2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Benimde oluyo diyorum herhalde bu sefer karnım kesin yirtilcak. Normal olması gereken bence. 32 ne güzel bence gayet iyi ikiz bebisler için. Daha da dayanır bence inşallah doğum şeklini de düşünme Allah dağına göre kar veriyo. Yetersin sen ikisine de sezeryanda olsan normal de olsa. Yeter ki sağlıkla doğsunlar alıp evime git gerisi önemli değil. Sezeryan olmuş normal olmuş emmiş emmemiş hiç önemli değil. Ilk kızım doğunca ağlamadı ölü doğdu sandım bi süre sonra ağladı sonra küveze koydular çok üzüldüm babasıyla ağlamaktan helak olduk. Emziremedim de etrafdakilerin konuşması ayrı bi sıkıntıydı zaten. Geçen gün babası diyo şimdi kocaman oldu sağlıklı ya hiç de önemi yokmuş kuvezde kalmış anne sütü almamış. Suan koca kız bizimle kavga ediyo ve şükrediyoruz....

Acaba göğüs pedi gizler mi ben de pedsiz sütyen istiyorum rahatlık açısından göğüs pedleri çok çok ince değilse işe yarar herhalde

4 aylık bebeği olan bir arkadaşım bana hemen almana gerek yok demişti ama bilen arkadaşlar da yine aydınlatırsa iyi olur.

Hiç bilemiyorum ki. Tam da kış bebesi olacak bebeklerimiz illa ki lazım olacak
Bende doktor önerisiyle alacağım eylülde izmir sıcak oluyor zaten. En geç 1 haftalıkkende doktor görüyor bence beklenebilir.

Canım arkadaşın verdiyse ileride kullanmak için hiç alma bence.çünkü bebek hareketlenince bunda tutması güçleşiyor. İlerisi için önden açılan oturaklar var hem mama yedirirken oturtmaya hem de banyoda oturak için kullanıyorlar Bebiş duruyor içinde.
Ben de başlangıç için file aldım, duruma göre bakıcaz artık kullanabiliriz inşallah beceririz.

Sütyen takmayı evde özellikle ben de sevmiyorum.
Pentininkine bi bak bence onlarda da balen yok büstiyer mi deniyordu kumaş güzel ferah. Göğüs ucu da belli etmiyor.
Lcw emzirme atleti de o şekilde göğüs ucu da belli etmiyor evde de kullanması rahat olur. Yapısı biraz dar sadece ben de L beden almayı düşünüyorum forumda genelde bizim bedenlerdekiler L aldı. İş harici dışarı çıkarken bile kendinden cuplu olduğu için uygun baya.

Damarlar bende de aynı süt kanalları dolmaya başlıyordur demek ki :)

Aynen . Dikiş sistemi zimbali dikiş. Ben görünce çok şaşırmıştım. Bildiğin tel zımba ama ameliyat için olan ama zımba yani 8 tane zımba vardı. Ve sag tarafımda çekilme oluyordu.sizlama.. Rahat hareket edemiyorsun.
Dogum sancısı aynen öyle belden kasiklara vuran agri ama aralıklı..Ve farklı bir agri oluyor canım. Dogum sancini anlarsın. Şuan yaşadığın savcılardan biraz farklı. Ve ara ara oluyor.ha Ama dayanilmayacak bir agri değil. Sertlesme normal. Sadece uzun süreli kalmayacak . Benim çok çok aşırı oluyordu. Uykudan uyandırdığı oluyordu o sertlesme. Ve hep normal dediler.
Buranın havasını biliyorsun belli olmuyor.. çok çok kalın olmasına gerek yok. Normal kalınlıkta olanlar var ya. Mevsimlik hani. . Onlar iyi.Cunku göreceksin nasıl sarıp sarmalayıp getiriyorlar

Ben deterjan olarak L'arbre Herbe i kullandim. Halen de onu kullanıyorum .Ve Sanytol . İkisi de çok güzel bebekler için. Sanytolun ayrı désinfectant suyu da var camasirlar icin. Çok memnun kaldım. .Sanytolu da kullaniyorum halen.
Love &Green bio .. ve çok çok güzel. Onu da Halen kullaniyorum oğluma. Yeşil kutu olani var hem sac hem vucut icin.. ikisi bir arada. Ve çok güzel.Bezleri de öyle..
Süt sagma makinesini ben satin almistim. Hastaneden cikacagim gün soylemislerdi kiralayabilecegimi. 10 € ydu yanlış hatirlamiyorsam. Kendi makinem olsun daha rahat ederim dedim. Çünkü bir sürü insan kullanıyor onu.her turlu insan var. Hijyen acisindan da guvenemedim. Evet emzirmeyi ogretiyorlar. Tabi benim oglum almadı memeyi. Inatcı şey.Cok ugrastim. Ama almadı. Ha bir de hastaneye mutlaka yastik gotur.. zaten yastik isteniyor. Hem senin icin Hem de emzirmeyi gosterdiklerinde yastik da kullaniyorlar. Rahat emzirmen icin.Eskiden yastik veriyorlarmis hastanelerde.. Maalesef hirsizlik olayı olunca kaldirmislar. Onun dışında bez veriyordu hastaneler. Onu da kaldirmislar diye duydum. Sen her ihtimal karşı çocuk bezini gotur. Ben yine de goturmustum o zaman bez kaldirma durumu yokken bile..1 paket almistim yanıma. Ha bu arada ikizleri olan eltim 2 bavulla gitmişti hastaneye.onceki mesajina cevap olarak. Unutmusum yazmayi

Ben turkiyede ayni sistem saniyordum Ay Evet zimba nedir ya cok can acitir Birde cidden egilip kalkmak problem

insallah daha gelmez o dogum sancisi bu sertlesme agrisi veya sey varya douleur ligamentaire onu yasiyorum arada agri kesiciler gecirtiyor Evet bende surekli sertlesmeden uyaniyorum geceleri farkinda olmasan sola veya saga donsem Of o nasil bir aci hemen uyaniyorum bu kadar zorlanacagimi dusunmemistim
Yani ne olacagi belli olmaz havanin onlemde fayda var alim birer takim daha
Aslinda satin almak da sorun degil ama profesyonel bir sut sagma oldugu icin onu onerdi sanirim bir arastirmak gerek 10 euro hic birseymis ya
Benimkiler emmek isteyecekmi gerci oda Belli degil
Ay deterjan hakkinda hic bilgim yoktu haftaya randevum var o zaman cikinca dediklerini alim tek tek en azindan guvenilir olsun
Sanytol neysede l’arbe herbe hic duymamistim
Ay Allah’im daha neler yastik calmak nedir ya yuh bir tane atim valize unutmadan direk
Bez verdiklerini bilmiyordum Isabet olmus primadan almistim bir paket
Hastane hediye konusunda ne kadar comertmis
Ay bavullar cok buyudu napcam hic bilmiyorum eksik de olmasin zaten yarim saatlik baska sehirde hastane en temizi hepsini almak

Kızlar hastane çantası hazırlayanlar neler koydunuz hem eksiğim var mı kontrol etmek istiyorum hem de belki unuttuğunuz bir şeyler vardır birbirimizden fikir edinmiş oluruz
Ben bu şekilde bir liste hazırladım, bebek-anne-baba olacak şekilde sıralama(tabi bazı yerler karışık). Nasipse bu akşam ya da yarın hazırlayacağız eşimle. Kimine göre çok kimine göre az gelebilir liste, fikir açısından paylaştım

Eklentiler

• IMG_20220723_173557.webp
    34,3 KB · Görüntüleme: 109
Masallah subhanallah ne guzel bir mucize rabbim insallah omrunu guzel yapsin
Haklisin aslinda herseyden korkuyoruz sadece yasatmak isteyen Allah her turlu nasip ediyor sezeryandan korkma sebebim kalkamamak yoksa Hangisi olacagi belli degil nasip Neyse o yani dedigin gibi
32 oldugum icin ferahlamaya basladim cok sukur bir ay zaman daha verdi rabbim artik o kadzr tedirgin degilim acikcasi insallah da 2-3 hafta daha dayanirsam benim icin cok bile

Reactions: Zzy
Çoğunu koymuşum bence fazla bile maşallah her ihtimali düşünmüşsünüz

Yok Turkiyedeki sistem çok güzel ya.. Kuzenim 2 kez sezeryan oldu. Gördüm sezeryan yerini hiç belli bile değil. Dumduz.
Oyyy o ağrıyı hic deme ya. Topalliyordum bazen . Sciatique ağrılar onlar. Ve agirlastikca oluyor. Magnezyum iyi geliyor. Hepar suyunu biliyorsun. Onda bayağı magnezyum var. Iyi geliyor. Ictigin sulaein magnezyum oranı yüksek olsun. Acaip tuhaf bir agri alıyor sertlesme olunca ya.. Ben de mesela sertlesme olunca kalbimde carpinti da yapıyordu. Havasını belli olmuyor buranın. Gecen 40lari geçti.Sonra ki gün 19 dereceydi hava.ve tüm gün yagmur..
Ben amazondan aldığım süt sagma makinesinden cok memnun kaldım. Hatta eltimde kullandi ondan. Ne bileyim bayağı her milletten insan oluyor. Temiz kullaniyorlar mi. Hastalık dolu zaten. Guvenemem Ben isterlerse bedava olsun yine de almam. .. Benim klavye kafayı yiyor. Arada kelimelerde bozukluk olursa sasirma.
O deterjan duymussundur kesin oyuzden. L'arbre Vert. . Hatta siselerinde yaziyor famille et bébé . Peux sensible.diye. .Biberonlarini da yikamalisin. Onun için de bebekler için olan bulasik deterjani da var aynı markanin.
Malesef nasıl insanlar var hastaneden yastiklarini goturen yorganlarini ortulerini goturen...oyuzden yastiklari kaldirmislar sadece.
Onun dışında bebekleere hediye paket verilecek diye biliyorum. Şuan fransanin bazı bolgelerinde veriliyor. Hediye sepeti.
Hangi hastanede doğum yapıyorsun?

Eklentiler

• Screenshot_20220723-171454_Amazon Shopping.webp
    20,4 KB · Görüntüleme: 88
Trendyolun meşhur sütyenleri var ya normalde artık onları kullanmaya başladım ve emzirme için de gayet uygun bence, sadece bunların da kalıpları dar geldi bana l almama rağmen. Tam emzirme sütyeni değil tabi öyle açma kısmı yok ama şak diye aşağı indirebilirsin şunlardan;

Eklentiler

• 74AE8F84-0AA9-4DBD-8B00-8E9228BC9652.webp
    20,2 KB · Görüntüleme: 88
Kızlar biz şimdi 3 lü 5 Li takımlar aldık ya, onların içine de bu e-bebek beyaz zıbınlarından giydirmek gerekecek mi? Yoksa direkt aldığımız bu takımı çıplak tene mi giydireceğiz? Çok acemice bir soru olmuş olabilir. maviss_34 sen bilirsin

Kızlar hastane çantası hazırlayanlar neler koydunuz hem eksiğim var mı kontrol etmek istiyorum hem de belki unuttuğunuz bir şeyler vardır birbirimizden fikir edinmiş oluruz
Çekim için isimli takım
hemşireye verilecek 5 li hastane cıkısı içinde kısa kollu çıtçıtlı badi çorap ve battaniye var
3lü set bunun içinde bir tane kısa kollu çıtçııtlı var
10lu hastane çıkısı.
Bebek çorabı
agız mendili
2 tane uzun kollu çıtlıtlı ve 2tanede alt koydum yedek.
2tane battaniye
3tane müslin
2adet alt acma bezi
20tane 1 numara bez
4 çift gögüs pedi
yarım pakette temizleme pamugu
Pişik kremi
2tane ıslak mendil
10lu deepend birde ince ped
biberon emzik gögüs pompası
Alt çamaşır
Emzirme
sütyeni atlet
.3 taane pijama biri çekim için 1tanede etekli pijamadan terlik ve taç
puset,örtüsü minderi .....eve sürekli birilerini gönderemem pek yakın degil eve kimseyi göndermemek için garantili almak istedim.eksik varsa daha bilmiyorum koyduklarm bunlar

Listene bakınca bi cok şey koymadıgımı farkettim sen cok yaşa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…