2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar bu otomatik sallanır ana kucakları hakkında ne düşünüyorsunuz ? Ya 4moms baktım fiyat çok uçuk belki ama çocuk 9 kg olana kadar kullanılıyormuş. Ben iri bebek doğurabiliyorum :) Kızım 1.5 hafta büyüktü. Allah nasip eder vaktinde doğurursam belki 4 kg doğurcam belli olmaz. Bu açıdan biraz daha uzun süre bir şey istiyorum. Nunalara baktım aslında biraz da ama kafam karıştı. Sizin öneriniz ne ? En azından 1 yaşına kadar kullanayım istiyorum açıkçası

Kızlar bu otomatik sallanır ana kucakları hakkında ne düşünüyorsunuz ? Ya 4moms baktım fiyat çok uçuk belki ama çocuk 9 kg olana kadar kullanılıyormuş. Ben iri bebek doğurabiliyorum :) Kızım 1.5 hafta büyüktü. Allah nasip eder vaktinde doğurursam belki 4 kg doğurcam belli olmaz. Bu açıdan biraz daha uzun süre bir şey istiyorum. Nunalara baktım aslında biraz da ama kafam karıştı. Sizin öneriniz ne ? En azından 1 yaşına kadar kullanayım istiyorum açıkçası
Bana biraz gereksiz geliyor açıkcası ilk aylar çocuk sürekli uyuyor zaten :) fiyatları da baya uçuk sanki öyle biliyorum. 1 yıl için o kadar oara vermeyin derim şahsi düşüncem

Hareketlerini bende Hiç hissedemiyorum 16. Haftadayim,
20+0 dan bildiriyorum hala kızımın hareketlerini hissetmiyorum. Geçen cuma kontrolümde doktorum da sordu hissedip hissetmediğimi, hissetmediğimi söyleyince 24.haftaya kadar yolu var merak etme dedi.
Batıl inanç var ömründen kesersin diye. Ben de kestirmiyorum o yüzden ve şu an vitaminlerden belimde 😬 götüme gelir doğuma. Neyse foto çekiminde maşa ile güzel olur
Ah bu batıl inançlar😬 Kestirmek istediğimde bana da kv ömrü kısalır çocuğun sakın dedi. saçlarım hiç olmadığı kadar uzadı ve kurutmak bazen gözümde öyle büyüyor ki. Kurutmazsam da sinüzitim azıyor.
Hatta bu konuda artırıyorum rahmetli babamın mezarına da iki bayramdır gidemiyorum hamile kadın mezara girmezmiş kötüye yorarlarmış😬
Kazara bir şey olsa bu batıl inançlara yorarlar eminim, koz vermemek adına susuyorum…
Bugün yazmıştım arkadaşım İpek Vera koydu canım aklında bulunsun ama tek isim daha iyi bence 2 isme gerek yok diye düşünüyorum çocukların kafası karışıyor evde başka okulda başka 😅
İpek ismi bana da hep sevimli gelir ama ailede olduğu için direkt eliyorum maalesef. Türkçe kökenli, anlamlı ve tek isim olması konusunda eşimle hem fikiriz. Şimdilik listemizde Gökçe ve Ece var. Benim ismim Gözde, o yüzden Gökçe❤️ ismine daha yakınız.

20+0 dan bildiriyorum hala kızımın hareketlerini hissetmiyorum. Geçen cuma kontrolümde doktorum da sordu hissedip hissetmediğimi, hissetmediğimi söyleyince 24.haftaya kadar yolu var merak etme dedi.

Ah bu batıl inançlar😬 Kestirmek istediğimde bana da kv ömrü kısalır çocuğun sakın dedi. saçlarım hiç olmadığı kadar uzadı ve kurutmak bazen gözümde öyle büyüyor ki. Kurutmazsam da sinüzitim azıyor.
Hatta bu konuda artırıyorum rahmetli babamın mezarına da iki bayramdır gidemiyorum hamile kadın mezara girmezmiş kötüye yorarlarmış😬
Kazara bir şey olsa bu batıl inançlara yorarlar eminim, koz vermemek adına susuyorum…

İpek ismi bana da hep sevimli gelir ama ailede olduğu için direkt eliyorum maalesef. Türkçe kökenli, anlamlı ve tek isim olması konusunda eşimle hem fikiriz. Şimdilik listemizde Gökçe ve Ece var. Benim ismim Gözde, o yüzden Gökçe❤️ ismine daha yakınız.
Valla tüm batıl inançlara okeyim ama haftanın bir günü mezarlık benim rituelim maalesef 🥲 o kadar çok girip o kadar uzun kaldım ki. Biri girme deseydi çok pis kavga ederdim. Karnımdakini bulmuş evladımı unutmuş gibi... Kızımın yeri ayrı oğlumun yeri ayrı. Hatta ben ilk öğrendiğimde elimde test ile mezarlığa koştum. 🥲

Bana biraz gereksiz geliyor açıkcası ilk aylar çocuk sürekli uyuyor zaten :) fiyatları da baya uçuk sanki öyle biliyorum. 1 yıl için o kadar oara vermeyin derim şahsi düşüncem
Ya bende şöyle bir sorun var bebeğe bakacak kimsem yok ve çalışmak zorundayım kendi işimiz evden çalışıyorum ama bebeği bir şeyde oyalayıp o süreçte işlerimi toparlamam gerek. Maalesef gelirimiz iyi olsa da dünya kadar borcumuz var 😬 doğumdan önceki güne kadar çalışacağım mecbur

canım eltim beni bir hayırlı olsun diye aramaz ama eşim bayram için aradığında bebeğe küvet aldık demiş niye aldınız çok erken 7. Aydan önce alışveriş yapılmaz diye ahkam keser alt tarafı küvet ya keza odasını da almış olabilirim sana ne tut şu çeneni yol olmaz 😠😤
Kimseyle paylaşmamak lazım insanlar eleştirmek için yer arıyor 🌸

Ya bende şöyle bir sorun var bebeğe bakacak kimsem yok ve çalışmak zorundayım kendi işimiz evden çalışıyorum ama bebeği bir şeyde oyalayıp o süreçte işlerimi toparlamam gerek. Maalesef gelirimiz iyi olsa da dünya kadar borcumuz var 😬 doğumdan önceki güne kadar çalışacağım mecbur
Sizin durumunuz farklıymış gerekliyse alınabilir tabii ki 🫠 ben atanamayıp evde oturduğum için 😂😂😂😂

Valla iyi yapmışsın canım her şeyin fiyatı her gün değişiyor neredeyse. Biz de cuma beşik almıştık arkadaşım bende bakayım aldığınız yerden dedi bugün gitmiş aldığımız fiyatın üzerine 500 TL koymuşlar ki öyle büyük bir beşikte değil yani
Kesinlikle öyle ülkede fiyatlar sabit kalmıyor maalesef 🙂

Merhaba bebeklerde bu ateş ölçer olayına çok yabancıyım. Sitelerde baktığımda kulaktan, temassız ve kalem tipi olmak üzere farklı türleri var. En doğrusu kulaktan ölçenler mi acaba?
kalem tipi olup koltuk altından ölçenlerin fiyatı baya uygun oluyor. Ben ondan da bir kaç tane alıp anneanneye babaanneye falan bırakmıştım. Evde de teyit etmek için kullanıyorum onu. Ama kulaktan ve temassız ateşölçerler arasında hep kulaktanın daha doğru sonuç verdiğini söylemişti doktorlar. Temassız olan da kullanım kolaylığı sağlıyor. Mesela bebek uyurken ölçmek istediğinde kulaktan ölçmeye kalkınca uyanabiliyor. Temassız daha pratik. Tabi doğru sonuç vermesi bu durumdan daha önemli bir kriter bence.

Bizde tabanca şeklinde ama zamanında güzel para vererek aldığımız kaliteli bir markanın ölçeri var ateş konusu da çok önemli bi konu kullanmak sakıncalı mı olur acaba bari bunu almasaydık diyorum😀
yoo hayır bir sakıncası olmaz. Koltukaltı basit ateşölçerlerle teyit edin eğer doğru ölçüyorsa onu kullanmaya devam edersiniz canm.

bebek hareketlenmeye, emeklemeye başladığında onda oturtmak pek mümkün olmuyor canm. Ben 5-6 ay anca kullanabilmiştim. Evet çok gerekli bişey benim elim ayağım olmuştu ama kısa süre. Sonrasında bumbo'ya geçiş yaptık. Banyoda mutfakta bile tezgahın üzerine onu koyup eline bir iki şey veriyordum işimi rahatça yapıyordum. Şimdi fiyatı uçmuş ama bu kızıma da bumbonun muadili bir markayı aldım

Kızlar bu yağ efsaneymiş cidden. Duştan hemen sonra sürüyorum yumuşacık yapıyor, hemen emiliyor. evde öyle duruyordu, buradan biri önermişti valla alın aldırın
IMG_20220718_140214.webp

Back
X