İçerden bi sıkıntı yoksa gebeliğe bağlı cilt kurumasından kaynaklı mı acaba. Eğer öyleyse bende de vardı özellikle ayak bileklerim bacaklarım aşırı kaşınıyordu kuruluktan. La roche atopik ve çok kuru ciltler için nemlendiricisi var arkadaşım önermişti egzaması varmış onun için kullanıyormuş. Gerçekten çok iyi geldi bana sonra kaşınmam geçti varsa bi dene istersen pamuk gibi yapıyo cildiEvet mavis sukurler olsunevde dinleniyorum hala
Bugun test cikti kolestaz negatifevden cilt doktoruyla devam
Evde kıpır kıpır hastanede sakinceneee hep öyle oluyor zaten canim karnıma vuruyor vuruyor bugün yüzünü açsın die sonunda zor bela açtıEvet ya maşallah hepimizeNazlaniyorlar bence de, doktor odaya girince uykuya daldı bi de Buna da şükür
Ohhh çok şükür sevindim canım gobusun nasıl çok büyüdü mu ikiz die canim bugün hastanede gördüm ikizmis bayaa büyüktü göbeğiEvet mavis sukurler olsunevde dinleniyorum hala
Bugun test cikti kolestaz negatifevden cilt doktoruyla devam
Bence Dee sonrasında kendi çağırır heralde hem sorarsın ne zaman siklasacak diyeSagım solum agrıyor diye giderm 2 hafta sonra nasıl olsa 10 günlük sürem var
Aynı gidiyoruz seninle canım normal doğum mu olacak seninBen de bugün gittim kontrole çalışabilir raporu almaya 1875 gr olmuş dedi rahim ağzı uzunluğu suyu herşeyi yolundaymış. Zamanında doğar tam olması gerektiği gibi dedi herşey. Kontroller 2 haftada bire düştü 36 dan sonra nstler başlayacak 34 ten sonra doğum olursa küvez olayı olmaz artık dedi. Böyle işte
Oy sorun olmaması cok iyi yaVücudumuz mucize gerçekten, öncelik bebislerin18. haftadayken bı kez girdim, hafif sancı çıkmıştı, enfeksiyona bağlı normal dendi. Sonra bı daha girmedim, şu an ilaca rağmen oluyor ama sayısı ve sıklığı normal olduğu için nst gerekliliği oluşmadı. Önceden günde sekiz,on kez fln olurdu, şimdi en az onbeş oluyor. Yakında rutin olarak nst ye giderim diye düşünüyorum, bugün zamanı hakkında bahsetmedi ama sorucam doktoruma.
Kısmetse, Muhammed Talha koyacağız oğlumuzun adını.Canım kızlar artık kapı süsü ve hastane çıkışlarına geçtiğimize göre çoğumuzun isimleri belli netlesenler yazabilir mi ekleyelim tabloya
Maaşallah sübhanallah. Kavuşmaya az kaldı. Sağlıkla kucağına almak nasip olsun canımSelam minnoş anneler biz kontrolden çıktık 1800 gram olmuşuz suanlik herşey yolunda nst ye başladık bugün. Kontrollerimiz iki haftaya düştü bizim de bu arada muayene ücretlerine zam gelmiş 180 den 260 liraya yükselmiş merak edip arayanlar illaki olur Silivri Anadolu Hastanesi'nde doğum 5500 olmuş önceden kurum indirimleri oluyordu artık onları da kaldırmışlar insanlar daha kendi zammını alamadan yapıştırmış hastaneler Allah yardımcımız olsun.
Çalışabilir raporu alabildin mi? 31+ sın sanırım.Ben de bugün gittim kontrole çalışabilir raporu almaya 1875 gr olmuş dedi rahim ağzı uzunluğu suyu herşeyi yolundaymış. Zamanında doğar tam olması gerektiği gibi dedi herşey. Kontroller 2 haftada bire düştü 36 dan sonra nstler başlayacak 34 ten sonra doğum olursa küvez olayı olmaz artık dedi. Böyle işte
Ay bende bunu dusundum aslinda kuzum birde cok sicak ondan mi oldu diye dusunuyorum bu dediklerini de alip bir deneyim cilt doktoru bulamiyorum Herkes tatildeİçerden bi sıkıntı yoksa gebeliğe bağlı cilt kurumasından kaynaklı mı acaba. Eğer öyleyse bende de vardı özellikle ayak bileklerim bacaklarım aşırı kaşınıyordu kuruluktan. La roche atopik ve çok kuru ciltler için nemlendiricisi var arkadaşım önermişti egzaması varmış onun için kullanıyormuş. Gerçekten çok iyi geldi bana sonra kaşınmam geçti varsa bi dene istersen pamuk gibi yapıyo cildi
Gobusum asiri buyuk degil mavis ya bazilarina gore kuzeniimmi goruyordum on mètre onceden gobegi geliyordu birgun foto atim ama bu gobek bile beni yoruyorEvde kıpır kıpır hastanede sakinceneee hep öyle oluyor zaten canim karnıma vuruyor vuruyor bugün yüzünü açsın die sonunda zor bela açtıbenim yan yatınca çok kipirdak
Ohhh çok şükür sevindim canım gobusun nasıl çok büyüdü mu ikiz die canim bugün hastanede gördüm ikizmis bayaa büyüktü göbeği
Bence Dee sonrasında kendi çağırır heralde hem sorarsın ne zaman siklasacak diye
Muhammed Selim ve Meyra da karar kildik sukurler olsunCanım kızlar artık kapı süsü ve hastane çıkışlarına geçtiğimize göre çoğumuzun isimleri belli netlesenler yazabilir mi ekleyelim tabloya
Kuzum doktorlarin rahat olmasi cok tuhafima geldi benimkide 25 mmde benim doktorlar oyle korkuyorki kac kez soylediler kalkma cok sinirda bu sayi diyeOy sorun olmaması cok iyi ya
Bu nst nasıl değerlendiriliyor anlamadım hiç ben de :)
Bak ilk eklediğim fotoğraf benim en hafif geçen günümdü aslında, şans eseri bakıldı o gün ciğer geliştirici yapıldı nidilat filan içirdiler.
İkincisi ise döndü bakan doktor sorun yok sorun yok dedi, kendi doktorum görünce pazartesi yeniden muayeneye çağırdı bakalım ne olacak.
Benim bazen saatte 10 kez sancılı kasılmalarım oluyor. Rahim ağzı 25 mm olmuş ama bazı doktorlarda da garip bi rahatlık var. Çözemedim bu işi
Çok anlamamakla beraber, düzensiz kasılmaların olduğu gözüküyor o kesin. Sadece sıklığı fazla gibi hem ifaden hem de ilk fotoya göre. Bazen kendi kendimizin doktoru olmak gerekiyor ne yazık ki. Olabildiğince istirahat moduna gecip, su alımını arttırırdım yerinde olsam. Kasılmaları takip et beş dk yada üç dk gibi düzenli aralıklarla 3 kez olursa hastaneye gitmelisin. Düzenli olarak nidilat, adalat vs kullanmiyorsan da bunu doktorunla görüş derim. Haftamız ilerlediği için yalancı kasılmalar çok normal, iğne de yapılmış diye düşünüp rahat davranıyor olabilir, rutin kontrol eden doktorun her kimse rahim boyunu da takip ediyordur, olağan dışı bir kısalma varsa gerekli yönlendirmeyi yapar diye düşünüyorum ama o söylemese de kendince alabildigin önlemleri almakta hiçbir sakınca yok.Oy sorun olmaması cok iyi ya
Bak ilk eklediğim fotoğraf benim en hafif geçen günümdü aslında, şans eseri bakıldı o gün ciğer geliştirici yapıldı nidilat filan içirdiler.
İkincisi ise döndü bakan doktor sorun yok sorun yok dedi, kendi doktorum görünce pazartesi yeniden muayeneye çağırdı bakalım ne olacak.
Benim bazen saatte 10 kez sancılı kasılmalarım oluyor. Rahim ağzı 25 mm olmuş ama bazı doktorlarda da garip bi rahatlık var. Çözemedim bu işi
Ya evet bana bi tanesi hatta 25 mm çok da kötü değil aslında filan dedi. Ama diyorum ki çok aşağıda hissediyorum sancı da giriyor kasılma ile birlikte. Olabiliyor böyle şeyler modunda takılıyor.Kuzum doktorlarin rahat olmasi cok tuhafima geldi benimkide 25 mmde benim doktorlar oyle korkuyorki kac kez soylediler kalkma cok sinirda bu sayi diye
Sancilae icin hastanede ilac vermediler mi ntsde boyle cok buyuk dalgalar maalesef kasilma demek demisti bana hemsire sende de var bir kactane ne olur ne olmaz dikkat et kendine
İlk fotoda hiç ilaç filan verilmemişti ona göre nidilat ile serumlar yapıldı. Sonrasında cok rahatladım ama kasılmalarım tamamen kesilmedi. Sadece artık kasılmaları daha net ayırt edip hissediyorum. Önceden sürekli kötüydüm.Çok anlamamakla beraber, düzensiz kasılmaların olduğu gözüküyor o kesin. Sadece sıklığı fazla gibi hem ifaden hem de ilk fotoya göre. Bazen kendi kendimizin doktoru olmak gerekiyor ne yazık ki. Olabildiğince istirahat moduna gecip, su alımını arttırırdım yerinde olsam. Kasılmaları takip et beş dk yada üç dk gibi düzenli aralıklarla 3 kez olursa hastaneye gitmelisin. Düzenli olarak nidilat, adalat vs kullanmiyorsan da bunu doktorunla görüş derim. Haftamız ilerlediği için yalancı kasılmalar çok normal, iğne de yapılmış diye düşünüp rahat davranıyor olabilir, rutin kontrol eden doktorun her kimse rahim boyunu da takip ediyordur, olağan dışı bir kısalma varsa gerekli yönlendirmeyi yapar diye düşünüyorum ama o söylemese de kendince alabildigin önlemleri almakta hiçbir sakınca yok.
Bu nidicard sanci icinmi bir ilac ?Ya evet bana bi tanesi hatta 25 mm çok da kötü değil aslında filan dedi. Ama diyorum ki çok aşağıda hissediyorum sancı da giriyor kasılma ile birlikte. Olabiliyor böyle şeyler modunda takılıyor.
Sancılar için verdiler canım ciğer geliştirici yanında nidilat içirdiler 2 tane. Serum da taktılar.
Ekstra nidicard verildi ama doktorum kullanma dedi. Pzartesi fikri değişir belki.
İlk fotoda hiç ilaç filan verilmemişti ona göre nidilat ile serumlar yapıldı. Sonrasında cok rahatladım ama kasılmalarım tamamen kesilmedi. Sadece artık kasılmaları daha net ayırt edip hissediyorum. Önceden sürekli kötüydüm.
Düzenli Aralıklı sancı konusu kafamı cok kurcalıyor. Çünkü, geceleri 1 saat boyunca sürekli gelip gelip gidiyor mesela belki 8-10 kere. Belden de sancı giriyor.
Sonra zorla uyumuş oluyorum yine sabah oluyor. Böyle böyle rahim ağzı uzunluğu kısaldı sanırım.
Devlette acildeki doktor nidicard verdi ama kendi doktorum kullanma demişti. Belki pazartesi günkü kontrolden sonra kullan der bilmiyorum.
Evet kendi doktorum rahim ağzı uzunluğunu farketti sürekli de bakıyordu zaten. 1 ayda 1.2 cm kısalmış yaklaşık.
Aşırı derecede yatmam gereken bi durum olduğunu da söylememişti o da kafama takıldı ama o zamanlar böyle sancım olduğundan haberi yoktubakalım Anya Konya pazartesi belli olacak.
Bol su magnezyum devam, magnezyumda extramag e geçiş yaptırdılar.
Çok stresli imiş bu gebelik
Açık hava ve karşı karşıya falan oturduysanız bulaşmamış olabilir. Bende bayramda oldum geçti şükür endişe etmeyip kendini takip et bence canım. Faydalı sebzeler meyveler ye sıcak limonlu taze zencefil çayı günde bir kere içebilirsin. Belki bulaşmaz içini karartmaKızlaar selam bugün bir arkadaşımla buluştuk tam otururken ben kötü oldum dedi kalktı test vermeye gitti o ana kadar bişi hissetmiyordu ve testi şimdi pozitif çıkmış sarılıp öpüşmedik ama yine de çok korkuyorum şuan covidin erken doğuma sebep olduğunu okumuştumbulaş aşamasındaysa şuan ne yapmam lazım çok gerginim
Stresli ama bu da artırıyor sancıları kapalı bı döngü malesef, o yüzden stres yapma haftan ileride, iğnen yapılmış.. Magnezyumla kaslar gevsiyor ama malesef nidilat, adalat yanında etkisi çok düşük.. Bence bu kontrolde bu ilaçlardan birine başlamalı, bahsettiğin sancılar normal değil.. Bel ağrısı, kasıklar doğru bebeğin itilmesi hissi, uykuda rahatsız eden ağrı, ağrılı sık kasılmalar, bunlar olmamalı, kontrol altına alınmalı. İlaci kullanmanın da bı sakıncası olduğunu düşünmüyorum, acil prosedürdür sadece sancının, rahim kisalmasinin bulunduğu durum için aslında. İnşallah pzt güzelce değerlendirir, sen o güne kadar dinlenmeye çalış, stres yapmaYa evet bana bi tanesi hatta 25 mm çok da kötü değil aslında filan dedi. Ama diyorum ki çok aşağıda hissediyorum sancı da giriyor kasılma ile birlikte. Olabiliyor böyle şeyler modunda takılıyor.
Sancılar için verdiler canım ciğer geliştirici yanında nidilat içirdiler 2 tane. Serum da taktılar.
Ekstra nidicard verildi ama doktorum kullanma dedi. Pzartesi fikri değişir belki.
İlk fotoda hiç ilaç filan verilmemişti ona göre nidilat ile serumlar yapıldı. Sonrasında cok rahatladım ama kasılmalarım tamamen kesilmedi. Sadece artık kasılmaları daha net ayırt edip hissediyorum. Önceden sürekli kötüydüm.
Düzenli Aralıklı sancı konusu kafamı cok kurcalıyor. Çünkü, geceleri 1 saat boyunca sürekli gelip gelip gidiyor mesela belki 8-10 kere. Belden de sancı giriyor.
Sonra zorla uyumuş oluyorum yine sabah oluyor. Böyle böyle rahim ağzı uzunluğu kısaldı sanırım.
Devlette acildeki doktor nidicard verdi ama kendi doktorum kullanma demişti. Belki pazartesi günkü kontrolden sonra kullan der bilmiyorum.
Evet kendi doktorum rahim ağzı uzunluğunu farketti sürekli de bakıyordu zaten. 1 ayda 1.2 cm kısalmış yaklaşık.
Aşırı derecede yatmam gereken bi durum olduğunu da söylememişti o da kafama takıldı ama o zamanlar böyle sancım olduğundan haberi yoktubakalım Anya Konya pazartesi belli olacak.
Bol su magnezyum devam, magnezyumda extramag e geçiş yaptırdılar.
Çok stresli imiş bu gebelik
rahim boyunuzu alttan muayne ile mi anladı yoksa sadece ultrason muBen de bugün gittim kontrole çalışabilir raporu almaya 1875 gr olmuş dedi rahim ağzı uzunluğu suyu herşeyi yolundaymış. Zamanında doğar tam olması gerektiği gibi dedi herşey. Kontroller 2 haftada bire düştü 36 dan sonra nstler başlayacak 34 ten sonra doğum olursa küvez olayı olmaz artık dedi. Böyle işte
Canım öksürüğün ne kadar sürede geçti? Bugün 4.günüm öksürük fena tıkıyor beni sanki astımlı gibi oluyorum korkuyorum açıkcasıAçık hava ve karşı karşıya falan oturduysanız bulaşmamış olabilir. Bende bayramda oldum geçti şükür endişe etmeyip kendini takip et bence canım. Faydalı sebzeler meyveler ye sıcak limonlu taze zencefil çayı günde bir kere içebilirsin. Belki bulaşmaz içini karartma
cnm sen bu sancılarla gunluk rutin işlerini yapıyor musun ya da mesela bir yuruyus falan?Oy sorun olmaması cok iyi ya
Herkeste aynı olmuyor canım sadece doguma gittiğinde su içme. Sanırım epiduralin verdiği etki o.. Bazıları doğum yaptiginda kan kaybı oluyor tabi onla beraber su. . Hastanede sağlıklı hafif yemekler veriyorlar. Evde de öyle devam edersen güzel gidiyor. Ben ödemimi 1 sene de attım.. 1 sene sonra toparlamaya başladım.Ben dogumdan sonra öyle açlık falan hissetmedim. Sanırım serumlardan.Su hic icmeyim en temizi ama insan dogumdan cikinca cok susuyor yemek istiyor sanirim bir kac yerde daha duymustum bunu odem atmakta cok zor Bazilarinda icip kusuyor
Nefes darligi yok cok sukur muz ve Süt devam ediyorum amacim 2 kg olsunlar erken dogarlarsa felan diye
Ama varya tam beni anlatiyorsun 22.haftaya kadar hareketlerini duymadim surekli acillik oldum herseyde
Simdi hareketlerini hissediyorum ama gene bitmiyor acille isimher turlu stres donemi
Sorun su ikizler de sola saga yatamiyorumhemen toplaniyorlar karnim sertlesiyor oturmaak bile sertlesmeye neden oluyor tum gun uzanmakta acayip can alici
Boyle surekli toplaninca da korkuyor insan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?