- 17 Şubat 2020
- 10.722
- 28.211
- 598
Kuzum ilk hamilelik ondan mi bilmiyorum ben korkmuyorum ya dogumdan bir yandan onlari cok gormek istiyorum bir yandan da benim hamilelik basindan sonuna stresli gecti bir yandan da yatmak zor oldu ama evde yatmayi tercih ederim tabiAhah bende de tam tersi hamilelik güzel biraz daha keyif süreyim korkular başladı
Aynen .Ben bir tanesinden süt istemistim oglum için. Bana dedi biz servisci degiliz.. Yani oylesi de var. Ve bana dedi git hemşire odasına ordan versinler. Ve ben o bebeğimle beraber onun yatagini iterek hemşire odasına gittim. Oda da birakamazsin çünkü yalnız ne olur ne olmaz.Ve ziyaretci saati de degildi. Akşam 8 d'en sonra oldu bu. Ve o sezeryanin doğumun verdigi bisey sanırım sessiz kaldım. Şikayet edebilirdim. Sanki onlar cebinden ödüyor. Sonra bir zenci geldi. Allah razi olsun ondan Nasıl iyiydi..10 taneye yakın sise süt birakmisti. Sonra doğum kulodumun pedimin kalıp kalmadigini.. herseyi sormuştu. Bir şeye ihtiyacim olursa orda oldugunu söylemişti. Dugmeye bas gelirim demisti. Yani sadece biseyler getirmesi değil.. Kadın bebekle ilgili o kadar çok yardımcı oldu ki. Bilgilendiriyordu bile.Allah iyilere vicdanlilara denk getirsin. Sana tavsiyem süt sagma makineni de yanında al.. siddetle oneriyorum bunu. Çünkü benim sutum geç gelmişti ben oğluma mama verip yatagina yatirdim . Ve geceydi karnı toktu. Yaklasik 1 saat sonra baktım üzerime islak. Sütum gelmis.ve goguslerim çok agriyordu .Böyle kaynama hissi oluyor yanma gibi. Rahatsiz ediyor.. ve ilk gelen bir sarı su var ya. O bosa gitti. Bayağı sütum akti gitti. O makinemi de yanıma almamistim.. Alsaydim direkt sagardim. 1 saat sonrası verirdim oğluma. Oyuzden aklıma geldikçe üzülüyorum.. benim 3.gunun gecesi geldi sutum. Düşün Yani. Yanına terlik de al.havlunu da. Bana 3. Gün dus alabilirsin demislerdi. Havlu unutmustum. Yine de dus aldim. Hastane onlugumle kurulandim. Bir tane yedek birakmislardi .Of iyiye denk gelmek sart haklisin
Hemsireler de bazen tuhaf oluyor manyak gibiler kalem de alim yanima nolur nolmaz cidden dedigin gibi bizim yol uzak mecbur almaliyim gidip gelme olmasin bugun cikmisken dedigin herseyi aldim bende ilk elbiseleri yikayip utulemekle basliycam sonra da biberonlari emzik felankucuk mama aldim sutum ilk gelmez diye
Hastanede yatarken yanimda kadin 28. Haftada dogurdu sutu gelmedi bir turlu aklima kalmis
Ayy kiyamam hastane ortaminda klima cok acik insan donuyor haklisinonlarida katlayip koyam heosini 1-2 mois aldim ama insallah olur
Haftaya randevum var o zamana kadar umarim girer para ya hersey icin ugrasmaktan yoruldum yeminle doktor evde yat diyor ama yatarak da bu isler hallolmuyor Of baya cok gelmis kimi nasil yolarsam hesabi yapiyorlar sanirimdaha prime alamadim maternite dusunemiyorum
Ayy insallah o gunleri gorurum bende uzerimden bir yuk kalkacak ruyalarim bile onlarla ilgili artik tekmeliyorlarmi iyilermi anca bu
Off ne kadar kotu demi tamda dogum yapmissin birine ihtiyacin var boyle sinir bozucu insanlara denk gelmek berbat yoksa aslinda merhamet vicdan dine gelmiyor ayni dedigin gibi doktorum boyle asiri iyi vicdanli biriydi gitti simdi yeni doktorla karsilasmak bile korkutuyorAynen .Ben bir tanesinden süt istemistim oglum için. Bana dedi biz servisci degiliz.. Yani oylesi de var. Ve bana dedi git hemşire odasına ordan versinler. Ve ben o bebeğimle beraber onun yatagini iterek hemşire odasına gittim. Oda da birakamazsin çünkü yalnız ne olur ne olmaz.Ve ziyaretci saati de degildi. Akşam 8 d'en sonra oldu bu. Ve o sezeryanin doğumun verdigi bisey sanırım sessiz kaldım. Şikayet edebilirdim. Sanki onlar cebinden ödüyor. Sonra bir zenci geldi. Allah razi olsun ondan Nasıl iyiydi..10 taneye yakın sise süt birakmisti. Sonra doğum kulodumun pedimin kalıp kalmadigini.. herseyi sormuştu. Bir şeye ihtiyacim olursa orda oldugunu söylemişti. Dugmeye bas gelirim demisti. Yani sadece biseyler getirmesi değil.. Kadın bebekle ilgili o kadar çok yardımcı oldu ki. Bilgilendiriyordu bile.Allah iyilere vicdanlilara denk getirsin. Sana tavsiyem süt sagma makineni de yanında al.. siddetle oneriyorum bunu. Çünkü benim sutum geç gelmişti ben oğluma mama verip yatagina yatirdim . Ve geceydi karnı toktu. Yaklasik 1 saat sonra baktım üzerime islak. Sütum gelmis.ve goguslerim çok agriyordu .Böyle kaynama hissi oluyor yanma gibi. Rahatsiz ediyor.. ve ilk gelen bir sarı su var ya. O bosa gitti. Bayağı sütum akti gitti. O makinemi de yanıma almamistim.. Alsaydim direkt sagardim. 1 saat sonrası verirdim oğluma. Oyuzden aklıma geldikçe üzülüyorum.. benim 3.gunun gecesi geldi sutum. Düşün Yani. Yanına terlik de al.havlunu da. Bana 3. Gün dus alabilirsin demislerdi. Havlu unutmustum. Yine de dus aldim. Hastane onlugumle kurulandim. Bir tane yedek birakmislardi .
Bebekle odalarda bildiğim kadariyla klima acmiyorlar. Yenidoganlar 38 derece sıcaktan cikiyorlar diye biliyorum. Yanlış degilse. Oyizden dogduklarinda sicak tutmak gerek.Ellerine eldiven bile taktim. Elleri soğuk oluyordu bile.
1-2 ayliklar olur. Iyi yapmissin.Cok hızlı buyuyorlar..kiyafetlerde çabuk kuculuyor. Senin ikiz olduklari için gayet iyi olur.
Hadi hayırlısı. Az kalmış randevuna da. . Benim yengemin de rahim boyu kisaligi vardı. Mesela o dikkat etmiyordu. Oğlu 4.380 dogdu. Ve 40 haftada doğum yaptı. Üstelik cok sık anneme gidiyordu. Annem de 3 katta oturuyor asansor yok.ve merdivenleri insanları olduruyor.cidden.dizlerin uyusuyor. Merdivenleri dik ve yuksek Annemin sağlık sorunu oldu oyuzden dizlerinden. . Dinlenemiyordu. 2 çocuğu daha var..Ona rağmen kaldi bayagi.. . 35 t'en sonra rahat edersin. Korkma. Iyi gececek Allahin izniyle..Kagidini da yaptir mutlaka. Yapmayinca oyle kaliyor. Sonra daha da ugrastiriyorlar
Aynen oyle. Moralim cok bozuktu. En cok da cevap vermedigim için. Lohusaligim biraz zor geçti benim. Icime kapanmistim.konusmuyordum pek kimseyle.Cok haklisin.Yeni doktor ilk basta zor oluyor. Ama şöyle düşün.. Senin icin belki bu hayirlisidir. .. O doktora tekrar yazabilirsin. Sana emailden cevap verecektir. Ben kendi doktorumla da iletisimde kalmistim ve aynen mail seklinde .Hastanedekinden haric yani..Off ne kadar kotu demi tamda dogum yapmissin birine ihtiyacin var boyle sinir bozucu insanlara denk gelmek berbat yoksa aslinda merhamet vicdan dine gelmiyor ayni dedigin gibi doktorum boyle asiri iyi vicdanli biriydi gitti simdi yeni doktorla karsilasmak bile korkutuyorozledim kadini resmen herseyi mail olarak yaziyordum hemen cevapliyordu
Ah be yazik olmus o ilk sut kolostrumdu demi ay o ne faydaliydu nasip olmamis Kuzum ama iste insan unutuyor o kadar cok sey varki sut sagmayi amazondan tikladimumarim iyi olur gelince onuda yikayim aklimdaki tek sey su valizi bitirmek inanirmisin havlu konusunda haklisin cok buyuk kolaylik hastaneye yattigimda havlu felan getirmisti esim rahattim bunlari unutmayim organizer posetlerine koycam hepsini ayri ayri ama insallah hepsi sigar bende bir sey eksik sanirim normal bebek cantasi onuda alirsam eksik kalmadi
Ay bu cok guzelmis klimasiz olmasi insallah odada yalniz olurum onuda dusunuyorumklima beni mahvetti hastanede
Kiyamam o ellerinebende her biri icin iki eldiven 4 corap koydum
5 agustostada anestezi ve dogum doktoru gorcem umarim guzel gecer
Yengenin kactaydi aceba benim en son 25mmdeydi
Haklisin biliyormusun annemler dorduncu katta oturuyordu cok mu ciktim diye dusundum hep etkiliyor bencede birde araba surmekten sanirimbu kadar cabuk kisilmasini ummazdim ama 2-3 hafta kaldi hamdolsun en az o kadar dayansakar yeter diye umuyorum
Bir ay once dogurcaktim normalde cok sukur 4 hafta daha durdular az daha sikalim disimizi
Kagitlar icin evden yonetmek biraz zor oluyor ama alcamhirs yaptim
Ben de bu ara sürekli mi ağlama modundayım. Akşam durduk yere 5 dk ağlamam lazım galiba diyip birden başladım ağlamaya sonra ağlarken gülmeye başladım sonra rahatladım, ay çok değişikBen yavru hayvanlara hemen düşüyorum ya. Özellikle kedilere. Geçen balkonda bi kedi yeni doğmuş ağlıyordu Allahım içim eridi. Dün de yavru kertenkele gördüm yan binanın duvarında Allahım paytak paytak yürümesine bittim. Annelik içgüdüsü yükleniyor cidden merhamet zirvede oluyor hep hamile kedi görüp duygulanıyorum aç mı acaba diye ay bak düşününce ağlayasım geliyor
Ah bu hamilelikBen de bu ara sürekli mi ağlama modundayım. Akşam durduk yere 5 dk ağlamam lazım galiba diyip birden başladım ağlamaya sonra ağlarken gülmeye başladım sonra rahatladım, ay çok değişik
Benim adet dönemlerimde hiç olmazdı böyle hormonal etkiler o yüzden değişik geliyorAh bu hamilelikAdet döneminden az buçuk aşinayız çok şükür. Ya üzüntüden olmasın da hormonlardan olsun bu ağlamalar sadece
Bekarken güzeldi ama şimdi iki canlı bide göbekli olunca zaten zor nefes alıyor insan sıcakta üstüne gelince aman amannn :))evet benim ailemde yalovada buraya gelin geldm bayramda yalovadaydık sanki hiç yalovafa yaşamamış gibi öyle bunaldımki anlatamam evde klima olmasa duramazdım herhalde pek sevmesemde düzceyi aradım
Erkek cocuklari geç gelir derler bide benim oğlum gelmeyi bırak kanala dahi girmemistiAynen canım aceleciler, konuşuyorum bak oğlum zaten gelcen acele etme dur durdugun yerde diyorum
Günaydın canım o kişi kesinlikle ben her yerden çok basenlerim ve iç bacaklarm kilo aldı pişik olmaktan çok korkuyorum bu sıcaklar da elbiseden başka bişey giyesim de gelmiyor vallaHerkese günaydın, mutlu güzel bir gün olsun inşallahEğer aranızda benim gibi hamilelik sebebiyle kalınlaşan iç bacakların elbise vs giyince sürtmesi sebebiyle sıkıntı yaşayan varsa harika bir ürün buldum ebebek'te. Hamile boxer külodu, karnı kavrıyor, boyu da çok ideal kısa elbiselerle de oluyor ve fiyatı çok uygun 30 tl babymom marka. Siyah ve ten rengi var. Ben 2 tane ten renginden aldım çok memnunum iç bacaklar rahatladı, bu sorunu yaşayan varsa öneririm
İnşallah zamanını en azından 3 hafta daha bekler. Hayırlısı olsun arkadaşımKizlar iyi akşamlar nasılsınız, bugün kontrolüm vardı, su azalmaya başlamış, nts girdim hafif sancılarım çıktı, ciğer geliştirici yapılsın , İzmir Tepecik araştırma hastanesine yönlendirdi, özeller çok pahalı dedi, erken doğum riski var, açılışı belki ben yapabilirim
Bende aynıyım, zaten meyilli bi yapım vardı basenden kilo almaya hamilelik de tuz biber oldu. Bende yürüyüş dışında hep elbise etek ile geziyorum, bu boxerı buldum rahat etti iç bacaklarımGünaydın canım o kişi kesinlikle ben her yerden çok basenlerim ve iç bacaklarm kilo aldı pişik olmaktan çok korkuyorum bu sıcaklar da elbiseden başka bişey giyesim de gelmiyor valla
Ahhh pecan'mm ikinizde iyisinizdir inşallah sancıların mi arttı nasıl oldu çok mutlu oldum herşeyin yolunda olmasına topigimizin ilk bebeği senin oğlusun oldu sağlıkla Güzel gunlerde büyüsün inşallahGünaydın herkese,
21 günlük hastane maceram sona eriyor. Akşam taburcu oluyorum.
Çünkü oğlum dün gece doğdu!
Tam 32+0 olarak… 1600 gram ve 42 cm.
Epiduralsız normal doğum oldu ve dikiş atılmadı, zaten minicik. Ama çok güzel ağlıyordu
İlk kontrolden sonra, çocuk doktoru bir kez yanağıma yaklaştırdı , bir kere öptüm.
Doğrudan küveze alındı ama 20 gün önce yapılan ciğer geliştiriciler çok işe yaramış. Entübe olmadıİki hafta sonra bir daha durum değerlendirmesi yapılacak.
İnşallah sütüm de olur ve emzirebilirim toparlandığında.
Öğlen sağmaya başlayacağım çok heyecanlıyım nasıl olacak…
Sizlere de haber vermek istedim.
Herkes vaktiyle sağlıkla alsın kucağına
Sevgiler bizden
Ahhh canımGünaydın herkese,
Epiduralsız normal doğum oldu ve dikiş atılmadı, zaten minicik. Ama çok güzel ağlıyordu
İlk kontrolden sonra, çocuk doktoru bir kez yanağıma yaklaştırdı , bir kere öptüm.
Doğrudan küveze alındı ama 20 gün önce yapılan ciğer geliştiriciler çok işe yaramış. Entübe olmadıİki hafta sonra bir daha durum değerlendirmesi yapılacak.
Sevgiler bizden
Gözünüz aydın canım inşallah hayırlısıyla daha kısa sürede toparlar. Sağlıkla sağlıcakla mutlulukla büyütünGünaydın herkese,
Sevgiler bizden
Canım benimmmmm öncelikle sana geçmiş olsun. Minik yavruna sıhhatli sağlıklı mutlu bir şekilde ailesine kısa zamanda kavuşacak bir yaşam diliyorum. Rabbım sizi güzelliklerle karşılaştırsın. Beynini olumlama yaparak sütun gelmesini sağla. Sütüm var bebeğim için diye diye sinyal yolla çok işe yarıyor.Günaydın herkese,
Sevgiler bizden
Gözün aydın çok sevindim ne güzel sorunsuz herşey. Kuvezde olması hiç sorun değil inşallah kısa sürede kavuştursunuz.Günaydın herkese,
Sevgiler bizden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?