2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Geçmiş olsun canım Allah yardımcınız olsun

Kızlar yüreğim sıkışıyor. Normal hayatıma zor devam ediyorum. Hiç benzemiyordur ama dünyada cehennemi yaşayanları izliyorum. Birinin bir yakını ölse cevremizde yaslida olsa aa uu diye sasirirdik. Ama o ölümlerin çokluğu, bin küsur çocuğun sahipsiz kalmasını düşündükçe kalbim daralıyor. Son 5 yıldır ulkece neler yasadik ya. O insanlar ne hale geldiler bir anda. O sahipsiz kalan cocuklarin başına neler gelecek yurtlarda. Duygusal olarak hep eksik olacaklar.Evlatlarini kaybeden anneler. Sürekli dusunuyorum. Evim için almak istediğim birkaç bişey vardı. Ne kadar anlamsızmış. Balkonu yıkıyorum, ocağı siliyorum, mutfağı topluyorum mesela bunlari yapmaktan bile mutsuzluk hissediyorum. Yani temizlik yapmak bile utandırıyor beni. Allah daha büyük başka bir şey yaşatıp bu yaşadıklarımızı unutturmasın inşallah.

Hepimiz böyleyiz canım. 1 haftadır başım ağrıyor. Geçmek bilmiyor. Biraz ara vereyim, kendimi toplarlayım, haberlerden uzak durayım diyorum. Yapamıyorum. Sonra sanki o bölgede miydin, evinde oturmuş utanmadan bir de kendine mi üzülüyorsun diye yine kendime kızıyorum.

Üzgünüm, kızgınım, öfkeliyim...

Eşim diyor ki, ne desem sana batıyor, sürekli bana çatıyorsun. Kızgınlığım farklı bir şekilde hiç istemesemde eşimden çıkıyor.

İçim dayanmıyor. Bu çaresizliği kabul edemiyorum. Deprem, afet, Allah'tan gelen amenna ama göz göre göre, rant uğruna, çıkarlar uğruna giden canlar. Günlerce soğukta çadırsız kalan insanlar... Deprem ülkesinde depremden sonra nasıl organize olamayız... Aklım almıyor, almayacak.

Tanıdığımıza 1.katta oturuyordu hemen altı banka diye girmediler girmediler sonra cesetlerini verdiler anne baba cocugun unutursak eğer kalbimiz kurusun

Kızlar,

Benim kız emzige çok.dustu ya memi memi diye bağırıyor emzik isteyince eskiden gece yada ağladığında verirdim şimdi gündüz de birde yan dişlerine koyuyor heralde diş mi kasıyor napiyorsa memi memi bağırıyor düşünce olmayınca falan doktorlar bıraktirin dedikçe bizimki si emzik delisi oldu. Sizde durumlar nasıl

Benim kız emziği çok az kullandı. Ama bu sıra genel olarak bi diretme durumu var. Ağlayarak istediği neyse bir şekilde yaptırıyor. Dişleri kaşınıyor olabilir. Soğuk salatalık verebilirsin eline. Rahatlatır.

Bir de emziğin 0-6 aylık olanını 6 aydan sonra da verdim ben. Küçük olduğu için sanırım emerken rahat edemedi ve öyle bıraktı. Zaten çok düşkün de değildi, uykuya geçerken veriyordum sadece. Yine de fikir olur belki.

Beterin beteri var allahım düşürmesin
Acının kat be kat fazlası vardır
Allah acısın
Merhametiyle sarsın evvela o kimsesiz kalanları ve hepimizi
Çok üzgünüz ve maalesef elimizden duadan başla bir şey gelmiyor

Biz şimdiye kadar mama hiç kullanmadık devam sütü aldım gecen gün denemek için en azından gece biraz biraz içer diye asla içmedi. İçine biraz organik bebe büskivisi ile ezip verdim sakıncası olur mu hiç fikrim yok çünkü

Bizimki de gece uykusunda emerdi ama 10 aylıkken bıraktı keşke biraz daha emseydi diyorum bazen. Bence diş dönemi olduğu için yapıyor olabilir, dişini rahatlatacak alternatifler sunmak iyi gelebilir.

Slm kizlar bebeğinizin kucağınıza alıp buyutmussunuz maasallah bir kaç arkadaş burda bebeğinin anne karnında titrediği soylemisti benimkide oluyor korkuyorum bebeğinin saglik durumu nasıl acaba bilgi verirseniz sevinirim

Normaldir heralde ya banada oluyordu büyüdükçe zaten tekme falan atıyorlar kaç haftalık ki cnm seninkisi benim ilk bir kaç ay geçtiğinde titrer gibi oluyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…