Canım doktorum sadece nifty test sonucunda işlem yapılmadığını sonuç olumsuzsa amniyosentez yapıldığını ve sürecin devam ettiğini söyledi o zaman neden boşuna nifty yaptırayım ki dedim bende.. amniyosentez doğru kişilerce yapıldığında sıkıntı olmuyor zaten. Ben şu an devlette yaptırdığım 2li sonucunu bekliyorum. Ona göre amniyosentezi gündeme alacağız.
Ben burdayım kıyım olmuş neler olmuşHanımlar nasılsınız bakalım.
Grubun yarısı uçmuş sanırım
Owww burda büyük bir kıyım olmuş arkadaşlar, listede yok olmuş baştaki.
Ben 2li testimi özelde ilk yaptırmıştım onun sonucu 1/113 down çıktı genel test sonucunda 1/534 down çıktı. Benim ultrasonda hiç bir sıkıntı çıkmamıştı. Papp A Mom değerim 0,44 çıktı bu biraz düşük bu aslında preeklampsi riskimin yüksek olduğunu gösteriyor ilk gebelikte geçirdim sonuçta tekrarlama riski var bu da tekrarlama olasılığının olduğunu gösteriyor ama bir taraftan da down sonucunu etkilemiş ortalamayı saptırarak diye düşündüm. Bakalım bu testi birde devlette tekrar ettirmiştim onun sonucuna göre amniyosentez yaptırırım çünkü niftynin sonucuna göre de herhangi bir işlem yapılmıyor onun sonucunda da yine amniyosenteze yönlendiriyorlar. Nifty yi büyük ihtimal yaptırmıycam. Kafası karışık olan varsa diye uzun uzun yazdım sonraki aramalarda çıkıyor bu tarz bilgiler.
Hepinize mutlu sağlıklı hamilelikler diliyorum kızlar.
Nasil bir islemden bahsediyorsunuz ki down riskinde amniyosentezde de yapilabilecek bir islem yok.. yada kromozam kirilmasi varsa da amniyosentez sonrasi yapilacak bir islem yok.. bunlar tani testi zaten sonuclarin bir tedavisi yok maalesef.. beni. Kromozom kirilmam var genetik doktoru sizdr sorun yaratmamis ama bebekte sorun olabilir demisti ne yapmam lazim dedigimde amniyosentez yapilir olup olmadigi ogrenilir sadece isterseniz gebelik sonlandirirsiniz baska bir mudahale yapilmaz demisti.
Riskli gebeligi olan doktor bir arkadasim kendine nifty yaptirdi. Bende nifty yaptirdim nifty sonucu olumsuz gelirse amniyosenteze ihtiyac yok dedigim gibi ikiside tani testi zaten
Yüzde yüz sonuç veren sadece amniyosentezdir evet. NIPT test (nifty,harmony çeşitli isimlerle anılabilir) ikili test gibi tarama testlerine nazaran daha doğru sonuçlar verir ama yüzde yüz sonuç vermez. Tanı değil tarama testidir. Yanlış negatif-yanlış pozitif sonuçlar çıkarabilir. Eğer olumsuz bi durumda gebelik sonlandrılacaksa öncelikle emin olmak için tabiki amniyosentez yapılır, Sonlandırılmayacaksa aslında testlerin hiçbirine gerek yok zaten. Orası çok ayrı ve kişisel bi konu. Sadece bilmek için de yaptıran var, sonlandıracak olan da var, kararsız olan da .Canım doktorum sadece nifty test sonucunda işlem yapılmadığını sonuç olumsuzsa amniyosentez yapıldığını ve sürecin devam ettiğini söyledi o zaman neden boşuna nifty yaptırayım ki dedim bende.. amniyosentez doğru kişilerce yapıldığında sıkıntı olmuyor zaten. Ben şu an devlette yaptırdığım 2li sonucunu bekliyorum. Ona göre amniyosentezi gündeme alacağız.
Ben hususi sola yatacağım diye çabalamıyorum ama en rahat sol tarafımda yatıyorum. Gebelikten önce yüz üstü yatıyordum bu arada.Arkadaşlar herkese merhaba . Gece yatarken illa sola yatacağım diye kendimi zorlamaktan her yerim tutulmuş kalkıyorum . Doğru düzgün uyku yok şimdiden . Sizler dikkat ediyor musunuz ? Yoksa daha erken mi ?
Ayyy çok iyi olmuş bu yaaa.. Bana da laf atıp duruyorlardı bazı hanımlar.. En azından anlamış olurlar sizlerin hassasiyetini..
Birincisi ben sana laf atmadim hala sen bana atip duruyorsun. Ne sirret bi tipmissin Allahim esirgesin. İkincisi ben wp grubuna hic katilmadim. Sen kendi kendine kuruntu yaptin. “Psikolojisi bozulan hanfendiler” grup kurdu kendi “steril/sorunsuz” grubunda konusuyor sandin. Ama grup sadece ozel fotolarini burda paylasmak istemeyip kendini daha yakin hissedenler tarafindan bu amacla kuruldu.Canım ben ve bir kaç arkadaşımızın kayıpları olmuş geçmişte, haliyle riskliyiz, arada birbirimizle burada yaşadıklarımızı paylaştık aman olaylar oldu. Psikolojileri bozulmuş hanımefendilerin. Bunlar konuşulmasın falan dediler hatta, sonrada kaçtılar zaten grup kurup
Nasil bir islemden bahsediyorsunuz ki down riskinde amniyosentezde de yapilabilecek bir islem yok.. yada kromozam kirilmasi varsa da amniyosentez sonrasi yapilacak bir islem yok.. bunlar tani testi zaten sonuclarin bir tedavisi yok maalesef.. beni. Kromozom kirilmam var genetik doktoru sizdr sorun yaratmamis ama bebekte sorun olabilir demisti ne yapmam lazim dedigimde amniyosentez yapilir olup olmadigi ogrenilir sadece isterseniz gebelik sonlandirirsiniz baska bir mudahale yapilmaz demisti.
Riskli gebeligi olan doktor bir arkadasim kendine nifty yaptirdi. Bende nifty yaptirdim nifty sonucu olumsuz gelirse amniyosenteze ihtiyac yok dedigim gibi ikiside tani testi zaten
Bahsettiginiz islem gebelik sonlandirma ise bunu anlarim.. islem deyince bebege baska mudahaleler gibi algiladim hep.. ama bunun icinde amniyosenteze karar vermek icin ikili testin cok ciddi riski cikmasi gerek bence
Yüzde yüz sonuç veren sadece amniyosentezdir evet. NIPT test (nifty,harmony çeşitli isimlerle anılabilir) ikili test gibi tarama testlerine nazaran daha doğru sonuçlar verir ama yüzde yüz sonuç vermez. Tanı değil tarama testidir. Yanlış negatif-yanlış pozitif sonuçlar çıkarabilir. Eğer olumsuz bi durumda gebelik sonlandrılacaksa öncelikle emin olmak için tabiki amniyosentez yapılır, Sonlandırılmayacaksa aslında testlerin hiçbirine gerek yok zaten. Orası çok ayrı ve kişisel bi konu. Sadece bilmek için de yaptıran var, sonlandıracak olan da var, kararsız olan da .
Sonuca göre gebeliği sonlandırmak isteyen biri için, ikili testi yaptırıp yüksek risk çıkarsa direk amniyosenteze yönelmek mantıklı, ben de kaizen gibi düşünüyorum.
Senin sonuçların nasıl gelmişti ? Konuştuysak da karıştırmış olabilirim. Umarım her şey güzel olur :)Aynen doktorum ısrarla amniyosentez yapılmadan karar verilmiyor dedi. Benim riskim çok yüksek değil düşük fakat devlette tekrar aynı risk gelirse yaptırmayı düşüneceğim açıkcası böyle acabalarla hamilelik geçmiyormuş Allah yardımcımız olsun
Senin sonuçların nasıl gelmişti ? Konuştuysak da karıştırmış olabilirim. Umarım her şey güzel olur :)
Yüzde yüz sonuç veren sadece amniyosentezdir evet. NIPT test (nifty,harmony çeşitli isimlerle anılabilir) ikili test gibi tarama testlerine nazaran daha doğru sonuçlar verir ama yüzde yüz sonuç vermez. Tanı değil tarama testidir. Yanlış negatif-yanlış pozitif sonuçlar çıkarabilir. Eğer olumsuz bi durumda gebelik sonlandrılacaksa öncelikle emin olmak için tabiki amniyosentez yapılır, Sonlandırılmayacaksa aslında testlerin hiçbirine gerek yok zaten. Orası çok ayrı ve kişisel bi konu. Sadece bilmek için de yaptıran var, sonlandıracak olan da var, kararsız olan da .
Sonuca göre gebeliği sonlandırmak isteyen biri için, ikili testi yaptırıp yüksek risk çıkarsa direk amniyosenteze yönelmek mantıklı, ben de kaizen gibi düşünüyorum.
Sen değil, siz diyeceksiniz. Sizle muhattap olduğum yok habire üstünüze alınıp destan yazıyorsunuz ama inanın okumaya fırsatım yokBirincisi ben sana laf atmadim hala sen bana atip duruyorsun. Ne sirret bi tipmissin Allahim esirgesin. İkincisi ben wp grubuna hic katilmadim. Sen kendi kendine kuruntu yaptin. “Psikolojisi bozulan hanfendiler” grup kurdu kendi “steril/sorunsuz” grubunda konusuyor sandin. Ama grup sadece ozel fotolarini burda paylasmak istemeyip kendini daha yakin hissedenler tarafindan bu amacla kuruldu.
Biz o gereksiz tartismayi “hakli ya da haksiz ayirmadan” fikir ve duygu alisverisi ile cozduk diger arkadaslarla. SEN HARİC. O zaman da dedim, her insanda tartisma kulturu yok iste. Biz nezaket cercevesinde hislerimizi yazip birbirimizi anlarken -ki ben sonrasinda sizi incittigimi, sizin icin bu kadar onemli oldugunu bilmiyordum diyerek ozur de diledim- sen hala yuz yuze olsa sac bas dalacak hissi veren KALİTESİZLİGİNLE sacma sapan yazilar yazmaya, hic alakasiz yerlerde bize satasmaya devam ettin. Boyle olumsuz anilarimizi paylasmayalim daha olumlu olalim diye fikir sunan arkadaslardan biri -ki daha once onun da kayiplari vardi- bebegini kaybetti gruptan ayrildi. Ben de senin satasmalarina dayanamayip artik yazmayacagim dedim.
Hatta sunu da soyleyim. Senin soylediginin aksine, daha önce benzer acilar yasayan arkadaslar olarak birbirimize destek olmak amacli baska grup mu kursak dediler (wp degil). Sonra gerek olmadigi anlasilinca burda devam etti herkes. Biz yine herkesin acisini paylastik. Bazilarimiz fazla aciyarak, kanayarak; hepsi bu..
Bunlari niye yazıyorum? Cunku simdi sen surekli beni ima ettigin icin wp grubuna katilmisim durumu ortaya cikmasin diye. O grup bana hitap etmiuordu, ben de tanimadigim insanlarla tel no paylsarak o kadar samimi olamam. Ama bu benim tarzim. Kimseyi eleştirmiyorum. Sadece o grubun amacinin senin hala iftira attigin gibi “ay bizim psikolojimiz bozuluyo” amacina hizmet etmedigini BURDA OLMAYAN O KİSİLER ADİNA tekrar ifade etmek istedim.
Coştu bu millet ya saldırıya geçmişler resmen, sadece gülüyorum okumuyorum bile destan yazıyorlar bir de üşenmeyipNeler oldu grupta ya hu. Biraz okudum ama tam anlamis degilim:) Hamilesiniz kirmayin birbirinizi.
Valla ben şimdi düşündüm, sizlere saygısızlık yapıyorlar. Bana cephe alınmış, saldırıya geçmişler.. Burdan yazmalarıba anlam veremiyorum, özelden yazsınlar madem dertleri benle. Devam ederse bu hakaretler zaten sonunda mahkemeyle yüzleşeceklerBu whats app tartismasi yapan arkadaslar lutfen gidip kendi ozellerinde yapabilirler mi?? Icine dahil olmadigimiz bir konuyla burayi isgal etmeyin lutfen.
Valla ben şimdi düşündüm, sizlere saygısızlık yapıyorlar. Bana cephe alınmış, saldırıya geçmişler.. Burdan yazmalarıba anlam veremiyorum, özelden yazsınlar madem dertleri benle. Devam ederse bu hakaretler zaten sonunda mahkemeyle yüzleşeceklerben sadece bekliyorum biriktiriyorum bu msjlarını..
Bence siz de artık cevap bile veremediğiniz insanlarla uğraşmayın.milleti ispikleyerek sayfada kalmayı başarmış olabilirsin.bari milletin siniriyle oynama,sadece karnındakiyle uğraş..küçük bi tavsiye.Sen değil, siz diyeceksiniz. Sizle muhattap olduğum yok habire üstünüze alınıp destan yazıyorsunuz ama inanın okumaya fırsatım yokherhalde iyi şeyler dsmişsinizdir, iyi günler.
Canım wp deki diğer kızlar adına ve kendim adına sana teşekkür ediyorum.Birincisi ben sana laf atmadim hala sen bana atip duruyorsun. Ne sirret bi tipmissin Allahim esirgesin. İkincisi ben wp grubuna hic katilmadim. Sen kendi kendine kuruntu yaptin. “Psikolojisi bozulan hanfendiler” grup kurdu kendi “steril/sorunsuz” grubunda konusuyor sandin. Ama grup sadece ozel fotolarini burda paylasmak istemeyip kendini daha yakin hissedenler tarafindan bu amacla kuruldu.
Biz o gereksiz tartismayi “hakli ya da haksiz ayirmadan” fikir ve duygu alisverisi ile cozduk diger arkadaslarla. SEN HARİC. O zaman da dedim, her insanda tartisma kulturu yok iste. Biz nezaket cercevesinde hislerimizi yazip birbirimizi anlarken -ki ben sonrasinda sizi incittigimi, sizin icin bu kadar onemli oldugunu bilmiyordum diyerek ozur de diledim- sen hala yuz yuze olsa sac bas dalacak hissi veren KALİTESİZLİGİNLE sacma sapan yazilar yazmaya, hic alakasiz yerlerde bize satasmaya devam ettin. Boyle olumsuz anilarimizi paylasmayalim daha olumlu olalim diye fikir sunan arkadaslardan biri -ki daha once onun da kayiplari vardi- bebegini kaybetti gruptan ayrildi. Ben de senin satasmalarina dayanamayip artik yazmayacagim dedim.
Hatta sunu da soyleyim. Senin soylediginin aksine, daha önce benzer acilar yasayan arkadaslar olarak birbirimize destek olmak amacli baska grup mu kursak dediler (wp degil). Sonra gerek olmadigi anlasilinca burda devam etti herkes. Biz yine herkesin acisini paylastik. Bazilarimiz fazla aciyarak, kanayarak; hepsi bu..
Bunlari niye yazıyorum? Cunku simdi sen surekli beni ima ettigin icin wp grubuna katilmisim durumu ortaya cikmasin diye. O grup bana hitap etmiuordu, ben de tanimadigim insanlarla tel no paylsarak o kadar samimi olamam. Ama bu benim tarzim. Kimseyi eleştirmiyorum. Sadece o grubun amacinin senin hala iftira attigin gibi “ay bizim psikolojimiz bozuluyo” amacina hizmet etmedigini BURDA OLMAYAN O KİSİLER ADİNA tekrar ifade etmek istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?