2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Aynen .Vücut kendine gelmesi çok zaman alıyor.Heleki sezeryansa.. herkesin vücut yapısı da aynı olmuyor. Bazıları 6 aydan sonra bazıları ilk 6 ayda toparlıyor. İnşAllah güzel kilo alirlar merak etme. Monitoda vakit geçmiyor hahaha. Telefonunu unutma yanında hahaha. Bebekler sadece rahatsız oluyor .Hareket ediyorlar. Mecbur öyle yapıyorlar ki sağlıklı bir ekografi olsun. Onlar için .. Gerçek kasılmalar olsa belden kasiklara vuran agri oluyor. Ve inancı o agri olsa çok rahat ayirtedersin. Farklı bir agri.
Umarım normal doğum olur. Yani çevremde normal doğum yapanlar aynı gün ayaklandı. Bir de burdaki sezeryanlar eski sistem dikisler.Turkiyeye geldiğimde söylemiştim bir jinekologa.Bana demişti halen o sistem kaldi mi.

Göğüs pedlerini de aldın mı kendin için. Sütun geldiginde üstün batmasın.
Bir de bebeğinin üzerine ortecegin örtülerden de fazla al. Ben 2 tane koymuştum.arto bir de hastane zaten kendi örtü ve yorganlarina sarıp getiriyor. Ona rağmen o 2 tane de yetmedi. İnce örtü oluyor ya . . Bir de hastane çıkışı için kalın gerekiyor.
Ben ilk 2 Ay kesmedim. Belki 3 Aya yakın hatta.Su bakım kutusu varya bebeklerin Philips avent markasını almistim. Onun içinde törpü oluyor.Tirnaklarini torpuleyerek kısaltmistim. Yumuşak oluyor tırnakları. Şampuan olarak Love&Green. Hem şampuan hem dus jeli olarak kullanabiliyorsun . Bezlerden de love &Green ve pampers harmonie kullandim. Mustela markasini kesinlikle kullanma. Hem hastane Hem de gittigim pédiatre lar önermedi. Zaten ilk onu almistim .oğlumun vucudu alerji oldu. Oyuzden gitmistim. İçeriği sıkıntili mustelanin. Hiç bir urununu kullanmadım.Banyo içinde hastanede kadın soruyor zaten. Birlikte yikayalim de. Gösteriyor .. Çok rahat oluyor.

Kızlar ben de kontrolden çıktım. 48.2 cm, 2100 gram olmuş minnoşum Ölçüleri haftasıyla uyumlu, suyu gayet iyi, baş geliş pozisyonunda herşey yolunda dedi çok şükür. Nst ye girdim onda da sıkıntı çıkmadı. Yüzünü yandan gördük (kordon burnuna gölge yapmış ama olsun) , sürekli gülüyordu bal yanağım benim, gözlerim doldu görünce diğer kontrol 35.haftada yani 2 hafta sonra

Eklentiler

• IMG-20220723-WA0003.webp
    20,4 KB · Görüntüleme: 80
Doktor um benide sezaryan için 26 eylul olarak kaydetmiş
Yinede sıkıntı olmadıkça normal deniycegiz ama ufak sıkıntıda sezeryan olur sonuçta tüp bebek tehlikeye atilmaz
Başka bir probleminiz var mı ? Benimde tüp bebek ama doktor doğumla tüp bebeğin hiçbir alakası olmadığını doğum şekline tamamen bebeğin pozisyonu,kalp atışları vs ile karar verildiğini söyledi. Benimde şu an normal doğum gözüküyor bebek pozisyonu almış.

bugün güzel poz yakalamışsınız maşallah canım benim.
rabbim tamamına erdirsin inşallah.

Allahım allahım bunlar nasıl güzellikler bugün ya. maşallah kocamann
sizler adına çok mutlu oluyorum rabbim bizleri de eriştirsin inşallah o günlere

Allahım allahım bunlar nasıl güzellikler bugün ya. maşallah kocamann
sizler adına çok mutlu oluyorum rabbim bizleri de eriştirsin inşallah o günlere
Ahhh çok teşekkür ederim, evet bende inanamıyorum hala kocaman olduğuna Amin inşallah hepimiz zamanında sağlıkla kavuşalım bebeklerimize inşallah

Cidden oyle fransanin sezeryan sistemini sevmiyorum normal dogum benim favorim ama kismet iste baya cokmus ya 6 ayda bazen sezeryanlilarin dikislerini goruyorum baya kotu yani
Insallah normal olur cidden
Ayy zaman da gecmiyor monitoda cidden telefon olmasa bunaliyorum ki bebekler de bunaliyor dedigin gibi hic bu kadar oynadiklarîni gormuyordum
Bak bunu bilmiyordum belden kasiklara vuran agri yasadim bazen ama anlamamisim
Simdi tek sertlesme sorunu var cok sukur kasilma hissetmiyorum ama insallah oyledir ya

Gogus pedlerini aldim daha gelmedi bekliyorum ikiser tane koymustum bebek ortusu umarim yeter birer tane daha ekleyim nolur nolmaz o zaman
Havalar cok sicak kalin fazla olmazmi hastane cikisi icin
Birde aceba bebek kiyafetlerini yikamak icin ne kullaniyorsun hangi deterjan ?

Evet o philipsin setinden aldim bende Ay ben korkarim kesemem sanirim esime birakiyorum o isi.
Ah bak bu love&green hic duymadim mustela almistim degistirim
Love Green bio sanirim
Herkes mustela deyknce ona donmustum inan daha hic bisey bilmiyorum ben bu konularda

Sut sagma makinasi icin konustum ebeyle onu kiralamak istiyorum birde dedigin gibi ebe bebek emzirmeyi gostercekmis ordakilere de sorarim sanirim ilk gostersin nasil yapiliyor

Son düzenleme:
Nst durumlarida başlamış oldu
Cinsiyet konuşurken bu zamana kadar geldik sırada dogumalrimizi anlatmada

Kızlar hangi burun aspiratörünü aldınız? Tavsiyeniz var mı?

Oyyyy maşallah tosunuma o dudussss neeee o buyunnnn aynı oranlar da gidiyoruz kuzucum bakalım hangimizin bebişi önce gelecek sağlıkla gelsin minik kuşlar

Yine faideli bilgiler ile gelmişsin her zamanki gibi

Bu yıkama aparatını gördüm fiyatı da diğerinden daha uygun. Çok da pratik gibi.
Diğer bu gri beyazlı katlanılabilir olan bi arkadaşımda varmış onum bebeği attık 1 yaşında sanırım kullanmıyor ben sana vereyim dedi:)
Neden olmasın dedim

O yüzden kendim bir şey almayacağım İçin ek olarak bundan da alabilirim aslında ilerleyen zamanlarda.

Ben eve gelir gelmez direkt sütyeni fırlatıp atanlardanım o yüzden bu silikonsuz direkt kumaş emzirme sütyenlerinden alacağım galiba. Onda da işte meme ucu belli olacak derdi var. Hastane çıkışı ncitydeki e bebekten baktım bir kaç model ama yine alamadım. Penti ve LCW’ye de bir bakayım rahatlık önemli.
Benim memeler hiç büyümedi başladığı yerde sayıyor ama sanki sırtım mı kalınlaştı nedir eski sütyenlerimde bunalıyorum.bir de bedeni doğru alamazsam diye tedirgin oldum ondan almadım aslında gelince evde bir değerlendirme yaparım dedim.

Bu arada göğsüm büyümedi ama damarlar yeşil yeşil çıkmış baya belli.süt kanalları mı geçiyordur nedir.

Oh çok şükür güzel bir haber de senden geldi. 2 kiloyu aşmışsınız ne güzel, 2 hafta sonraki kontrolde peşinden gelmeyi umuyorum
Oyyyy maşallah tosunuma o dudussss neeee o buyunnnn aynı oranlar da gidiyoruz kuzucum bakalım hangimizin bebişi önce gelecek sağlıkla gelsin minik kuşlar
Valla çoook heyecanlıyım mavişcim, doktora sordum normal istiyorsan eğer 38 den sonra tetikte olacağız 41 e kadar yolu var dedi. Önde ya da geri gitmesi doğum tarihine etki etmiyormuş o tamamen bebeğin kaç kilo doğacağı ile ilgili fikir veriyormuş aynını kapan Kocatepe de söylemişti. Gelsinler özleştik bir sonraki randevumu 13 sonraki Cuma’ya aldım senn?

Canım sertleşmenin gayet normal.oldugunu düşünüyorum ki 2 ay önce doktorumda normal demişti. Bide sende 2 bebek var. Onu düşünme bu kadar bence. Benimde artık hafif hafif adet ağrılarım oluyo sertleşmeden farklı kasiklarimda oluyor. Hatta dün akşam baya oldu dedim bu gece doğurcam herhakde diye. Rahim kendini hazirliyo doğuma bebek aşağı iniyo belki veya açılma oluyo. Dinleneme kendini fazla Bosver bence gayette iyi haftaya geldin çok şükür.

Ya cok sevindim yalniz degilim
Evde yalniz olunca tek dusuncem bebekler oluyor asiri sikildim
Cok sukur yarin 32 olcaz insallah 3-4 hafta daha dayanirsam iyi diyorum kendime takatim kalmadi
Aslinda dogru sertlesme iki tane olunca daha cok beni zorlayan oturunca veya bacagimi uzatmak yerine toplayinca dahi sertlesiyor hayirlisiyla bir atlatirsak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…