- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #56.021
İnşallah aminÇok üzüldümgelmiş geçmiş olsun tekrarlanmasın inşallah
Selam kızlar, biraz dertlesmeye geldim. Son 1 aydır ben tamamen saldım. Yeme içme konusunda da, ekran konusunda da... Özellikle hastalıktan sonra çok yoruldum, şuan yemek istemediği ya da giyinmek istemediği zaman oyalamak için YouTube kidsi açıyorum. Bazen günde 2 saat izlediği oluyor. Tek başıma bu kadar yetiyorum. Haziran sonu artık temelli Fransa ya yerleşip eşim ile birlikte yaşayacağız. Belki o zaman biraz sınır cizebiliriz. Bugün atıştırmalık çubuk kraker verdim, bayağı yedi. Normalde tuzlu diye vermezdim. Vicdan azabı hat safhada ama elimden bu kadar geliyor
Çok geçmiş olsun çok zor olmuş seni anlıyorum benzer bir süreci biz de Kasım ayı sonunda yaşadık. Antibiyotik sebepli alerji miydi başka Bi hastalık mıydı anlaşılmadı ama çocuğun tüm vücudu kabardı döküntü ve ateş oldu çok korkunç görünüyordu. Fransanın aksine burda yatış verip bizi korkuttular alerjiyse dili şişebilir şöyleyse böyle olabilir hayatı tehlikeye girebilir vs diye binlerce kan alındı ayrı ayrı. Sürekli gelip oksijen ölçmeye çalıştılar ama çocuk ağladığı için düşük çıkıyordu ve oksijen maskesi takalım dediklerinde bizde film koptu ya çocuğun solunumu normal sadece ağladığında düşük çıkıyor, siz gidin biz ölçelim dedik ve ağlamayınca normal çıktı. Sinirlendik çocuğu delik deşik ettiler bide şuna bakalım buna bakalım diye hiç adını duymadığımız tahliller yapıldı, döküntü azalmaya başladığı halde. İmza atıp çıktık o gece korkunçtu, sürekli kucakta olunca ateşi de düşmüyordu, tedirginlikten uyumuyordu da. Eve gelince sakince uyudu ve hemen düştü ateşi çocuğun. Allah bir daha yaşatmasın berbattı.Selam bende Fransa'da eşimle yaşamaya çalışmaktan bildiriyorum kızlar Fransa'da bronchiolite salgını varmış ve kızım hastalandı 4 gündür çocuk acilde yattık bugün öğlen çıktık şimdi evdeyiz.Cocuk acile yatış sürecimiz çok uzun ve sancılı oldu kızim geçen çarşamba öksürmeye başladı günleri karıştırmadan anlatabilitsem önce Fransa'da acile gittik perşembe akşam triaja girmemiz bir saati buldu orada bize çocuk aktif keşke nöbetçi normal doktora gitseydiniz dedi ama yine de sıraya yazdı 3_4 saat beklersiniz dedi bizde böyle söyleyince baktık sıra hiç ilerlemiyor eve gittik sabah tekrar gittik acile bı sefer sıra yoktu buda çocuk iyi gözüküyor diyip bizi gönderdi sadece burnunu temizledi bizde bir pediatr görsün istiyoruz ateşi vardı vs doktor görmedi normal doktor pediatr bulamadık müsait bizde İsviçre'de çocuk acile gittik biO muayne etti hemen tedaviye başladı ve yatış yapmam gerek dedi bizde Fransa'da yaşadığımız için oraya yönlendirin dedik tedavileri yapıp oraya yönlendirdi orada karar versinler dedi orada çocuğun oksijen değeri iyi diye tedavi yanıt vermiş yatış yapmıyoruz kotulesirse gelin dedi eve gonderdi parasetamol yazdı ertesi gün oldu çocuk kötü gibi ağlıyor nefesi hızlı gibi geri de gonderildigimizden emin olamiyoruz gitsek mı gitmesek mı sonunda nöbetçi doktora gidelim dedik gece cumartesi gittik bir gittik budabize hemen tedaviye başlayıp diğer yakın şehirdeki çocuk acile yönlendirdi onlar güzel ilgilenir dedi gittik gerçekten yatış yapıldı ve 4 gün yattık bu arada Fransa'da sigortanizdan hariç tamamlayıcı sigorta olmazsa devlet hastanesi aciline bile kronik hastalık değilse para odeniyormus eşimde bunu bilmiyordu biz uzun süre Türkiye de yaşadık o nedenle acile vs hitmemistik Fransa'da heceleik 200 euroymus.Neyse kızlar ben bebekle yattım ama kızım hemşire ve doktorlardan çok korktu ventolin verildi oksijen takıldı antibiyotik iğne vs ..ama kızım hemşireleri tekmeledi tükürdü bir ilacı 3 kişi 3 defada zor verdiler hastanede adımız çıktı.ventolinin içine tükürüp aynı anda tekme atıyor gece uyandırıp ilaç veriyorlar bazılarına göre kızım karakter sahibi böyle davrandığı için bazılarına göre de ben kötü anneyim disiplin vermedim bazısı çocuğa sen yonetmiyorsun diye cikisiyor vs..Benim için hem kızımın sağlığı için endiselendigim hemde Fransız sağlık sistemi ile cebellestigim bir süreç oldu neyse kızım iyileşti ama ventolin ve antibiyotik tedavisi evde birkaç gün devam edecek kendilerinin birkaç kişi vermediği ilacı tek kişi vermekte zorlandigim eşimden ya da komsumdan yardım alacağım için de azarlandim bende onlara cikistim neyse sonunda uzun uzun konuşup benim alışık olduğum sağlık sisteminin cok farkli olduğunu anlattım.Bu arada tamamlayıcı sağlık sigortası ni bebek için orda yaptırdık geriye dönük de odeycekmis nasıl olacaksa sosyal asistan yardım etti.kizim ilk başta korkmamisti fakat gece gündüz birileri zorla biseyler yapmaya çalışınca artık içeri her giren insanda kucağıma atlayıp ağlamaya başladı.Neyse eve geldik ve evde ilacı kendimiz verince biraz aglasada hastanedekinden çok daha kolay oldu.Bu arada çocuk Hastanesi'nde bebeğe verilen yemekte büyüklerin yediği bisküvi market yoğurdu hazır meyve püresi organik vs değil bebeklere yönelik de değil vs var yemek olarak ise tavuk makarna ya da balık pilav seçtim yoksa abuk subuk başka şeyler de vardı ama çok kısıtlı bir menuydu zaten benim kızın kahvaltısi onlar için brunch dpmates avakado meyve yumurta peynir zeytin vs verimeye çalışıyorum deyince bunu dediler onlar bisküvi yoğurt püre ya da bebek maması veriyorlar.Bu arada kablolar oksijen bağlı olunca ilk zamanda yanımda kitap olmayınca ilk iki gün full müzikli video izkettim yataktan çıkmamak ve ağlamayı en aza indirebilmek için tedavilerde sonra eşim biraz kitap oyuncak getirince azalttım ama o ortamda en iyi dikkat dağıtıcı 16 aylık tedaviden kaçmak isteyen kızım için buydu zaten doktorda açın dedi hemşirelerde ama hatırlatma amaçlı iyi olmadığını biliyorsunuz değil mi dediler evet dedim 2 yaşa kadar sıfır olmalı ama şu an bu ortamda yürümeyi yeni öğrenmiş etrafı keşfetmek isteyen her tarrafina kablo bağlandığınız çocuğu zaptetmek çok zor yoksa bebek bu anlamıyor yüzündeki oksijen borusunu vs çekip atmak istiyor eline ilaç için katater mı deniyor o bağlı göğsüne elektrot mu onlar ayağına oksijen ölçer bunları çıkarıp atmak istiyor oyalanmaz ise.Neyse geldi geçti inşallah evde de tekrarlamaz ve tamamen kurtuluruz çıkmadan önce menenjit eksikti onu yaptılar bir de kalp ekosu çekildi sorun çıkmadı.Ama çok korktum Allah kimsenin başına vermesin.Diyecegim videoyu ve yemeği bu kadar takmayın ama virüs önemli çocukları virüsten koruyun.biz ya oyun yerinde kaptik ya da eşim getirdi virüsü.Bu kadar uzun yazdığım için kusura bakmayın günlerdir cok yanlizdim ve çok korktum.Bu arada kızım elimi bir türlü bırakmıyordu tam hastaneye gitmeden önceki gün bırakmaya başladı orada hastane odasında da bağımsız yürümeye başladı.Birde yoğurdu bırakmıştı bugün orada yeniden yemeye başladı.ilk iki gün aç gezdi sadece meme yenidoğan gibiydik memede uyumak istedi biraktirtmadi kendini yatağa.Yabanci kültür ve sistemde hastaneye düşmek çok yorucuydu kafam yeni yerine geliyor çocuğa ne giydirdim hangi gün ne yaptım kafamı yeni toparliyorum .Hepinize sevgiler inşallah hiçbir bebek hasta olmasın.
Gebelik testi değil günlük borsa ekranı sankiHerkese merhaba. Umarım herkes iyidir.
10 gün sürmesini planladığım ama 4 günde kaçıp evime geldiğim bir şehir dışı durumum oldu. Çok şükür evimizdeyiz. Bu süreçte kızımla hasta olduk, ikimizde çok üşüttük. Dün gece eve geldiğimde inleyerek yatıyordum, titriyordum. Şimdi daha iyiyim hamdolsun. 6,5 saatlik bir otobüs yolculugunu kızımla tek yaptım. Ilk 2,5 saat kucağımda emerek uyudu. Ben zaten gece 2 saat uyumuştum. Çocuk bi ara kucağımdan düşecekti, içim geçmiş. Yolculuğun sonuna doğru otobüste babaaaa diye ağlaması bana kendimi çocuğumun dadısı gibi hissettirdi.
Geleyim asıl mevzuma. Reglim 8 gün gecikti. 2 test yaptım ikisi de negatif çıktı.Böyle durumlarda doktora gitmek falan gerekiyor mu? Dahiliye, kadın doğum vs? Hamilelikten önce çok düzenliydi döngüm. Gün şaşmazdı. Eylül ayından beri tekrar regl oluyorum. Iki ay önce 5 gün gecikti, bu ay 8 gün gecikti ve hâlâ olmadım. Bu arada Ankara da eczaneden aldığım testler çok pahalıydı. Bursada aldıklarım kaset test 10, erken gebelik 35... Burda kaseti 40, erkeni 75 e alıyordum ben
Hem de nasıl hoş buldum anlatamamGebelik testi değil günlük borsa ekranı sanki
Ben gebe kalmaya çalışırken de psikolojik olarak bunu çok istediğim için hep gecikme yaşıyordum sonrası hüsran tabi. Kendimi bıraktığımda be artık düşünmediğimde de bir kaç saat içinde regli oluyordum. Buna psişik deniyormuş hamile kalmayı istediğimiz için beyin vücuda baskı yaparak regl olmayı engelliyormuş ama gebelik yok tabi. Biz psikolojik olarak hamile sanıyormuşuz kendimizi. Kadın doğum doktoru anlatmıştı
Hayırlısı ne zamansa o zaman olsun inşallah ama kendini çok sıkma akışına bırak.
Onun dışında geçmiş olsun koşarak eve dönmen de; aslında içinde olduğumuzda farketmediğimiz ama uzaklaştığımızda mumla aradığımız bir düzene ait olduğumuzun en güzel işareti değil mi
O zaman hoşgeldiniz
Çok üzüldüm, şimdi okudum.Selam bende Fransa'da eşimle yaşamaya çalışmaktan bildiriyorum kızlar Fransa'da bronchiolite salgını varmış ve kızım hastalandı 4 gündür çocuk acilde yattık bugün öğlen çıktık şimdi evdeyiz.Cocuk acile yatış sürecimiz çok uzun ve sancılı oldu kızim geçen çarşamba öksürmeye başladı günleri karıştırmadan anlatabilitsem önce Fransa'da acile gittik perşembe akşam triaja girmemiz bir saati buldu orada bize çocuk aktif keşke nöbetçi normal doktora gitseydiniz dedi ama yine de sıraya yazdı 3_4 saat beklersiniz dedi bizde böyle söyleyince baktık sıra hiç ilerlemiyor eve gittik sabah tekrar gittik acile bı sefer sıra yoktu buda çocuk iyi gözüküyor diyip bizi gönderdi sadece burnunu temizledi bizde bir pediatr görsün istiyoruz ateşi vardı vs doktor görmedi normal doktor pediatr bulamadık müsait bizde İsviçre'de çocuk acile gittik biO muayne etti hemen tedaviye başladı ve yatış yapmam gerek dedi bizde Fransa'da yaşadığımız için oraya yönlendirin dedik tedavileri yapıp oraya yönlendirdi orada karar versinler dedi orada çocuğun oksijen değeri iyi diye tedavi yanıt vermiş yatış yapmıyoruz kotulesirse gelin dedi eve gonderdi parasetamol yazdı ertesi gün oldu çocuk kötü gibi ağlıyor nefesi hızlı gibi geri de gonderildigimizden emin olamiyoruz gitsek mı gitmesek mı sonunda nöbetçi doktora gidelim dedik gece cumartesi gittik bir gittik budabize hemen tedaviye başlayıp diğer yakın şehirdeki çocuk acile yönlendirdi onlar güzel ilgilenir dedi gittik gerçekten yatış yapıldı ve 4 gün yattık bu arada Fransa'da sigortanizdan hariç tamamlayıcı sigorta olmazsa devlet hastanesi aciline bile kronik hastalık değilse para odeniyormus eşimde bunu bilmiyordu biz uzun süre Türkiye de yaşadık o nedenle acile vs hitmemistik Fransa'da heceleik 200 euroymus.Neyse kızlar ben bebekle yattım ama kızım hemşire ve doktorlardan çok korktu ventolin verildi oksijen takıldı antibiyotik iğne vs ..ama kızım hemşireleri tekmeledi tükürdü bir ilacı 3 kişi 3 defada zor verdiler hastanede adımız çıktı.ventolinin içine tükürüp aynı anda tekme atıyor gece uyandırıp ilaç veriyorlar bazılarına göre kızım karakter sahibi böyle davrandığı için bazılarına göre de ben kötü anneyim disiplin vermedim bazısı çocuğa sen yonetmiyorsun diye cikisiyor vs..Benim için hem kızımın sağlığı için endiselendigim hemde Fransız sağlık sistemi ile cebellestigim bir süreç oldu neyse kızım iyileşti ama ventolin ve antibiyotik tedavisi evde birkaç gün devam edecek kendilerinin birkaç kişi vermediği ilacı tek kişi vermekte zorlandigim eşimden ya da komsumdan yardım alacağım için de azarlandim bende onlara cikistim neyse sonunda uzun uzun konuşup benim alışık olduğum sağlık sisteminin cok farkli olduğunu anlattım.Bu arada tamamlayıcı sağlık sigortası ni bebek için orda yaptırdık geriye dönük de odeycekmis nasıl olacaksa sosyal asistan yardım etti.kizim ilk başta korkmamisti fakat gece gündüz birileri zorla biseyler yapmaya çalışınca artık içeri her giren insanda kucağıma atlayıp ağlamaya başladı.Neyse eve geldik ve evde ilacı kendimiz verince biraz aglasada hastanedekinden çok daha kolay oldu.Bu arada çocuk Hastanesi'nde bebeğe verilen yemekte büyüklerin yediği bisküvi market yoğurdu hazır meyve püresi organik vs değil bebeklere yönelik de değil vs var yemek olarak ise tavuk makarna ya da balık pilav seçtim yoksa abuk subuk başka şeyler de vardı ama çok kısıtlı bir menuydu zaten benim kızın kahvaltısi onlar için brunch dpmates avakado meyve yumurta peynir zeytin vs verimeye çalışıyorum deyince bunu dediler onlar bisküvi yoğurt püre ya da bebek maması veriyorlar.Bu arada kablolar oksijen bağlı olunca ilk zamanda yanımda kitap olmayınca ilk iki gün full müzikli video izkettim yataktan çıkmamak ve ağlamayı en aza indirebilmek için tedavilerde sonra eşim biraz kitap oyuncak getirince azalttım ama o ortamda en iyi dikkat dağıtıcı 16 aylık tedaviden kaçmak isteyen kızım için buydu zaten doktorda açın dedi hemşirelerde ama hatırlatma amaçlı iyi olmadığını biliyorsunuz değil mi dediler evet dedim 2 yaşa kadar sıfır olmalı ama şu an bu ortamda yürümeyi yeni öğrenmiş etrafı keşfetmek isteyen her tarrafina kablo bağlandığınız çocuğu zaptetmek çok zor yoksa bebek bu anlamıyor yüzündeki oksijen borusunu vs çekip atmak istiyor eline ilaç için katater mı deniyor o bağlı göğsüne elektrot mu onlar ayağına oksijen ölçer bunları çıkarıp atmak istiyor oyalanmaz ise.Neyse geldi geçti inşallah evde de tekrarlamaz ve tamamen kurtuluruz çıkmadan önce menenjit eksikti onu yaptılar bir de kalp ekosu çekildi sorun çıkmadı.Ama çok korktum Allah kimsenin başına vermesin.Diyecegim videoyu ve yemeği bu kadar takmayın ama virüs önemli çocukları virüsten koruyun.biz ya oyun yerinde kaptik ya da eşim getirdi virüsü.Bu kadar uzun yazdığım için kusura bakmayın günlerdir cok yanlizdim ve çok korktum.Bu arada kızım elimi bir türlü bırakmıyordu tam hastaneye gitmeden önceki gün bırakmaya başladı orada hastane odasında da bağımsız yürümeye başladı.Birde yoğurdu bırakmıştı bugün orada yeniden yemeye başladı.ilk iki gün aç gezdi sadece meme yenidoğan gibiydik memede uyumak istedi biraktirtmadi kendini yatağa.Yabanci kültür ve sistemde hastaneye düşmek çok yorucuydu kafam yeni yerine geliyor çocuğa ne giydirdim hangi gün ne yaptım kafamı yeni toparliyorum .Hepinize sevgiler inşallah hiçbir bebek hasta olmasın.
Çok geçmiş olsun. Yabancı bir ülkede her şey daha da zordur. Gelmiş geçmiş olsun.Selam bende Fransa'da eşimle yaşamaya çalışmaktan bildiriyorum kızlar Fransa'da bronchiolite salgını varmış ve kızım hastalandı 4 gündür çocuk acilde yattık bugün öğlen çıktık şimdi evdeyiz.Cocuk acile yatış sürecimiz çok uzun ve sancılı oldu kızim geçen çarşamba öksürmeye başladı günleri karıştırmadan anlatabilitsem önce Fransa'da acile gittik perşembe akşam triaja girmemiz bir saati buldu orada bize çocuk aktif keşke nöbetçi normal doktora gitseydiniz dedi ama yine de sıraya yazdı 3_4 saat beklersiniz dedi bizde böyle söyleyince baktık sıra hiç ilerlemiyor eve gittik sabah tekrar gittik acile bı sefer sıra yoktu buda çocuk iyi gözüküyor diyip bizi gönderdi sadece burnunu temizledi bizde bir pediatr görsün istiyoruz ateşi vardı vs doktor görmedi normal doktor pediatr bulamadık müsait bizde İsviçre'de çocuk acile gittik biO muayne etti hemen tedaviye başladı ve yatış yapmam gerek dedi bizde Fransa'da yaşadığımız için oraya yönlendirin dedik tedavileri yapıp oraya yönlendirdi orada karar versinler dedi orada çocuğun oksijen değeri iyi diye tedavi yanıt vermiş yatış yapmıyoruz kotulesirse gelin dedi eve gonderdi parasetamol yazdı ertesi gün oldu çocuk kötü gibi ağlıyor nefesi hızlı gibi geri de gonderildigimizden emin olamiyoruz gitsek mı gitmesek mı sonunda nöbetçi doktora gidelim dedik gece cumartesi gittik bir gittik budabize hemen tedaviye başlayıp diğer yakın şehirdeki çocuk acile yönlendirdi onlar güzel ilgilenir dedi gittik gerçekten yatış yapıldı ve 4 gün yattık bu arada Fransa'da sigortanizdan hariç tamamlayıcı sigorta olmazsa devlet hastanesi aciline bile kronik hastalık değilse para odeniyormus eşimde bunu bilmiyordu biz uzun süre Türkiye de yaşadık o nedenle acile vs hitmemistik Fransa'da heceleik 200 euroymus.Neyse kızlar ben bebekle yattım ama kızım hemşire ve doktorlardan çok korktu ventolin verildi oksijen takıldı antibiyotik iğne vs ..ama kızım hemşireleri tekmeledi tükürdü bir ilacı 3 kişi 3 defada zor verdiler hastanede adımız çıktı.ventolinin içine tükürüp aynı anda tekme atıyor gece uyandırıp ilaç veriyorlar bazılarına göre kızım karakter sahibi böyle davrandığı için bazılarına göre de ben kötü anneyim disiplin vermedim bazısı çocuğa sen yonetmiyorsun diye cikisiyor vs..Benim için hem kızımın sağlığı için endiselendigim hemde Fransız sağlık sistemi ile cebellestigim bir süreç oldu neyse kızım iyileşti ama ventolin ve antibiyotik tedavisi evde birkaç gün devam edecek kendilerinin birkaç kişi vermediği ilacı tek kişi vermekte zorlandigim eşimden ya da komsumdan yardım alacağım için de azarlandim bende onlara cikistim neyse sonunda uzun uzun konuşup benim alışık olduğum sağlık sisteminin cok farkli olduğunu anlattım.Bu arada tamamlayıcı sağlık sigortası ni bebek için orda yaptırdık geriye dönük de odeycekmis nasıl olacaksa sosyal asistan yardım etti.kizim ilk başta korkmamisti fakat gece gündüz birileri zorla biseyler yapmaya çalışınca artık içeri her giren insanda kucağıma atlayıp ağlamaya başladı.Neyse eve geldik ve evde ilacı kendimiz verince biraz aglasada hastanedekinden çok daha kolay oldu.Bu arada çocuk Hastanesi'nde bebeğe verilen yemekte büyüklerin yediği bisküvi market yoğurdu hazır meyve püresi organik vs değil bebeklere yönelik de değil vs var yemek olarak ise tavuk makarna ya da balık pilav seçtim yoksa abuk subuk başka şeyler de vardı ama çok kısıtlı bir menuydu zaten benim kızın kahvaltısi onlar için brunch dpmates avakado meyve yumurta peynir zeytin vs verimeye çalışıyorum deyince bunu dediler onlar bisküvi yoğurt püre ya da bebek maması veriyorlar.Bu arada kablolar oksijen bağlı olunca ilk zamanda yanımda kitap olmayınca ilk iki gün full müzikli video izkettim yataktan çıkmamak ve ağlamayı en aza indirebilmek için tedavilerde sonra eşim biraz kitap oyuncak getirince azalttım ama o ortamda en iyi dikkat dağıtıcı 16 aylık tedaviden kaçmak isteyen kızım için buydu zaten doktorda açın dedi hemşirelerde ama hatırlatma amaçlı iyi olmadığını biliyorsunuz değil mi dediler evet dedim 2 yaşa kadar sıfır olmalı ama şu an bu ortamda yürümeyi yeni öğrenmiş etrafı keşfetmek isteyen her tarrafina kablo bağlandığınız çocuğu zaptetmek çok zor yoksa bebek bu anlamıyor yüzündeki oksijen borusunu vs çekip atmak istiyor eline ilaç için katater mı deniyor o bağlı göğsüne elektrot mu onlar ayağına oksijen ölçer bunları çıkarıp atmak istiyor oyalanmaz ise.Neyse geldi geçti inşallah evde de tekrarlamaz ve tamamen kurtuluruz çıkmadan önce menenjit eksikti onu yaptılar bir de kalp ekosu çekildi sorun çıkmadı.Ama çok korktum Allah kimsenin başına vermesin.Diyecegim videoyu ve yemeği bu kadar takmayın ama virüs önemli çocukları virüsten koruyun.biz ya oyun yerinde kaptik ya da eşim getirdi virüsü.Bu kadar uzun yazdığım için kusura bakmayın günlerdir cok yanlizdim ve çok korktum.Bu arada kızım elimi bir türlü bırakmıyordu tam hastaneye gitmeden önceki gün bırakmaya başladı orada hastane odasında da bağımsız yürümeye başladı.Birde yoğurdu bırakmıştı bugün orada yeniden yemeye başladı.ilk iki gün aç gezdi sadece meme yenidoğan gibiydik memede uyumak istedi biraktirtmadi kendini yatağa.Yabanci kültür ve sistemde hastaneye düşmek çok yorucuydu kafam yeni yerine geliyor çocuğa ne giydirdim hangi gün ne yaptım kafamı yeni toparliyorum .Hepinize sevgiler inşallah hiçbir bebek hasta olmasın.
Geçmiş olsun size deHerkese merhaba. Umarım herkes iyidir.
10 gün sürmesini planladığım ama 4 günde kaçıp evime geldiğim bir şehir dışı durumum oldu. Çok şükür evimizdeyiz. Bu süreçte kızımla hasta olduk, ikimizde çok üşüttük. Dün gece eve geldiğimde inleyerek yatıyordum, titriyordum. Şimdi daha iyiyim hamdolsun. 6,5 saatlik bir otobüs yolculugunu kızımla tek yaptım. Ilk 2,5 saat kucağımda emerek uyudu. Ben zaten gece 2 saat uyumuştum. Çocuk bi ara kucağımdan düşecekti, içim geçmiş. Yolculuğun sonuna doğru otobüste babaaaa diye ağlaması bana kendimi çocuğumun dadısı gibi hissettirdi.
Geleyim asıl mevzuma. Reglim 8 gün gecikti. 2 test yaptım ikisi de negatif çıktı.Böyle durumlarda doktora gitmek falan gerekiyor mu? Dahiliye, kadın doğum vs? Hamilelikten önce çok düzenliydi döngüm. Gün şaşmazdı. Eylül ayından beri tekrar regl oluyorum. Iki ay önce 5 gün gecikti, bu ay 8 gün gecikti ve hâlâ olmadım. Bu arada Ankara da eczaneden aldığım testler çok pahalıydı. Bursada aldıklarım kaset test 10, erken gebelik 35... Burda kaseti 40, erkeni 75 e alıyordum ben
Sen doğum sonrası regl olmadın mı hiç?Çok geçmiş olsun. Yabancı bir ülkede her şey daha da zordur. Gelmiş geçmiş olsun.
Geçmiş olsun size deadet düzeninde değişimler olabiliyor diye duyuyorum ama bilemiyorum tabi. Hamilelik beklentisi de yapmış olabilir. Zamanında bana doktorum 35 güne kadar gecikme normal sonrasına bakarız demişti. Ben de hala adet olmadım. Haftaya bir daha doktora gitmeyi düşünüyorum
Canım çok geçmiş olsun inşallah bir an önce toparlarsınızHerkese merhaba. Umarım herkes iyidir.
Çok geçmiş olsun çok üzüldümSelam bende Fransa'da eşimle yaşamaya çalışmaktan bildiriyorum kızlar Fransa'da bronchiolite salgını varmış ve kızım hastalandı 4 gündür çocuk acilde yattık bugün öğlen çıktık şimdi evdeyiz.Cocuk acile yatış sürecimiz çok uzun ve sancılı oldu kızim geçen çarşamba öksürmeye başladı günleri karıştırmadan anlatabilitsem önce Fransa'da acile gittik perşembe akşam triaja girmemiz bir saati buldu orada bize çocuk aktif keşke nöbetçi normal doktora gitseydiniz dedi ama yine de sıraya yazdı 3_4 saat beklersiniz dedi bizde böyle söyleyince baktık sıra hiç ilerlemiyor eve gittik sabah tekrar gittik acile bı sefer sıra yoktu buda çocuk iyi gözüküyor diyip bizi gönderdi sadece burnunu temizledi bizde bir pediatr görsün istiyoruz ateşi vardı vs doktor görmedi normal doktor pediatr bulamadık müsait bizde İsviçre'de çocuk acile gittik biO muayne etti hemen tedaviye başladı ve yatış yapmam gerek dedi bizde Fransa'da yaşadığımız için oraya yönlendirin dedik tedavileri yapıp oraya yönlendirdi orada karar versinler dedi orada çocuğun oksijen değeri iyi diye tedavi yanıt vermiş yatış yapmıyoruz kotulesirse gelin dedi eve gonderdi parasetamol yazdı ertesi gün oldu çocuk kötü gibi ağlıyor nefesi hızlı gibi geri de gonderildigimizden emin olamiyoruz gitsek mı gitmesek mı sonunda nöbetçi doktora gidelim dedik gece cumartesi gittik bir gittik budabize hemen tedaviye başlayıp diğer yakın şehirdeki çocuk acile yönlendirdi onlar güzel ilgilenir dedi gittik gerçekten yatış yapıldı ve 4 gün yattık bu arada Fransa'da sigortanizdan hariç tamamlayıcı sigorta olmazsa devlet hastanesi aciline bile kronik hastalık değilse para odeniyormus eşimde bunu bilmiyordu biz uzun süre Türkiye de yaşadık o nedenle acile vs hitmemistik Fransa'da heceleik 200 euroymus.Neyse kızlar ben bebekle yattım ama kızım hemşire ve doktorlardan çok korktu ventolin verildi oksijen takıldı antibiyotik iğne vs ..ama kızım hemşireleri tekmeledi tükürdü bir ilacı 3 kişi 3 defada zor verdiler hastanede adımız çıktı.ventolinin içine tükürüp aynı anda tekme atıyor gece uyandırıp ilaç veriyorlar bazılarına göre kızım karakter sahibi böyle davrandığı için bazılarına göre de ben kötü anneyim disiplin vermedim bazısı çocuğa sen yonetmiyorsun diye cikisiyor vs..Benim için hem kızımın sağlığı için endiselendigim hemde Fransız sağlık sistemi ile cebellestigim bir süreç oldu neyse kızım iyileşti ama ventolin ve antibiyotik tedavisi evde birkaç gün devam edecek kendilerinin birkaç kişi vermediği ilacı tek kişi vermekte zorlandigim eşimden ya da komsumdan yardım alacağım için de azarlandim bende onlara cikistim neyse sonunda uzun uzun konuşup benim alışık olduğum sağlık sisteminin cok farkli olduğunu anlattım.Bu arada tamamlayıcı sağlık sigortası ni bebek için orda yaptırdık geriye dönük de odeycekmis nasıl olacaksa sosyal asistan yardım etti.kizim ilk başta korkmamisti fakat gece gündüz birileri zorla biseyler yapmaya çalışınca artık içeri her giren insanda kucağıma atlayıp ağlamaya başladı.Neyse eve geldik ve evde ilacı kendimiz verince biraz aglasada hastanedekinden çok daha kolay oldu.Bu arada çocuk Hastanesi'nde bebeğe verilen yemekte büyüklerin yediği bisküvi market yoğurdu hazır meyve püresi organik vs değil bebeklere yönelik de değil vs var yemek olarak ise tavuk makarna ya da balık pilav seçtim yoksa abuk subuk başka şeyler de vardı ama çok kısıtlı bir menuydu zaten benim kızın kahvaltısi onlar için brunch dpmates avakado meyve yumurta peynir zeytin vs verimeye çalışıyorum deyince bunu dediler onlar bisküvi yoğurt püre ya da bebek maması veriyorlar.Bu arada kablolar oksijen bağlı olunca ilk zamanda yanımda kitap olmayınca ilk iki gün full müzikli video izkettim yataktan çıkmamak ve ağlamayı en aza indirebilmek için tedavilerde sonra eşim biraz kitap oyuncak getirince azalttım ama o ortamda en iyi dikkat dağıtıcı 16 aylık tedaviden kaçmak isteyen kızım için buydu zaten doktorda açın dedi hemşirelerde ama hatırlatma amaçlı iyi olmadığını biliyorsunuz değil mi dediler evet dedim 2 yaşa kadar sıfır olmalı ama şu an bu ortamda yürümeyi yeni öğrenmiş etrafı keşfetmek isteyen her tarrafina kablo bağlandığınız çocuğu zaptetmek çok zor yoksa bebek bu anlamıyor yüzündeki oksijen borusunu vs çekip atmak istiyor eline ilaç için katater mı deniyor o bağlı göğsüne elektrot mu onlar ayağına oksijen ölçer bunları çıkarıp atmak istiyor oyalanmaz ise.Neyse geldi geçti inşallah evde de tekrarlamaz ve tamamen kurtuluruz çıkmadan önce menenjit eksikti onu yaptılar bir de kalp ekosu çekildi sorun çıkmadı.Ama çok korktum Allah kimsenin başına vermesin.Diyecegim videoyu ve yemeği bu kadar takmayın ama virüs önemli çocukları virüsten koruyun.biz ya oyun yerinde kaptik ya da eşim getirdi virüsü.Bu kadar uzun yazdığım için kusura bakmayın günlerdir cok yanlizdim ve çok korktum.Bu arada kızım elimi bir türlü bırakmıyordu tam hastaneye gitmeden önceki gün bırakmaya başladı orada hastane odasında da bağımsız yürümeye başladı.Birde yoğurdu bırakmıştı bugün orada yeniden yemeye başladı.ilk iki gün aç gezdi sadece meme yenidoğan gibiydik memede uyumak istedi biraktirtmadi kendini yatağa.Yabanci kültür ve sistemde hastaneye düşmek çok yorucuydu kafam yeni yerine geliyor çocuğa ne giydirdim hangi gün ne yaptım kafamı yeni toparliyorum .Hepinize sevgiler inşallah hiçbir bebek hasta olmasın.
Yok olmadım. 2 sene olacak hamilelikleSen doğum sonrası regl olmadın mı hiç?
Teşekkür ederim canım. Erken olması neyse de, gecikince bi şüpheye düşüyor insanCanım çok geçmiş olsun inşallah bir an önce toparlarsınızbenimde doğumdan sonra çok düzensiz oluyor bazen 1 hafta erken bazen 10 gün geç. Bende en yakın zamanda bir doktora gideceğim.
Normal mi bilmiyorum ama doğumdan sonra 16 ay çok uzun geldi bana da. Emzirirken süt koruyor mevzusu var ya, sütün epey koruyor sanırımYok olmadım. 2 sene olacak hamilelikle
Biz de miniso marka kutup ayısı şeklinde hoparlör var müzik dinlemek için hem küçücük hem de sesi kocamanBöylr bişey ben de istiyorum. Evde sürekli müzik aç aç diyor, bazen illa dans ettiriyorkirpisi var oyuncak, müzikli, onu müzik niyetine açıyor. Öyle bir hoparlör bize de fena olmaz
Bak her bebek her anne kendi hikayesini yazıyor.kime göre neye göre doğru gerçek doğru kimse emin olamaz. Kendine zaman vermişsin ne güzel işte. Fransa’ya gidene kadar biraz rahatlaman ve dinlenmen için ne gerekiyorsa onu Yap lütfen. Kimse ömür boyu çubuk kraker yemiyor. İllaki köfte makarna çorba zamanı gelecek. Lütfen derin bir nefes al belki bir süre kendini ve bebeğini sınırlandırmamak size daha iyi gelecektir.Selam kızlar, biraz dertlesmeye geldim. Son 1 aydır ben tamamen saldım. Yeme içme konusunda da, ekran konusunda da... Özellikle hastalıktan sonra çok yoruldum, şuan yemek istemediği ya da giyinmek istemediği zaman oyalamak için YouTube kidsi açıyorum. Bazen günde 2 saat izlediği oluyor. Tek başıma bu kadar yetiyorum. Haziran sonu artık temelli Fransa ya yerleşip eşim ile birlikte yaşayacağız. Belki o zaman biraz sınır cizebiliriz. Bugün atıştırmalık çubuk kraker verdim, bayağı yedi. Normalde tuzlu diye vermezdim. Vicdan azabı hat safhada ama elimden bu kadar geliyor
Çok büyük geçmiş olsun canım. Gene de iyi idare etmişsin durumu. Eşime ve sana da etmiş olsun. Umarım bundan sonrası sorunsuz ve sağlıklı huzurlu geçer.Selam bende Fransa'da eşimle yaşamaya çalışmaktan bildiriyorum kızlar Fransa'da bronchiolite salgını varmış ve kızım hastalandı 4 gündür çocuk acilde yattık bugün öğlen çıktık şimdi evdeyiz.Cocuk acile yatış sürecimiz çok uzun ve sancılı oldu kızim geçen çarşamba öksürmeye başladı günleri karıştırmadan anlatabilitsem önce Fransa'da acile gittik perşembe akşam triaja girmemiz bir saati buldu orada bize çocuk aktif keşke nöbetçi normal doktora gitseydiniz dedi ama yine de sıraya yazdı 3_4 saat beklersiniz dedi bizde böyle söyleyince baktık sıra hiç ilerlemiyor eve gittik sabah tekrar gittik acile bı sefer sıra yoktu buda çocuk iyi gözüküyor diyip bizi gönderdi sadece burnunu temizledi bizde bir pediatr görsün istiyoruz ateşi vardı vs doktor görmedi normal doktor pediatr bulamadık müsait bizde İsviçre'de çocuk acile gittik biO muayne etti hemen tedaviye başladı ve yatış yapmam gerek dedi bizde Fransa'da yaşadığımız için oraya yönlendirin dedik tedavileri yapıp oraya yönlendirdi orada karar versinler dedi orada çocuğun oksijen değeri iyi diye tedavi yanıt vermiş yatış yapmıyoruz kotulesirse gelin dedi eve gonderdi parasetamol yazdı ertesi gün oldu çocuk kötü gibi ağlıyor nefesi hızlı gibi geri de gonderildigimizden emin olamiyoruz gitsek mı gitmesek mı sonunda nöbetçi doktora gidelim dedik gece cumartesi gittik bir gittik budabize hemen tedaviye başlayıp diğer yakın şehirdeki çocuk acile yönlendirdi onlar güzel ilgilenir dedi gittik gerçekten yatış yapıldı ve 4 gün yattık bu arada Fransa'da sigortanizdan hariç tamamlayıcı sigorta olmazsa devlet hastanesi aciline bile kronik hastalık değilse para odeniyormus eşimde bunu bilmiyordu biz uzun süre Türkiye de yaşadık o nedenle acile vs hitmemistik Fransa'da heceleik 200 euroymus.Neyse kızlar ben bebekle yattım ama kızım hemşire ve doktorlardan çok korktu ventolin verildi oksijen takıldı antibiyotik iğne vs ..ama kızım hemşireleri tekmeledi tükürdü bir ilacı 3 kişi 3 defada zor verdiler hastanede adımız çıktı.ventolinin içine tükürüp aynı anda tekme atıyor gece uyandırıp ilaç veriyorlar bazılarına göre kızım karakter sahibi böyle davrandığı için bazılarına göre de ben kötü anneyim disiplin vermedim bazısı çocuğa sen yonetmiyorsun diye cikisiyor vs..Benim için hem kızımın sağlığı için endiselendigim hemde Fransız sağlık sistemi ile cebellestigim bir süreç oldu neyse kızım iyileşti ama ventolin ve antibiyotik tedavisi evde birkaç gün devam edecek kendilerinin birkaç kişi vermediği ilacı tek kişi vermekte zorlandigim eşimden ya da komsumdan yardım alacağım için de azarlandim bende onlara cikistim neyse sonunda uzun uzun konuşup benim alışık olduğum sağlık sisteminin cok farkli olduğunu anlattım.Bu arada tamamlayıcı sağlık sigortası ni bebek için orda yaptırdık geriye dönük de odeycekmis nasıl olacaksa sosyal asistan yardım etti.kizim ilk başta korkmamisti fakat gece gündüz birileri zorla biseyler yapmaya çalışınca artık içeri her giren insanda kucağıma atlayıp ağlamaya başladı.Neyse eve geldik ve evde ilacı kendimiz verince biraz aglasada hastanedekinden çok daha kolay oldu.Bu arada çocuk Hastanesi'nde bebeğe verilen yemekte büyüklerin yediği bisküvi market yoğurdu hazır meyve püresi organik vs değil bebeklere yönelik de değil vs var yemek olarak ise tavuk makarna ya da balık pilav seçtim yoksa abuk subuk başka şeyler de vardı ama çok kısıtlı bir menuydu zaten benim kızın kahvaltısi onlar için brunch dpmates avakado meyve yumurta peynir zeytin vs verimeye çalışıyorum deyince bunu dediler onlar bisküvi yoğurt püre ya da bebek maması veriyorlar.Bu arada kablolar oksijen bağlı olunca ilk zamanda yanımda kitap olmayınca ilk iki gün full müzikli video izkettim yataktan çıkmamak ve ağlamayı en aza indirebilmek için tedavilerde sonra eşim biraz kitap oyuncak getirince azalttım ama o ortamda en iyi dikkat dağıtıcı 16 aylık tedaviden kaçmak isteyen kızım için buydu zaten doktorda açın dedi hemşirelerde ama hatırlatma amaçlı iyi olmadığını biliyorsunuz değil mi dediler evet dedim 2 yaşa kadar sıfır olmalı ama şu an bu ortamda yürümeyi yeni öğrenmiş etrafı keşfetmek isteyen her tarrafina kablo bağlandığınız çocuğu zaptetmek çok zor yoksa bebek bu anlamıyor yüzündeki oksijen borusunu vs çekip atmak istiyor eline ilaç için katater mı deniyor o bağlı göğsüne elektrot mu onlar ayağına oksijen ölçer bunları çıkarıp atmak istiyor oyalanmaz ise.Neyse geldi geçti inşallah evde de tekrarlamaz ve tamamen kurtuluruz çıkmadan önce menenjit eksikti onu yaptılar bir de kalp ekosu çekildi sorun çıkmadı.Ama çok korktum Allah kimsenin başına vermesin.Diyecegim videoyu ve yemeği bu kadar takmayın ama virüs önemli çocukları virüsten koruyun.biz ya oyun yerinde kaptik ya da eşim getirdi virüsü.Bu kadar uzun yazdığım için kusura bakmayın günlerdir cok yanlizdim ve çok korktum.Bu arada kızım elimi bir türlü bırakmıyordu tam hastaneye gitmeden önceki gün bırakmaya başladı orada hastane odasında da bağımsız yürümeye başladı.Birde yoğurdu bırakmıştı bugün orada yeniden yemeye başladı.ilk iki gün aç gezdi sadece meme yenidoğan gibiydik memede uyumak istedi biraktirtmadi kendini yatağa.Yabanci kültür ve sistemde hastaneye düşmek çok yorucuydu kafam yeni yerine geliyor çocuğa ne giydirdim hangi gün ne yaptım kafamı yeni toparliyorum .Hepinize sevgiler inşallah hiçbir bebek hasta olmasın.
baya uzun bence de bakalım ne dicek doktorTeşekkür ederim canım. Erken olması neyse de, gecikince bi şüpheye düşüyor insanNe zaman düzene girecek bakalım...
Normal mi bilmiyorum ama doğumdan sonra 16 ay çok uzun geldi bana da. Emzirirken süt koruyor mevzusu var ya, sütün epey koruyor sanırım
Güzel bir öneri oldu teşekkürler:)Biz de miniso marka kutup ayısı şeklinde hoparlör var müzik dinlemek için hem küçücük hem de sesi kocaman
Çok üzüldümSelam bende Fransa'da eşimle yaşamaya çalışmaktan bildiriyorum kızlar Fransa'da bronchiolite salgını varmış ve kızım hastalandı 4 gündür çocuk acilde yattık bugün öğlen çıktık şimdi evdeyiz.Cocuk acile yatış sürecimiz çok uzun ve sancılı oldu kızim geçen çarşamba öksürmeye başladı günleri karıştırmadan anlatabilitsem önce Fransa'da acile gittik perşembe akşam triaja girmemiz bir saati buldu orada bize çocuk aktif keşke nöbetçi normal doktora gitseydiniz dedi ama yine de sıraya yazdı 3_4 saat beklersiniz dedi bizde böyle söyleyince baktık sıra hiç ilerlemiyor eve gittik sabah tekrar gittik acile bı sefer sıra yoktu buda çocuk iyi gözüküyor diyip bizi gönderdi sadece burnunu temizledi bizde bir pediatr görsün istiyoruz ateşi vardı vs doktor görmedi normal doktor pediatr bulamadık müsait bizde İsviçre'de çocuk acile gittik biO muayne etti hemen tedaviye başladı ve yatış yapmam gerek dedi bizde Fransa'da yaşadığımız için oraya yönlendirin dedik tedavileri yapıp oraya yönlendirdi orada karar versinler dedi orada çocuğun oksijen değeri iyi diye tedavi yanıt vermiş yatış yapmıyoruz kotulesirse gelin dedi eve gonderdi parasetamol yazdı ertesi gün oldu çocuk kötü gibi ağlıyor nefesi hızlı gibi geri de gonderildigimizden emin olamiyoruz gitsek mı gitmesek mı sonunda nöbetçi doktora gidelim dedik gece cumartesi gittik bir gittik budabize hemen tedaviye başlayıp diğer yakın şehirdeki çocuk acile yönlendirdi onlar güzel ilgilenir dedi gittik gerçekten yatış yapıldı ve 4 gün yattık bu arada Fransa'da sigortanizdan hariç tamamlayıcı sigorta olmazsa devlet hastanesi aciline bile kronik hastalık değilse para odeniyormus eşimde bunu bilmiyordu biz uzun süre Türkiye de yaşadık o nedenle acile vs hitmemistik Fransa'da heceleik 200 euroymus.Neyse kızlar ben bebekle yattım ama kızım hemşire ve doktorlardan çok korktu ventolin verildi oksijen takıldı antibiyotik iğne vs ..ama kızım hemşireleri tekmeledi tükürdü bir ilacı 3 kişi 3 defada zor verdiler hastanede adımız çıktı.ventolinin içine tükürüp aynı anda tekme atıyor gece uyandırıp ilaç veriyorlar bazılarına göre kızım karakter sahibi böyle davrandığı için bazılarına göre de ben kötü anneyim disiplin vermedim bazısı çocuğa sen yonetmiyorsun diye cikisiyor vs..Benim için hem kızımın sağlığı için endiselendigim hemde Fransız sağlık sistemi ile cebellestigim bir süreç oldu neyse kızım iyileşti ama ventolin ve antibiyotik tedavisi evde birkaç gün devam edecek kendilerinin birkaç kişi vermediği ilacı tek kişi vermekte zorlandigim eşimden ya da komsumdan yardım alacağım için de azarlandim bende onlara cikistim neyse sonunda uzun uzun konuşup benim alışık olduğum sağlık sisteminin cok farkli olduğunu anlattım.Bu arada tamamlayıcı sağlık sigortası ni bebek için orda yaptırdık geriye dönük de odeycekmis nasıl olacaksa sosyal asistan yardım etti.kizim ilk başta korkmamisti fakat gece gündüz birileri zorla biseyler yapmaya çalışınca artık içeri her giren insanda kucağıma atlayıp ağlamaya başladı.Neyse eve geldik ve evde ilacı kendimiz verince biraz aglasada hastanedekinden çok daha kolay oldu.Bu arada çocuk Hastanesi'nde bebeğe verilen yemekte büyüklerin yediği bisküvi market yoğurdu hazır meyve püresi organik vs değil bebeklere yönelik de değil vs var yemek olarak ise tavuk makarna ya da balık pilav seçtim yoksa abuk subuk başka şeyler de vardı ama çok kısıtlı bir menuydu zaten benim kızın kahvaltısi onlar için brunch dpmates avakado meyve yumurta peynir zeytin vs verimeye çalışıyorum deyince bunu dediler onlar bisküvi yoğurt püre ya da bebek maması veriyorlar.Bu arada kablolar oksijen bağlı olunca ilk zamanda yanımda kitap olmayınca ilk iki gün full müzikli video izkettim yataktan çıkmamak ve ağlamayı en aza indirebilmek için tedavilerde sonra eşim biraz kitap oyuncak getirince azalttım ama o ortamda en iyi dikkat dağıtıcı 16 aylık tedaviden kaçmak isteyen kızım için buydu zaten doktorda açın dedi hemşirelerde ama hatırlatma amaçlı iyi olmadığını biliyorsunuz değil mi dediler evet dedim 2 yaşa kadar sıfır olmalı ama şu an bu ortamda yürümeyi yeni öğrenmiş etrafı keşfetmek isteyen her tarrafina kablo bağlandığınız çocuğu zaptetmek çok zor yoksa bebek bu anlamıyor yüzündeki oksijen borusunu vs çekip atmak istiyor eline ilaç için katater mı deniyor o bağlı göğsüne elektrot mu onlar ayağına oksijen ölçer bunları çıkarıp atmak istiyor oyalanmaz ise.Neyse geldi geçti inşallah evde de tekrarlamaz ve tamamen kurtuluruz çıkmadan önce menenjit eksikti onu yaptılar bir de kalp ekosu çekildi sorun çıkmadı.Ama çok korktum Allah kimsenin başına vermesin.Diyecegim videoyu ve yemeği bu kadar takmayın ama virüs önemli çocukları virüsten koruyun.biz ya oyun yerinde kaptik ya da eşim getirdi virüsü.Bu kadar uzun yazdığım için kusura bakmayın günlerdir cok yanlizdim ve çok korktum.Bu arada kızım elimi bir türlü bırakmıyordu tam hastaneye gitmeden önceki gün bırakmaya başladı orada hastane odasında da bağımsız yürümeye başladı.Birde yoğurdu bırakmıştı bugün orada yeniden yemeye başladı.ilk iki gün aç gezdi sadece meme yenidoğan gibiydik memede uyumak istedi biraktirtmadi kendini yatağa.Yabanci kültür ve sistemde hastaneye düşmek çok yorucuydu kafam yeni yerine geliyor çocuğa ne giydirdim hangi gün ne yaptım kafamı yeni toparliyorum .Hepinize sevgiler inşallah hiçbir bebek hasta olmasın.
Var fakat ayrıca mutuelle soruyorlar acillerde yatarak tedavi paraliymis 1700 Euro tutuyormuş düz sigorta yüzde 80 ini karşılaşınca sana yinede 340 Euro düşüyormuş bu nedenle ek sigortanın olması mutuelle olması gerekiyormuş ama senin eşin sürekli Fransa'da yasadiysa bunu biliyordur ve almıştır.Benim esim uzun süredir Türkiye'de idi 15 yıldır son pandemide biraz Fransa'da idik ama böyle hastaneye yatisli bir durum olmadı benim hiç haberim yoktu eşimde bilmiyordu.Asistan sosyal yardım etti bebek için yaptırdık onunkini geriye dönük ödeyecek biz sonra yaptıracağız aynı anda yaparsak bebeginkini odeniyormus geriye dönük nasıl bir sistemse artıkÇok üzüldümne kadar zor olmuştur senin için. Benim anlamadığım nokta tamamlayıcı sigorta Fransa'da mi yaptırdınız? Carte Vitale yok mu sizin?
Umarım bir daha hastaneye yolunuz düşmez canim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?