- 12 Ekim 2014
- 367
- 271
- 103
Aynen öyle ona sormak lazım bir deGüzelmiş kilonuz bide annene sormak lazım nasıl cıktı o kilo diyeay bakalım artık sağlıklı gelsinlerde Rabbim nasıl bir doğum nasip edecek bakalım kolaylaştırır insallah
Öyle oluyor başını hissetmiştim ben büyük tuvaletin geliyor gibi bir his. Beni makineye bağlarlarken demiştim ben doğurcam bırakın beni diye sonra o çatal gibi şeye alıyorlar hiç bağırdığımı hatırlamıyorum. Düzgün nefes almaya çalışıyordum. Bana suni sancı vermişlerdi plesentada yaşlanma kireçlenme vardı tansiyon yüzünden. Sancılar zorluyor insanı yalan değil ama Allah her şeyin sabrını veriyor. Sancılarım varken çikolata yemiştim bir de o da iyi gelmişti insanın gözü hiçbir şey görmüyor ama çikolata olunca gözlerim açılmıştıGenel olarak çoğu normal doğumda dikiş oluyormuş sanırım ya ama sayısı değişiyor sadece. Düşününce mantıklı evet doğru ıkınma olmazsa yırtılma olabilir tabi bebekler büyük olursa da olabilir vallahi tuhaf tuhaf işler ya anlamıyorum
İkinmayi da yönlendirecekler ya çünkü hiç doğum yapmamış bilmiyoruz doğal olarak ama ben şey okumuştum ıkınma hissi kendiliğinden geliyormuş galiba bir de derin nefes alıp sessiz ikinmak daha iyiymiş çünkü bağırınca kendini de yoruyormussun falan böyle şeyler okumuştum
Kızım 3.400 gr doğmuştu dikiş atıldı felan ama bebeğin zorlandığını görünce ya da tansiyon sorunu varsa oksijen sıkıntısı yaşamasın diye de atıyorlar dkiş daha kolay çıksın diye. Dikiş sonrası oturmak yürümek kalkmak emzirmek sorun oluyor tabi ama o da bir hafta her şey gibi o da geçiyorGüzelmiş kilonuz bide annene sormak lazım nasıl cıktı o kilo diyeay bakalım artık sağlıklı gelsinlerde Rabbim nasıl bir doğum nasip edecek bakalım kolaylaştırır insallah
Ayni haftanın insanlari olarak belirtiler canim ... yakinlasti oyle boyle 20 gun 30 gun Allah kerim3 gündür bende de bir tuhaflık var çok yorgunum bu sabah 8 de kalkıp bayıldım 12 ye kadar. Vitamin magnezyum içince biraz biraz kendime geldim ekstra mide bulantısı kusma. Bide uzun zamandır hissetmediğim bir bel ağrısı oldu çok hafiften adet sancısı bir korkmadım değil.
Kızlar ben bugün ebeye gittim burda malum doktor değil ebe muayeneleri var. 37. Hafta itibarıyla bebek dogum kanalına girmiş dedi. Oyüzden yürürken zorlanıyorum 1 hafta 10 gündür ve kasıklarımda agrı hissediyorum çok. Elle muayenede anlıyolar dogım kanalında oldugunu bu arada. Bundan sonra suyun gece gelirse, sabaha kadar bizi arama dedi, sancıları çeksabah arayabilirsin dedi. Eger dogum kanalına girmemiş olsaydı, su geldiğinde direk ara derdik dedi bundan sonra bebek gelişimini tamamladı olarak görürüz ve her dogum normaldir bizim için dedi, hayırlısı bakalım kızlar
Hem kızgın hem rahat bir erkekTam erkek yanii sıpaaannesii azıcık kaldı onun güzel suratını görmeye ay çok heycanlıı ya hemde cok duygusal
Öyle tabi annem diyor kafayı cıkarana kadar her şey diye
Kimide sancıya hiç bir şey diyor. Bizim bi arkadasın annesi bırakmadı kızı hastaneye zaten 2. Doğumuydu kendide anladı sancılardan doğum geliyor diye son dakikaya kadar hastane önünde acılma ve sancı yasadı içeriye girdi 15 dk sonra cocugu gösterdilerhafif hafif yürüyüşlerle açılma daha hızlı oluyormuş gelen sancıyı kasılmayı ayakta daha hafif karsılıyormussun da . Ay bakalım nasıl olacak. Hala belirli bir doğum şeklimiz yok ama bakcaz artık normal olursa daha iyi tabi ki. Sezeryan da olursa bakcaz artık Rabbim sağlıkla kucaklarımzıa almayı nasip etsinde
Bende doğum sancısı çektim ama ıkınma hissim var mıydı hatırlamıyorum onlarıÖyle oluyor başını hissetmiştim ben büyük tuvaletin geliyor gibi bir his. Beni makineye bağlarlarken demiştim ben doğurcam bırakın beni diye sonra o çatal gibi şeye alıyorlar hiç bağırdığımı hatırlamıyorum. Düzgün nefes almaya çalışıyordum. Bana suni sancı vermişlerdi plesentada yaşlanma kireçlenme vardı tansiyon yüzünden. Sancılar zorluyor insanı yalan değil ama Allah her şeyin sabrını veriyor. Sancılarım varken çikolata yemiştim bir de o da iyi gelmişti insanın gözü hiçbir şey görmüyor ama çikolata olunca gözlerim açılmıştı
Aminn kuzum beniim Rabbim sanada vakti gelince hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsiinAynen öyle ona sormak lazım bir debende sonuna kadar devam etseydim benimki de kilolu olacakmisti sanırım öyle diyorlar ben tabi bilmediğim için küçücük demistim
Rabbim yardımcınız olsun hepinizin kolay doğumlar nasip etsin
Aynen geçiyordur tabi ya işte yaşamadıgımız için böyle kafada oturmuyor bazı şeylerKızım 3.400 gr doğmuştu dikiş atıldı felan ama bebeğin zorlandığını görünce ya da tansiyon sorunu varsa oksijen sıkıntısı yaşamasın diye de atıyorlar dkiş daha kolay çıksın diye. Dikiş sonrası oturmak yürümek kalkmak emzirmek sorun oluyor tabi ama o da bir hafta her şey gibi o da geçiyor
Önceki gebelikte 37de başladığımı hatırlıyorum inşallah yine öyle yapacağım ben. Toprakta çıplak ayakla yürüme imkanın varsa öneririm benim doğumumu o başlatmıştı.Kizlar bu dogumu kolaylastiriyor denen seylere ne zaman baslamak lazim. Ornegin pilates topunda hareketler, hurma yemek, cinsel iliski, bazi bitki caylari vs.
Iki doktor daha aynı şeyi söyledi biri 2 hafta önce gitmistim 2 hafta kadar geri dedi ama dün gittigim doğum doktorum ben söylemeden söyledi baya kısa dediBaşka bir doktora da mı danışsanız acaba? Bu günlerde insan her şeyi büyütüyor kafasında stres yapmayın boşuna belki de hiçbir şey yok.
Hayır canım birşey demedi kilosu için iyi dedi bacak boyu için baya kısa dedi artık yapacak birşey de yok zaten doğumda göreceğiz bir sorun varmı yokmu dediAynen sapmalar çok oldugu için doktorlarda şaşırıyor bazen
Bendede var kuzum aramızda çok zaman yok 6 gün fark var bence bizim haftanın belirtisi bunlar.
Şekerin var mıydı seniin ? Strese girmişte olabilirsiin son zamanlardayız stres tansiyon vs yükseltir canım aman dikkat et
Alt sınır- üstt sınırın içinde dedi mi doktor ne diyor peki bu durumlara?
Canım haftan yazmıyır senin kaç haftalıksın
Yememe baya dikkat ediyorum son bir aydır kıymalı yumurta aklimda başlayacağım yarından itibaren evde kıyma yoktu eşimden istedim bugün 3 kilo dogsa yeterli benim için.35+2’de 2498 di bebeğim canım.
38. Hafta itibariyle 3050 gram olmuştu doktor iki kiloya da çok normal dedi, benim bebeğim de erkek.
2500 üstü her türlü normal sen hiç kafana takma . Zaten dikkat ettiysen usg bilgisinde artı eksi 300-400 gram diyor.
Zaten ana tahmine düştüğü andan itibaren bebeğin kilosu belli olurmuş senin yediğim içtiğin bir yere kadar yani. Kendini tamamen aç bırakmadığın sürede bebek kilo alacaktır. Çok kez söyledim yine söylüyorum kıymalı yumurta yemeni öneririm.
Sira yavaş tan bizlere geliyorTeşekkür ederim kizlarr Allahım hepimize sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inşallahbeyefendinin keyfi yerinde hala yukarda biraz zorla getiricez ama sağlıkla gelsin insallah artık bundan sonra hepimizden haberler gelmeye başlar
Yeni kan verdim cnm bakıldı ara ara evdede bakıcam şu anlık şekerim normalCanim sekerini kontrol ettin mi? Seker yukselince agiz kurulugu yapar diyorlar bir bak istersen
Oh maşallah gayet güzel kilosu daCook tesekkur ederimbenim doktor 38+0 oldugunda istediğin bi gün alırız demişti, 38+2 oluyor pazartesi günü. Cuma cumartesi de alabiliriz sıkıntı yok dedi (37+6, 38+0) eşim cumartesi gelecegi için ben seçtim tarihi
Şuan 3.150 gr olmuş bakalım doğuma kadar da alır dedi, yine bu civarlarda doğacak sanırım
Evet aynen oyle söyledi bundan sonra her an gelebilir ama süre 4 haftayıda bulabilir dedi. Hayırlısı hepimiz için, teşekkürler iyi dileklerin için hepimiz sağlıkla bebişlerimizi kucagımıza alalım inşallahRabbim kolaylaştırsın inşallah hadiiSu gibi aksın geçsin inşallah doğumun her an gelebilir o zaman bebeğinn sağlığıyla sıhhatiyle gelsin bizlerede güzel haberlerini ver inşallah
Çok şükür kendim gibi birine denk geldim yanlış anlama ne olur beni:) 12 gün önce gittigimde bana 2 hafta demişti ama dünkü doktora sormayi unuttum oda birşey demedi sadece baya kısa dedi bende esimde kisayiz hani genetik de olabilir dedi bir sorun olmasında önemli olan o benim için.Bana kilosu normal geldi. Benim 36+4 2400gr doktor 2 hafta geriden geliyor diyor bu durumda seninki normal oluyor diye bi hesap yaptim
Bacak boyu kac hafta geride?
Benim bebisinki de 2 hafta geride doktor ona da normal diyor
Bir de o uzunluk bebekler dim dik durmadigi icin tam net olculemiyormus hata payi yuksekmis. Bir sey yoktur insallah gonlunu ferah tut.
Bir de kagan kocatepe videolarinda son haftalara dogru annelere bir enerji geliyor bu enerjinizi temizlik hazirlik diye harcamayin bol bol kendinize depolayin dogum surecinde ihtiyac oluyor diyor. Is bitmiyor evde tabiki ben de buzluga borek kurabiye falan attim onlarla ugrasiyorum yoruldum ama aslinda yapmamamiz lazim her sey hallolur ama bebegin bizim enerjimize cok ihtiyaci olacak bosverelim bence :)
Canım baya kısa dediği 3 haftayı geçiyor mu? Genelde kafası kolu karın çevresi 3 haftadan fazla ya da az geri/ileri olmadıkça problem görmüyorlar oyüzden sordum. Ben ultrason ölçümlerine çok inanmıyorum inşallah herşey normalHayır canım birşey demedi kilosu için iyi dedi bacak boyu için baya kısa dedi artık yapacak birşey de yok zaten doğumda göreceğiz bir sorun varmı yokmu dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?