- 24 Ocak 2021
- 5.671
- En iyi cevaplar
- 1
- 4.888
- 123
- 31
Aynen öyle yaa belkide çoğunu kullanmayacağız bile. İnşallah sağlıkla vaktinde doğumlar olur herkesinİnsan şaşırıyor o anda hiç bişiy düşünmeyeyim diye heyecan yapıyoruminş her şey yolunda gider hepimizin
Ah ne kadar degisik bir sistem almanyadaki sistem acile felan gidincedemi ayni Peki ?Yok canım konuşmadı zaten doğumu kendisi yaptırmayacagi için. Ben istediğim hastaneye başvuru yapicam. Agrım sizim olursa doğum sancısı falan hastaneye gidersin dedi. 15 gün sonra tekrar açılma var mı diye çağırıyor. Burda 3 tane ücretsiz hak var ultrason hakkı 3 unude yaptılar. Diğerlerini ben 50 euro karşılığı oldum. Bugünde bekliyordum ücretli ultrasona girmek ama hiç bisey demedi. Allaha emanet ilerlicem herhalde artık.
Kac mm de Peki suan rahim uzunluguBenimde toplantı bebiş. Hatta buğu nst. De dikkat ettim bebek toplanınca şancı çıkıyor mu diye.cikmadi. adet sancim gibi bi şancı oldu hafif 1 kere o zaman nst de şancı olarak cıktı. Magnezyum kullan dedim tamam dedim ama kullanmicam. 2. Gebelikde 4 santimle 1 haftayı geçirdim. Inşallah önümüz kontrole kadar acilmam olur.
gebelik olduğu için mecbur alırlar acile sanırım da. Normal.de hastaneler almiyo acil. Diyorlar 10 gün kapıda yar almazlar diye gerçekten öyle. Klinik var ya da artık ev doktoru mu me diyolar o sevk ederse hastaneye o şekilde gidiliyor. En son 29 haftamdaydi galiba 1 kilo falandı sanırım. Kafasını ölçerken kasiklarima götürdü cihazı diyorum herhalde donmuş aşağı diye tahmin yürütüyorum. Rahim uzunluğunu ölçmedi ki. Eliyle muayene etti rahîm.agzi kapalı dedi. Bundan sonra böyle dedi alttan muayene dedi.Ah ne kadar degisik bir sistem almanyadaki sistem acile felan gidincedemi ayni Peki ?
Aman bosver bebegin iyi olsunda kg onemli degil insallah hayirlisiyla kucagina al
Kac mm de Peki suan rahim uzunlugu
Senin zamanin iyi ya acilma olsada rahatlarsin en son ultrasinda bebek kac kgdaydi Peki
Darisi basima bende gorseydim su 35 haftasini
Ah iyi bir doktor lazim sana cidden hic birseye bakmamis dogru durust gerci sistem farkli bisey diyemiyorum bellki hepsi oyledir 29 da bir kgysa 34de kesinlikle iki kg olmus veya gelmistir tahmini insallah da en hayirli zamanda gelsingebelik olduğu için mecbur alırlar acile sanırım da. Normal.de hastaneler almiyo acil. Diyorlar 10 gün kapıda yar almazlar diye gerçekten öyle. Klinik var ya da artık ev doktoru mu me diyolar o sevk ederse hastaneye o şekilde gidiliyor. En son 29 haftamdaydi galiba 1 kilo falandı sanırım. Kafasını ölçerken kasiklarima götürdü cihazı diyorum herhalde donmuş aşağı diye tahmin yürütüyorum. Rahim uzunluğunu ölçmedi ki. Eliyle muayene etti rahîm.agzi kapalı dedi. Bundan sonra böyle dedi alttan muayene dedi.
Benim ikizlerim cinsiyeti kız erkek teyzesiKuzum senin ikizlerin ve simdiki ikizlerin cinsiyeti ne
Masallah ben simdide ikiz saniyordum rabbim sag salim kucagina almayi nasip etsin insallahBenim ikizlerim cinsiyeti kız erkek teyzesişimdiki tek kız ikiz değil , ama annem hala inanmıyor ikiz değil gene demi diye soruyor çünkü çok yordu canımm annemi ikizler , üstünden 2.5 yıl geçmesine rağmen yeni yeni toparlanmıştı tekrar hamile kaldığımı kabullenmesi biraz zor oldu .
Şuan uyarım olmasın kasılmaları tetiklemesin diye doğum öncesi krem sürülmesi tavsiye edilmiyor. Doğum sonrası bence ihtiyaç olursa kullanırsanın en güzeli emzirdikden sonra anne sütüyle nemlendirmek. Ayva çekirdeğide olabilir suda bekletince jel kıvamında oluyor. Bende çok fena göğüs ucu çatlağı olmuştu resmen kanıyordu. Hastane sür sağma pompası kullanmıştık süt gelsin diye malesef yara yapmıştı. Hemşire madecasol du galiba ismi antibiyotikli krem önermişti . Tek sıkıntısı her emzirme öncesi temizlenmesi gerekiyordu. Sürekli temizlemekle uğraşmam dersen garmastan vardı temizlemeye gerek kalmadan diye hatırlıyorum ama şimdi baktım bu kremide temizlemek lazımmmış emzirme öncesiSelam kızlargöğüs ucu için şuan bir şeyler kullanıyor musunuz? Ve doğumdan sonrası için göğüse hangi kremler jeller bulunduracaksınız? Ay benim kafam çorba gibi oldu sürekli bir karar veriyorum sonra olumsuz yorumlarda vazgeçiyorum Lansinoh göğüs ucu kremi bulundurcaktım içerik olarak araştırdım mühendisin oğlu önermiyor vazgeçtim mesela. Farklı duymadığın kremler öneriyor. Acaba dedim ayva çekirdeği jeli ve zeytinyağ mı kullansam doğal bebekte emdiği için doğunca krem kullanmasam mı ? Bunlara kafamda sindirip ona göre çantamda falan hazırlık yapmak istiyorum. Aklımı meşgul ediyor sürekli düşünüyorum. Doğumdan sonra düşünemem çünkü araştıramam
Böyle burda sanırım canım doktordan değil galiba. Zaten doktor degistirdim. Diğerleri de öyleydi. Zaten alttan bakıcam diyince itiraz reddetme gibi bi şansın da yok.Ah iyi bir doktor lazim sana cidden hic birseye bakmamis dogru durust gerci sistem farkli bisey diyemiyorum bellki hepsi oyledir 29 da bir kgysa 34de kesinlikle iki kg olmus veya gelmistir tahmini insallah da en hayirli zamanda gelsin
Bende de acilma yok cok sukur ama cok sinirda
Amin inşallah canım hepimiz sağlıcakla kavuşalımMasallah ben simdide ikiz saniyordum rabbim sag salim kucagina almayi nasip etsin insallah
Benim annemde bakarim diye soyleniyor ama ikizler cok zorkesin kacacak
Oy ucu bir arada buyuyecek harika bu
Her ulkenin kendi degisik tarzi var Kuzum cok ilginc aman beben iyi olsun da gerisi gelir insallahBöyle burda sanırım canım doktordan değil galiba. Zaten doktor degistirdim. Diğerleri de öyleydi. Zaten alttan bakıcam diyince itiraz reddetme gibi bi şansın da yok.
Benim de önceki kontrolümde karın çevresi 1 hafta geri çıkmıştı daha çok protein ağırlıklı beslendim yeşil mercimek kaşar peyniri süt muz et bunları arttırdım son kontrolümde haftasıyla uyumlu geldi belki sizde de işe yararArkadaşlar merhaba bende 33 haftalık gebeyim çok şükür. İnşallah bebişlerimizi sağ salim kucağımıza almak nasip olur. Geçen haftaya kadar ki muayenemde bebeğim genel olarak haftasıyla uyumluydu fakat geçen hafta gittiğimde 2 hafta geride gördü doktor. Nst istedi sonuç güzel çıktı. Beslenme damarlarında da sıkıntı yok. Bugün tekrar gittim nst ye baktı sadece yine iyi ama artık her hafta kontrol dedi. Ultrasonda bakmak istedim ama 1 haftada büyük değişiklik olmaz haftaya bakarız dedi. Geçen hafta kilosu 1500 lerdeydi bu arada. Aradınızda benim durumumu yaşayan akıl verecek birisi var mı? İlk bebeğim ve tedavi sonucu oldu endişeleniyorum biraz
Ayy insallah uyurlar ozellikle uyku cok zor bende bunu hep dusunuyorumAmin inşallah canım hepimiz sağlıcakla kavuşalımvalla bizden sonra ikizi olup bakanlar annemin arkadaşları anneme nasıl dayandınız siz hiç sesiniz çıkmadı iyi baktınız diyorlar resmen pert olduk biz diyorlarmış. Bide 3,ncüyü duyanlar iyice şoktalar tek bebeyle uğraşamıyorz siz üçünü nasıl idare ediceniz diye. İnşallah senin ikizler uykuyu seven reflüsü olmayan kusması vs gazı olmayan emmeyi seven ikizler olursa bakarsınız annenle. Annende kaçmaz ama gözünü korkutmak istemem biz annemle ilk ay özellikle çok uykusuz kaldık gaz reflü vs. Şimdiki bebeğime dua ediyoru bende uykuyu sevsin diye ,
Evet canım aynen kucağıma alıp evime döneyim zaten başka bisey istemiyorum. Bide alttan açıklığa bakarken hiç bisey hissetmedim eli çok hafifti onun içinde sevindim. Sonuçta o bakacak doğuma kadar. Ultrasin bakmasa da olur artikHer ulkenin kendi degisik tarzi var Kuzum cok ilginc aman beben iyi olsun da gerisi gelir insallah
Aciklik olmasi icin sanirim yurumek araba surmek gerekiyorEvet canım aynen kucağıma alıp evime döneyim zaten başka bisey istemiyorum. Bide alttan açıklığa bakarken hiç bisey hissetmedim eli çok hafifti onun içinde sevindim. Sonuçta o bakacak doğuma kadar. Ultrasin bakmasa da olur artik
Hiç durmuyorum ama bakalım inşallah 15 gün sonra o güzel haberi alirim.Aciklik olmasi icin sanirim yurumek araba surmek gerekiyorben yaptim batirdim cunki ordan oraya kos derken
15 gune 36 hafta olursunHiç durmuyorum ama bakalım inşallah 15 gün sonra o güzel haberi alirim.
Amin insallah saglikla kucagina alirsinTeşekkür ederim. Aslında ilk günler zordu bel ağrısından hiç kalkmadım hafif sayılmaz. Ama parol çok iyi geldi. Toparlanmam yine 5-6 günü buldu tat koku gitti ve burun tıkanıklığı günlerce sürdü.ama şükür gecti inş bundan sonra bir şey olmasın artık
Evet , benim kullanmadığım krem kalmamıştı. O kremlerin hepsini yıkamak gerekiyor .Şuan uyarım olmasın kasılmaları tetiklemesin diye doğum öncesi krem sürülmesi tavsiye edilmiyor. Doğum sonrası bence ihtiyaç olursa kullanırsanın en güzeli emzirdikden sonra anne sütüyle nemlendirmek. Ayva çekirdeğide olabilir suda bekletince jel kıvamında oluyor. Bende çok fena göğüs ucu çatlağı olmuştu resmen kanıyordu. Hastane sür sağma pompası kullanmıştık süt gelsin diye malesef yara yapmıştı. Hemşire madecasol du galiba ismi antibiyotikli krem önermişti . Tek sıkıntısı her emzirme öncesi temizlenmesi gerekiyordu. Sürekli temizlemekle uğraşmam dersen garmastan vardı temizlemeye gerek kalmadan diye hatırlıyorum ama şimdi baktım bu kremide temizlemek lazımmmış emzirme öncesi
Ben çok uykucuydum anne olunca uyku felan kalmadı gerçekten çok başkaymış annelik Allah herkese tatttırsınAyy insallah uyurlar ozellikle uyku cok zor bende bunu hep dusunuyorum
Cidden cok zor bir zorken uc daha zor ama cok sukur sen yarisini atlatmissindarisi basima
Anneme degilde esime guvenmeye calisiyorum Annem bakar ama geceleri esimle ben kalksak yeter aslinda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?