- 8 Ağustos 2020
- 2.794
- 3.295
- 83
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #13.341
Aminnnn inşallahhhhBu Benim ikinci kızım olacak canım kısmetse o yüzden çoğu eşyamız var, park besimigimizin iç yatağını değiştirelim dedik onu aldık, ana dizini birine vermiştim geri gelmedi onu aldık, emzik aldık, islak mendil, alt değiştirme örtüsü, göğüs pedi, depend, birde 2 tane muslin battaniye aldık. Ağustos ta İstanbul a gidicez kısmetse o zamanda bir kaç parça kıyafet bakarım diyorum
Bak doktorun bile ilerleyen haftalarda eriyor çoğu diye sen moralini yüksek tut inşallah eriyecektir sizinki de
Sifonella Allah şifa versin inşallah canım.
Teşekkür ederim canimÇok geçmiş olsun canım kolay atlatırsın inşallah
Canım eşin de hayal kırıklığına uğramış belli ki bir süre bocalamasi normal, en iyisi uzak durmak ödün vermemek Allah herkesin kalbine göre verir merak etme. Eşine ayrı üzüldüm bu durumda. Kizmakta çok haklısın ama anlayışlı olup ne istediğini ve ne istemediğini net bir şekilde anlatmani öneririm.sakin ol bebeğin de etkilenmesinIyi bayramlar.
Bizim saklamamiz bayramda bitti.
Eşim ailesine söylemis bayram kutlamasina gittiginde.
Kaynanam kizimiza bir sürü beddua etmis dilim varmiyor söylemeye.
Eşim annesiyle kavga etmiş.
Ben de eşimle kavga ettim.
Kaynanamla kavga etmemek icin kendimi zor tutuyorum.
Teşekkür ederim canım viski Bardaklı Nuri Alço gibiyim elimde ıhlamur bardağı hepGeçmiş olsun bende test yaptırmadım ama oldum büyük ihtimal şimdi geçti çok şükür C vitamini ihmal etmeyin ve bol su için
Canım ben solante pregna kullanıyorum, mineral filtreli beyaz tenliysen bıraktığı beyazlık seni rahatsız etmez muhtemelen deneyebilirsin. Ama tüm vücut için yetmeyebilir. Eczanede factor 100 marka güneş kremini gördüm mineral mi bilmiyorum. En iyisi direkt güneş altında durmamak muhakkak geniş siperli şapka kullanmak ve pareo gibi şeylerle korunmak. Sık sık kremlenmek. Kremi eczaneden almanı tavsiye ederim internette sahte olanlar satılabiliyor.hangi marka alırsan al eczaneden al.Merhaba kızlar. 18+0 dan herkese selamÇok hassas bir cildim var ve aşırı beyazım güneşe çıktığım an hemen yanıyorum heryerim ateş gibi oluyor ve canım ınanılmaz acıyor. Bu ayda tatile çıkıyorum ama cildimden korkuyorum açıkcası önerebilceğiniz bir güneş kremi varmı gerçekten güneşten koruyabilcek canımı acıtmayacak yağlı kuru nasıl olursa olsun hiç farketmez yeterki cildim yanmasın koruma özelliği yüksel olan?
Canım travmalar yüzünden böyle hissetmen kaygılanma normal farklı uğraşlar bularak kendini iyi hissettirecek faaliyetlere yönelerek kaygini azaltabilirsin. Kendini en iyi tanıyan sensin. Güzel şeyler düşün hayal kur. Hayal kurmak iyidirDün rüyalarla boğuştum o kadar kaygılı ve gerginim ki rüyalarıma yansımaması mümkün değil tabiKimseye söyleyemiyorum ama haftam ilerledikçe aşırı kaygı yaşıyorum önceki hamileliğimde olduğu gibi suyum gelecek kanamam olacak diye sürekli tetikteyim sürekli düşünüyorum aynı şeyleri yaşamaktan inanılmaz korkuyorum sanki her sene hamile kalacağım ama hiç bebeğimi kucağıma alamayacak gibi hissediyorum rüyamda da zaten önce 23. Haftada erken doğum yaptığımı görüyorum sonra doktora gidiyorum rahim ağzı uzunluğumu ölçüyor 60 mm diyor kafayı yemesem iyidir düşünmekten kusura bakmayın kimsenin moralini bozmak değil amacım ama sabahtan beri çok kötüyüm buradan başka paylaşabileceğim kimse yok
Diger kizimizda da dolayli beddua etmisti , bu defa açık açık bir sürü beddua etmiş.
Cocugumuzun olmasini istemiyor kadin.
Eşime söyledim annen samimi degil o özürler sahte diye.
Eşim annem hatasini anladi pişman , birini kaybettik cocugumuz olacagini duyarsa sevinir dedi durdu.
Bir hevesle gitti , aile toplansin da söyleyim diye herkesin gelmesini beklemiş.
Sonuç annesinin beddualari.
Eşim de sinirlenmis o benim de cocugum ne dedigine dikkat et diye.
Kaynanam adam olup karini getiremiyorsun agzini kapatip susturamiyorsun cocugun...... dilimin varmadigi bir sürü beddua siralamis.
Eşim de gelmis annemle böyle olmaz oturup konusun halledin aranizdaki sorunu diyor.
Cocuguma beddua eden bir kadinin degil orta yol bulmaya cenazesine bile gitmem dedim.
Aynen dediğin gibi eşin de neye uğradığına şaşırmış bence de. İyi tarafından bak bu şekilde davranmayip rol yapsaydı eşin de anlamayacakti belki şimdi o da ilk şoku atlatinca daha net görür herşeyi kendi torunu olmasını geçtim nasıl bir insan bir bebeğe beddua edebilir ki.Ne evlat sevgisi var ne torun sevgisi.
Eşimin de şuuru kaymiş heralde yasadigi hayal kirikligini da hesaba katarsak.
Kızlar selam dün gece benim de boğaz ağrım oldu. Başka belirtim yok. Boğazım tahriş olmuş gibi. Ateşim yok çok çok şükür. Biraz baş ağrım var. Babam diyaliz hastası olduğu için hemen gidip test verdim. Sonucu bekliyorum umarım negatifimdir. Hem babam hem bebeğim için. Kızımda 28. Haftada covid geçirdim ama o zaman ülkede test yoktu. Bana zatürre dediler. Ateşim çok yükseldi. Sonraki erken doğumu da buna bağladılar. O yüzden çok korkuyorum. Aşılarım var ama yine de sanki geçmişe gitmiş gibiyim. Dua edin nolur bizim için
Canım benim de boğaz ve baş ağrısı ile başladı şükür ki ateşim olmadı yoksa yerlerde sürünürdüm. Benim test sonucu henüz çıkmadan doktor boğaz gargarası da vermişti. Evde varsa kullan boğazı rahatlatıyor. Şimdi boğaz ağrım geçti aşırı derecede sumukluyum burnum yara oldu. Onun dışında halsizligim azaldı. Meyve kurtaricim oldu benim de .çok geçmiş olsun. İnşallah tez vakitte atlatırız.saglikki olmanın kıymeti hasta olunca anlaşılıyor.Sadece boğaz ağrım varpozitifim bilginiz olsun kızlar
Canım e bebekte indirim vardı joie chorme trevel sistem bir araba ama oto koltuğu yok benim zaten olduğu için oto koltuksuz bir araba bakıyorum. Oturma ünitesi ile katlanabiliyor olması avantaj, ancak yine de çok hafif değil. Doğumdan itibaren kullanılamaz çünkü tam yatmıyor ancak mayıstan sonra falan kullanırız rahatlıkla.oturma ünitesi yön değiştirebiliyor benim aradığım özelliklerden biri bu bu modele bakabilirsin.Ben yarın bebek arabası bakmaya gideceğim.
Bebek arabası alan ya da alacak olan arkadaşlar hangi model ve marka aldı ya da alacak yazabilirler mi?
Ben de öyleyim şekerine baktırdın mi gün içinde susuz kaliyorsan ondan da olabilirKızlar gece bikaç kez kalkıp su içiyorum bu yanma durumu sizde de var mi
Canım bebeğin suyu bira fazla olunca da geç hissediliyormuş ancak 20 ye kadar hissetmemek normal, benim arkadaşım 2. Yi bile 20li haftalarda hissetti üstelik öyle kilosu falan da yok 50li kilolarda. Yani olabilir normaldir. Yemekten sonra sırt üstü inanıp öyle hissetmeyi dene bir deHepinize çok geçmiş olsun canlarım bian önce atlatırsınız İnşallah. Kızlar ben hala bebeğimi hissedemedim ya var mı benim gibi olan ama hamileliği ilk olmasın benimki ilk değil oyüzden biraz erken hissetmeyi bekliordum diğer hamileliklerimdede erken hissetmiştim
Canım gargara yap tuzlu su ile burnunu sık sık nemlendir. Ateş olmamasi avantajAteşim Max ağız içi 37 vücut 36.5. yani yok. Öksürüğüm şu anda yok. Ağrım da yok. Pozitif olduğumu bilmesem grip oldum derim. Burnum akıyor. Bi de boğazım çok tahriş olmuş durumda. Bol su içip meyve yiyorum. Tat koku sıkıntım da yok. Bakalım umarım ağırlaşma olmadan böyle geçer gider. Yine 6 saatte bir parol alıyorum ateşi önlesin diye.
Canım aslında ingelisina triology var çok beğendiğim bir model ultra hafif bir travel fiyatı biraz bütçemin üzerinde.Kuzu benim pusetim yok her şey sıfırdan alınacak. Ama travel almayı düşünmüyorum. Çok ağır ve bagajda yer kaplaması sebebiyle uzun süre kullanılmaması vs. Bi kabin bi de puset alıp bu işi halledeyim diyorum sizce mantıklı mı ya
Müsterih ol, perinatologla detaylı USG yi yaptirdiginda daha iyi bilgi almış olursun.Kızlar kontrolden çıktık. Beyninde kist varmış ilerleyen haftlarda eriyor çoğu dedi. Erimezse down sendromu riskini artıyormuş. Erir inşallah. Biraz düştüm moral olarak
Canım ben de sorayım doktora o zaman bana hiç söylenmedi bu test fetal yaptırdım o yüzden mi acaba bilemedim sağolBizim ense kalinligi bikere yüksek cikmisti 2li testte sonra geriledi fetal dna da guzel cikti ama doktor yinede yapalim dedi yaptırdık
Detaylı bakamaz canım kendi doktorun, normal ultason ile detaylı kıyaslanamaz bile. Niye girmek istemiyorsun bebek için çok önemli. Bazı bebeklerin doğumdan sonra tedavi görmesi vs gerekebiliyor Allah korusun ve bu durumlar detaylıda çıkıyorMerhaba kızlar Hastalara geçmiş olsun diyorum Kızlar yarın kontrole gidicem doktor detaylı bakar dimi organlara vs sorun çıkmazsa ayriyetten detaylı ultrasona girmek istemiyorum ins birşey olmaz
Bende fetal yaptirdim doktor her ihtimale karsi bunuda istedi bide 20.haftada fetal ekoya giricezCanım ben de sorayım doktora o zaman bana hiç söylenmedi bu test fetal yaptırdım o yüzden mi acaba bilemedim sağol
Detaylı bakamaz canım kendi doktorun, normal ultason ile detaylı kıyaslanamaz bile. Niye girmek istemiyorsun bebek için çok önemli. Bazı bebeklerin doğumdan sonra tedavi görmesi vs gerekebiliyor Allah korusun ve bu durumlar detaylıda çıkıyor
Merhaba, oyle forumda dolanirken karsima cikti mesajiniz cevap yazmak istedim. Benim bebiste de 16. Haftada cikmisti doktor onemli bir sey degil kaybolur dedi. Internetten bakinca benim de biraz moralim bozulmustu ama 21. Haftada gittigimde goremedi doktor gercekten kayboldu simdi yok cok sukur. Moralinizi bozmayin yani kayboluyor onemsiz bir seyKızlar kontrolden çıktık. Beyninde kist varmış ilerleyen haftlarda eriyor çoğu dedi. Erimezse down sendromu riskini artıyormuş. Erir inşallah. Biraz düştüm moral olarak
Çok içimi rahatlattın canım teşekkür ederim. İnşallah benimki de kaybolurMerhaba, oyle forumda dolanirken karsima cikti mesajiniz cevap yazmak istedim. Benim bebiste de 16. Haftada cikmisti doktor onemli bir sey degil kaybolur dedi. Internetten bakinca benim de biraz moralim bozulmustu ama 21. Haftada gittigimde goremedi doktor gercekten kayboldu simdi yok cok sukur. Moralinizi bozmayin yani kayboluyor onemsiz bir sey
Canım detaylıya niye gitmiyorsun ? Detaylıdaki gibi bakılmaz hiçbir doktor o kadar bakmaz yani. Detaylı ultrason yaklaşık 45 dk sürüyor
Oğlumda da detaylıya girmedim ben doktor baktı baya sıkıntı görmeyince görmemiştim şimdi de dedim doktor zaten sorun vs görünce detaylıya yönlendiriyor ondan dedim boşuna girmeyeyim yarın zaten sorarım bakalım ne dicek doktorCanım ben de sorayım doktora o zaman bana hiç söylenmedi bu test fetal yaptırdım o yüzden mi acaba bilemedim sağol
Detaylı bakamaz canım kendi doktorun, normal ultason ile detaylı kıyaslanamaz bile. Niye girmek istemiyorsun bebek için çok önemli. Bazı bebeklerin doğumdan sonra tedavi görmesi vs gerekebiliyor Allah korusun ve bu durumlar detaylıda çıkıyor
Hiç bozma moralini canım bence eriyip gidecektir ama için rahat olsun istiyorsan perinatologla görüşebilirsinKızlar kontrolden çıktık. Beyninde kist varmış ilerleyen haftlarda eriyor çoğu dedi. Erimezse down sendromu riskini artıyormuş. Erir inşallah. Biraz düştüm moral olarak
Anladım canım haftaya gideceğim 18+1 oluyorum yapılabilir mi yoksa geç mi kalmış oluyoruz doktora sorayım ona göreBizim ense kalinligi bikere yüksek cikmisti 2li testte sonra geriledi fetal dna da guzel cikti ama doktor yinede yapalim dedi yaptırdık
21. Haftada ayrıntılı için gideceğim canım inaşallah iyi olurHiç bozma moralini canım bence eriyip gidecektir ama için rahat olsun istiyorsan perinatologla görüşebilirsin
Hem belki o zamana kadar kaybolmuş olur kist canım inşallah güzel haberler alırsın detaylıda21. Haftada ayrıntılı için gideceğim canım inaşallah iyi olur
Bana senin kız olacakmış gibi gelmişti zaten hayırlı olsun prensesin canımBu arada cinsiyetimiz kız. Prensesim geliyor
Mamas papas ocarro kullanıyorum balım çok aşırı memnunuz şimdilikBana bir yerden bebek arabası gelecek. Az kullandık dediler annemin bir tanıdığı baya afili bir şey, mima mı ne markası. Eğer içime sinerse temizse onu kullanırım. Ama eğer beğenmezsem Ben de kabin alacam. Mamas papas airo alacaktım ama çok artmış fiyatı, ona benzer bir şey arıyorum. Hem dw apartla sayesinde travel oluyor
16-20 haftalar arasi oluyo diye biliyorum kuzum gecikmezsinHiç bozma moralini canım bence eriyip gidecektir ama için rahat olsun istiyorsan perinatologla görüşebilirsin
Anladım canım haftaya gideceğim 18+1 oluyorum yapılabilir mi yoksa geç mi kalmış oluyoruz doktora sorayım ona göre
Canım geçmiş olsun, perinatolog zamanına kadar kist azalacak inşallahKızlar kontrolden çıktık. Beyninde kist varmış ilerleyen haftlarda eriyor çoğu dedi. Erimezse down sendromu riskini artıyormuş. Erir inşallah. Biraz düştüm moral olarak
İnşalllah canım benim teşekkür ederimHem belki o zamana kadar kaybolmuş olur kist canım inşallah güzel haberler alırsın detaylıda
Bana senin kız olacakmış gibi gelmişti zaten hayırlı olsun prensesin canım
Doktorum melih beyi önerdi. Randevuyu nasıl alacağım canım?Canım geçmiş olsun, perinatolog zamanına kadar kist azalacak inşallahkızını da sağ sağlim kucağına alacaksın Bu arada Eskişehir’de perinatolog sayısı az, bizim doktorumuz Prof. Dr Turgay Şener hocayı önermişti ben 21+2 için bu hocadan randevu aldım. Doktor sayısı az olunca Randevular çabuk doluyor o yüzden tarihini belirleyip randevu almayı erteleme derim.
Canım Melih bey Tıp fakültesinde olduğu için sanırım randevu için ESOGÜ tıp fakültesini araman lazım. Ayrıca bir muayenehanesi var mı bilmiyorum ama randevuyu geciktirmemek adına bugünlerde tıp fakültesini araman iyi olur.İnşalllah canım benim teşekkür ederim
Doktorum melih beyi önerdi. Randevuyu nasıl alacağım canım?
Soy adı ne canımCanım Melih bey Tıp fakültesinde olduğu için sanırım randevu için ESOGÜ tıp fakültesini araman lazım. Ayrıca bir muayenehanesi var mı bilmiyorum ama randevuyu geciktirmemek adına bugünlerde tıp fakültesini araman iyi olur.
Gözünüz aydın olsun canım, prensesini sağlıkla kucağına al inşallahBu arada cinsiyetimiz kız. Prensesim geliyor
Arada özellikle yemek sonrası ya da yan yatınca anlık oluyor canım.Arkadaşlar bebeğinizin hareketlerini hep hissediyor musunuz yoksa arada mı? Ya da istediğiniz anda hissediyor musunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?