2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Gereksiz06 o kadar güzel anlatmış ki. Sosyal medyada 1 dk lık supermom paylaşımları ile iyi anne olmadığımızı düşünür olduk. Hastalık başlı başına mesele zaten. Tek başına çocuk bakmakta dünyanın en zor işi.

Ben 1 yaşından sonra kızıma özel kek, poğaça yapmayı bıraktım. Kendimize yaptığımız her yemeği yiyor. Cicibebe bisküvisi de veriyorum bazen. Kendini suçlu hissetme. Kimse mükemmel değil. Fransaya yerleşince eşin de yanında olunca daha kolay olacaktır. O zamana kadar da ekranı azaltmaya, yerine bir şey koymaya çalışırsan daha iyi olur.

Doğduğundan beri yemek yedirirken ya da arabada ağladığında vs telefondan hiçbir şey açmadım ama babasıyla görüntülü konusuyor günlük. Evde tv açık olunca reklam izlediği de oluyor. Yemek yaparken o 15 dk lık süreye ihtiyaç duyuyorum açıkçası. Geçen yatılı misafir varken bir hafta tv ye çok ama çok maruz kaldı mesela. Misafirimiz gidince kapattık tv yi, müzik dinlemeye başladık. Annen ve ablandan daha çok destek alamaz mısın bu sıralar? Senin de dinlenmeye, toparlanmaya ihtiyacın var.

Herkese merhaba. Umarım herkes iyidir.

10 gün sürmesini planladığım ama 4 günde kaçıp evime geldiğim bir şehir dışı durumum oldu. Çok şükür evimizdeyiz. Bu süreçte kızımla hasta olduk, ikimizde çok üşüttük. Dün gece eve geldiğimde inleyerek yatıyordum, titriyordum. Şimdi daha iyiyim hamdolsun. 6,5 saatlik bir otobüs yolculugunu kızımla tek yaptım. Ilk 2,5 saat kucağımda emerek uyudu. Ben zaten gece 2 saat uyumuştum. Çocuk bi ara kucağımdan düşecekti, içim geçmiş. Yolculuğun sonuna doğru otobüste babaaaa diye ağlaması bana kendimi çocuğumun dadısı gibi hissettirdi.

Geleyim asıl mevzuma. Reglim 8 gün gecikti. 2 test yaptım ikisi de negatif çıktı. Böyle durumlarda doktora gitmek falan gerekiyor mu? Dahiliye, kadın doğum vs? Hamilelikten önce çok düzenliydi döngüm. Gün şaşmazdı. Eylül ayından beri tekrar regl oluyorum. Iki ay önce 5 gün gecikti, bu ay 8 gün gecikti ve hâlâ olmadım. Bu arada Ankara da eczaneden aldığım testler çok pahalıydı. Bursada aldıklarım kaset test 10, erken gebelik 35... Burda kaseti 40, erkeni 75 e alıyordum ben

Çok geçmiş olsun çok zor olmuş seni anlıyorum benzer bir süreci biz de Kasım ayı sonunda yaşadık. Antibiyotik sebepli alerji miydi başka Bi hastalık mıydı anlaşılmadı ama çocuğun tüm vücudu kabardı döküntü ve ateş oldu çok korkunç görünüyordu. Fransanın aksine burda yatış verip bizi korkuttular alerjiyse dili şişebilir şöyleyse böyle olabilir hayatı tehlikeye girebilir vs diye binlerce kan alındı ayrı ayrı. Sürekli gelip oksijen ölçmeye çalıştılar ama çocuk ağladığı için düşük çıkıyordu ve oksijen maskesi takalım dediklerinde bizde film koptu ya çocuğun solunumu normal sadece ağladığında düşük çıkıyor, siz gidin biz ölçelim dedik ve ağlamayınca normal çıktı. Sinirlendik çocuğu delik deşik ettiler bide şuna bakalım buna bakalım diye hiç adını duymadığımız tahliller yapıldı, döküntü azalmaya başladığı halde. İmza atıp çıktık o gece korkunçtu, sürekli kucakta olunca ateşi de düşmüyordu, tedirginlikten uyumuyordu da. Eve gelince sakince uyudu ve hemen düştü ateşi çocuğun. Allah bir daha yaşatmasın berbattı.

Gebelik testi değil günlük borsa ekranı sanki
Ben gebe kalmaya çalışırken de psikolojik olarak bunu çok istediğim için hep gecikme yaşıyordum sonrası hüsran tabi. Kendimi bıraktığımda be artık düşünmediğimde de bir kaç saat içinde regli oluyordum. Buna psişik deniyormuş hamile kalmayı istediğimiz için beyin vücuda baskı yaparak regl olmayı engelliyormuş ama gebelik yok tabi. Biz psikolojik olarak hamile sanıyormuşuz kendimizi. Kadın doğum doktoru anlatmıştı
Hayırlısı ne zamansa o zaman olsun inşallah ama kendini çok sıkma akışına bırak.
Onun dışında geçmiş olsun koşarak eve dönmen de; aslında içinde olduğumuzda farketmediğimiz ama uzaklaştığımızda mumla aradığımız bir düzene ait olduğumuzun en güzel işareti değil mi
O zaman hoşgeldiniz

Hem de nasıl hoş buldum anlatamam Huzursuz kalabaliklardansa, kızımla tek başıma zorlandığım huzurlu evime paha bicemem.
Doktorunun anlattığı çok mantıklı, biraz oluruna bırakmak iyi olacak sanırım.
Bak şimdi hatırladım, rüyamda gebelik testimde bir sürü çizgi vardı, 8-10 tane Beynim yanmış resmen
Sen nasılsın? Is bakıyor musun? Yoksa biraz daha evde misin?

Çok üzüldüm, şimdi okudum.
Allah bir daha yaşatmasın. Bebekler hiç hasta olmasın

Çok geçmiş olsun. Yabancı bir ülkede her şey daha da zordur. Gelmiş geçmiş olsun.
Geçmiş olsun size de adet düzeninde değişimler olabiliyor diye duyuyorum ama bilemiyorum tabi. Hamilelik beklentisi de yapmış olabilir. Zamanında bana doktorum 35 güne kadar gecikme normal sonrasına bakarız demişti. Ben de hala adet olmadım. Haftaya bir daha doktora gitmeyi düşünüyorum

Sen doğum sonrası regl olmadın mı hiç?

Canım çok geçmiş olsun inşallah bir an önce toparlarsınız benimde doğumdan sonra çok düzensiz oluyor bazen 1 hafta erken bazen 10 gün geç. Bende en yakın zamanda bir doktora gideceğim.

Çok geçmiş olsun çok üzüldüm inşallah bir daha hiç böyle bir şey olmaz.

Canım çok geçmiş olsun inşallah bir an önce toparlarsınız benimde doğumdan sonra çok düzensiz oluyor bazen 1 hafta erken bazen 10 gün geç. Bende en yakın zamanda bir doktora gideceğim.
Teşekkür ederim canım. Erken olması neyse de, gecikince bi şüpheye düşüyor insan Ne zaman düzene girecek bakalım...
Yok olmadım. 2 sene olacak hamilelikle
Normal mi bilmiyorum ama doğumdan sonra 16 ay çok uzun geldi bana da. Emzirirken süt koruyor mevzusu var ya, sütün epey koruyor sanırım

Böylr bişey ben de istiyorum. Evde sürekli müzik aç aç diyor, bazen illa dans ettiriyor kirpisi var oyuncak, müzikli, onu müzik niyetine açıyor. Öyle bir hoparlör bize de fena olmaz
Biz de miniso marka kutup ayısı şeklinde hoparlör var müzik dinlemek için hem küçücük hem de sesi kocaman

Bak her bebek her anne kendi hikayesini yazıyor.kime göre neye göre doğru gerçek doğru kimse emin olamaz. Kendine zaman vermişsin ne güzel işte. Fransa’ya gidene kadar biraz rahatlaman ve dinlenmen için ne gerekiyorsa onu Yap lütfen. Kimse ömür boyu çubuk kraker yemiyor. İllaki köfte makarna çorba zamanı gelecek. Lütfen derin bir nefes al belki bir süre kendini ve bebeğini sınırlandırmamak size daha iyi gelecektir.

Çok büyük geçmiş olsun canım. Gene de iyi idare etmişsin durumu. Eşime ve sana da etmiş olsun. Umarım bundan sonrası sorunsuz ve sağlıklı huzurlu geçer.

baya uzun bence de bakalım ne dicek doktor

Biz de miniso marka kutup ayısı şeklinde hoparlör var müzik dinlemek için hem küçücük hem de sesi kocaman
Güzel bir öneri oldu teşekkürler:)

Kızlar mesajlarınız beni çok iyi hissettirdi, hepnize ayrı ayrı teşekkür ederim Burada birbirimize destek vermek ve aynı şeyleri yaşamak inanılmaz yardımcı oluyor. Yurtdışında anneler icin doğum sonrası destek grupları oluyor, biz burada bu destek grubunu kendiligimizden oluşturduk,cidden harika.
Anne olmak çok güzel ama bir o kadar da yorucu ve delilik!
Beni endiselendiren kısım ekran konusunda, umarım bu konuda birşeyler yapabilirim. Geçen hafta yaşadığım şehirde bir çocuk kitap evi keşfettim. 12-24 ay arası bebekler için bir etkinlik yaptılar ve bizde katıldık. 4 bebek daha vardı, erinliklerle birlikte bebisleri oynattilar. Annelede çay kahve içip sohbet ettik 1 saat ne iyi geldi! Her hafta götürmeyi planlıyorum.
Onun dışında havalar güzel gidiyor, her sabah ve öğleden sonra deniz kenarına götürmeye başladım, kumda oynamaya bayıldı! Komşumuzun bahçesine götürüp köpekleri ile de oynuyoruz
Bu şekilde kendimizi dışarı atıp ekranı azaltmaya çalışıyorum.

Çok üzüldüm ne kadar zor olmuştur senin için. Benim anlamadığım nokta tamamlayıcı sigorta Fransa'da mi yaptırdınız? Carte Vitale yok mu sizin?
Umarım bir daha hastaneye yolunuz düşmez canim.

Çok üzüldüm ne kadar zor olmuştur senin için. Benim anlamadığım nokta tamamlayıcı sigorta Fransa'da mi yaptırdınız? Carte Vitale yok mu sizin?
Umarım bir daha hastaneye yolunuz düşmez canim.
Var fakat ayrıca mutuelle soruyorlar acillerde yatarak tedavi paraliymis 1700 Euro tutuyormuş düz sigorta yüzde 80 ini karşılaşınca sana yinede 340 Euro düşüyormuş bu nedenle ek sigortanın olması mutuelle olması gerekiyormuş ama senin eşin sürekli Fransa'da yasadiysa bunu biliyordur ve almıştır.Benim esim uzun süredir Türkiye'de idi 15 yıldır son pandemide biraz Fransa'da idik ama böyle hastaneye yatisli bir durum olmadı benim hiç haberim yoktu eşimde bilmiyordu.Asistan sosyal yardım etti bebek için yaptırdık onunkini geriye dönük ödeyecek biz sonra yaptıracağız aynı anda yaparsak bebeginkini odeniyormus geriye dönük nasıl bir sistemse artık
Bak yazı paylaşıyorum burada anlatıyor.Bizde bedava deyince bizde de eskiden öyleydi ama değişti dediler ne zaman degistiyse.Ben Türkiye'de bir ay hastanede yattım bebek bir ay kuvozde yattı özel oda isteğimiz dışında para ödemedim.Medikritiktede Fransa ile ilgili bir yazı okudum okursan şu andaki durumdan acillerdeki sorundan bahsediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…