2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Nasil bir islemden bahsediyorsunuz ki down riskinde amniyosentezde de yapilabilecek bir islem yok.. yada kromozam kirilmasi varsa da amniyosentez sonrasi yapilacak bir islem yok.. bunlar tani testi zaten sonuclarin bir tedavisi yok maalesef.. beni. Kromozom kirilmam var genetik doktoru sizdr sorun yaratmamis ama bebekte sorun olabilir demisti ne yapmam lazim dedigimde amniyosentez yapilir olup olmadigi ogrenilir sadece isterseniz gebelik sonlandirirsiniz baska bir mudahale yapilmaz demisti.
Riskli gebeligi olan doktor bir arkadasim kendine nifty yaptirdi. Bende nifty yaptirdim nifty sonucu olumsuz gelirse amniyosenteze ihtiyac yok dedigim gibi ikiside tani testi zaten

Bahsettiginiz islem gebelik sonlandirma ise bunu anlarim.. islem deyince bebege baska mudahaleler gibi algiladim hep.. ama bunun icinde amniyosenteze karar vermek icin ikili testin cok ciddi riski cikmasi gerek bence

Yüzde yüz sonuç veren sadece amniyosentezdir evet. NIPT test (nifty,harmony çeşitli isimlerle anılabilir) ikili test gibi tarama testlerine nazaran daha doğru sonuçlar verir ama yüzde yüz sonuç vermez. Tanı değil tarama testidir. Yanlış negatif-yanlış pozitif sonuçlar çıkarabilir. Eğer olumsuz bi durumda gebelik sonlandrılacaksa öncelikle emin olmak için tabiki amniyosentez yapılır, Sonlandırılmayacaksa aslında testlerin hiçbirine gerek yok zaten. Orası çok ayrı ve kişisel bi konu. Sadece bilmek için de yaptıran var, sonlandıracak olan da var, kararsız olan da .
Sonuca göre gebeliği sonlandırmak isteyen biri için, ikili testi yaptırıp yüksek risk çıkarsa direk amniyosenteze yönelmek mantıklı, ben de kaizen gibi düşünüyorum.

Arkadaşlar herkese merhaba . Gece yatarken illa sola yatacağım diye kendimi zorlamaktan her yerim tutulmuş kalkıyorum . Doğru düzgün uyku yok şimdiden . Sizler dikkat ediyor musunuz ? Yoksa daha erken mi ?
Ben hususi sola yatacağım diye çabalamıyorum ama en rahat sol tarafımda yatıyorum. Gebelikten önce yüz üstü yatıyordum bu arada.

Ayyy çok iyi olmuş bu yaaa.. Bana da laf atıp duruyorlardı bazı hanımlar.. En azından anlamış olurlar sizlerin hassasiyetini..

Birincisi ben sana laf atmadim hala sen bana atip duruyorsun. Ne sirret bi tipmissin Allahim esirgesin. İkincisi ben wp grubuna hic katilmadim. Sen kendi kendine kuruntu yaptin. “Psikolojisi bozulan hanfendiler” grup kurdu kendi “steril/sorunsuz” grubunda konusuyor sandin. Ama grup sadece ozel fotolarini burda paylasmak istemeyip kendini daha yakin hissedenler tarafindan bu amacla kuruldu.

Biz o gereksiz tartismayi “hakli ya da haksiz ayirmadan” fikir ve duygu alisverisi ile cozduk diger arkadaslarla. SEN HARİC. O zaman da dedim, her insanda tartisma kulturu yok iste. Biz nezaket cercevesinde hislerimizi yazip birbirimizi anlarken -ki ben sonrasinda sizi incittigimi, sizin icin bu kadar onemli oldugunu bilmiyordum diyerek ozur de diledim- sen hala yuz yuze olsa sac bas dalacak hissi veren KALİTESİZLİGİNLE sacma sapan yazilar yazmaya, hic alakasiz yerlerde bize satasmaya devam ettin. Boyle olumsuz anilarimizi paylasmayalim daha olumlu olalim diye fikir sunan arkadaslardan biri -ki daha once onun da kayiplari vardi- bebegini kaybetti gruptan ayrildi. Ben de senin satasmalarina dayanamayip artik yazmayacagim dedim.

Hatta sunu da soyleyim. Senin soylediginin aksine, daha önce benzer acilar yasayan arkadaslar olarak birbirimize destek olmak amacli baska grup mu kursak dediler (wp degil). Sonra gerek olmadigi anlasilinca burda devam etti herkes. Biz yine herkesin acisini paylastik. Bazilarimiz fazla aciyarak, kanayarak; hepsi bu..

Bunlari niye yazıyorum? Cunku simdi sen surekli beni ima ettigin icin wp grubuna katilmisim durumu ortaya cikmasin diye. O grup bana hitap etmiuordu, ben de tanimadigim insanlarla tel no paylsarak o kadar samimi olamam. Ama bu benim tarzim. Kimseyi eleştirmiyorum. Sadece o grubun amacinin senin hala iftira attigin gibi “ay bizim psikolojimiz bozuluyo” amacina hizmet etmedigini BURDA OLMAYAN O KİSİLER ADİNA tekrar ifade etmek istedim.

Bahsettiginiz islem gebelik sonlandirma ise bunu anlarim.. islem deyince bebege baska mudahaleler gibi algiladim hep.. ama bunun icinde amniyosenteze karar vermek icin ikili testin cok ciddi riski cikmasi gerek bence

Evet tabiki maalesef tek bir işlem var tanı koyulduktan sonra benim doktorum nifty ile işlem yapılmıyor amniyosentez tek kesin sonuç dedi. Nifty ile gebelik sonlandırıldınız bilmiyorum açıkcası

Aynen doktorum ısrarla amniyosentez yapılmadan karar verilmiyor dedi. Benim riskim çok yüksek değil düşük fakat devlette tekrar aynı risk gelirse yaptırmayı düşüneceğim açıkcası böyle acabalarla hamilelik geçmiyormuş Allah yardımcımız olsun

Senin sonuçların nasıl gelmişti ? Konuştuysak da karıştırmış olabilirim. Umarım her şey güzel olur :)

Senin sonuçların nasıl gelmişti ? Konuştuysak da karıştırmış olabilirim. Umarım her şey güzel olur :)

Benim down da sıkıntı oldu 1/113 geldi kan sonucuna göre, genel sonuç 1/534 di sanıyorum. Ultrasonda sıkıntı yok Allah a şükür.

Ben zaten yukarida belirttigim gibi islem denilince algilayamadim bi anda... evet risk cok fazla ise amniyosentez daha uygun bir secim olabilir. Riskin fazlaligida kisiye gore degisir cunku 200 lerle hic bisey yaptirmayanda var 1000 lerle benim gibi nifty yaptiranda... bende riskim daha yuksek olsa amniyosentez yaptirirdim.. ama 500 lerle gerek var mi bu icine bir suru sey katarak dusunulucek cok zor sıkıntili bir surec.. ve dediginiz gibi gebelik sonlandirilmiycaksa hic birine gerek yok... biz esimle konusup karar vermistik. Ama enteresan olani kadin dogumcu arkadasim esine nifty yaptirmadan amniyosentez yaptirmam dedi mesela nifty yaptirdi sonucu iyi geldi baska bi dogrulamaya gerek duymadi. Bunun gibi doktor yakinlarimdan ornekler var yas riski olan var ilk gebeliginde sorun yasayan var. ... kendileri amniyosentez tercih etmediler...

Kisisel bir karar ben sonucunda yapilacak isleme karsi cikmiyorum anlayisla karsiliyorum bende dusundum cunku... insanlar hormonlarla duygusal kararlar alip yargiliyorlar malum ama bir ömrü dusunmek lazim herkes cocuk kalmiyor..

umarim sonuclar iyi olur.. devletle ozelin ikili test sonuclari cok degisiyor diyorlar.

Allah yardimcin olsun canim. Doktor zaten söylemistir yat dinlen. Ben oyle atlattim. 2 gebeligimde de oldu

Sen değil, siz diyeceksiniz. Sizle muhattap olduğum yok habire üstünüze alınıp destan yazıyorsunuz ama inanın okumaya fırsatım yok herhalde iyi şeyler dsmişsinizdir, iyi günler.

Hanımlar herkese merhaba grup gergin ama sizlerle mutluluğumu paylaşmak istiyorum bugün 15+2 yim bebeğimi hem dışardan hem içerden cok net hissettim resmen göbeğimin şeklini değiştirdi kasıktan sanki gaz geliyormuşcasına bir his geldi elimi göbeğime koydum göbek deliğimin sağ tarafı sert kaskatı bunu 1 2 kez kasık bölgemde hissetmiştim ancak böylesine değildi bir baktım tşörtü kaldırıp resmen tayttan bile göbeğimin sağ tarafı göbek deliği sağ alt kısım şiş şekli soldan sağ tarafa yuksek bebeğim orda toplandı demek ay resmen en guzel manzaram oldu şimdiden rabbime şükürler olsun ben bu kadar erken hissedeceğimi beklemiyordum

Neler oldu grupta ya hu. Biraz okudum ama tam anlamis degilim:) Hamilesiniz kirmayin birbirinizi.
Coştu bu millet ya saldırıya geçmişler resmen, sadece gülüyorum okumuyorum bile destan yazıyorlar bir de üşenmeyip ne zaman şunlar temizlenip normal konuşmalara dönülecek diye bekliyorum. Gereken yapılıyor zaten onlar sadece üşenmeyip farklı üyelik açıp açıp laf yetiştiriyorlar inanamıyorum yaşlarının ufaklığına veriyorum

Bu whats app tartismasi yapan arkadaslar lutfen gidip kendi ozellerinde yapabilirler mi?? Icine dahil olmadigimiz bir konuyla burayi isgal etmeyin lutfen.
Valla ben şimdi düşündüm, sizlere saygısızlık yapıyorlar. Bana cephe alınmış, saldırıya geçmişler.. Burdan yazmalarıba anlam veremiyorum, özelden yazsınlar madem dertleri benle. Devam ederse bu hakaretler zaten sonunda mahkemeyle yüzleşecekler ben sadece bekliyorum biriktiriyorum bu msjlarını..

Sizde surekli cevap yaziyorsunuz... son verin artik lutfen yada gidip cevaplarinizi ozelden yazin

Sen değil, siz diyeceksiniz. Sizle muhattap olduğum yok habire üstünüze alınıp destan yazıyorsunuz ama inanın okumaya fırsatım yok herhalde iyi şeyler dsmişsinizdir, iyi günler.
Bence siz de artık cevap bile veremediğiniz insanlarla uğraşmayın.milleti ispikleyerek sayfada kalmayı başarmış olabilirsin.bari milletin siniriyle oynama,sadece karnındakiyle uğraş..küçük bi tavsiye.

Canım wp deki diğer kızlar adına ve kendim adına sana teşekkür ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…