2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Tüm hasta bebeklere ve annelere gönülden dua ediyorum rabbim bol bol sağlık mutluluk versin gerçekten çocuk hasta olunca evin komple tadı tuzu kaçıyor. Kayınvalidemin Bi lafı var çocuk gül gibidir hemen soluverir der gerçekten hastalık solduruyor çocukları çok çok geçmiş olsun..
Biz de dün eşimin kuzenine misafirliğe gittik, 3 yaş kızı vardı pek ilgilenmedi oğlumla ama oğlumun benden bağımsız sosyalleşmesi, yabancı Bi evde oda oda gezmesi, evin anne babasına cilvelenmesi çok hoşuma gitti. Ne ara büyüdü diye şaşkınlık yaşadım bazı hareketlerinde. Sosyalleşmek bana da iyi geldi tabi daha sık yapmalıyız bu ev oturmalarını diye düşündüm. Bunun dışında spora devam ediyorum haftada 2 gün 1 er saat yetmiyor tabi beslenmeme hiç dikkat etmediğim için hala çok geniş görünüyorum ama spor da bana iyi geliyor.

Kızlar ateş durumunda kaç derece ateş ne kadar sürerse doktora gitmeye karar veriyorsunuz?

5 gündür öksürük var kızımda, epey azaldı doğal yöntemlerle. Bugün ateşi 38 dereceydi, calpol verince 37 ye düştü. Sonra tekrar 38 e çıktı. Ilık bir duş aldırdım. Birazdan uyanınca geceyi iyi geçirmesi için yine calpol vereceğim. Öksürük kesici şurupları ve hemen antibiyotik tedavisini doğru bulmuyorum. Yarın da dikkat ederek geçirmeyi düşünüyorum ama geç kalmaktan da tedirginim. Hastaneler de çok kalabalık malum. Siz nasıl yapıyorsunuz?

Antibiyotik maalesef bildiğin zehir Allah mecbur bırakmasın bebeklerimizi. Biz kulak için kullandık inş ilk ve son olsun. Öksürüğünde kesmek iyi değilmiş ciğerlere atmasına sebep olurmus onuda öğrendiğimden beri vermemiştim şurup

Bizim dr reçeteli mama verdi öğünleri arttır dedi ama kızım pek yemiyor mama da kusturdu onu . Allah yardımcın olsun
Reçeteli biz 6 ay kadar kullandık kilosu bir tık toparladı onlarla ama ek gida işinde zayıfız yani evde zar zor yedirenilirsem ekranla falan biraz topluyor kendini ama hep zorla.iste bizimde hastaydı 8-9-10.aylarda enfeksiyon o dönem mama yazmıştı işte kasik reddi olmusti ne olduysa o dönem oldu uoksa iştahla otururdu sofraya yanımızda

Eşimin kuzeni yeni mezun dr. Onunla konuştum dün ben de. O da aynı şekilde öksürük kesici şurup ve antibiyotikte ısrar eden anne babalardan rahatsızlığını dillendirdi. Öksürerek kendisinin atması lazım, asıl öksürüğü kesersek hastalık ciğere iner dedi. Ben ilaç kullanmasını sevmediğim için kızımda da doğal yollarla geçirmeye çalışıyorum ama bu hafta çok zorlandık.

Evet beytoniğin ürünleri var bak istersen doğal şurup çok övüyorlar

Geçmiş olsun Bizim Kasım sonu ateşli döküntülü Bi hastalık sürecimiz oldu, ateş 4-5 gün sürdü ve calpol etki etmiyor diye dolven kullanmıştık. 38leri görünce veriyordum. Bir kesim de ateşe hiçbir şekilde müdahale edilmemeli ateş vücudun savaş mekanizması vs diyor ama ben korkuyorum. Aslında ateşin derecesiyle havale geçirme riski de alakalı değil diyorlar yani 37 ile de geçirebilir 40 olduğu halde geçirmez diyolar ama bişey diyemiyorum..

Kızlar blw zorluyorum artık kendi zevkle yesin diye bugün 2 adet makarna anca yedi bir parça ekmek bir parça incecik kasar peyniri
Zamanla artar pes etme mutlaka sevdiği bir şeyler vardır. Haşlanmış kabak yumuşacık oluyor ilk aklıma gelen. Avokado yine yumuşayınca rahat yenir. Ekran yerine camdan dışarıyı falan izleseniz belki bakarken yer. Bizde b planı :) yemeyince insan çok sinir oluyor anlıyorum seni. Bu arada kaç kilo bebiş?

Bizde iki gündür ishal var sebebini çözemedim diş mi diye bakıyorum ama hafif kızarıklık var damakta sürekli yemek yedirme peşindeyim ama yok sadece bir kaşık alıp ağzında tutuyor çiğneme yok ben bir yere dalsam hemen çıkarıyor biraz uğraştıriyor bizi bu aralar

Bu arada kızlar kızım ayakkabı giyerken dışarda yürümesi biraz farklı bacaklarını çok açarak yürüyor bazen farkediyorum düzgün adım atıp yürüyor bazen de bacak arası çok ama çok açık şekilde yürüyor acaba bu durum düzelir mi evde gayet normal gidip geliyor arada görüyorum tekrar açarak yürüyor ama içim hiç rahat değil bir doktora gostersem mi sizce
Birde kızımın bir iki tane tırnaklarında beyaz leke var vitamin eksikliğinden kaynaklı herhalde araştırdım öyle deniliyor meyve yer ama sevdiği meyveleri oda üç tane meyve seviyor birde ocean B12 spreyini kullandık yeni bitti vitamin değerleri düşük çıkmıştı yaklaşık iki ay önce tekrar kullanmalı mıyım yoksa tahlil tutulup değerlere bakılıp mi kullansam

Aslında ateşin derecesiyle havale geçirme riski de alakalı değil diyorlar yani 37 ile de geçirebilir 40 olduğu halde geçirmez diyolar ama bişey diyemiyorum..
Bunu bilmiyordum. Ben hep yüksek ateş havaleye sebep olur diye korkuyordum. Dün ben de 38 i görünce calpol verdim, 37 ye düştü. Tekrar 38 oldu akşam,yine verdim. Gece öksürürken kustu bir yandan Bu sabah da dikkat ettim çişini yaparken canı yanıyor gibi, bezini tutuyor ağlayarak. Yarın sabaha randevu buldum. Hem öksürük hem idrar yolları bi baksınlar bakalım.

Sizin döküntü durumu tamamen geçti mi?

Ayakkabı kaynaklı olabilir mi?

Yaa idrar enfeksiyonudur o zaman canım nioli yağı diye bişey varmış bebeklerin bezine 1 damla damlatın yazıyordu Bi araştır istersen tabi doktor da ilaç verir ama ek olarak aklında olsun.
Çok şükür döküntü durumu o süreçte hızlıca geçti berbat Bi 10 gündü, sanırım antibiyotik alerjisiydi ama tam anlaşılmadı

Bir de calpol konusunda Israr etme baktın fayda etmiyor dolvene geç, nerdeyse 1.5 yaşındalar bazı durumlarda calpol etkisiz kalıyor artık. Ben içiremediğimiz için fitil veriyordum calpolle aynı etkisi var, o da etki etmeyince dolvene geçmiştik öyle düşüyordu ateşi

Çok geçmiş olsun canım

Böyle bir şey yaşayanınız var mı
Bizim antibiyotik iğne kullandığımız süreçte oldu ve hızla tüm vücuda yayıldı, burdan başlamıştı tam olarak, ateş de oldu 4-5 gün ama aynı şey mi bilemem tabi. Yediklerini Bi gözden geçir farklı bişey veya alerjik reaksiyon ihtimali olan bişey yedi mi diye

Kızlar bizim Inci kuş bu iki şarkıya bayılıyor. Hareketleri yarım yamalak yapıyor. Izletmiyorum, benden öğrendi hareketleri. Şarkıyı söylediğimde hemen harekete geçiyor.

İlk çocuklarından, yeğenlerinden bilenler vardır muhakkak ama benim gibi bilmeyenlere eğlenceli bir fikir olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…