- 15 Aralık 2018
- 8.427
- 20.273
- 348
Cok gecmis olsun canim hafif atlatmissin şansına benim bi arkadasim aşılı oldugu halde cok agir gecirdiBenimde hiç aşım yok. Hamileyken birinci koronayı 2 aylıkken oldum.. 2.koronayı da yeni 7. Ayımızda olduk.. ilk 2 gün şiddetli bel ağrısı ateş oldu ama 3. Güne ağrılarım geçti ve parol ateşimi anında düşürdü. Hamileyken olmak istemedim aşıyı şükür atlattım iyiyim.. meyve yedim bol bol su içtim bu kadar. Tercih sizin tabi ben tercih etmedim.
Merhaba siz ikizlere hamilesiniz sanırım. Ben de Fransada yaşıyorum. Burda da eltim ikizlere hamileydi 38.hafta da normal doğum yaptı ikizlere . Vakum kullanılmadığını söyledi. İlki doğduktan sonra ikincisini 10 dk içerisinde doğurmak zorundalar ve hızlı bir şekilde. Eltimin İlki doğduktan sonra ikincisi hemen gelmiş. Allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin.Mavisim bugun bunu konustuk fransada sezeryane karsilar normal dogumu ilk sirada tutuyorlar o yuzden basi Asagida ikisininde normal dogum olabilir Acil bisey olmadikca normali bekleriz sende
Ikizlerde ilk bebek onemli bu konuda birinci kanala girdiysz dogum basladi basi Asagida onu normal aliyoruz
Sonra ikinciye bakiyoruz oda geliyormu eger basi Asagidaysa normalde gelir gelmezse biz vantuzlayarak cekiyoruz
Eger basi yukardaysa elimizde ayaklarini cekiyoruz ve oda olmaz gelmezse sezeryanle oluyor dedi
Merhaba Evet ikizlerim olacak insallah nasip olursaMerhaba siz ikizlere hamilesiniz sanırım. Ben de Fransada yaşıyorum. Burda da eltim ikizlere hamileydi 38.hafta da normal doğum yaptı ikizlere . Vakum kullanılmadığını söyledi. İlki doğduktan sonra ikincisini 10 dk içerisinde doğurmak zorundalar ve hızlı bir şekilde. Eltimin İlki doğduktan sonra ikincisi hemen gelmiş. Allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin.
Bendw şimdi karanlık bir dolaba aldım. Buzdolabından zor olur sonra diye donarsaB
Bnde antalyadayım canım genelde dolap içinde saklıyorum bi sorun olmadı ama için nasıl rahat edicekse
Evet ona da erken dogurabilirsin demislerdi. Kendi de sasirdi . Güzel bir haftada saglikla aldi ikizlerini .. Saglikla gelsinler de Siz de saglikla kavusun da onemli degil. Darısı size de olsun insAllah.. Üstelik onun ilk dogum olmasına rağmen rahat bir dogum oldu. 37 haftaya girdikten sonra bol yürüyüş yapıyordu . Sanırım catiyla da alakali. Benim de ilk hamileligim sezeryan oldu. Dediğiniz şey bende oldu. Oglum tersti. Ve cevirmek için 2 saat uğraştılar. 4 kişi.. Sonra oğlumun kalbi kötüleşince 5 dk içinde nasıl oldu anlamadım sezeryandaydim bile... Mesela diğer bir eltim de onun bebegi de tersti. Bebeğini cevirebildiler. Cok cabuk cevirmisler mesela .Normal doğum yaptı.Merhaba Evet ikizlerim olacak insallah nasip olursa
Masallah 38. Haftaya kadar guzel idare etmis eltiniz
Normalde tam anlattiginiz gibi normal dogumda cok hizli olmalari gerekirmis bebek donmesin diye
Vakumu sey diye onerdi eger gelmez ve basini donmezse hizlica cikartalim diye
Ben 38i goremem ama insallahguzel gecer normal dogumu cok istiyorum hayirlisiyla cok sagolun
Çok güzel hatta öndeki hellobaby marka yazılı kısmını bile bu sefer baskı değil nakışlıydı.kumaşı yumuşak özellikle 3 ay aldım ilk doğduğunda hemen giydireyim diye genelde kalıplar dar oluyor ebebekde. Özellikle hırka yeleklerde. İkizlerimede almıştım ama önleri bu şekil kapalı değildi. Markası baskıydı .Bu yeleklerin genelde yorumları boğaz kısmı kapalı olmasının bebeği üşütmeyeceği yönde . Zaten evler sıcak tulumların üzerinden giydiririm diye düşünüyorum.Kuzum senin az kilo Alman bebişler için sorun yaratmaz ama senin yeterince beslenmemen seni güçsüz düşürür. Önce kendine dikkat etmeye çalış
Böyle bi şey de düşünülebilir aslında. Temizleme de sorun olmazbenim küçük odaya aldığım gardropta ufak raf sistemi yok daha çok kendi ihtiyacımız için aldık zaten. Bebişe sifonyer almazsak bu tip bi şey benim de işime baya yarar.
Yenidoğan için ben de az aldım. 3 ay yaptım genel olarak
Bir de alt üst takıma yüklenmektense uzun kollu tulumlar aldım bir sürü ay aytercihen fermuarlıları kullanması cok kolay, düğmeliler bez değişimi esnasında biraz yorabilir analar hep böyle yazmıştı mantıklı geldi kuzumun 3 ay için 8 tane filan tulumu var sanırım, değiştirip değiştirip giydirecem
dün mağaza alışveriş için aynısını söyledim eşime:) ben genel olarak evde giyilecekleri aldım ama hiç cicili bicili kıyafeti, tek bi elbisesi yok çocuğumun :) eşimle ebebekte minicik bebişlerle gelen aileleri görüyorduk, çok hoşumuza gidiyordu. Biz de o şekilde gider bakar alırız diye karar verdik
çünkü artık ben de daha fazla alışveriş stresi istemiyorum
aldım bittiartık eksik kalanı sonra yaparım
Ay bir de Ben böyle giderse hastane çıkışı yaptıramayacağımbi araştırıp bakamadım instoş açmadan bulması zor oluyor
Yaa bu yeleklerden 1-2 alayım diyordum emin olamamıştım :) hiç hırkamız filan yok çünkü, tulum hep. Renkleri cok minnoş kumaşları da güzel mi
Fermuarsızlar maalesef dik duranlar yıkanmıyorama su akordiyon olanlarda mukavva yok sanırım onlar yıkanır diye düşünüyorum canısı
Ay anne nasıl olucam çocuk nasıl bakılır telaşıyla aylardır oku oku yeni rahata erdimgenel olarak her şeye dair fikrim oluştu şükürler olsun
bir sağlıcakla doğurması bir de iyi düzgün bi çocuk doktoru bulması kaldı
Ben de görüşmek isterdim hele de bebişlerimizle kahve günleri yapmak hoşuma giderdi aslındatek sorun hepimizin aynı şehirde olmaması
Kuzum geçmiş olsun arkadaşlara katılıyorum bir doktora görün covid de olabilir bu
Yaa mucize gibi bisey masallahEvet ona da erken dogurabilirsin demislerdi. Kendi de sasirdi . Güzel bir haftada saglikla aldi ikizlerini .. Saglikla gelsinler de Siz de saglikla kavusun da onemli degil. Darısı size de olsun insAllah.. Üstelik onun ilk dogum olmasına rağmen rahat bir dogum oldu. 37 haftaya girdikten sonra bol yürüyüş yapıyordu . Sanırım catiyla da alakali. Benim de ilk hamileligim sezeryan oldu. Dediğiniz şey bende oldu. Oglum tersti. Ve cevirmek için 2 saat uğraştılar. 4 kişi.. Sonra oğlumun kalbi kötüleşince 5 dk içinde nasıl oldu anlamadım sezeryandaydim bile... Mesela diğer bir eltim de onun bebegi de tersti. Bebeğini cevirebildiler. Cok cabuk cevirmisler mesela .Normal doğum yaptı.
Allahin izniyle sağlıkla kavuşursunuz insAllah. Rahat olmak çok önemli. İlk dogumunuzsa epidural hiç acıtmıyor. Onu da söyleyeyim.Ben de epidural korkusu acaip vardı. İgnesini gormustum çünkü. Epidurali aldıktan sonra sancı falan kalmıyor. 3 cm açıklık olunca epidurali takıyorlar Fransada.
Canım arkadaşlar söylemiş zaten ama benim de dışarıda duruyor.Kızlar oksapar iğnem geldi bir kutu kullanacakmışım. Buzdolabına koydum malum izmir çok sıcak. Vurmadan önce erken çıkartayım mı
İlk basta bnde öyle dolandırdım durdum sonra eczanedede gölgede duruyor diye düşündüm.Annelik işteBendw şimdi karanlık bir dolaba aldım. Buzdolabından zor olur sonra diye donarsa
Ayy inşallah hayırlısıyla bi vaktinde doğursaydıkCanım arkadaşlar söylemiş zaten ama benim de dışarıda duruyor.
Hadi bakalım şifa niyetine diyelim. O iğneleri 10 günde bir alıyorum eczaneden, şifa olsun bebeklerimize inşallah. Sen de ayakta atlatacaksın
Evet her şey tedirgin ediyor ya bebeğe iyi gelmezse diye şimdiden dahaİlk basta bnde öyle dolandırdım durdum sonra eczanedede gölgede duruyor diye düşündüm.Annelik işte
Evet yakıyor bazen
Göbekten hiç denemedim ben koldan ve bacaktan.bacaktan kendim etimi sıkıştırarak vuruyorum koldanda baska biri sıkıştırıyor etimi öyle vuruyorum
Yaa bende ilk 3 ay kolaydı sıkıştır vur şimdi sıkıştıracak alan yokEvet yakıyor bazen
Ben çözemedim bazen açıyor bazen yakıyor bazen hiç hissetmiyorum. Nereye geliyorsa artık deri altında bir yerlerde. Morarırsa hiç korkma canım o normal.
Eskiden etimi sıkıştırıp yapardım daha iyi olurdu da artık sıkıştıracak kısım kalmadı
Sırayla bacak ve kol deneyeceğim artık. Karından sıkıştıramadım hiçGöbekten hiç denemedim ben koldan ve bacaktan.bacaktan kendim etimi sıkıştırarak vuruyorum koldanda baska biri sıkıştırıyor etimi öyle vuruyorumkaldı 9 sık dişini tam alışırsın igne biter zaten
Müptela gibi olduk zaten derin bi nefes al sapla gitsinYaa bende ilk 3 ay kolaydı sıkıştır vur şimdi sıkıştıracak alan yokeczacıda demiş morarır buz koyun diye zaten.
Sırayla bacak ve kol deneyeceğim artık. Karından sıkıştıramadım hiç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?