2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Surekli toplanmalari normal. Arada yalancı sancı yapabilir. Toplanıp sonra duzeliyordur. O şekilde normal diyorlar.Ben mesela daha çok hareketlerini hissetmediğim için gidiyordum. Ben de ilk hamilelikte 22 .hafta da hissetmeye başlamıştım.Genelde öyle oluyor.

Off ne kadar zor atlatmissin bir sene cokmus ya valla cok tesekkur ederim dedigin iyi oldu icmemek en temizi bir sene ugrasmaktansa
Insallah kilo alirlar simdiye denk iyi gitti ama bu aralar hani erken dogum felan deyince iki kg bari gorelim diye can atiyorum
Ay cok agrida insani korkutuyor ama bu sertlesme aklimi basimdan aliyor hastane Cantasi felan hazir olsun diye aklim cikiyor
Masaj isini bilmiyordum dokunmaya korkuyorum kasilmaysa ya diye benim karnim asiri yumusak degildi zaten birde boylr sertlesme olunca daha da kasilma saniyor insan 3 hafta daha dayanirsam atlatcam insallah

22. Haftaya kadar cidden canim cikti biliyormusun simdi de hissediyorum sukrediyorum valla
Bunlari anlamamak cok zor cidden hareket etmeden dahi toplaniyorlar varya

Ben ilk hamile kaldığım da covid olmuştum o zaman doktor bebek için endişelenme demişti ama şimdi sona yaklaştığımız için ister istemez daha bir korku oluyor bir de internet sağolsun anında doğurttu bebeği acayip içimi kararttı okuduklarım ama sizin karantinanız bitmek üzereymiş zaten bebişe bişi olmamıştır Allahın izniyle çok geçmiş olsun tekrardan

İnşallah bulaşmamıştır bugün bol bol vitamin aldım kendimi dinliyorum sürekli bişeyim yok şuan ama inşallah olmaz da

Evet internette her şeyi okumamak lazım eşim hep söylenir araştırma yapma şuralardan diye bebek için oksapar başlattı sadece o kadar. Ama çok hareketli iyi diye düşünüyorum bende

Çalışabilir raporu alabildin mi? 31+ sın sanırım.

Rapor İçin 32+ mı olması gerekiyor? Yarın gideceğim 31+3 oluyorum alabilir miyim acaba.
32 tamamlaman gerekiyor. Ben 32 + 6’da alabildim bayram yüzünden. İşten 37+6’da ayriliyorum. İzne ayrilip hemen doğurmayı planliyorum

Nst için erken degilmi
Bu hafta kontrole gittim doktor bir ay sonraya cagirdi takriben 35.hafta felan olucak sonraki kontrol

Benimde bir hafta kalçamda oldu oturup kalkmada kemik batması gibi ağrı oluyordu
Annemler yel girmiştir sıcak tut deyip durdular ben de kalcama sıcak su torbası koymuştum 2-3 güne toparladım
(Denemek istersen beline getirmemeye calis su torbasını belini fazla sıcak tutma)

Sancı Ve kasılmalar için veriyorlar canım ama etkisi başka aslında.
Ben bunları cok uzun zamandır yaşıyorum ama maalesef hep normal denilip geçildi.
İnşallah görürüz o haftaları
Maalesef normal olmadığını farkındayım o yüzden içim rahat etmiyordu. Ne oluyorsa oluyor tamam ama ihmale gelme endişesi var İşte maalesef :)
Merakla bekliyorum pazartesiyi.
İnşallah iyi geçer de önlem alınması gereken bir durumum varsa alınır endişelerle baş etmesi zor oluyor yoksa
cnm sen bu sancılarla gunluk rutin işlerini yapıyor musun ya da mesela bir yuruyus falan?
Yürüyüşü bıraktım ama evde tamamen yatmıyorum yemek yapıyorum ortalığı topluyorum. Markete araçla gidip geliyoruz mesela. Pek eğilip doğrulmadan devam ediyorum. Önceden hemen uzanayım demezdim şimdi ona biraz daha dikkat ediyorum canım

Kuzum varya Bende ilk anlamadim doktoruma gittigimde her randevuda derdi biliyormusun her zaman olcerfi rahim kalinligi su kadar diye
Ama maalesef doktorum tatile gidecekti 1 aydan birae daha fazla bir sureye randevu verdi o ara oldu ne olduysa keske biri gorup uyarabilseydi
Sonra diger doktora gittim ben dedim surekli kasilma oluyor diye bakti 30 da dikkat et dedi sadece cok umursamadi aradan 4 gun gectiginde direk 26ya dusmustu ne ara oldu hic anlamadim
Ilk cozebilsek keske bu kadar olmazdi ama nasip mecbur kalmadikca zor isler yapma ne olur ne olmaz y’a bende hep yatmaya calisiyorum ama bazen kalkmak zorunda kaldigim da oluyor
Bugun igne vurulmaya sağlık ocağına gittim hemşire bana hamilemisn hamilelik mi planlıyorsun diye sordu gıcık oldum ya 7 aylik hamileyim anlamadı bile
Tamam kapalı.giyiniyorumda 7 ayda belli olur yani
Yuh bence onun gozunde problem var sacmalamis

Gerçekten çok garip benim doktor da hep ölçüyordu. Sormuştum kısalmaması için yapabileceğimiz bi şey var mı diye. O da hiç belli olmaz bugün 40 mm olan 2 gün sonra bi anda kısalabilir demişti.
Eğilmek karın bölgemi zorlamak direkt sancılı kasılma yapıyor bende. Ufak ufak kalkman gereken noktalar olabilir ihtiyaçlar oluyor mecburen ama sen daha çok dikkat et ikiz bebelerin var senin
Şimdi tuttum nefesi bekliyorum pazartesiyi

Sıcak su torbası koydum tam dediğin yer ağrıyor zaten hafifletti biraz, vicks sürmüştüm oda iyi geldi yine oluyor ama dayanılmıcak gibi değil sağolasın

Nst için erken degilmi
Bu hafta kontrole gittim doktor bir ay sonraya cagirdi takriben 35.hafta felan olucak sonraki kontrol
Benim kontrolüm yarın 33+1 olacak. Doktorum 32den sonraki ilk muayene zamanında nst lere başlayacağız demişti. Yarın ilk nst ye gireceğim, bundan sonra da düzenli olarak devam edecek. Sanırım doktordan doktora değişiyor takip sistemi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…