fln vardı zaten ,bu dogumda sıkıntımı?
Arkadaşlar şehir dışına çıkma yasağı olduğu için annem yanıma gelemiyor. Eşimle ben varız sadece. Bana bakacak kimse yok37. Haftadayım doğum üzeri bunalıma girdim. Bu konuyu nasıl çözebilirim? Ne olur akıl verin
Hayirli olsun canim gecmis olsun, dikisin oldumu bebek cikarken ne hissettin o an deneyiminden bahsermisin biraz bende normal dogurmak istiyorum
Teşekkürler canim, ikinmakta biraz zorlandim. Sanci geldiginde cok derin nefes aliyorsun ve kakani yapar gibi ikiniyorsun nefesini hic birakmayacaksin. Daha önce doğum yapmadığım için bilmiyordum o biraz zorladi zaten yapamadığında bi süre sonra ebeler de karnina bastırıyor. Bence güzel bir duygu bebek çıktığında çok güzel bir rahatlama hissi geliyor. Doktor bebeği cocuk doktoruna veriyor hemen o arada plasentayi cikariyor. Dikiş atılıyor biraz aciyor dikiş ama çok değil dayanilabilir. Insallah senin de güzel geçer canim. Darisi hepinizin başına inşallah.
maşallah barekallah ne güzel bi doğumunuz olmuş darısı bizlere inşallah bende çok istiyorum normal olmasını inşallah olur detaylı anlattığınız için de çok teşekkürler
Bence hiç strese bunalıma girme tek ihtiyacın olan eşin bunu bir çok arkadaşım söyledi kendi annesi ile bile arası bozulanlar var içgüdüsel olarak baş edebiliriz. Sizinle aynı durumda bir sürü çift var. Hele ki şu dönemde çoğu çift tek başına bakacak bebişlerine. Ben bilinçli olarak istemiyorum mesela kimseyi gelebilirler aslında ya da biz gidebilirdik ama istemedik. Kendimize güvenelim başarırızArkadaşlar şehir dışına çıkma yasağı olduğu için annem yanıma gelemiyor. Eşimle ben varız sadece. Bana bakacak kimse yok37. Haftadayım doğum üzeri bunalıma girdim. Bu konuyu nasıl çözebilirim? Ne olur akıl verin
Canım benim dündü randevu çok şükür bebekler aynı kiloda çıktı kız ne hafta eksikliği kapatmış gibi duruyor. Ben olsam cuma giderdim. Kendi dokturun da bir görsün. Sonuçta belki gebelik süreci boyunca o gözlem yaptı. 36 yı tamamlarsın canım o zamana kadar da bebeklerin 2500 ü rahat geçer inşallah.Kızlar bugün doktor kontrolümüz vardı. Kendi doktoruma randevum olmasına rağmen yokmuş malesef başka doktora muayene oldum. Bir sorun yok dedi muayene olurken acayip zorlandım sırt üstü yatmak inanılmaz zorladı. Karnın 37 yi beklemez gibi duruyor dedi. Bebekler 2500gr ve 2300gr görünüyor. Kendi doktorum cuma günü doğumhanede nöbetçi önce cuma günü kendi doktorum gün verir dedi sonra da sen 1 hafta sonra gel o gün poliklinikte zaten o zaman muayene olursun gün alırsın dedi. Ben de bilemedim haftaya mı gitsem cuma mı gitsem
Canım benim dündü randevu çok şükür bebekler aynı kiloda çıktı kız ne hafta eksikliği kapatmış gibi duruyor. Ben olsam cuma giderdim. Kendi dokturun da bir görsün. Sonuçta belki gebelik süreci boyunca o gözlem yaptı. 36 yı tamamlarsın canım o zamana kadar da bebeklerin 2500 ü rahat geçer inşallah.
Canım hayırlı ugurlu olsun,annelı babalı buyusun bebişin saglıklı guzel ömrü olsunİnşallah canım. Hiç stres yapma ben hep normal istedim oyle de nasip oldu. O an geldiğinde sonu iyi olacak bunu düşünün
Sen dünü bence komple unut gitmemiş kabul etBen de öyle yapmaya karar verdim canım yarın gidicem kendi doktoruma bakalım. Onun ağzından duyunca insan daha rahatlamış oluyor. Dün ki doktor çalışma takvimlerden bakıp 30 mayısa gün verir sana kesin dedi ama yine de kendi doktorum baksın o söylesin istiyorummaşallah senin kuzucuklara da kendi doktorum olmayınca muayene de çok baştan savma oldu hiç haftasını falan söylemedi kiloyu da tahmini söyledi o yüzden bilmiyorum tam canım. Devlet hastanesi ultrason kağıdı da vermiyor yarın kendi doktorum bakarsa soracağım
Sen dünü bence komple unut gitmemiş kabul etyarın dokturun görsün hele. Benimki 37 yi çıkarırız dedi. Ani bir terslik olmazsa dedi
Aynen canim bakalım rabbim ne gösterirse artık biz elimizden geleni yapıyoruzSüper canım37 çok çok iyi bir zaman zaten kilo sorunları olmaz nefeste emmede de sıkıntı olmazsa hoop evinize gelirsiniz. Olsa bile kısa süreli küvez ihtiyacı olur ama tabi inşallah olmaz dün öyle olacağını biliyordum ama 2 haftadır muayene olmuyorum en azından sularında nst de bir sıkıntı yokmuş onu öğrendim idrarda da protein kaçağı yok çok şükür. Gerisi yarın artık
Çok şükür ağrı sancı olmaması güzel. Zaten bebeğin hareketlerini hissediyorsan ağrı sancı kanama falan yoksa çok da gitmeye gerek yok. Ama dediğin gibi son haftalara geldi artık en geç 2 haftada bir çağırmalıAynen adam bir ay sonra çağırdı valla eşimin de işine geldi Dr bı ay dedi durdu gitmedik arada şükür ki ağrım sancım da olmadı . Artık sonra ne zman çağırır bilmem ama bı ay diyemez herhalde bir ya da iki hafta sonra çağırır o zamana da dogururjm gibi geldi şimdi
Maşallah ne güzel ya doğumun çok güzel geçmesi darısı biz bekleyenlere.Merhaba arkadaslar. 19 mayis gecesi aniden suyum geldi cok yoğun bir şekilde. Sıfır sanciyla hastaneye gittim. Daha sonra sancilarim sıklasmaya başladı. 36+4 haftaliktik ve doğum konusunu doktorumla konusmamistik. O an bana ne istediğim soruldu ve ben normal doğum dedim. Bir saatte açılmam 5 cm olmuştu. Hemen dogumhaneye alındım. Yarım saat içinde kizim normal doğum ile doğdu. Erken doğum olduğu için kuveze aldılar. Ama durumu iyi. Gözlem altında tutmak istediler. 45 cm 2600 gr. Doğdu. Haziranda beklerken bize surpriz yaptı. İnşallah doğumunuz benimki gibi kolay olur. Hastaneye 2 bucuk gibi gittik. 5.10 da kızım geldi. Herkese simdiden kolaylıklar dilerim.
Bebişim çok harektli o yüzden rahatım birazda ağzıma iki lokma alsam basliyor tepinmeye .son zamanlarimiz güzel geçsin inşallahÇok şükür ağrı sancı olmaması güzel. Zaten bebeğin hareketlerini hissediyorsan ağrı sancı kanama falan yoksa çok da gitmeye gerek yok. Ama dediğin gibi son haftalara geldi artık en geç 2 haftada bir çağırmalı
Maşallah ne güzel ya doğumun çok güzel geçmesi darısı biz bekleyenlere.
Hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün♥
Canım hayırlı ugurlu olsun,annelı babalı buyusun bebişin saglıklı guzel ömrü olsunnormal dogumda kesi mi atıldı, dikiş neden? Kesiyi hissettın mı ayıksın sonucta demi o an?
Bence pek can acitici şeyler değildi, öyle hatırlıyorum. Birde çoğu anestezi altında yapıldı. Sonda nasıl takıldı hiç hatırlamıyorum mesela :) lavman ayıkken yapılıyor tabi ama onunda bi acısı yok. Anesteziden sonra normal ameliyat ağrıları oliyor onlarda zorluklarına gore ağrıları biraz devam edip geçiyorPeki bunlari yaoarken canin yaniyormu nasil.bi hissi var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?