2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302

Çok teşekkür ederim :) İnşallah sizler de hemen gelirsiniz :))
Sağlık ocağına ilk haftalarda gitmiştim, aramızda erkendi-değildi gerginliği olunca bir süre gitmedim. Sonra idrar yolu enfeksiyonum olduğundan şüphelendiğim için ve tsh düzeyimin sık kontrol edilmesi gerektiği için sağlık ocağında kan ve idrar testi verdim. Hcv (hepatit c), hiv (aids), hbs(hepatit b)'ye de orda bakılmış.
Torch'un içinde rubella (kızamıkçık), toxoplazma (çiğ et ve kedi dışkısından bulaşan mikrop), cmv (bu tam emin değilim ama galiba ateşle birlikte geçirilen bir uçuk gibi bir hastalık), hsv tip 2 (genital herpes) var.
Bu testleri yaptırmak için doğru bir zaman var mı tam olarak bilmiyorum gerçekten. Doktorum söylemeyi unutmuş olabilir belki. Buradan bazı arkadaşlar gebeliğin başlarında yaptırmışlardı, ekran görüntülerinden hatırladım. Atlamak istemedim. 13 yaşında kızamıkçık geçirmiştim ama anasınıfı öğretmeni olduğum için riskli görüyorum biraz kendimi.
Pıhtılaşma testi tamamen kendi kendime internette okuduğum sonu iyi bitmeyen hikayeler yüzünden yaptırıp emin olmak istediğim bir testti.

Çok tatlısınız Allah size sabır versin.

Evet ben regl düzensizliği ihtimalini hiç düşünmemiştim :) Kusura bakmayın lütfen, kafanızı daha çok karıştırmak istemem.
Mesela bebek son adet tarihime göre 16. haftada olmalı ama ultrasonda 17. haftada olarak görünüyor (bir hafta önde yani.) Bebeğin gelişimi biraz yavaş olsa ve takvim tarihi olarak 16da olmak gerekirken "15. haftadasınız" dese doktor bana, 24. haftadaki iznime daha uzun sürede ulaşmış olacaktım. Umarım anlatabilmişimdir. Ama zaten sizin durumunuzda farklılık var. Doktorunuz daha iyi yönlendirir.

Bebekler o kadar çok kullanıyor ki bunları İnanın yetişmiyor bazen. Siz de alın Mutlaka hem gönlünüZ olsun Hevesiniz kırılmasın onunkiler de yedek olsun. o gelince Onun aldıklarını giydirirsiniz
Teşekkür ederim haklısınız öyle yapcam artık ne yapayım

Kızlar isim olarak neler düşünüyorsunuz? Gerçi kararlat daha çok değişir ama birbirimize fikir vermiş oluruz
Şuan %70 erkek görünüyor eğer değişmezse Aybars ismini çok beğeniyorum aklımdaki tek isim diyebilirdim. Tabi baba faktörümüz var bakalım onu ikna edebilirsek farklı isimlere açığım ben de. Bu arada 2 yasında yeğenim var adı Alparslan kızım olsaydı Belis, Tuana Açelya ve Ece isimlerini beğeniyordum.

Estağfirullah. Geri tarihi baz alıp bi hafta izne geç çıkmak daha iyi bence de. Bnm kızımda 38+5 de suni sancıyla doğum yaptırdılar, 40 da bende endişe ederdim ama 39 a girseydim diye düşündüm ama sağlıklı hayırlısı buymuş. Adet tarihi ve ultrason aynıydı. Ama adet tarihine bakıyolardı tabi. (Ultarasonla adet arası 2 haftaya kadar farklılık normalmiş ki yani gerlilik değil)1 hafta-2 hafta gerilik yok yani şöyle. Ultrasona bakıyo doktor diyo ki şu kadar haftalıksın. Öbür hafta yine gidiyorum ultrasonda zaten güzel ilerliyo. Bu böyle güzel güzel devam ediyo ama ben kalkıp aaa son adetime bakın, 1 hafta öndeyim diye tuttuurursam saçma olur. Zaten şükür ters giden bişey yok ki, niye adet tarihini karıştırıp bebeği daha ilerde kabul edip doğumu erken yapayım. Önemli olan bebeğin haftasındaki kilo ve ölçümünün uyumlu olması. Benim 1 hafta acele etme sebebim, yani adeti baz alana gidip 1 hafta ilerletme amacım, 24 haftaya yetişeyim diye ki iiznden de döndürürler. Ve amirimizin tayini çıkacak ondan 7-9 gün önce kurtulmaktı işte...

Ve hastane konusunda öyle kararsızım ki. Özele gittim en son ama yüzde doksan sezeryana yçnlendirecekler bahane edip. Devlet iyiama çok beklemeyebaşladım son zamanlarda. Önemli olan saplıkla kavuşmak ama normal doğuma elverişli olursam sezeeyan ile olursa ondan da korkuyorum. Bayıltılmak ve doğumdan soraki acılar. Kadın olmak gerçelten zor. Allah hepimize saplıkla , hayırla kıcapına almayı nasip etsin

Ben ozelde sezeryan oldum bayiltmalarini istemedim sadece belden uyusturuldum
Dogum sonrasi 1 gun bile yatmadim bir kere bile dikişlerim acimadi
Gelinimiz devlette normal dogum yapti kızın poosuna kadar kesmisler bir suru dikişi vardi haftalarca çişini yaparken agladi gunlerce yatti
Sezeryan kotu aciverici normal dogum iyi diye bir sey yok ki korkma bostan yere

Ben de görürdü diye düşünüyorum canım ya ikilinin sonucu da iyi geldi ben acele etmisim sadece kan sonuçlarına bakarak, hepsi degisiyo asıl sonucta. Ben bi ara ikiliyi bile yaptirmayi düşünmüyodum bide üçlü çıktı, o kadar folik asit kullandık kullanmaya da devam ediyoruz, Allah'ın izniyle kapanmistir omurgası diye düşünüyorum

Ben özel düşünüyorum devlette gerçekten bebek kanala inmis mi inmemis mi kakasini yapmis olsa bile normale coook zorluyorlar.. ablami 2 gün zorladılar sehir hastanesi fiziksel olarak mükemmel tasarlanmis bi hastane ona lafım yok ama ablamın bebek kanala inmedigi halde açıklık 8 cm oldu halde, suyunu patlatip bebeğin kakasını yaptığını gördükleri halde normale zorladılar. 2 gün uyumadan hiçbir sey yemeden sıfır enerjiyle sancı çekti en son yine sezeryan oldu, kanala inmedi çünkü bunu göre göre çok yıprattılar.. bebek doğduktan sonra iki gün kaka kustu resmen

Kızlar isim olarak neler düşünüyorsunuz? Gerçi kararlat daha çok değişir ama birbirimize fikir vermiş oluruz
Kız olursa Umay olacak inşallah erkek olursa da eşim Hüseyin istiyor ama önüne isim ekleyebilirim erkeğin kız olursa tek isim Umay inşallah

Merhaba herkese ben de nasipse eylül annesi olacağım. Ama inanılmaz panik halindeyim. Kimsemin olmadığı bir şehirde yalnız yaşıyorum, eşimle aramızda da çok mesafe var sık sık bir araya gelemiyoruz. İlk gebeliğim olduğu için de neyi nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum. Herşeyin olumsuzunu düşünüyorum. Mesela İnternette sola yatılmalı yazısını gördüğüm için sağıma yattığımda kesin olumsuz birşey oldu diye kendi kendimi yiyip bitiriyorum. Dualar ediyorum kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum ama malesef benim gibi olanlar var mı nasıl sakinleştirebiliyorsunuz kendinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…