2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ben de senin gibiyim. Dün gece sürekli kalktı emdi kalktı emdi, bi ara pat pat göbeğime vuruyodu uyandım artık illallah dedim sabah 6.30da memesiz uyusun diye uğraştım ama asla dönmedi tabi. Eşim kalkmış hazırlanıyordu o sinirle kaydım adama bi de sabah sabah. Neyse bi su içtim geri döndüm yatağa yatırdım bi şekil uyuttum memesiz. Öğlen de dedim hadi bi deneyim, yarım saat ağladı en son kolunu kesiyormuşum gibi ağladı tepindi dedim bu böyle olmayacak verdim mecbur. Şimdi önümüz bayram eşim beylere iteleyeceğim uyutma işini. Bu ara yaptık yaptık yoksa seneye ramazan bayramına kadar böyle devam eder.

Off haklısın cumadan itibaren uzun bir tatili var beylerin artık biraz yardımcı olmaları lazım ben de isticem şu uykuya geçişi memesiz yapmak için yardım. Bugün 9dan önce uyandı ve saat 16.40 hala uyutamadım sinir krizleri geçirtti Bana pes ettim bıraktım artık. Memeyle bile uyumadı benim iş çok zor çok

Ben önce memede uyutma işini bitirdim. Emerken ilgisini çekecek şeyler söylemeye çalışıp, gel şu kitaba bakalım, gel buna bakalım dedim. Odaya 30-45 dk önce girip uyutma seansına başlıyorum. Bi ışığımız var rengi ayarlanıyor, önce hafif loş turuncu, uyku aşamasına doğru uyku hormonu salgılanıyor diye kırmızı ve en son kapatıyorum. Hasi gel sarılıp uyuyalım diyip gözümü kapattım. Öyle öyle kafayı yastığa koyup uyumaya alıştı. Bunu 2 ay yaptıktan sonra yerde bi yatak vardo onu kaldırıp beşikte uygulamaya başladım. Beşiğe ben de giriyorum bazen şimdi 10 gün olacak belki tam emin değilim geceyi kestik. Kesin kendini ikna edip böyle adım adım deneyebilirsin bence. Senin durumdaydım ve artık sinirlerim kaldırmıyordu. Biz hazır olmadan onlara da hiçbir şeye alıştıramıyoeuz

Ayyy nasıl sevindim şu mesaja ya gözün aydın bana da umut oldu, tatil dönüşü bende başlayacağım inşallah

Kızlar ben de ilk önce memede uyutmayı bırakıp daha sonra daha sonra geceyi kestim. Uyku saatinden biraz önce meme verdim ama ışık falan açık durdu ondan onla konuştum uyumaması için, sonra da meme saati bitti şimdi uyku saati dedim. Sonra sevdiği kitapları okudum ilk başlarda 4 5 kitap okuyordum şimdi 1 2 ye düşürdüm. Kitap saati bitti deyip sonra ben uyuyorum hadi sen de bana sarılıp uyu dedim. Yani evet ilk başlarda baya zor oluyor ama sonrasında keşke daha önce yapsaydım diyorsunuz. Şimdi çok şükür gece uykularımız daha iyi memede uyumaya göre mükemmel hatta. Ama tabii ki ilk başta bizim karar vermemiz lazım yani bana da bir anlık sinirle bırakacağım diye gelmişti hepimize öyle gelecek büyük ihtimal belki işinize yarar diye anlatmak istedim

Ayyy nasıl sevindim şu mesaja ya gözün aydın bana da umut oldu, tatil dönüşü bende başlayacağım inşallah
Şu an deliksiz uyumuyor hala ama zamanla alışacağına inanıyorum. Saat başı ya da 2 saatte bir em em valla canıma tak etmişti. Tüm bu süreçte 2-3 dk ağlamıştır her uyku denemesinde ya da her kalkıp emzirmediğimde. Oralı olmayınca susuyor. Hani tepki ağlaması gibi. Sen de en kısa sürede yaparsın hiç gözünü korkutma canım. En önemli şey kararlı olmamız. Bir de hep başkaları destek olsun deniyordu, anladım ki kendimden başka kimseden hayır yok.

Uyku rutini diyorlardı ben yapıyordum ama şimdiki gibi düzenli değildi. Bizim de sizin gibi, önce girip puzzle yapıyoruz sonra kitap okumaya geçince anlıyor ki uyuyacağız. Heralde ancak hazır olduk hem bebekler hem biz

Yaa çok iyi maşallah yarından itibaren denemelere başlıcam bi yol tutturcaz artık

Şimdi bir denemeden geliyorum. Bizimkinin sorunu meme değil galiba. Bir süre ağladıktan sonra elini göbeğime koyup uyudu. Meme desteğinden daha mı iyi daha mı kötü bilemedim şu an. Yarın akşam da bakıcam neymiş derdi.

Memede uyumsdigi icin aglamis olabilir diye dusundum. Bizde de oyle oldu

benden küçük 2 kardeşim de neredeyse 5-6 yaşına gelene kadar hep ellerini annemin yanaklarına koyup öyle uyudular. annem yoksa ablamın yanağıma koyuyorlardı. sonrasında çok çocuğun bu şekilde uyumaya alıştığına tanık olmuştum.

Ya ben kendim 5 6 yaşa kadar annemin saçıyla oynayarak uyudum. Kadın beddua mı etti nedir arayım bi hesap sorayım.

Sen Bu azimle onu da yaparsın canım deliksiz uyku yakındır benimki bu aralar iyice çıldırdı canı sıkıldıkça meme diye ağlıyor, babası alıp oyalıyor ama yine bana koşuyor evdeyken. Uykusu gelince tam bir kaos illaki emicek az önce kıyamet koptu resmen Ama gerçekten artık çok zor bu kadar emzirmek, ben dün sırt ağrılarım için pilatese başladım fizyoterapist eşliğinde. İlk seansta bile ağrılarım hafifledi resmen ya. 2 sene olucak hiç kolay değil bu süreç. Bir de buraya gelince 5 kilo aldım inşallah ona da faydası olur 57 kiloda çakıldım şuan resmen

Bende emerken hep annemin boyuyla oynarmışım, şimdi benim bebe de benimliyke oynuyor ama nasıl bir oynamak yoluyor koparıyor resmen her yerimi ya bazen aşırı geriliyorum

Bende emerken hep annemin boyuyla oynarmışım, şimdi benim bebe de benimliyke oynuyor ama nasıl bir oynamak yoluyor koparıyor resmen her yerimi ya bazen aşırı geriliyorum
Ya ben bi kere annemin beni uzaklaştırmaya çalışırlen gözüme yanlışlıkla parmak soktuğunu ve ağlaya ağlaya yataktan kalkıp tv izleyen babamın yanına gittiğimi hatırlıyorum. Kadına nasıl bastırdıysam artık ajshs. Bi de bu kadar net hatıtlamam için en az 5 yaşında olmam lazım. Yani 2026 sonuna falan tekabül ediyor. Aboov çok var daha.

Hahahah ay güldüm buna ya gerçekten yaşattığımızı yaşıyoruz resmen umarım o kadar uzun sürmez ya cidden tahammül çok düşüyor

Kızlar bizimde su an sürekli memede bugün bende biraz önce artık tükendim tırnak keseceğim kestirmiyor dün yıkamak isterken devsorun çıkardı halbuki yıkanmayı çok seviyor ellerini yıkamaya da bayiliyordu yüzünü yıkamaya onu da pek yapmak istemedi iki gündür bı haller var.@misophonia sana birşey soracağım yabancılarla konuşurken sende ağlıyor demiştin ne durumdasın bizim bu durumda bu ara arttı marketten bı şey alırken apartman girişinde bir komşu bize iki laf söyleyip yardım edecek çığlık çığlığa bağırıyor.Yoruldum.Havalar sıcak oda bunaltiyor belki çocuğu klima açmaya çalışıyorum.Ama sabah bı hava almaya çıkartıyorum onda da keyifsiz dediğimi yapmama kendi isteğini yapma güncellemesi var herhalde 2 yaş sendromu sabırlı olmak gerek bu arada bayram öncesi misafir başka dertlerde var.

Benim kızımda elini ağzıma sokuyor bastırıyor vs normalde sorun yok fakat tırnakları uzayınca canım yanıyor.

Bİzimki de bu ara cozutuk. Soyunmuyor, bezini çıkartmıyor. Eskiden sevdiği şeyleri sevmemeye başladı falan. Bi kaç azı dişi kaldı acaba onlar mı geliyor diyorum ben de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…