Surekli toplanmalari normal. Arada yalancı sancı yapabilir. Toplanıp sonra duzeliyordur. O şekilde normal diyorlar.Ben mesela daha çok hareketlerini hissetmediğim için gidiyordum. Ben de ilk hamilelikte 22 .hafta da hissetmeye başlamıştım.Genelde öyle oluyor.Herkeste aynı olmuyor canım sadece doguma gittiğinde su içme. Sanırım epiduralin verdiği etki o.. Bazıları doğum yaptiginda kan kaybı oluyor tabi onla beraber su. . Hastanede sağlıklı hafif yemekler veriyorlar. Evde de öyle devam edersen güzel gidiyor. Ben ödemimi 1 sene de attım.. 1 sene sonra toparlamaya başladım.Ben dogumdan sonra öyle açlık falan hissetmedim. Sanırım serumlardan.
Kendini strese sokma sakin..son haftalara doğru daha hızlı kilo aliyorlar. Ve daha hızlı gelisiyorlar.Ooff o sertlesmeyi hiç söyleme. Onu ben sormuştum normal demislerdi.Ve vücut kendini doguma hazırlarken de agrilarin olacak. Benim kaburgalarım bile agriyordu baskı yapıyordu. Kasiklar. Alt belVallah seni çok iyi anliyorum. Hastaneye o kadar çok gitmistim ki ordakilerle akraba çıkacaktık nerdeyse. Psikolojim bozulmuştu. Karnın sertlestiginde masaj yap karnına hızlı hızlı. Çabucak düzeliyor.
Off ne kadar zor atlatmissin bir sene cokmus ya valla cok tesekkur ederim dedigin iyi oldu icmemek en temizi bir sene ugrasmaktansaHerkeste aynı olmuyor canım sadece doguma gittiğinde su içme. Sanırım epiduralin verdiği etki o.. Bazıları doğum yaptiginda kan kaybı oluyor tabi onla beraber su. . Hastanede sağlıklı hafif yemekler veriyorlar. Evde de öyle devam edersen güzel gidiyor. Ben ödemimi 1 sene de attım.. 1 sene sonra toparlamaya başladım.Ben dogumdan sonra öyle açlık falan hissetmedim. Sanırım serumlardan.
Kendini strese sokma sakin..son haftalara doğru daha hızlı kilo aliyorlar. Ve daha hızlı gelisiyorlar.Ooff o sertlesmeyi hiç söyleme. Onu ben sormuştum normal demislerdi.Ve vücut kendini doguma hazırlarken de agrilarin olacak. Benim kaburgalarım bile agriyordu baskı yapıyordu. Kasiklar. Alt belVallah seni çok iyi anliyorum. Hastaneye o kadar çok gitmistim ki ordakilerle akraba çıkacaktık nerdeyse. Psikolojim bozulmuştu. Karnın sertlestiginde masaj yap karnına hızlı hızlı. Çabucak düzeliyor.
22. Haftaya kadar cidden canim cikti biliyormusun simdi de hissediyorum sukrediyorum vallaSurekli toplanmalari normal. Arada yalancı sancı yapabilir. Toplanıp sonra duzeliyordur. O şekilde normal diyorlar.Ben mesela daha çok hareketlerini hissetmediğim için gidiyordum. Ben de ilk hamilelikte 22 .hafta da hissetmeye başlamıştım.Genelde öyle oluyor.
Ben ilk hamile kaldığım da covid olmuştum o zaman doktor bebek için endişelenme demişti ama şimdi sona yaklaştığımız için ister istemez daha bir korku oluyor bir de internet sağolsun anında doğurttu bebeği acayip içimi kararttı okuduklarım ama sizin karantinanız bitmek üzereymiş zaten bebişe bişi olmamıştır Allahın izniyleBanada sadece parol ve takviye edici gıda olan bir şurup verdi. Bu sabah tekrar konuştum öksürük krizine giriyorum diye yine takviye gıda ekledi öksürük şurubu falan yazmıyor malesef. Öksürük en zor geçer nefes darlığı oluşursa direk acile gelin dedi. Ama ben o kadar takviye vitamin kullanıyorum ki hamileliğin başından beri vücudumda eksik olması imkansız. Pzt karantina bitiyor hemen bebeğe kontrole gideceğiz bakalım.
İnşallah bulaşmamıştır bugün bol bol vitamin aldım kendimi dinliyorum sürekli bişeyim yok şuan ama inşallah olmaz daAçık hava ve karşı karşıya falan oturduysanız bulaşmamış olabilir. Bende bayramda oldum geçti şükür endişe etmeyip kendini takip et bence canım. Faydalı sebzeler meyveler ye sıcak limonlu taze zencefil çayı günde bir kere içebilirsin. Belki bulaşmaz içini karartma
Evet internette her şeyi okumamak lazım eşim hep söylenir araştırma yapma şuralardan diyeBen ilk hamile kaldığım da covid olmuştum o zaman doktor bebek için endişelenme demişti ama şimdi sona yaklaştığımız için ister istemez daha bir korku oluyor bir de internet sağolsun anında doğurttu bebeği acayip içimi kararttı okuduklarım ama sizin karantinanız bitmek üzereymiş zaten bebişe bişi olmamıştır Allahın izniyleçok geçmiş olsun tekrardan
32 tamamlaman gerekiyor. Ben 32 + 6’da alabildim bayram yüzünden. İşten 37+6’da ayriliyorum. İzne ayrilip hemen doğurmayı planliyorumÇalışabilir raporu alabildin mi? 31+ sın sanırım.
Rapor İçin 32+ mı olması gerekiyor? Yarın gideceğim 31+3 oluyorum alabilir miyim acaba.
Nst için erken degilmiSelam minnoş anneler biz kontrolden çıktık 1800 gram olmuşuz suanlik herşey yolunda nst ye başladık bugün. Kontrollerimiz iki haftaya düştü bizim de bu arada muayene ücretlerine zam gelmiş 180 den 260 liraya yükselmiş merak edip arayanlar illaki olur Silivri Anadolu Hastanesi'nde doğum 5500 olmuş önceden kurum indirimleri oluyordu artık onları da kaldırmışlar insanlar daha kendi zammını alamadan yapıştırmış hastaneler Allah yardımcımız olsun.
Benimde bir hafta kalçamda oldu oturup kalkmada kemik batması gibi ağrı oluyorduKızlaar belim çok kötü sol taraf kalçamla tam arası çektiriyor kalça yok böyle ağrı yürürken yatarken, put gibi sabit oturdum şuan koltuğa hareket edemiyorum çok batıyor bel fıtığı olmuş olabilirmiyim parolda bitmiş eczaneyede gidemem şimdi niye böyle bişey oldu çözemedim az önce eğilicektim acısından tansiyonum düştü zor doğruldum gözlerim karardı acıdan, çok aşırı bi batma çektirme geçmezse eşimi arayım gelsin en iyisi off
29+3 1300 du benimkide29+2 de 1367 gramdı
Sancı Ve kasılmalar için veriyorlar canım ama etkisi başka aslında.Bu nidicard sanci icinmi bir ilac ?
Doktor rahat davraniyor ama
Tam katinaizmirin dedigi gibi dinlenmeye ozen gostermekte fayda var ve su icmeye bende calisiyorum
Aslinda dedigin gibi kasilmalari anlasak boyle olmazdik sanirim simdi yeni yeni cozuyoruz ama gec kaldik sanki
Ay insallah yavas yavas azalir da en az 35i goruruz insan cok korkuyor bu surecte
Maalesef normal olmadığını farkındayım o yüzden içim rahat etmiyordu. Ne oluyorsa oluyor tamam ama ihmale gelme endişesi var İşte maalesef :)Stresli ama bu da artırıyor sancıları kapalı bı döngü malesef, o yüzden stres yapma haftan ileride, iğnen yapılmış.. Magnezyumla kaslar gevsiyor ama malesef nidilat, adalat yanında etkisi çok düşük.. Bence bu kontrolde bu ilaçlardan birine başlamalı, bahsettiğin sancılar normal değil.. Bel ağrısı, kasıklar doğru bebeğin itilmesi hissi, uykuda rahatsız eden ağrı, ağrılı sık kasılmalar, bunlar olmamalı, kontrol altına alınmalı. İlaci kullanmanın da bı sakıncası olduğunu düşünmüyorum, acil prosedürdür sadece sancının, rahim kisalmasinin bulunduğu durum için aslında. İnşallah pzt güzelce değerlendirir, sen o güne kadar dinlenmeye çalış, stres yapma
Yürüyüşü bıraktım ama evde tamamen yatmıyorum yemek yapıyorum ortalığı topluyorum. Markete araçla gidip geliyoruz mesela. Pek eğilip doğrulmadan devam ediyorum. Önceden hemen uzanayım demezdim şimdi ona biraz daha dikkat ediyorum canımcnm sen bu sancılarla gunluk rutin işlerini yapıyor musun ya da mesela bir yuruyus falan?
Kuzum varya Bende ilk anlamadim doktoruma gittigimde her randevuda derdi biliyormusun her zaman olcerfi rahim kalinligi su kadar diyeSancı Ve kasılmalar için veriyorlar canım ama etkisi başka aslında.
Ben bunları cok uzun zamandır yaşıyorum ama maalesef hep normal denilip geçildi.
İnşallah görürüz o haftaları
Maalesef normal olmadığını farkındayım o yüzden içim rahat etmiyordu. Ne oluyorsa oluyor tamam ama ihmale gelme endişesi var İşte maalesef :)
Merakla bekliyorum pazartesiyi.
İnşallah iyi geçer de önlem alınması gereken bir durumum varsa alınırendişelerle baş etmesi zor oluyor yoksa
Yürüyüşü bıraktım ama evde tamamen yatmıyorum yemek yapıyorum ortalığı topluyorum. Markete araçla gidip geliyoruz mesela. Pek eğilip doğrulmadan devam ediyorum. Önceden hemen uzanayım demezdim şimdi ona biraz daha dikkat ediyorum canım
Yuh bence onun gozunde problem var sacmalamisBugun igne vurulmaya sağlık ocağına gittim hemşire bana hamilemisn hamilelik mi planlıyorsun diye sordu gıcık oldum ya 7 aylik hamileyim anlamadı bile
Tamam kapalı.giyiniyorumda 7 ayda belli olur yani
Gerçekten çok garip benim doktor da hep ölçüyordu. Sormuştum kısalmaması için yapabileceğimiz bi şey var mı diye. O da hiç belli olmaz bugün 40 mm olan 2 gün sonra bi anda kısalabilir demişti.Kuzum varya Bende ilk anlamadim doktoruma gittigimde her randevuda derdi biliyormusun her zaman olcerfi rahim kalinligi su kadar diye
Ama maalesef doktorum tatile gidecekti 1 aydan birae daha fazla bir sureye randevu verdi o ara oldu ne olduysa keske biri gorup uyarabilseydi
Sonra diger doktora gittim ben dedim surekli kasilma oluyor diye bakti 30 da dikkat et dedi sadece cok umursamadi aradan 4 gun gectiginde direk 26ya dusmustu ne ara oldu hic anlamadim
Ilk cozebilsek keske bu kadar olmazdi ama nasip mecbur kalmadikca zor isler yapma ne olur ne olmaz y’a bende hep yatmaya calisiyorum ama bazen kalkmak zorunda kaldigim da oluyor
Yuh bence onun gozunde problem var sacmalamis
32. Hafta değil de 37. Haftanın 37+6 da bitiyor olması bi tik üzdü32 tamamlaman gerekiyor. Ben 32 + 6’da alabildim bayram yüzünden. İşten 37+6’da ayriliyorum. İzne ayrilip hemen doğurmayı planliyorum
aynılar nsrdeyse29+3 1300 du benimkide
Raporu 32+0’da alırsan 37+0’da ayrılırsın.32. Hafta değil de 37. Haftanın 37+6 da bitiyor olması bi tik üzdü
Bu kesin bilgi mi
37+0’da ayrılırım diyordum
Sıcak su torbası koydum tam dediğin yer ağrıyor zaten hafifletti biraz, vicks sürmüştüm oda iyi geldi yine oluyor ama dayanılmıcak gibi değil sağolasınBenimde bir hafta kalçamda oldu oturup kalkmada kemik batması gibi ağrı oluyordu
Annemler yel girmiştir sıcak tut deyip durdular ben de kalcama sıcak su torbası koymuştum 2-3 güne toparladım
(Denemek istersen beline getirmemeye calis su torbasını belini fazla sıcak tutma)
Benim kontrolüm yarın 33+1 olacak. Doktorum 32den sonraki ilk muayene zamanında nst lere başlayacağız demişti. Yarın ilk nst ye gireceğim, bundan sonra da düzenli olarak devam edecek. Sanırım doktordan doktora değişiyor takip sistemi.Nst için erken degilmi
Bu hafta kontrole gittim doktor bir ay sonraya cagirdi takriben 35.hafta felan olucak sonraki kontrol
Evet ya başladı şimdiden heyecan, sağlıkla kolay bir doğumumuz olsun inşallah ❤Dogum sırası ağustos annelerinde sonra da bize geliyor bisey kalmadı sanki dimi kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?