- 8 Ocak 2015
- 1.507
- 1.370
- 333
Aynen öyle şıp şıp akıyor göğüs pedii iyiki yapmışlarEvet , benim kullanmadığım krem kalmamıştı. O kremlerin hepsini yıkamak gerekiyor .
Meme uçlarım iyileşinceye dek, bebiş ağlarken annem alırdı kucağına, ben memelerimi yıkardımSonra o sese tabii şıp şıp yerler süt lekesi ( koridor) bebek ağlayınca otomatik akmaya başlıyor, yoğun oksitosinden dolayı
Lanolin içerenler yağlı , onları da yıkamak biraz zor oluyor.
Covid olduğundan eminmisin ben hiç almadım parol şuan yaklaşık 2 haftadır hastayım.Almalımıyız acaba . Enabızdan belirtileri girdim asistandan 5 hastalık teşhisi koydu farenjit nezle en sona influenza gibi. Önce boğazda yutkunurken acı hissiyle başlayan sonrasında burun akıntısı burun tıkanıklığı ve kuru öksürüğe dönen hala devam eden ses kısıklığı boğazda doluluk hissi var. Ama ateşim hiç olmadı çocuklardada sadece hafif burun akıntısı geceleri hafif öksürük vardı öksürükleri azaldı.Kızlar , bir şey danışmak istiyorum. Özellikle Covid geçirenlere. Malum hastane ortamındayım. Maskesiz bir sürü insan girip çıkıyor.
Çalışanlardan birinin bulaştırdığını düşünüyorum , çünkü soğuk algınlığı belirtilerim var.
Bu Parol’u kaç saatte bir aldınız acaba?
Son 18 saat için , 3 tane içtim ben.
Değilim çünkü klimalı ortamdayım oda sürekli 20-25 derece. Üşütmüş de olabilirim. Aynı şekilde , tarifin birebir uyuyor.Covid olduğundan eminmisin ben hiç almadım parol şuan yaklaşık 2 haftadır hastayım.Almalımıyız acaba . Enabızdan belirtileri girdim asistandan 5 hastalık teşhisi koydu farenjit nezle en sona influenza gibi. Önce boğazda yutkunurken acı hissiyle başlayan sonrasında burun akıntısı burun tıkanıklığı ve kuru öksürüğe dönen hala devam eden ses kısıklığı boğazda doluluk hissi var. Ama ateşim hiç olmadı çocuklardada sadece hafif burun akıntısı geceleri hafif öksürük vardı öksürükleri azaldı.
Allah Allah doğuma kadar bir daha ultrason yok mu, benim de bugün kontrolüm var bakalım bende bakacaklar mi? Haber ederim.Göğüs yaradı dil yarasından beter diyebilirimçok fena bisey yaşayanlar bilir. Yapmadığım şey alamadığım krem kalmadi olacağı varsa oluyor işte.... bugün kontrolüm vardı ultrason bakmiyoruz artık dedi doktor bilmem neden alttan muayene artık dedi açıklık var mı diye. Dua ettim olsun diye ama yokmuş insallaj 15 gün sonra olur çok sıcak ve dayanamıyorum artık. Nstde bi kaç sancim cıktı 70leerde falan. Magnezyum kullan dedi ama ben kullanmicam sancılar bebeği aşağı iter acilmayi sağlar sonuçta diye düşünüyorum . Sanırım artık.bebegimi doğana kadar göremicem. Ne ilginç kaç kilo doğacak acaba boyu falan. Baş gelişli mi acaba bi bilgim yok değişik Almanya
Covid için değil de, o zmn kasılma olduğunu bilmediğim ağrılar için kullanmıştım, dört kullandığımda oldu ama doktorum 24 saatte 3 ü geçmesin demişti. Test verip, aynı zamanda da sor istersen parasetamol böbrekten de atıldığı için bilsinler derim.Değilim çünkü klimalı ortamdayım oda sürekli 20-25 derece. Üşütmüş de olabilirim. Aynı şekilde , tarifin birebir uyuyor.
Benim de ateşim yok. Ama dayanılacak gibi değil ki ben 45 gün boğaz enfeksiyonu ile mücadele ettim, Mayıs- Haziran’da.
Hiç ilaç almadım.
Ama bu kez işkence gibi vücudum.
Ondan sordum , kaç saatte bir aldılar , Parol kullananlar
Merhaba ilk lokmadan itibaren ölçülmelidirKızlar selamlar, sizlere çok önemli bir sorum var :) benim şeker tarama testinde tokluk 151 çıktığı için doktorum ikinci yükleme testi yapmak istedi. ben de onu yaptırmadım. şimdi evde bir süre bakalım yine de dedi. açlık şekerimi sabah ölçtüm, o kolaydı ama bu tokluk şekerini ne zaman ölçmeliyim? kahvaltıya başladıktan bir saat sonra mı kahvaltı bittikten bir saat sonra mı?
Selam kızlargöğüs ucu için şuan bir şeyler kullanıyor musunuz? Ve doğumdan sonrası için göğüse hangi kremler jeller bulunduracaksınız? Ay benim kafam çorba gibi oldu sürekli bir karar veriyorum sonra olumsuz yorumlarda vazgeçiyorum Lansinoh göğüs ucu kremi bulundurcaktım içerik olarak araştırdım mühendisin oğlu önermiyor vazgeçtim mesela. Farklı duymadığın kremler öneriyor. Acaba dedim ayva çekirdeği jeli ve zeytinyağ mı kullansam doğal bebekte emdiği için doğunca krem kullanmasam mı ? Bunlara kafamda sindirip ona göre çantamda falan hazırlık yapmak istiyorum. Aklımı meşgul ediyor sürekli düşünüyorum. Doğumdan sonra düşünemem çünkü araştıramam
Artık alttan bakıyoruz dedi. Ücret karşılığı deseydi yaptıracaktim ama onu da demedi. Haber verirsen sevinirim bende bi arkadaşa sorcam seninde mi öyleydi diye. Öyle değilse 15 gün sonra gidince soylicem ücretli olarak bakar mısınız diyeAllah Allah doğuma kadar bir daha ultrason yok mu, benim de bugün kontrolüm var bakalım bende bakacaklar mi? Haber ederim.
Hadi ya ay çok üzüldüm. Eşim de girecek inşallah kalmaz o çok ihtiyacımız var arabaya çünkü. Türk galiba eşiminkiler ama belli de olmaz bu ister. Inşallah bi daha kine geçersin canım üzülme hamile halinle. Bizde ehliyetsiz gidip geliyoruz arabayla insallaj yalakanmayiz bi gun. Türk ehliyetinin 6 ay süresi varmış bitti.Bende dün çok kötüydüm ya, ehliyet sınavım vardı pratik olan. Yeşil ışıkta sağa dönüş yaparken sola da şöyle refleks olarak baktığım için sınavımdan gecirmediler beni. Halbuki başka hiç büyük bir hata yapmamıştım. Almanya acayip katı, geçirmemek için herseyi yapıyorlar. Otobanda, merkezde güzel sürdüm hatta bir yerde kaza vardı orayı bile dikkatlice sürdüm çok iyi dediler. Ama sağa dönerken sola da baktığım icin kaldım çok ağladım dün. Artık doğumdan sonra tekrar giricem sınava. Ama biliyorum yine bırakmak için bahaneler arayacaklar. 17 yaşındaki Alman kızları erkekleri pat diye sinavi geçerken bizleri süründürüp duruyorlar bide bi ton para alıyorlar. Tee Allahımm
Kurstakiler, hocalar Türk olsa da, sınavı yapan kişiler Alman ve sadece Almanca konuşuyorlar. Eşinin önceden tecrübesi varsa ki varmış kullanıyorsunuz bence geçer. Ama işaretlere, hızlara, herseye o kadar takılıyolar ki bir hatanda bırakıyolar seni. Ben hata yapmadan bıraktılar beniHadi ya ay çok üzüldüm. Eşim de girecek inşallah kalmaz o çok ihtiyacımız var arabaya çünkü. Türk galiba eşiminkiler ama belli de olmaz bu ister. Inşallah bi daha kine geçersin canım üzülme hamile halinle. Bizde ehliyetsiz gidip geliyoruz arabayla insallaj yalakanmayiz bi gun. Türk ehliyetinin 6 ay süresi varmış bitti.
Göğüs yaradı dil yarasından beter diyebilirimçok fena bisey yaşayanlar bilir. Yapmadığım şey alamadığım krem kalmadi olacağı varsa oluyor işte.... bugün kontrolüm vardı ultrason bakmiyoruz artık dedi doktor bilmem neden alttan muayene artık dedi açıklık var mı diye. Dua ettim olsun diye ama yokmuş insallaj 15 gün sonra olur çok sıcak ve dayanamıyorum artık. Nstde bi kaç sancim cıktı 70leerde falan. Magnezyum kullan dedi ama ben kullanmicam sancılar bebeği aşağı iter acilmayi sağlar sonuçta diye düşünüyorum . Sanırım artık.bebegimi doğana kadar göremicem. Ne ilginç kaç kilo doğacak acaba boyu falan. Baş gelişli mi acaba bi bilgim yok değişik Almanya
Ama göğüsün Öncesinde yumuşaması da iyi diyorlar aslında yani 37 de başlamanın bi sakıncası olmaz bence. Garmastanı silmen gerek lansinoh ve mustelanınkini silmeden emzirebiliyosun. Göğüs pedi yapışıyor aslında o da kuruma ve kanamaya yol açıyo o yüzden kremle yapışmayı engellemek iyi geliyor. Kalkan ve aventte o anlamda işe yarıyor hava alımını sağladığı için. Neticede de 10 gün sürüyor ortalamaa bu işler sonra geçiyor kızlar biraz dişimizi sıkarız. Ama yaralı emzirmek de cidden zor. Ben 37 den sonra başlarım sürmeye. 2. De de öyle yapmıştım bu arada 40. Hafta da doğdu. 1. De öncesinde kullanmamıştım daha acı verici olmuştu. TavsiyedirYa evet doğumdan önce sürmeyin diye bazı yazılar da var görmüştüm. Mustelanın göğüs için olanı bilmiyordum. Peki onu doğumdan sonra bebek emeceği için sürmek sıkıntı olmaz mı yoksa sürüp emeceğinde yıkayacak mıyız? Ben tecrübesizim fikrim yok ta
Yan bence hamileyken hayır ama emzirirken olmalıyız. Ben en son dozu tam hamile kaldığım ay olmuştum. Bilmiyodum. Emzirirken olunan aşıların antikorunun bebişe de geçtiği bilimsel olarak kanıtlanmış. Faydası var diyorlar ama karnımızdan bi sağlıcakla çıksın da çünkü sonra başka birşeyden de zarar gelse sebebi bilinemediğinden insan kendini suçlayabilir diye düşünüyorum ben.Eşim ateşlenmiş sesi falan gitmiş kızlar, ama bu bugün olacak bir şey değil en erken 4-5 önce kaptı ki bugün belirt veriyor. O zaman da beraberdik biz.
Şuan bende hiçbir belirti yok, o kadar takviye kullanıyoruz acaba ondan mı diyorum kendimce?
Doktoruma sordum aşı olabilirsin sakıncası yok yazmış. Aşı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Canım ben de kronik migren olduğu için ağrı kesici kullanmam gerekiyordu. Doktor minoset ve parolu günde 4 taneye kadar alabilirsin demişti. Ben hiç o kadar içme gereği duymadım sen de kendini dinle ağrın ateşin başladığında iç.Kızlar , bir şey danışmak istiyorum. Özellikle Covid geçirenlere. Malum hastane ortamındayım. Maskesiz bir sürü insan girip çıkıyor.
Çalışanlardan birinin bulaştırdığını düşünüyorum , çünkü soğuk algınlığı belirtilerim var.
Bu Parol’u kaç saatte bir aldınız acaba?
Son 18 saat için , 3 tane içtim ben.
Şu anki durumu bilmiyorum geçen sene bi tanıdığım doğuma yakın pozitif olunca mecbur devlette doğum yaptı sistem değişmiştir inşaallah. Gel dediğine göre kabul ediyorlardır herhaldeAmin teşekkür ederimbunu bilmiyordum açıkcası ama durumunuz kötüleşirse gelin falan dediler gittiğim hastanede
Aa aklimizda olsunnn benimde suyum fazlaymis bebekte agirlasinca normal dedi bizeAynen tuvalete cikiyorum bisey yok
Acili bir his
Doktor bir yanin sertlestiginde bir yanin yumusak kaliyorsa bu kasilma degildir kasilmada tum karnin tasa doner demisti
Ama buda cok olunca anlam veremedim
Hadi ya işimiz zor olabilir sınava girecekler Almansa. Evet korkuyoruz bizde yakalanmaktan ama mecbur doktora git gel. Inşallah alırsa. Semde alırsın insallaj. Çok iyi anladım çocuklar varken özellikle araba kullanmanın önemini. Doğumdan sonra bende deneyecemKurstakiler, hocalar Türk olsa da, sınavı yapan kişiler Alman ve sadece Almanca konuşuyorlar. Eşinin önceden tecrübesi varsa ki varmış kullanıyorsunuz bence geçer. Ama işaretlere, hızlara, herseye o kadar takılıyolar ki bir hatanda bırakıyolar seni. Ben hata yapmadan bıraktılar beniinşallah iyi bir sınavcıya denk gelir eşin. Bu arada sakın yakalanmayın :)
Son adet tarihi bilgisi gebe izlem formu aracılığıyla sağlık net sistemine gidiyor. Doktorun bu konuyla ilgili bilgisi vardır, sorun olmuyor olacak ki bu şekilde düzenlemiş diye düşünürdüm sanırımMerhaba kızlar sezaryen tarihi belirlemistik onun 32. Haftasına göre çalışabilir raporu verdi doktor bu sorun olur mu? Normal doğum tarihine göre 1 hafta erken olmus oluyor.
Canım daha önce aşılama yaptırmak için gonal f kullanıyordum. Onda şöyle bişi keşfettim. Gerilince acıyor ama mesela kendini rahat bırakınca ordaki kaslar gevşek olunca hiç acıtmıyor. Tabi şimdi karnımız da büyüdüğü için gerildi bu püf nokta hala geçerli mi emin değilimBu oksapar berbat yaktı beni yaa. İlk iğnemi karından yaptım. Yarında bacak ya da kol deneyeceğim. @Crknkz @Lalalala1
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?