- 10 Aralık 2014
- 4.554
- 16.280
- 408
Cok.gecmis olsun canim insallah sağlıkla bebeğini kucağına alirsinMerhaba canım, yazacaktım size , sen benden önce davranıp sormuşsun çok sağol
Hala hastanedeyim17 gün oldu .
34. Haftaya kadar içerde tutma çabasındayız falan diyorlardı. Beni eve gönderirler , sonra doğmasını beklerler sanıyordum.
Pazartesi 32 bitiyor. 33’e giriyorum Allah’ın izniyle. Serklajımı 33 te alacaklarını söyledi doktor. Ama öğrendim ki öncesinde gelmezse, kendi de gelmezse, 34 te bir şekilde doğurtacaklar. Enfeksiyon riskine karşı imiş. Suyum iyi diyorlar ama, sonuçta amniyon sızıntısı var. Daha önce yazdım mı bilmiyorum, bir kere başladı mı yavaş yavaş gelirmiş ve bebek enfeksiyona açık hale gelirmiş. Antibiyotik tedavisi alıyorum o yüzden.
Yattığım yerden sürekli prematüre ile ilgili konular okuyorum. Umuyorum sağlıkla tutunur ve küvezde çok kalmaz.
Sadece matematiğini kestiremiyorum:
32+ mı kastediyor, 33+ mı , çok muallakta her şey.
Kanama alanım devam, bebek taklalara devam… Evdeki oğlumun özlemi , bilmiyorum neler olacak.
Not: (Sabah 6.45) Şuan karnımda acayip şeyler oluyor, rahatsız edici kasılma gibi gerilmeler, ama NST ye bağlıyım. Şiddeti 7 ile 10 falan ,
20 yi geçerse sancıdan sayıyorlar ve düzenli olması gerekirmiş.
O garip hisler bebeğin gerilmesi, sizler de çok korkmayın. Ben günde 3 kere bağlanıyorum çünkü.
Al tabi ki canim ama yenidoğan çok fazla almana gerek yok bir ay içinde çok çabuk büyüyorlar miniklermesela bende bu takımların içine zıbın olması gerekiyor mu senelerdir hep bı kararsızlık içinde kalmistim
Ben ilk etapta mesela büyük ihtimalle sadece kısakollu zıbın ve alt giydiririm. Sonra askılı zıbın üstüne uzun kollu sonra yine kısa kollu üstüne uzun kollu yanii havaların soğumasına göre bakarız işte. Evinizin sıcaklığı filan da önemli sonra bi de isilik oluyolar yazık kıyamamAydınlattınız beni tecrübeli anneler
İlk iş şu e-bebek zıbınlarından sipariş veriyorum şimdi. Ben gerekmiyordur heralde demiştim. Öğreneceğiz
Kardeşiminki 3 hafta öndeydi hep 37 de doğdu. Yani 2 hafta ileri bir hafta geri hiç önemli şeyler değil. Bir de tahmini ölçüler bunlar artı eksi farkediyor. Bebiş çıkmadan çok düşünmeyin bence. Geçen kanamam olduğunda şehir dışındaydım oradaki doktor iri bebek bu şöyle ileri böyle geldim kendi doktoruma cuma ne kilolu ne zayıf tam olması gerektiği gibi dediBenim de bir sorum olacak, birkaç gün önce kontroldeydim ve bebeğim 33+0 da 2500 gr olmuştu doktor biraz tombik dedi ve 2 hafta önden gidiyo bebeğim, doktor endiselenecek birsey yok diyo ama çok mu kilolu olur acaba doğumda diye düşünüyorum.
32+1 ile 32+6 arası 33.hafta olarak kabul ediliyor. Mesela ben bugün 33+1 oldum tüm uygulamalarda 34. hafta içinde olarak gösteriyor.Kizlar su sureci anlamiyorum
Mesela
32+4 sen 33 haftalik diye gosteriliyor ya buna gore gercekten kac haftalik oluyor
Aynen bende onu dusundum Hangisi baz alinmali diye direk bende de 33 diye cikiyor ben daha yeni 32 oldum anlayamadim32+1 ile 32+6 arası 33.hafta olarak kabul ediliyor. Mesela ben bugün 33+1 oldum tüm uygulamalarda 34. hafta içinde olarak gösteriyor.
Ellerine sağliiikEvet öyle tabi, dün evde temizlik vardı, 1 yaprak daha yaptım sabah ama parka gidip yaptım evin yakınındaki. eve kıyamadım daha dün abla sağolsun evi dip köşe temizledi
İlk takımları öyle alayım ben de o zaman bir hafta çok da uzun değilmiş teşekkürlerSorun olmuyor canim 1 haftaya kalmadan gobus bağı düşüyor zaten bende ilkinde korkmuştum düşene kadar bağlamalı iç zibinlari var ya hastane çıkışlarının onlardan giydirmistim acır falan diye :))
Hayırlısıyla gelsin minnoşSelam kızlar, sonunda eşimle hastane çantamızı hazırlayıp az önce kapattıkÇok şükür bugünlere geldik hala inanamıyorum, çok heyecanla ve hevesle hazırladık. Allah zamanı geldiğinde miniğimizi kucağımıza alıp, 2 kişi çıktığımız evimize 3 kişi birlikte dönmeyi nasip eder inşallah
İstersen doktorunla bi paylaş çünkü kan sulandırıcı önerebilir. Onun haricinde çok yapacak bişey yok bol bol yat dinlen bolca su iç vitaminlerinden al. Kemik sulu ilik sulu çorbalardan iç. Bol bol meyve. Ben doğal C vitamini alayım diye limon içtim ama tansiyonum düştü daha kötü oldu. Düşük tansiyonuysan dikkat et ona daKızlar merhaba, benim covid testim pozitif çıktı bugün ve tam 7 gündür hastayım anca gidebildim hastaneye kanımda da enfeksiyon çıkti var mı Corona geçiren neler yapmamı onerirsiniz
Valla çok tatlı görünüyorSelam kızlar, sonunda eşimle hastane çantamızı hazırlayıp az önce kapattıkÇok şükür bugünlere geldik hala inanamıyorum, çok heyecanla ve hevesle hazırladık. Allah zamanı geldiğinde miniğimizi kucağımıza alıp, 2 kişi çıktığımız evimize 3 kişi birlikte dönmeyi nasip eder inşallah
Cok tatli cikmis masallahKızlar bugün kontrolümüz vardı, şükür her şey yolunda 2100gr olmuş tosbiğimDoktorum risk görmediği için ciğer geliştirici iğne planımda yok dedi, zorunluluk hali oluşursa yapılacak. Kontroller 2 haftaya düştü, sona yaklaşıyoruz, miniğim de heyecanlı demek isterdim ama kendisi pek yüz vermiyor
Perinatalog 4hafta olmadigi surece sorun olmaz dedi banadaBenim de bir sorum olacak, birkaç gün önce kontroldeydim ve bebeğim 33+0 da 2500 gr olmuştu doktor biraz tombik dedi ve 2 hafta önden gidiyo bebeğim, doktor endiselenecek birsey yok diyo ama çok mu kilolu olur acaba doğumda diye düşünüyorum.
Dr gecen ayki kontrolumde anne baba minyon oldugu icin sizin bebiste simdilik minyon gozukuyor ama haftasina gore kilo boy normal dediydiYemedigim et ceviz muz kaşar karpuz meyve ...vs kalmadı demekki böyle olcak napalm bizde babayla minyonuz bizdende 4 5 kilo bebe olmazdı zaten
Kac haftalık oldun canımDr gecen ayki kontrolumde anne baba minyon oldugu icin sizin bebiste simdilik minyon gozukuyor ama haftasina gore kilo boy normal dediydiagustosta ne dicek bakalim
30+6Kac haftalık oldun canımbizde minyonuz bn 156 eşim 175 kilo desen yok ancak bu kadar bi bebe oluyor
Cok gecmis olsun canim bol bol dinlenmek ve sıvı tüketmek diye biliyorum benKızlar merhaba, benim covid testim pozitif çıktı bugün ve tam 7 gündür hastayım anca gidebildim hastaneye kanımda da enfeksiyon çıkti var mı Corona geçiren neler yapmamı onerirsiniz
Hadi hayirlisi olsun amin insallahSelam kızlar, sonunda eşimle hastane çantamızı hazırlayıp az önce kapattıkÇok şükür bugünlere geldik hala inanamıyorum, çok heyecanla ve hevesle hazırladık. Allah zamanı geldiğinde miniğimizi kucağımıza alıp, 2 kişi çıktığımız evimize 3 kişi birlikte dönmeyi nasip eder inşallah
Ortalamanın altında olmadıgı sürece sorun degil30+6valla al bizden de o kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?