2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaslar merhabalar ben en basindan beri sadece yorumlari okuyan ocak annesiyim :) bugun 14.55te 38+1de normal dogumla kizim dogdu. Ilk dogumumdu. 12.10da suyum gelerek uykumdan uyandim dus aldim hastaneye geldim. Ve geldigim gibi 1 bucuk saat icinde dogurdum o kadsr kolaydi ki doktorum ilk giris yaptigimda sakin ikinma acikligin tam burda dohurmani istemiyorum diyerek beni dogumhanye yonlendirdi. Bunu anltiyorum ki korkmayin siz sakin kalin doktor ve ebeninizin dedigini yapin hayirlisiyla kolay bir dogumunuz olsun benim gibi insallah.
Benim skintim su oldu bebegim 38 haftada 2250 gram dogdu. Yani haftasina gore cok dusuk. Ve dogdudugunda cok hizli nefes aliyordu bu nedenle emziremezsin dediler yogun bakimda kuveze aldilar elimle sur sagip goturdum nefesi duzelmisti ama ne kadsr kalacagini demediler. Cok tedirginim daha kucagima bile alamadim bebegimi. Benim gibi dusuk kilolu dogum yapan anneler varsa yazabilir mi ? Simdiden herk3se tesekkurler

Yüzünü hiç görmemiştim, değişir mi bilemem. Elleri, ayakları ve burun kemiğini görmüştüm. Eller ayaklar kürek gibi, burnu patlıcan gibiydi. Elleri ayakları kıyaslayamıyorum ama burun fındık gibi çıktı

Kaç günlerdir perişanım kızlar. Uyumuyor çocuk. Memeyi bırakmıyor, sürekli gaz sancısı. 2 ay sonra memelerim yara oldu tekrar. Sabrım da tükeniyor. Günlerdir uykusuzum. Günde 5-6 çay kaşığı kimyon yutuyorum yine de bitmiyor gazı. Ne güzel rahatım diyordum, bu insanlar nasıl depresyona giriyor hiç anlamıyorum diye havalardaydım. Girilirmiş. Bu böyle devam ederse depresyona da girilir.

Tuvalete taşınmaktan uyku diye bir olay kalmadı hayatımda.... bu kadar sık tuvalete çıkmam normal mi gecede en az 3-4 defa kalkıyorum aşırı sıkışmış halde.iyi su içiyorum gerçi Bi şekilde çıkmalı ama .

Benimki daha bir gunluk ama dedigin gibi hic memeyi birakmiyor . Bir gunde hem yeni dogum yapmisim karnim agriyor hemde goguslerim yara oldu. Dahaca sütüm gelmedi doymuyor galiba devamli emiyor. Bugun oglende tam iki bucuk saat memede kaldi , simdi de burnu tikandi. Sanki ilk cocuk gibi

Ben hep oyleydim canim. Son zamanlar daha cogalmisti. Afedersin buyuk tuvaletimde cok geliyordu. Rabbim yardimcin olsun

Hayırlı olsun Doğumun da kolay geçmiş, sevindim. Eve çıktınız mı? Allah hayırlı, merhametli, mutlu, sağlıklı, haksızlık etmeyen ve haksızlığa uğramayan, dünyada da ahirette de cenneti yaşayacak bir insan olmayı nasip etsin inş.

Her çocuk ilk çocuk gibiydi diyor annem. Herhalde haklılık payı var. Doysa bile emme güdüsü sebebiyle uzun süre memede kalabiliyorlarmış. Belin ağrımıyor mu? Sürekli emzirmekten bel ağrısından duramıyorum. Uzandığımda doğrulmak için 10 dk uğraşıyorum.
bu gaz olayı tam bir kısır döngü. Doktor diyor ki olumlu bakaymışım, gazı olan bebek çok emermiş, sütü arttırırmış. İnsan makine değil ki, süt toplanması için biraz Zaman gerekiyor.
Geçmiş olsun, Burun tıkanması korkulu rüyam. Odanın nemini dengeleyemiyorum. Burnu kuruyor veya fazla akıyor. Sürekli hırıltılı. Serum fizyolojik sıkıyorum günde 10 kere filan, 3-4 kere çekiyorum, her çektiğimde bayağı sümük çıkıyor. El kadar bebe, nasıl o kadar sümüklü olabiliyor, nasıl o kadar gazlı olabiliyor şaşırıyorum.

Amin canim benim cok tesekkur ederim bu guzel duan icin daha eve cikmadim cumartesi günü cikacagim nasipse , birakmadilar sariligini kontrol etmemiz lazim dediler. Ebe de dedi evde iki cocuk var dinlememezsin gitmemen daha iyi ama insan niyeyse biran once gitmek istiyor
Annen gercekten dogru soylemis. Bu bebisin hicbirseyi digerlerine benzemiyor. Üsüyor resmen cocuk ustunu örtüyorum kafasi cok sicak oluyor. Hasta mi oldu bir gunde anlamadim. Burnuna hemsire bakti , şiringayla birsey sıktı ama ne oldugunu biiyorm . Aglamaktan sesi kisildi yavrumun ben aspiratör filan da almamistim. En iyisi aldirayim iyiki soyledin . Buhar makinasi işe yaramiyor mu ?
Benim de belim agriyor , arada yatarak emziriyorum. Oturamiyorum uzun sure kuyruk sokumundaki kemik oyle agriyor ki duz yatamiyorm bile

Kizlarrr bende dogurdum cok sükür dün gece saat 23.52 de normal dogum ile dogum yaptim. Rabbim henus dogum yapmamis arkadaslara yardim etsin
Yaa çok sevindim canım hayırlı olsun bebişin istediğin gibi bir doğum olmuş ne güzel Sana benziyor mu minnak
Günaydın kızlar yarın 4 gibi sezaryenle doğumum olacak. Dualarınızı bekliyorum. İlk gebeliğim oldugu için çok heyecanlıyım
Hayırlı olsun bebişin inşallah doğumun kolay olmuştur

Ben de çok fenayım dün polikinlige gittik geldik ve beni 3 kere sıtma tuttu sanki buz dolabında gibi tir tir titredim ve benim kız sürekli memede ve kucağımda olmak istiyor yerine yatmıyor ağlıyor ne yapacağımı şaşırdım.Emzik verdim dayanamadım bu sefer emzik ağzından düşüyor diye ağladı gece 4e kadar uğraştım.En son rezene içtim şimdi uyuyor bakalım ne kadar uyuyacak

sabah uyandiginda az bir akintiyla karisik kahbe pempe arasi lekelenme geldi ifaktan kasik agrimda basladi.simdi kan rangine daha cok donmeye basladi.
peki ben ne dusuniyorum derseniz kaslarimi aldirmak icin kiafore gitmesyi.
allah akil versin bana

Öncelikle geçmiş olsun hem size hem bebeğinize böyle kolay doğum hikayeleri insanı umutlandırıyor ama maalesef her doğum bu kolay olmuyor kısacası kısmet diye düşünüyorum ben hakkımızda hayırlısı...

sabah uyandiginda az bir akintiyla karisik kahbe pempe arasi lekelenme geldi ifaktan kasik agrimda basladi.simdi kan rangine daha cok donmeye basladi.
peki ben ne dusuniyorum derseniz kaslarimi aldirmak icin kiafore gitmesyi.
allah akil versin bana
Belli ki nişan gözünaydın bende de geceden beri kasık ağrısı var sabahta devam etti büyük tuvalet ihtiyacımdan sonra hafifledi. Her donumu indirdiğimde nişan geldi mi diye kontrol etmekten hal oldum karneye kadar kendimi toparlasam iyiydi oğlumun yanında olmak istiyorum kısmet artık belki de geçecek karneyi

Ben o haftalrda yumurta yemiştim hergün nerdeyse bi de avokado belki etkisi vardır süt yoğurt kuruyemiş besin değeri yüksek şeyler tüketmeye çalış ve üzülme

Bu cocuk doğmuyor doğmadıkça strese giriyorum hareketleri de azaldı iyice panik halinde yaşıyorum. İki gün önce gittim gece hareket etmedi diye yine netsde bişi cıkmadı ama hareketler net sekilde azaldı napıcagımı bilemiyorum. Doktor pazartesi 40+1de çağırdı suni planlıcaz. Belirtim de yok umarım birden baslar sürec hergün arıyo herkes doğdu mu diye.

Siringayla sıktigi seyde serum suyu. Bende arkadasimdan ogrendim. Cocuklara oyle yapiyormus evde. Eczaneden 100 luk bi serum alip icinden cekip sıkiyor. Saf su izotonik gibi yani.

Benim de annem fark etmişti büyük olcak bu kızın burnu dedi ve öyle oldu ama bebek onlar büyük denilen bile küçük aslında

Yaa çok sevindim canım hayırlı olsun bebişin istediğin gibi bir doğum olmuş ne güzel Sana benziyor mu minnak

Hayırlı olsun bebişin inşallah doğumun kolay olmuştur
Cok tesekkur ederim canim , cok sukur rahatladim artik. yok kizz buda babaya benzeyecek gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…