2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Bayağı.Ustelik yürüyüş ve rejim yapmama rağmen gitmedi.Dogumun başladığında hatta epiduralden sonra su içme..Olur ya sana da dudakların cok kurumuş diyen olursa diye. Görürsün bebeklerin 2yi gecer. Eltimin biri 2400 du. Diğeri 2500 gayette iyilerdi. Ama 1 ayda kocaman oldular. Acaip hızlı kilo aliyorlar doğduktan sonra.
Yok canim yap masaj . Cok cok hafif bastırarak yap. .O sertlesmeye nasıl dayanıyorsun. . Ben hastanede ekografiye girmiştim. Bebeğimin sirti donuktu. Dönmesi gerekiyordu kalbini görmek için. Kadın öyle bir bastırdı ki iki yanımdan.. Bebegin hareket etmesi için.. karnımda bayagi gerilme hissetmiştim bile. Ama hareket etti. Korkma.. Masaj yap. Karnını okşa.. Konus onlarla.. Duyuyorlar seni..Benim günde 10 dan fazla sertlesmem oluyordu. Bana sormuşlardı gunde kaç defa diye. Resmen sürekli sertlesiyordu. O şekilde kasilmalarin olacak zaten. Vücudun doguma hazirliyor kendini. Hele son haftalar böyle afedersin bebek alttan çıkacakmış hissi oluyor. Alta baskı yapıyorlar .Ben o baskıdan yuruyememistim çünkü sanirim kafasını da çevirip duruyordu

Hastane çantası için normal doğum olursan 3 gün kalıyorsun. Bebeklerin ve senin durumuna bağlı. Eltim ikizleri olan 3gun kaldi. Ben mesela sezeryan oldum. 5 gün kalmıştım. Bebeklere fazla elbise almanı tavsiye ederim. Ben 10 çift çıtçıtlı atlet. 10 çiftte elbiseleri. Ama yetmemisti. Çünkü kusmaları oluyor.Ilk banyolarıni orda yapacaksın.Hemsire yardım ediyor. Gösteriyor nasıl yikayacaksın diye. Ben ilk yıkamada korkmustum. Yikayamamistim. Korkmamin sebebi de elimden kayıp düşer diye. Derileri yumuşacık olduğundan.Ama ikinci günü kendim yikamistim.. Rahat geçecek. Doğum zamanını da önce Allah tabi.. sonra da bebeklerin belirleyecek

Ay Evet hastanede nts cok guzeldi en azindan hergundu
Bana da oyle bir ebe gekdiki normalde haftada iki kez gelecekti salak kadin beni ekiyor haftada bir zorla geliyor bu hafta acile gittim dinledim randevu degistirdim Hastanedeyim diye bu hafta hic gelmedi ne kadar sinir oluyorum doktor cok onemli cidden
Yuh 41i beklemek istiyorlar sanirim bizmi dayanamiyoruz aceba gerci bizim topikte erken dogum riski olan o kadar cokki bekleyemiyoruz Ay insallah dedigin gibi bizimkiler de bekler 34-35 e de raziyim

31 den saymaya basliyorum her sabah 32 olana denk askerlik gibi

Yaa ne kadar güzel şeyler konuşulmuş. Aktif olamayınca 20-30 sayfa birden okuyorsun duygulanıyorsun. 8-9.haftalarda neler konuşuluyordu şmdi neler konuşuluyor çok şükür Rabbim hepimize kolay doğumlar nasip etsin. Sonrasındada beraberliğimiz bitmesin bebişlerimizle hikayelerimizi pylaşırız İnşallah

Ya varya harikasin Allah razi olsun bu bilgileri not edim Cok tesekkur ederim
Cok zorlanmissin Ay odem berbat bisey cidden en temizi bastan dokunmamak suya
Zaten vucut kendine gelemiyor birde odem daha da zor ben kanla felan atilir saniyordum
Masallah insallah benimkiler de bu civarda dogarlar cok guzel kilolar
Aslinda haklisin doktor oyle bir bastirdiki kafasini olcmek icin benim canim yandi bebek napiyor diye dusundum bizim dokunmamiz hic bisey
Bende de baya oluyor varya bu sertlesmeler bebek oldugunu biliyorum ama insallah gercek kasilmalar degildir sali monito gircem gene bakalim hayirlisiyla

Aslinda bana bisey olmazsa normal dogum dedi ama belli olmaz hic
Sen deyince farkettim valiz hazir ama ben baya az koymusum kiyafetleri ekleyim biraz daha birde agiz silme mendili unutmusum bende on koysam iyi sanki gercu ikisine ayri ayri valiz cok buyuyor
Demin onu dusunuyordum biliyormusun tirnaklarini nasil keserim banyo nasil yaptiririm onlara Ay cok kucukler

Evet Ağustos senin için zaten çok iyi haftalar oluyor canım görürüz inşallah

Kuzu şans bunun neresinde açılma yoktu en son ondan mı bahsediyorsun
Git bakalım o doktora ne diyecek haber ver bize de. kafam çok atarsa peşinden ben de giderim

evet birden açılma yaşamamakta cok önemli,evde yatarak bu sürecini uzatabilirsin.su 4 haftada gecer mi acababakalım 10gibi arayıp randevu almaya calıscam

katinaizmir ben de bu gri beyaz açılır katlanırlardan alayım dedim ama File olayına bakmadım bakıp alınca buraya da yazayım canım.

Bir çok detay var; dün battaniye ve havlu almak İçin e-bebeke gitmiştim emzirme yastığı, bebek pamuğu da alıp çıktım:)
Hem hoşuma gidiyor almak hem de acaba bilinçli alışveriş yapıyor muyum diye düşünmeden edemiyorum.

Herkese günaydın kızlar bugün kontrolüm var ama dünkü randevumun iptali sebebiyle bugüne randevu almak durumunda kaldığım ve randevu da bulamadığım İçin ara randevu aldım 10:10’a. Kimbilir kaçta girerim, öğleni bulur heralde

Olsun gidip hastanede bekleyeceğim çok heyecanlı oluyor

Olur cnm,ben gidip bakamıyorum yorumlardan bir yere varmaya çalışıyorum hep. File kullanma süremiz kısıtlı, yardımsız yıkamam gerekeceği için almak istiyorum, babası evden de çalışsa her dakika musait olamayacak. Bebek pamuğu ben de aldım, ilk dogdugunda kaynamış ılık su ve pamukla temizlemek en sağlıklı yöntem. Emzirme yastığı da biraz seninle ilgili sanırım, rahat edemez,kullanamazsan bile bebek oturma alıştırmalarına geçince belini desteklemede kullanır, sonra da elden çıkarırsın, ya da elyafini boşaltıp kırlent bile yapabilirsin

Kendi yakın çevremde bile yenidoğan bir bebekle çok vakit geçirmediğimi hatta belki çok görmediğimi farkettim. O yüzden tutup kavrama olayı beni endişelendirdi altına yastık koyarım diye düşündüm, bir görsen ufacık zaten. Bebeklerin bu kadar ufak oluyor olması beni tedirgin ediyor tutabilecek miyim kavrayabilecek miyim diye

Peki o zaman sana emzirme sütyeni sorayım, aldın mı? Fikir verebilir misin? Bugünkü alışveriş planımda emzirme sütyeni ve gecelik var.

Bir de kızlar oda yapma fikrimiz yoktu ama uygun bir genç odası bulunca ilerde de kullanır diye Doğtaş’tan almıştık bir model. Bazası da var ama yatağını almadık. Yatak alırken dikkat etmemiz gereken bir şey var mı? Bir süreden sonra çevresine korkuluk koyup öyle yatacağı ve uyku kalitesi için önemli bir detay aslında. Alam arkadaşlarım model fikri verir mi? T temmuzekim siz yatağı almamış mıydınız ben yanlış mı hatırlıyorum?

Günaydın bugün benim de 1 aydan sonra kontrol günüm saat 11.00de. Bugün ayrıca ilk nst günüm, çok heyecanlıyım resmen 6da uyandım Oğluşumu görmeyi çok özledim umarım bu sefer yüzünü gösterir hep elini koyuyor çünkü, 33 hafta oldu hala yüzünü göremedik doğru düzgün inşallah güzel haberler alırız

Peki o zaman sana emzirme sütyeni sorayım, aldın mı? Fikir verebilir misin? Bugünkü alışveriş planımda emzirme sütyeni ve gecelik var.
Katinaizmire sormuşsun ama görmüşken cevap vereyim dedim ben 4 tane Pentiden almıştım 2si basic, 2 si dantelli model pamuklu şekilde göğüs ucu asla belli olmuyor. Beyaz renk yoktu 3 pudra, 1 tane de siyah almıştım. Dün de 1 tane beyaz kapsız ebebekten aldım babymom marka. Hastanede giyeceğim beyaz geceliğin içine. Göğüs ucunu belli ediyor ama göğüs pedi, silikon kalkan koyacağım için sorun olmaz diye düşünüyorum. Normalde 80 beden kullanıyorum ama emzirme sütyenlerimi hep 85 aldım. Kullanıyorum günlük hayatımda da suan çok rahat oluyor.

Son düzenleme:
Evet çok minik oluyorlar ama annelik içgüdüsel ilerliyor o yüzden tutamamak gibi birşey olmaz, mümkün değil gibi
Emzirme sütyeni henüz almadım, beden konusunu okudum,normal bedenimden bir beden büyük alırım diye düşünüyorum. Pamuk oranı yüksek olmalı ve çok sert bir kalıp olmamalı diye yorumlar vardı, yani rahatlik on planda olmalı, aşırı sıkmamalı vs. Yatak içinse söyleyebileceğim, pedli ve yumuşak modellerden uzak durulmalı, çift yönlü yataklar var uzun kullanım için,ilk yıllar için sert olan yönü kullanılıyor. Kılıfı yıkanabilir olan İşbir yatak tercih ettim, bı bakabilirsin.

Güzel haberler, fotolarla gel Hastanede beklerken açık alanda bekle derim, covid yogunlugu bu haldeyken..

İnşallah yüzünü gösterir, kıyıdan köşeden de olsa güzel haberlerle gel inşallah

Geç olsun güç olmasın canisi güzel haberlerle gel güzel güzel pozlar versin egos iyi olduğunu bilmek yetiyor zaten
Bu arada izinle ilgili konusmussun şirkete göre dehisiyordur belki ama 37 yi beklmene gerek yok ben 32 de çalışabilir almıştım 35 de izne çıktım daha fazla sıcaklara dayanamadım ne doktorum nede iş yerim sıkıntı yapmadı kuzucum

dream_catcherr bir kontrol de sende bugün demek, inşallah çok güzel haberlerle geliriz canım. Bundan sonra zaten daha sık çağırır seni diye düşünüyorum, bizim 30. Hafta itibariyle 3 haftaya bire düştü kontrollerimiz, o bile geçmiyor bazen :)

Nst olayını bende bugün soracağım ne zaman başlatacak diye. İnan biz de çok zor görüntü alıyoruz en son 24. Hafta bi şak diye görmüştüm onda da şok olmuştum ondan sonra yüzü hep ya plesantays gömülü ya rahim duvarına

Olsun sağlıklı olsunlar da varsın doğunca görelim.

E-bebekte söylediğin markayı gördüm hatta açtım baktım kurcaladım bugün bir daha bakayım. Kendime henüz bir şey almadım çünkü yavaştan almam gerek.
İşbir’i not ediyorum canım. Ben de yataşa bakacaktım bugün bir fikir alayım dedim.

Annelik Söylemesi bile ne güzel.

Onu da bugün sorucam canım. Benim niyetim 37’ye kadar çalışmak çünkü şuan ücretsiz izin düşünmüyorum ne kadar sonraya sarkıtabilirsem öyle yapayım diyorum ama bu sıcaklar beni de yormaya başladı yavaştan. Atlet külot yatıyorum desem yeridir. Hamileler zaten +5 derece hissedermiş ya o misal

İnşallah görebilirim, eşim de covid ya ilk defa tek gideceğim kontrole uzun bir süredir. Şansa bence de yüzünü gösterecek

Güzel haberler, fotolarla gel Hastanede beklerken açık alanda bekle derim, covid yogunlugu bu haldeyken..
Biliyorsun eşim de covid.
Her gün bir belirti çıkıyor, ilk gün ateşti, dün boğaz ağrısı bugün de burun tıkanıklığına dönmüş. Kahvaltısını kapıdan bırakıp gideceğim doktora.
Teste giden kimse negatif sonuçla dönmüyor yine başa sardık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…