- 26 Eylül 2021
- 933
- 648
- 23
- 28
Allahım sanki ben yaşamış gibi oldum Rabbim evladını sana bağışlasın acısını göstermesin inşallahÇok teşekkürler her birinize o tatlı dilekler için
maviss_34 evet canım. Belime, böreklerime vuran ağrılarım başladı pazar günü. Pazar gecesi kanamalarım devam etti.
Yapılan muayenede, artık serklaja bastığına karar verip Pazartesi sabahı ipi kestiler. ( Acısız bir işlemdi)
Sonrasında her şey çorap söküğü gibi geldi.
Epiduralsız bir deneyim olsun derseniz , demeyin..aman aman
Bağıramadım bile, hiç bir yardımı olmuyor çünkü. Sadece anne diye inledim. Bir ara yumruk at bayılayım dedim anneme.
5-6 cm açıklıkta, bulantı başladı ( Bulantı açılma habercisiymiş aklınızda olsun)
Bir ömür anlatırım o ağrıyı artık.
Doktor elle muayene yapıp ıkın dedi. Tamam geliyor denildi.
8 cm !!!! diye ekibe seslendi.
Kaldığım oda birden doğumhaneye döndü. Yatak aparatı değişti makaslar takıldı.
Sakın ıkınma tut , nefes al , derken tutamıyorum artık dedim…Hadi başlıyoruz dedi. Çıkıverdi bacaklarımın arasından
Doktor eşini ( Plasenta temizlerken, içimdeki hematom alanları da temizledi. Onlar da kalmadı içimde ) muhtemelen hamileliğin geri kalanında , sorun olmaya devam edecekti.
Bir kez görme hakkımız varmış , Covid patlayınca. Foto çekmeye bile müsade yok. Bu öğlen buluşma var nasipse
Ben de sizi takip etmeye devam edeceğim,
Her birimizin kucağı dolsunnnn
….
Ahhh pecan'mm ikinizde iyisinizdir inşallah sancıların mi arttı nasıl oldu çok mutlu oldum herşeyin yolunda olmasına topigimizin ilk bebeği senin oğlusun oldu sağlıkla Güzel gunlerde büyüsün inşallah
Grubun ilk bebisi gelmiş oldu insallah ikinizde hemen toparlanirsnzÇok teşekkürler her birinize o tatlı dilekler için
maviss_34 evet canım. Belime, böreklerime vuran ağrılarım başladı pazar günü. Pazar gecesi kanamalarım devam etti.
Yapılan muayenede, artık serklaja bastığına karar verip Pazartesi sabahı ipi kestiler. ( Acısız bir işlemdi)
Sonrasında her şey çorap söküğü gibi geldi.
Epiduralsız bir deneyim olsun derseniz , demeyin..aman aman
Bağıramadım bile, hiç bir yardımı olmuyor çünkü. Sadece anne diye inledim. Bir ara yumruk at bayılayım dedim anneme.
5-6 cm açıklıkta, bulantı başladı ( Bulantı açılma habercisiymiş aklınızda olsun)
Bir ömür anlatırım o ağrıyı artık.
Doktor elle muayene yapıp ıkın dedi. Tamam geliyor denildi.
8 cm !!!! diye ekibe seslendi.
Kaldığım oda birden doğumhaneye döndü. Yatak aparatı değişti makaslar takıldı.
Sakın ıkınma tut , nefes al , derken tutamıyorum artık dedim…Hadi başlıyoruz dedi. Çıkıverdi bacaklarımın arasından
Doktor eşini ( Plasenta temizlerken, içimdeki hematom alanları da temizledi. Onlar da kalmadı içimde ) muhtemelen hamileliğin geri kalanında , sorun olmaya devam edecekti.
Bir kez görme hakkımız varmış , Covid patlayınca. Foto çekmeye bile müsade yok. Bu öğlen buluşma var nasipse
Ben de sizi takip etmeye devam edeceğim,
Her birimizin kucağı dolsunnnn
….
Ahhh pecan'mm ikinizde iyisinizdir inşallah sancıların mi arttı nasıl oldu çok mutlu oldum herşeyin yolunda olmasına topigimizin ilk bebeği senin oğlusun oldu sağlıkla Güzel gunlerde büyüsün inşallah
Hayırlı olsun canım sağlıkla sihhatle gule gule buyutun insallahGünaydın herkese,
21 günlük hastane maceram sona eriyor. Akşam taburcu oluyorum.
Çünkü oğlum dün gece doğdu!
Tam 32+0 olarak… 1600 gram ve 42 cm.
Epiduralsız normal doğum oldu ve dikiş atılmadı, zaten minicik. Ama çok güzel ağlıyordu
İlk kontrolden sonra, çocuk doktoru bir kez yanağıma yaklaştırdı , bir kere öptüm.
Doğrudan küveze alındı ama 20 gün önce yapılan ciğer geliştiriciler çok işe yaramış. Entübe olmadıİki hafta sonra bir daha durum değerlendirmesi yapılacak.
İnşallah sütüm de olur ve emzirebilirim toparlandığında.
Öğlen sağmaya başlayacağım çok heyecanlıyım nasıl olacak…
Sizlere de haber vermek istedim.
Herkes vaktiyle sağlıkla alsın kucağına
Sevgiler bizden
Masallah bebise. Benim oglum da hep 2 hafta onden gidiyordu bir tosuncuk olduGünaydın kızlar.. karantinam bittiği gibi kontrole koştuk. Şükür bebeğim hiç etkilenmemiş43cm 1983gr olmuş. Kafamız yine 3-3.5 hafta önde gidiyor. Doğum pozisyonunda ama 42.haftalara kalırsa falan kafa büyüklüğünden sezeryan olur dedi doktor tabii henüz belli olmaz büyümesi durabilirde dedi. Bugün çalışabilir raporumuda aldım. Bakalım hayırlısıyla nasıl istiyorsa öyle gelsin miniğim
Allah analı babalı büyütsün sağlıklaGünaydın herkese,
Epiduralsız normal doğum oldu ve dikiş atılmadı, zaten minicik. Ama çok güzel ağlıyordu
İlk kontrolden sonra, çocuk doktoru bir kez yanağıma yaklaştırdı , bir kere öptüm.
Doğrudan küveze alındı ama 20 gün önce yapılan ciğer geliştiriciler çok işe yaramış. Entübe olmadıİki hafta sonra bir daha durum değerlendirmesi yapılacak.
Sevgiler bizden
Masallah bebise. Benim oglum da hep 2 hafta onden gidiyordu bir tosuncuk oldu
Ben de haftaya alicam calisabilir raporumu hic gucum yok ama ay sonuna kadar idare edecegim artik
Az kaldı ay sonuna hayırlısıyla geçer inşallah. Ben medicalparkta yapacağım kısmetse doğumumuKizlar İzmir'den kimler var?
Hangi hastanede doğum yapacaksınız?
Allah analı babalı büyütsün çok sevindim, insallah biran evvel toparlanırsiniz ve evinize gidersiniz saglikli bir sekildeGünaydın herkese,
Sevgiler bizden
Ben varım, nasipse Çınarlı'da olacak.Kizlar İzmir'den kimler var?
Ah kiyamam Allah iyi insanlarla karsilastirsin cidden zor bu durumdaAynen oyle. Moralim cok bozuktu. En cok da cevap vermedigim için. Lohusaligim biraz zor geçti benim. Icime kapanmistim.konusmuyordum pek kimseyle.Cok haklisin.Yeni doktor ilk basta zor oluyor. Ama şöyle düşün.. Senin icin belki bu hayirlisidir. .. O doktora tekrar yazabilirsin. Sana emailden cevap verecektir. Ben kendi doktorumla da iletisimde kalmistim ve aynen mail seklinde .Hastanedekinden haric yani..
Aynen kolostrum..Veremedim malesef.Aklima hic gelmedi böyle olacagi. Yoksa ilk isim o sagma makinesini koymak olurdu valize...
Kesinlikle havlu ve terlik unutma. Normal bebek cantasini ben hastaneden geldikten sonra almistim.
Seni yalnız odaya koyarlar. Klima acmazlar. Bebekler hastalanir diye .ki yeni dogmus ve bagisikliklari çok çok dusuk ..
Oyy Hadi hayırlısı.. Anestezi randevusunda işte sigara iciyormusun. Onceden ameliyat oldun mu narkoz aldin mi..alerjin var mi gibi seninle ilgili sorular soruyor. Dosyani dolduyor. Sonra sana epidurali anlatiyor. Gelip sirtinda sana epidurali nereye ve senin hangi pozisyonda olman gerektigini gösteriyor. Mesela bana gosterdiginde hem pozisyonu ve epiduralin yerini sizlamisti. Zaten korkum vardi 2 katina cikmisti o korku.Aglayacaktim nerdeyse hahaha. Ama oyle degilmis ya. Agri falan olmuyor.Daha sonrasinda epidurali istiyor musun kabul ediyor musun diye soruyor.onayini almalilar çünkü . .Dogum doktoru da afedersin alttan kontrol ediyor.Acilma var mı ne durumda diye.Bir de genel kontrol..
Yengeminki 23 mm di. Biliyorum çünkü eltim de sormuştu. O eltimde de vardi ayni durum. Ve ona da aynı şeyi söylemiştim. Yengem 40 haftada dogurdu diye. Ve eltimde 38.haftasinda doğum yaptı ..tek çocuğu olan. . O eltim 35 haftaliktan sonra yürüyüş yapiyordu. Alışverişe gidiyordu.. Oyuzden Allah büyük. Rabbım ne zamana nasip etmisse ogun gelirler..Bebeklerin sağlıkla gelsinler..Rabbım kavustursun sağlıkla.. .
Kagitlari yapman lazım. Recommandé li gönder mesela postaneden.onu da postanenin sitesinden yapabiliyorsun. Tabi gitmesi daha geç oluyor. Ya da esin ggondersin.senin hakkin o. Vermek zorundalar.
Günaydın herkese,
Sevgiler bizden
Yaa muthis olmus sag salim gelsin artik34+0dan selamlar güzel annelerBugün kontrolümüz vardı. Rahim ağzındaki hunileşme düzelmiş çok şükür. Nstye girdim ilk defa. Bir sorun çıkmadı. 2 hafta sonra tekrar muayeneye çağırdı doğumu da konuşuruz o gün dedi. Bebek hala makat geliş eğer dönmemiş olursa mecbur sezeryan olcakmış.
Odamız hastane çantamız hepsi hazır Mete’yi bekliyoruz artık. Fotoğrafları ekliyorum size de fikir olur belki
Allahım yavrunuzu size bağışlasın. Gözünüz AydınGünaydın herkese,
Sevgiler bizden
Gerçekten iyi insana vicdanli insana denk gelmek de zor ..Ben lohusalikta mesela oğlumu kucagima almıyordum. Zaten bana sıra gelmiyorduAh kiyamam Allah iyi insanlarla karsilastirsin cidden zor bu durumda
Doktorum da oyle soyledi dedi ihtiyacin oldugunda yaz bebelerin fotosunu at Ay cok duygulandim
Ah o lohusalik ben simdi bile herseye agliyorum dogumdan degil ama lohusaliktan korkuyorum biliyormusuninsallah agir gecirmem bende
Ah Kuzum ama iste insan ilk dogumda neyin ne oldugunu bilemiyorki bende burdan sizlzrden ogreniyorum
Nasip degilmis Kuzum
bugun de bazi urunler geldi simdi herseyi yikayip halledim koycam havlu terlik insallah eksik yoktur
Bu anestezistlede konusursam sanki isi yarilamis gibi hissetcem biliyormusun epidurale Evet diycem onsuz yapamam sanirim
Off yengeninkide cok azmis ama masallah iyi dayanmis Peki bu surecte hepmi yatti
Bugun ebe geldi sadece bir tane contraction var dikkat et dedi cok boyle abartarakyat deyip durdu en az 36.hafta 4 hafta dayanmalisin 37 olsan daha iyi yat dinlen diye tutturdu bunlari bende biliyorum da geriliyorum pazartesi olcer umarim da guzel cikar ayni kalsa rahatliyczm
Salgınmıymış bende covidken hep ishal gaz sancısı yaşadım yaKızlar, aile hekimliğinden geliyorum. Kendi doktorum da aile hekimim de aynı şeyi söylediği için uyarmak istedim. İshal salgını varmış, sadece İzmir için mi bilmiyorum ama özellikle yeşillik temizliğine, dışarıda yemeğe dikkat edin olur mu? Ben iki gün önce öyle bişey yaşadım, gaz sancısı hala devam ediyor. Dikkat edin kendinize.
Ozellikle hastane de cok ihtiyac oluyor iyi davranan merhametli insanlarGerçekten iyi insana vicdanli insana denk gelmek de zor ..Ben lohusalikta mesela oğlumu kucagima almıyordum. Zaten bana sıra gelmiyorduişte sonra da kimse dokunmasın istiyorsun. Gözüne batıyor hersey. Sinirli gergin oluyorsun.. tabi herkeste farklı.. Ben ağlamamak için hep tuttum kendimi.. Kimseyi kırmamak için kendimle savaştım desem yeridir. Biraz kırdığım insanlardan olmuş olabilir ama durumu bildikleri için alttan aldilar . Tuhaf bir durum ya. Hormonlar aniden düşünce başka Bi insana dönüşüyor insan haha.
Eksiğin yoktur umarım. Ben aklıma geldikçe söylerim. Mesela doğum sonrası ilk kiyafetleri hazir mi bebeklerinin? Eldivenler .Çıtçıtlı uzun kollu aletleri ve zıbınlar ve corap.. Her bir ikizin için .. Doguma gittiğinizde onu esine göstermelisin. Ve ona vermelisin. Hemşireler esinden isteyecekler.. onun için ayrı bir küçük çanta ya da bebekler için ilk kıyafetlerini koymak için kucuk bir torba oluyor. Foto paylaşayım.. Ha benimki bunun gibiydi ama Micheyliydi mavi renk ve velourdu. ..
Anestezistle konustugunda aslında yolu yarilamiyorsun. Sen yolu coktan yariladin. Yolunda sonuna doğru gidiyorsun.. Bisey kalmiyor çünkü.. Ben epidurale deli gibi korktugum halde hemen evet dedim.Agriya dayanamam ben.
Yengem hiç yatmadi. 2 çocuğu daha var .. . Vakit buldukca belki . Ama dinlenemiyordu anneme cok gidiyordu. 3 kat dik merdiven çıkıp iniyordu. Annemin oturduğu binanın merdivenleri yani. ..
Korkma contraction olacak tabiki. Son aylar agri oluyor demiştim. Contraction larinda olur. Kendini sadece zorlamayacaksın. Örnek veriyorum mesela bulasik mi yaptın evde.. yaptıktan sonra git uzan.. hergun bu sekilde.. örnek sadece bu.
Rahat ol bazıları insanları tedirgin etmeyi çok seviyor. Sen sadece ağrın olunca takip et. Bebek hareketlerini takip et.simdi onların yerleri daralmaya başladı. Hareketleri kısıtlanacak. Korkutmasın bu seni. Normal bir şey. Allahin izniyle sağlıkla gelecekler insAllah.
Twitter'a da baktım ülke geneli olarak gözüküyor, şu an ben de gaz sancısı mi gerçek sancı mi karıştırıyorum aradaSalgınmıymış bende covidken hep ishal gaz sancısı yaşadım ya
Ben galiba Egepolde yapacağım. Henüz doktorla kararlaştırmadık. Ayın 5. De kararlaştıracağız sanırım.Kizlar İzmir'den kimler var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?