2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Merhaba sevgili anneler.bir sorum olacaktı.26 kasımda sezeryan ile doğum yaptım 40 gün adet devam etti.simdi hala adet olmadim normal mi bukadar gecikmesi doktora gitmem gerekirmi bilemedim.
bende 25 kasimda dogum yaptim ama bende adet olmadım daha canım ilk dogumumda da 5.ayda adet olmistum normal 1 sene olmayanda var

Kızlar bebekleri illa 3 aylık olunca doktor kontrolüne götürmek gerekir mi kilosu boyu sağlık ocağında ölçüldü salı günüde Çoçuk kardıyoloji kontrolümüz var kalbinde üfürüm var benim oğlanın göz kontrolüne de girdi hem özele gidiyorum paradan dolayı gem eşim işten izin alacak götürmesem ne olur ki

Kusma da alerjik bebeklerde çok görülüyor 2020 bebeklerinde çok çok çok fazla alerji varmış nedenini bilmiyorum kan mukus zaten ilk alerji belirtilerinden hatta kan gördüğü zaman emin oluyor doktorlar
Bizim kan testinde deri testinde alerji çıkmıyor bazen bebek küçük olduğu için bazende çok yoğun olmayan alerjiler çıkmazmış kakada mukus var bizim böyle biraz yapış yapış kakasi anlatabildimmi
Kakada mukus kan bağırsak problemi yoksa alerji oluyor zaten bağırsak problemi olsa çok kan olurmuş nokta şeklindeki kan yada az kan alerjiden oluyormuş
Bizim süt ürünü tükettiğimde huzursuzluk çok ağlama oluyor deneme yaptım yine huzursuz oldu
Et ve yumurtada olmadı onları da yemiyordum artık yiyorum bizim böyle canım
Sizin mukus var mı yada cilt belirtisi

Sağlık ocağı baktıysa ve kalp için 3. Ayda yeniden gelin demediyse doktor 4. Ayı bekle o zaman canım ben 3. Ayda ebeye götürdüm o ölçümlerini yaptı doktora gitmedim yeniden 4. Ayda gideceğiz

Martin 2 sinde 4 ay olacak yani 9 gün kalmış benimki büyük biraz grubun büyük bebeklerinden

Aynen diyet konusunda bağırsak tepkili huzursuz bebek anneleri en azindan bebegi rahatlatmak adına süt ürünlerinden tam uzak durmalılar hadi yumurta et vs yiyor olsa da süt ürünleri çikolata ve paketli abur cubur bebeğe çok dokunuyor bütün huzursuzluk onlar yüzünden

Yazmamışım 3. Ayda 6400 dü bu ay daha gitmedik günümüz gelmedi

Asla memeden kesme asla alerjik bebeklerin bagisikliklari düşük oluyor emmezse herşey daha zor olabilir hastalıklara kolay yakalanma durumu oluyor ben 2 aydır diyetteyim daha yeni et ve yumurta diyetini açtım çok tedirginim galiba yine bırakacağım yemeyi yeniden ekleyeceğim diyetime herkes emzikliyim diye besleniyor canının çektiğini yiyor ben sadece zeytin ekmekle ev reçeli ile kahvaltı yapıyorum bazen hamur kızartması yapıyorum patatesi haşlayıp soğanla kavuruyorum menemen yerine çok zor oluyor adı sanki sadece süt gibi oluyor ama herşeyin içinde süt süt ürünü yumurta var olmayanlar da kısıtlı oluyor kabak patates pirasayla biber dolmasıyla felan beslendim bi ara doktora göre herşey kolay doktor onu da kes bunu da kes diyor

Süt ürünleri kuruyemiş susam özellikle susam süt proteiniyle çok benzer proteinler içeriyor tahin helvası tahin portakal acı baharatlar bunlarla rahatlamazsa eti de kes yine tam rahatlama olmazsa yumurta ama her yediğinden şüphe etme çok yıpranırsın ben çok yıprandım çok yoruldum senin doktorun mama vermiş benim doktorum mama da vermedi daha küçük dedi emecek sadece bi de beni düşünsene ben ne yapayım paranoyak oldum emzirmek zorundayım mama vermedi doktor yiyecekler kısıtlı yemezsem sütüm azalıyor serbest ne varsa yiyorum artık severim sevmem diyemiyorum tatlı niyetine gün kurusu meyveler yiyorum
Ek gıdayı bi yönden iple çekiyorum ek gıda düzelmesine yardımcı oluyormuş bir yandan onada stres oluyorum besinlere tepki gösterirse diye

Hemde nasıl çok Zor
Surkeli emzir baskisi emzirince çocuk dayanamıyor neler neler
Canim annene güzelce anlat, bu başlı seni ekstra strese sokar. Elbet anne sütü gibisi yok ,ama olmayınca da yapacak birşey yok. büyükler bu konularda maalesef ince düşünemiyorler.

Canim daha önce konuşmuştuk seninle alerji konusunda o zaman kqkada hic kan görmemiştim. Ama daha sonra kakada kan da gördüm hemen doktora yazdım ya Makatta kılcal damar çatlaması ya da alerji takip edelim dedi, bir kıaç gün sonra toplu iğne basi kadar gordum su an takipteyim.. ama başka hiçbir sıkıntısı yok. Swn alerji konusunda baya bilgilendin, bir kaç soru benim kafamı kurcalıyor bir fikrin var mi bu konularda,
Mesela diyelim bu çocuğun herhangi bir şeye alerjisi var buyuk ihtimalle sut urunlerine ama hic rahatsiz olmuyor, alerji düzeyi cok düşükse sut ürünlerini tüketmeye devam etsem ne olur, bebege zarari olur mu muhtemelen oluyordur bi zarari.. ama alışsın diye devam edilemez mi..
Bir de alerji testi nasil yapılıyor bizde ki gibi minik minik iğneli mi ( bundan korkuyorum cok minicik daha dayanabiliyorlar mi) benden ana olmaz hiçbir şeye dayanamıyorum serum fizyolojik bile sikamiyorum cocuga

Benimki aşırı alerjik mesela ama kan yok
Bende alerji testi isticem ama altı aydan önce yapılmıyor diye duydum
Bizi çok zorluyor ne yesem ağlıyor

Neden mama vermedi ki
Küçük ama napacan
Yumurtayi da kestim
Sadece dana eti kesmedim
Ne yicem diye. Kafayı yiyorum
Benimki hiç kaka yapmıyordu belki bundan verdi mama
Ya yencek birseh kalmıyor süt urunu olmayınca
İçtiğim çorbalar hep süt ürünüydü bunlar yok artık
Sabah zeytin kemiriyorum
Sucuk da dokunuor tost yapamiyorum
Kırmızıbiber az yemeklere sepiyordum onu da mı birakayim
Birde ekgida dönemi daha zor
Hatta bu tarz bebekleri geç geçiriyorlar duydum alerjik diye
Ekgida da sütsüz ne bulacağız ki herşeye yine tepki

Ah iste aynı durumdayim
Yencek birşey kalmadı
Annemde öyle anne sütü gibi olmaz
Bağırsa da vercen aglasadw diyor
Hoş o alerjiye inanmıyor
O gazından ağlıyor vermeden daha çok ağlayacak diyor

Zaten emmeyince hiç uyumuyor
Bixim kakada sadece kan görülmedi hiç
Bu mama olmada kaka yapamıyor

Dasmeer Allah yardımcın olsun canım umarım en kısa zamanda normale döner bebişin

Kızlar bebeğim normalde günde bir veya iki kez kaka yapıyor. Dün 5-6 kez yaptı. Sizce nedendir ? Bir de kaka yapmak için zorlandığı zaman eğimli koyuyordum pusetine yada yatağına eğim veriyordum. Dün buna gerek duymadan her pozisyonda yaptı. Anlayamadım kaka yapmayı mı öğrendi yoksa hir şey mü dokundu yoksa üşüttü mü acaba tecrübeli anneler bi cevap verebilir mi ?

Amin cnm.sagolasin
Bence kaka yapmayı öğreniyor
Çünkü öğrendikçe kendisi rahat yapıyorlar demişlerdi

Benimki aşırı alerjik mesela ama kan yok
Bende alerji testi isticem ama altı aydan önce yapılmıyor diye duydum
Bizi çok zorluyor ne yesem ağlıyor
Canim peki dokuntusu oluyor mu sadece gaz dan dolayi mi alerjik olduğuna karar verdi doktor.. benim brbegi alerjisi olan arkadaşlarımın hepsinde dokuntu oluyordu.. belki de besinleri cok zor sindirebdigi icin gaz yapıyordur..

Canim peki dokuntusu oluyor mu sadece gaz dan dolayi mi alerjik olduğuna karar verdi doktor.. benim brbegi alerjisi olan arkadaşlarımın hepsinde dokuntu oluyordu.. belki de besinleri cok zor sindirebdigi icin gaz yapıyordur..
Kaşıntı ve kızarıklık var
Kıyafetlere alerjisi var boynu altı dokukler var

Deri testi iğnelerle yapılıyor ama derin batirilmiyor bebek çok az ağlıyor çoğunu hissetmiyor bile deri testi benim için zor oldu çocuk bilmedi kan vermek deri testinden bin kat daha zor deri testi çok basit ben kendim dayaniksizim hiç özüm yok kaybediyorum kendimi kan aldıklarında felan kavga edecek oluyorum labaratuvardakilerle

Serum fizyoloji felan bende sıkamam

Kakada kan olduğu halde devam edenler varmış bazı anneler sadece sade sütü ve sade çiğ yoğurdu yemeyip yiyeceklerin içinde kek içinde poğaça içinde felan tüketiyorlar o da 6 aydan sonra ama kimi ek gıda ile geçer bağırsak toparlar diyor kimi kan geldiği halde alerjen gıdayı yemeye devam edersen bağırsaklara zarar diyor alerji olduğu halde yersen süreç uzuyor diyen var yemeyip katı diyet yaparsan bağırsaklar bu besinlerle karşılaşmadıkça daha hassaslaşır diyen var bir de alerjisi düşükse demissin alerji düşük olsa kan gelmez diye biliyorum alerji grupları var face de oraları bi takibe alın alerjik bebek anneleri epey tecrübe paylaşılıyor süt alerjili bebekler grupları 3 grup var

Bizimde kan felan yok canım mukuslu ishal huzursuzluk ama belki çocuğun normal huzursuzluğu ama ben bir parça peynir yesem denemek icin çocuktaki her huzursuzluğu ona bağlıyorum tam bilemiyorum bi 6 aylık olsaydı diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…