Benim ilkinde yapmadı doktorum
Her doktor rutin olarak yapmıyor sanırım
Sadece günüm.dolup sezeryan için gittiğimde muayene etmişti
Başı çok yukaridaydi suni sancı versem de yuzdw on on beş sansimiz var deyince sezeryan oldum
bence dahiliye bir görün muhakkak, benim aksine düşük çıkmıştı, hemen o gün hastaneden randevu aldırdı doktorum
gebelikte iniş çıkışlar çok olabiliyor ama birşey varsa da erken teşhis etmek önemli demişti
sonuç olarak hiçbirşey çıkmadı, gebeliğe bağlı dendi, senin de öyle olur inşallah canım ama lütfen ihmal etme
Arkadaslar nst de agri cikti, rahim boyu olculdu 1.5 a dusmus. Ameliyata giriyorum dikis atilacak. Ya Allah Bismillah. Dualarinizi bekliyorum. Korkuyorum, bebekler cok kucuk. Ah biraz daha dursalardi kafam allak bullak. Detaylari sonra anlatirim .
ben varım canım,
ilk bebeğimde 20. hafta saglik ocagi testinde çıkmıştı ilaca gec baslamistim maalesef..
bu sefer 8. haftada baktırdım, gebeligin basindan beri duzenli ilacimi kullanip ayda bir baktiriyorum.
mutlaka ilaca baslayin doktorun dedigi mg'da.
benim kizim tiroid hastası doğdu anneden hamileyken yeterli hormonu alamadigi icin..
hic bir saglik sorunu yok yanlis anlayip panikleme , sadece her sene 2 kez kan veriyor takip amacli..
gecmis olsun
Canim hic endiselenme
Valla kontrol altınaalinir
Hemen dahiliyeye git
Benimde 3,5cikmisti 5.haftdamdan beri hap kullanıyorum
İki ayda bir kan tahlili yaptırıyorum
Kizlar tsh yani troidim 5.43 çıktı aranizda bu sekilde yuksek troidi olan var mi saglik ocaginda yapilan kan sonucmda cikti ve muhakkak dahiliyeye gitmemi istedi doktor korktum acikcasi
2 senedir tsh ile uğraşıyorum gebeliğimde doktor tarafından 25mg olan hapımı 100mg çıkarıldı korkulcak bir şey yok dahiliye doktoru size ilaç verecek sabah aç karnınıza içeceksiniz
ben normal gelirse isterim, ille de normal diye de diretmem, sağlıkla nasıl gelecekse öyle gelsin inşallah
doktorum da 40a kadar bekleriz normal gelirse deneriz dedi
ay çok heyecanlı, kim bilir 34 35. haftalarda neler konuşcaz :)
Ay evet ya heyecanlı zmaanlar olacak
Bir de burda da birbrimize daha çok alisinca insan daha da merak ediyor bugün doğum yapan var mı diye
Ocak 2016 annelerindw çok keyifli swylrr paylasmistik
Hatta İzmir anneleri olarak dışarda ve evlerde bile buluştuk
Arkadaslar nst de agri cikti, rahim boyu olculdu 1.5 a dusmus. Ameliyata giriyorum dikis atilacak. Ya Allah Bismillah. Dualarinizi bekliyorum. Korkuyorum, bebekler cok kucuk. Ah biraz daha dursalardi kafam allak bullak. Detaylari sonra anlatirim .
Kızlar ben kızımı 39+5 sezeryanla doğurdum. Sezeryan son dakka çıktığı için 38de falan sezeryan olmamış oldum. Kızım gününü epey doldurdu. Bakımında çok rahat ettim. Sütüm de hemen geldi.
Şimdi planlı sezeryan olunca doktor daha önce almak isteyecek ama ben yine en az 39 dolana kadar beklemek istiyorum. Daha öncesinde sancı gelirse gider sezeryan olurum. Yani istediğim bebeği kendi doğmak istediği zamandan çok önce çekip almamak. Biraz daha doğala yaklaşmak.
Bu konudaki fikirlerinizi alabilir miyim?
Özellikle ilk doğumunu 37-38 haftalık yada daha önce yapan anneler. Sütünüz geldi mi hemen, bebeğiniz çok uyuyor muydu? Çünkü anne karnında geçireceği süreyi doldurana kadar uyandırmakta zorluk çektiklerini duymuştum emzirmek için.
İlk hamilelğimde rahimde perde olduğu anlaşılmıştı ve erken doğum riski, bebeğin ölme riski vardı. Perdeden dolayı normal doğum yapmam mümkün değildi. Ve 38+5 de bebeğin eşinin kireçlenmesinden dolayı sezeryan oldum.
İkincide de 38. haftaya girince hergün kontrole çağırdı doktorun ve yine kireçlenmenin artmasından dolayı 38+6 da sezeryan oldum. İkisinde de sütüm hemen geldi. Bir sıkımtı yaşamadım şükür. Hiç kimse yaşamasın, inşallah herkese gönlünden geçtiği şekilde ve sorunsuz doğumlar yapmak nasip olsun.
2 senedir tsh ile uğraşıyorum gebeliğimde doktor tarafından 25mg olan hapımı 100mg çıkarıldı korkulcak bir şey yok dahiliye doktoru size ilaç verecek sabah aç karnınıza içeceksiniz
4 küsur falandi sanirin, ama tam hatirlayamiyorum.
2 'nin altında olmasi gerekiyor gebelikte.
bu gebeligimde 3.5 çıktı bir gun 75 bir gun 100 içiyorum dönüşümlü..
Geçmiş olsun Ppeynirsiz
canım. Dikişle bir arkadaşımın istenilen haftaya kadar durmuştu bebeği senin de duracak inşallah istenilen zamana kadar. Dualarım seninle
Ay evet ya heyecanlı zmaanlar olacak
Bir de burda da birbrimize daha çok alisinca insan daha da merak ediyor bugün doğum yapan var mı diye
Ocak 2016 annelerindw çok keyifli swylrr paylasmistik
Hatta İzmir anneleri olarak dışarda ve evlerde bile buluştuk
hayır canım, ama evindeki tuz iyotsuz ise mutlaka iyotlu tuz kullan..
birde bu hafta kizimin endokrinoloji randevusu vardı o bana dediki
yemek yaparken tuzu ocagi kapattiktan sonra kat.. piserken atarsan tuzun iyotu buharlasir..
Bilmiyorum ama geçen bir yerde okumuştum döküntü şeklinde kizariklar olunca doktora muhakak danışmak lazimmis ..bence ara doktorunu en azından kafan rahatlar ..