bende 25 kasimda dogum yaptim ama bende adet olmadım daha canım ilk dogumumda da 5.ayda adet olmistum normal 1 sene olmayanda varMerhaba sevgili anneler.bir sorum olacaktı.26 kasımda sezeryan ile doğum yaptım 40 gün adet devam etti.simdi hala adet olmadim normal mi bukadar gecikmesi doktora gitmem gerekirmi bilemedim.
Kusma da alerjik bebeklerde çok görülüyor 2020 bebeklerinde çok çok çok fazla alerji varmış nedenini bilmiyorum kan mukus zaten ilk alerji belirtilerinden hatta kan gördüğü zaman emin oluyor doktorlarTesaduf gordum bak bunlardan bi kaci bizde var bugunde kakasinda ilk defa minik kan gordum doktora attim pazartesi gelin test yapalim akerji olabilir dedi bide cok kusan bir bebek benimki biara gecmisti buara yine basladi senin bebis nasil canim kilosu falan
Sağlık ocağı baktıysa ve kalp için 3. Ayda yeniden gelin demediyse doktor 4. Ayı bekle o zaman canım ben 3. Ayda ebeye götürdüm o ölçümlerini yaptı doktora gitmedim yeniden 4. Ayda gideceğizKızlar bebekleri illa 3 aylık olunca doktor kontrolüne götürmek gerekir mi kilosu boyu sağlık ocağında ölçüldü salı günüde Çoçuk kardıyoloji kontrolümüz var kalbinde üfürüm var benim oğlanın göz kontrolüne de girdi hem özele gidiyorum paradan dolayı gem eşim işten izin alacak götürmesem ne olur ki
Martin 2 sinde 4 ay olacak yani 9 gün kalmış benimki büyük biraz grubun büyük bebeklerindenAkşam 9.30 uykusuna kaç dakikada geçiyor. Ve o saatten önce kaçta uyutuyorsun bir önceli uyku
Kaç günlük
Canımugurbocuuu dedikşerine katılıyorum diyete çok katı devam et atladıgın gıdalar olabilir. Mesela ben yumurta ve dana etinide kestim. Bir düşün diyete basladıktan 1 hafta snra bebegm sakinleşmeye ve daha iyi uyumaya basladı hala geceleri cok uyanıyor ama o ayrı
Yediklerine dikkat et
Yazmamışım 3. Ayda 6400 dü bu ay daha gitmedik günümüz gelmediTesaduf gordum bak bunlardan bi kaci bizde var bugunde kakasinda ilk defa minik kan gordum doktora attim pazartesi gelin test yapalim akerji olabilir dedi bide cok kusan bir bebek benimki biara gecmisti buara yine basladi senin bebis nasil canim kilosu falan
Asla memeden kesme asla alerjik bebeklerin bagisikliklari düşük oluyor emmezse herşey daha zor olabilir hastalıklara kolay yakalanma durumu oluyor ben 2 aydır diyetteyim daha yeni et ve yumurta diyetini açtım çok tedirginim galiba yine bırakacağım yemeyi yeniden ekleyeceğim diyetime herkes emzikliyim diye besleniyor canının çektiğini yiyor ben sadece zeytin ekmekle ev reçeli ile kahvaltı yapıyorum bazen hamur kızartması yapıyorum patatesi haşlayıp soğanla kavuruyorum menemen yerine çok zor oluyor adı sanki sadece süt gibi oluyor ama herşeyin içinde süt süt ürünü yumurta var olmayanlar da kısıtlı oluyor kabak patates pirasayla biber dolmasıyla felan beslendim bi ara doktora göre herşey kolay doktor onu da kes bunu da kes diyorİnşallah gecer doktorda anensutunu asla kesme dedi sadece dikkat et yediklerine dedi mesela süt olmayan birşey yok
Yencek birşey kalmadı sabah karakara düşünüyorum.
Sutu kestim mesela yine başka birşeye alerjik tepki verebiliyor ben yedikten sonra anlıyorum ama iş işten geçiyor Ogün
Şimdi anneme gidecegim Mart ayinda uzaktan eğitimin var annemde sürekli emdir diyen biri
Mesela burda kendi evimde emdirmeyi azaltiyorum ama annem tepemde surekli emdir diyecek.
Süt ürünleri kuruyemiş susam özellikle susam süt proteiniyle çok benzer proteinler içeriyor tahin helvası tahin portakal acı baharatlar bunlarla rahatlamazsa eti de kes yine tam rahatlama olmazsa yumurta ama her yediğinden şüphe etme çok yıpranırsın ben çok yıprandım çok yoruldum senin doktorun mama vermiş benim doktorum mama da vermedi daha küçük dedi emecek sadece bi de beni düşünsene ben ne yapayım paranoyak oldum emzirmek zorundayım mama vermedi doktor yiyecekler kısıtlı yemezsem sütüm azalıyor serbest ne varsa yiyorum artık severim sevmem diyemiyorum tatlı niyetine gün kurusu meyveler yiyorumDediklerini eksiksiz yapmisimdir
Annesutunden bende vazgecmiyorim
Vazgcsem sikintisi azalacak
Şuan doktorun verdiği mama sayesinde kaka yapıyor
Buzaman dek.hicbir mama ve benim sutum ile birkere bile yapmadı kakasini
İlkdogdugunda kendilginden yaptı sonra asla yardımsız yapamadı
Probiyotik damlalar zeytinyağı hiçbiri bu verdigi MAMa gibi yaptırmadı
İlk defa kendilginden yapıyor
Aşırı gazli bebek hele beni emdikten sonra deliriyor
Bende artık daha sıkı diyet yapicam
Canim annene güzelce anlat, bu başlı seni ekstra strese sokar. Elbet anne sütü gibisi yok ,ama olmayınca da yapacak birşey yok. büyükler bu konularda maalesef ince düşünemiyorler.Hemde nasıl çok Zor
Surkeli emzir baskisi emzirince çocuk dayanamıyor neler neler
Canim daha önce konuşmuştuk seninle alerji konusunda o zaman kqkada hic kan görmemiştim. Ama daha sonra kakada kan da gördüm hemen doktora yazdım ya Makatta kılcal damar çatlaması ya da alerji takip edelim dedi, bir kıaç gün sonra toplu iğne basi kadar gordum su an takipteyim.. ama başka hiçbir sıkıntısı yok. Swn alerji konusunda baya bilgilendin, bir kaç soru benim kafamı kurcalıyor bir fikrin var mi bu konularda,Kusma da alerjik bebeklerde çok görülüyor 2020 bebeklerinde çok çok çok fazla alerji varmış nedenini bilmiyorum kan mukus zaten ilk alerji belirtilerinden hatta kan gördüğü zaman emin oluyor doktorlar
Bizim kan testinde deri testinde alerji çıkmıyor bazen bebek küçük olduğu için bazende çok yoğun olmayan alerjiler çıkmazmış kakada mukus var bizim böyle biraz yapış yapış kakasi anlatabildimmi
Kakada mukus kan bağırsak problemi yoksa alerji oluyor zaten bağırsak problemi olsa çok kan olurmuş nokta şeklindeki kan yada az kan alerjiden oluyormuş
Bizim süt ürünü tükettiğimde huzursuzluk çok ağlama oluyor deneme yaptım yine huzursuz oldu
Et ve yumurtada olmadı onları da yemiyordum artık yiyorum bizim böyle canım
Sizin mukus var mı yada cilt belirtisi
Benimki aşırı alerjik mesela ama kan yokCanim daha önce konuşmuştuk seninle alerji konusunda o zaman kqkada hic kan görmemiştim. Ama daha sonra kakada kan da gördüm hemen doktora yazdım ya Makatta kılcal damar çatlaması ya da alerji takip edelim dedi, bir kıaç gün sonra toplu iğne basi kadar gordum su an takipteyim.. ama başka hiçbir sıkıntısı yok. Swn alerji konusunda baya bilgilendin, bir kaç soru benim kafamı kurcalıyor bir fikrin var mi bu konularda,
Mesela diyelim bu çocuğun herhangi bir şeye alerjisi var buyuk ihtimalle sut urunlerine ama hic rahatsiz olmuyor, alerji düzeyi cok düşükse sut ürünlerini tüketmeye devam etsem ne olur, bebege zarari olur mu muhtemelen oluyordur bi zarari.. ama alışsın diye devam edilemez mi..
Bir de alerji testi nasil yapılıyor bizde ki gibi minik minik iğneli mi ( bundan korkuyorum cok minicik daha dayanabiliyorlar mi) benden ana olmaz hiçbir şeye dayanamıyorum serum fizyolojik bile sikamiyorum cocuga
Neden mama vermedi kiSüt ürünleri kuruyemiş susam özellikle susam süt proteiniyle çok benzer proteinler içeriyor tahin helvası tahin portakal acı baharatlar bunlarla rahatlamazsa eti de kes yine tam rahatlama olmazsa yumurta ama her yediğinden şüphe etme çok yıpranırsın ben çok yıprandım çok yoruldum senin doktorun mama vermiş benim doktorum mama da vermedi daha küçük dedi emecek sadece bi de beni düşünsene ben ne yapayım paranoyak oldum emzirmek zorundayım mama vermedi doktor yiyecekler kısıtlı yemezsem sütüm azalıyor serbest ne varsa yiyorum artık severim sevmem diyemiyorum tatlı niyetine gün kurusu meyveler yiyorum
Ek gıdayı bi yönden iple çekiyorum ek gıda düzelmesine yardımcı oluyormuş bir yandan onada stres oluyorum besinlere tepki gösterirse diye
Ah iste aynı durumdayimAsla memeden kesme asla alerjik bebeklerin bagisikliklari düşük oluyor emmezse herşey daha zor olabilir hastalıklara kolay yakalanma durumu oluyor ben 2 aydır diyetteyim daha yeni et ve yumurta diyetini açtım çok tedirginim galiba yine bırakacağım yemeyi yeniden ekleyeceğim diyetime herkes emzikliyim diye besleniyor canının çektiğini yiyor ben sadece zeytin ekmekle ev reçeli ile kahvaltı yapıyorum bazen hamur kızartması yapıyorum patatesi haşlayıp soğanla kavuruyorum menemen yerine çok zor oluyor adı sanki sadece süt gibi oluyor ama herşeyin içinde süt süt ürünü yumurta var olmayanlar da kısıtlı oluyor kabak patates pirasayla biber dolmasıyla felan beslendim bi ara doktora göre herşey kolay doktor onu da kes bunu da kes diyor
Amin cnm.sagolasinDasmeer Allah yardımcın olsun canım umarım en kısa zamanda normale döner bebişin
Kızlar bebeğim normalde günde bir veya iki kez kaka yapıyor. Dün 5-6 kez yaptı. Sizce nedendir ? Bir de kaka yapmak için zorlandığı zaman eğimli koyuyordum pusetine yada yatağına eğim veriyordum. Dün buna gerek duymadan her pozisyonda yaptı. Anlayamadım kaka yapmayı mı öğrendi yoksa hir şey mü dokundu yoksa üşüttü mü acaba tecrübeli anneler bi cevap verebilir mi ?
Canim peki dokuntusu oluyor mu sadece gaz dan dolayi mi alerjik olduğuna karar verdi doktor.. benim brbegi alerjisi olan arkadaşlarımın hepsinde dokuntu oluyordu.. belki de besinleri cok zor sindirebdigi icin gaz yapıyordur..Benimki aşırı alerjik mesela ama kan yok
Bende alerji testi isticem ama altı aydan önce yapılmıyor diye duydum
Bizi çok zorluyor ne yesem ağlıyor
Kaşıntı ve kızarıklık varCanim peki dokuntusu oluyor mu sadece gaz dan dolayi mi alerjik olduğuna karar verdi doktor.. benim brbegi alerjisi olan arkadaşlarımın hepsinde dokuntu oluyordu.. belki de besinleri cok zor sindirebdigi icin gaz yapıyordur..
Cok şaşırdım hic bilmiyordum teşekkür ederim40gün devam eden adetiniz değil doğum sonrası kanamanızdır. emzirirken adet olmamak normal. ben de ilk çocuğumda 1 sene olmadım.
Sağol canım rahatladımbende 25 kasimda dogum yaptim ama bende adet olmadım daha canım ilk dogumumda da 5.ayda adet olmistum normal 1 sene olmayanda var
Deri testi iğnelerle yapılıyor ama derin batirilmiyor bebek çok az ağlıyor çoğunu hissetmiyor bile deri testi benim için zor oldu çocuk bilmedi kan vermek deri testinden bin kat daha zor deri testi çok basit ben kendim dayaniksizim hiç özüm yok kaybediyorum kendimi kan aldıklarında felan kavga edecek oluyorum labaratuvardakilerleCanim daha önce konuşmuştuk seninle alerji konusunda o zaman kqkada hic kan görmemiştim. Ama daha sonra kakada kan da gördüm hemen doktora yazdım ya Makatta kılcal damar çatlaması ya da alerji takip edelim dedi, bir kıaç gün sonra toplu iğne basi kadar gordum su an takipteyim.. ama başka hiçbir sıkıntısı yok. Swn alerji konusunda baya bilgilendin, bir kaç soru benim kafamı kurcalıyor bir fikrin var mi bu konularda,
Mesela diyelim bu çocuğun herhangi bir şeye alerjisi var buyuk ihtimalle sut urunlerine ama hic rahatsiz olmuyor, alerji düzeyi cok düşükse sut ürünlerini tüketmeye devam etsem ne olur, bebege zarari olur mu muhtemelen oluyordur bi zarari.. ama alışsın diye devam edilemez mi..
Bir de alerji testi nasil yapılıyor bizde ki gibi minik minik iğneli mi ( bundan korkuyorum cok minicik daha dayanabiliyorlar mi) benden ana olmaz hiçbir şeye dayanamıyorum serum fizyolojik bile sikamiyorum cocuga
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?