- 29 Ocak 2019
- 1.871
- 2.248
- 133
Kendine çatlak kremi ya da yağı almalısın, diş fırçası ve diş macunu,el-yüz havlusu. Nemlendirici dudak ve yüz kremi. Toka da al mutlaka, saçlar bunaltmasın. Şimdilik aklıma bunlar geldiKızlar hastane çantasına
Ebeye vermek için;
Alt üst takım,şapka,eldiven,çorap,battaniye(1er adet)
2 bez
1 emzik
Bebek için;
2 alt üst takım, 1 kısa kollu zıbın şapka,çorap,battaniye
8 bez
Islak mendil, pamuk mendil, 1 emzik, pişik kremi, kaşık biberon
Puset
Kendime;
2 takım pijama , 1 tişört eşofman,
Mochi, avent kapaklar, göğüs pedi, depent, göğüs kremi, emzirme südyeni, iç çamaşırı koydum.
İzmirde zaten terlik giyiyoruz ekstra koymayacağım. Fazlalık eşya hiç sevmediğimden az ve öz şeyler koydum. Eşime bir şey koymayacağım evimiz yakın hastane merkezi yerde. Yiyecek içecek vs oradan alınır. Yinede unuttuğum önemli bir şey varsa yorumlarınızı bekliyorum. Bebek yıkanmadığı için şampuan koymadım. Kendimde uzun kalacak olursam şampuan falan alınır evden.
Evet onlarda aklımda daha var diye koymadım ama birer set ayarlasam göz önünde iyi olacakKendine çatlak kremi ya da yağı almalısın, diş fırçası ve diş macunu,el-yüz havlusu. Nemlendirici dudak ve yüz kremi. Toka da al mutlaka, saçlar bunaltmasın. Şimdilik aklıma bunlar geldi
Benimde hastane yakin bende doldurmadim aynen bezi bile az koydum günlük koydum.bi gitmeden nasipse kayisi hosafi yapip goturmek istiyorum hem agz icin hem süt icinKızlar hastane çantasına
Ebeye vermek için;
2 bez
1 emzik
Bebek için;
8 bez
Puset
Kendime;
Mochi, avent kapaklar, göğüs pedi, depent, göğüs kremi, emzirme südyeni, iç çamaşırı koydum.
İzmirde zaten terlik giyiyoruz ekstra koymayacağım. Fazlalık eşya hiç sevmediğimden az ve öz şeyler koydum. Eşime bir şey koymayacağım evimiz yakın hastane merkezi yerde. Yiyecek içecek vs oradan alınır. Yinede unuttuğum önemli bir şey varsa yorumlarınızı bekliyorum. Bebek yıkanmadığı için şampuan koymadım. Kendimde uzun kalacak olursam şampuan falan alınır evden.
Seviyorsan neden olmasın soğuk soğuk içersinBenimde hastane yakin bende doldurmadim aynen bezi bile az koydum günlük koydum.bi gitmeden nasipse kayisi hosafi yapip goturmek istiyorum hem agz icin hem süt icin
Ayy ne dediler peki normalmi kanama cok kotuKanamadan dolayı ve agridan dolayi gittim..Sadece spasfone ise yaramiyor. 1mg doliprane ve 2 spasfone. Çok rahatlatıyor..Ha ona rağmen durmazsa hastaneye. Elbiseleri kuruma makinesine koyarlar. Hemencecik kurur. Esin getirirdi. Zaten normal doğum önce baslatacaklari için zaman alıyor..
Dene bak vücudun bayağı rahatlayacak.. Monitors gördüm. Kalp atislari normal canim. Bazen neden böyle oluyor biliyor musun. Monitoringe girince bebekleri bir hal oluyor. Hareketli oluyorlar..Hareketli olduklari için kalp atislari da bazen dalgalanma oluyor. Oyuzden fazla kalıyorsun monitorinde.. normalde 1 saate yakin kalmis olmalisin ikiz olduğu için. Yazık desene biri daha Hareketli. Oburunu de birakmiyordur haha. Minnoslar
Alışmak için de iyi tabi şimdi erkenden uyanalım ki sonra lohusa depresyonuna girmeyelimSorma burasi 40 tan fazladir ben daha yuksek hissediyorum malum.
Aksamlari yorgunluktan nasil uyudugumu hatırlamiyorum. Kucuk hanim sabahin korunde ayaktaydi. Anne kalk anne bezi temiz yap anne aciktim
Ben de var önceden kalma çok gerekli mi açıkçası bilmiyorum ama varken de kullanmıştım uzun süreli bi kullanımı yok azcık hareketlenmeye başlayınca aşağıya doğru kayıyor. Salonda koltuğa koyuyodum o iyi oluyordu asıl yan yatma yastıkları bence daha kullanışlı çocuğu ilk 3 ay yan yatırıyosun bir sağ tarafa bir sola dönük. Onla kusma da olsa zaten yana akıyorreflü yatağı alan arkadaşlarım fikir verebilir mi?
Evet kıpırık özellikle birşey yiyince ben de şunu anlamıyorum yer yemez hemen nasıl gidiyorKızlar yaaa
maşallah bizimki kıpır kıpır, sizinkilerde öyle mi , yoksa bizimki yaramaz mı olacak korkuyorum
Ya kendimiz için gecelikmi yoksa pijama alt üst takımmı koymalıyız kafam çok karışık bir tane elbise aldım sabahlıklı o okey ama pijamaya gerek var mı yoksa bir tane daha üsttten fermuarlı elbisemi koysam sen ne tercih ettin canımKızlar hastane çantasına
Ebeye vermek için;
2 bez
1 emzik
Bebek için;
8 bez
Puset
Kendime;
Ben dediğin gibi yapıcam cnım bi park yatak aldım bir de ikeanın 6 kapaklı şifonyerinden almak istiyorum kıyafetleri için sonra oda aldığımda ona uygun bir model tercih ederim zaten düz beyaz herşey uyar diye düşündümBen de 1/ 2 yaşına kadar oda yapmayı düşünmüyordum ama bisiler aldıktan sonra bunları nereye koyacam? Durumu cikti ortaya en azindan onlar için bir dolap mi alsam düzgün dursun diye yoksa onları her gordugumde sinirlerim bozuluyor-Sunshine @Lalalala1
Kesinlikle öyle, sonradan unutulmasın. Bi de koymadıysan çorap koy mutlaka, ne kadar sıcak yer olursa olsun doğum sonrası kan kaybına bağlı üşümesin ayaklar ki gaz olmasın :)Evet onlarda aklımda daha var diye koymadım ama birer set ayarlasam göz önünde iyi olacak
Canım ben 2 elbise sabahlıklı, 1 tanede alt üst pijama aldım. Hastaneye 1 elbise sabahlık, 1 alt üst pijama koydum. Diğer setide eve gelince temiz giymelik ayırdım. Hepsi emzirme yerli kolay açılıyor önleri. Normal doğumda elbise sezeryanda ise pijama takımı iyi diyorlar.Ya kendimiz için gecelikmi yoksa pijama alt üst takımmı koymalıyız kafam çok karışık bir tane elbise aldım sabahlıklı o okey ama pijamaya gerek var mı yoksa bir tane daha üsttten fermuarlı elbisemi koysam sen ne tercih ettin canım
Tamam canım çok teşekkür ederim hepsini not ettim bir iki güne kapatacağım valizi kısmetseKesinlikle öyle, sonradan unutulmasın. Bi de koymadıysan çorap koy mutlaka, ne kadar sıcak yer olursa olsun doğum sonrası kan kaybına bağlı üşümesin ayaklar ki gaz olmasın :)
Rica ederim ne demek, sağlıkla kucaklarımıza alalım yavrularımızı inşallahTamam canım çok teşekkür ederim hepsini not ettim bir iki güne kapatacağım valizi kısmetseSadece kaynatılcakları çeşme suyuyla kaynattım kurulasamda pudralı gibi oldu sular berbat kireçli yarın bir daha içme suyuyla kaynatıp öyle
Var çiçeğim neyseki odalar filan güzel, havalandırma güzel o bakımdan keyfimiz yerindeAman iyi olun da bu sıcakta hastane odası nasıl oluyor kliması falan vardır inşallah kuzum
Bencede neyse yarın bir daha kaynatacağım. Amin canım inşallah vaktinde sağlıklaRica ederim ne demek, sağlıkla kucaklarımıza alalım yavrularımızı inşallahben içme suyuyla kaynatmıştım iz vs yoktu, en temizi içme suyu ile kaynatmak, kireç vs olmadan mis
Canım bebek icin az bence hele sezeryan olucaksan cok az bezde az 2 dogum gecirmiş biri olarak soyluyorum zıbın daha cok koy alt ust takımda koy bez rahat 15 tane olmalı erkek bebekse eger bebegın ciş kacırma olayları cok fazla oluyorKızlar hastane çantasına
Ebeye vermek için;
2 bez
1 emzik
Bebek için;
8 bez
Puset
Kendime;
Normalmis. Çünkü rahimde yumusama varmis. Ve kontrol etti kizariklik da var. Oyuzden normal dedi. Stres yapma korkma .Sürekli korkma diyorum farkindaysan çünkü ben oğluma hamileyken stresliydim psikolojim gitmişti. Çok korkuyordum hatta korkudan agladigim etrafta cattigim ya da tamamen icime kapandigim zamanlar oldu.. Sürekli acilde olmak da yipratiyor. Ertesi güne tekrar cagiriyorlar. Hastane psikolojik tedavi almami onerdi mesela ozaman..Ayy ne dediler peki normalmi kanama cok kotu
Cok sukur ictimde rahatim bugun dun kivrilmistim
bugun cok sukur valiz isini kapatiyorum ne zormus ya baya cikti valizde degeriye sakince beklemek kaldi hamdolsun
annemlerle de gelecek var Sen oyle deyikce onlara kalin battaniye ve agiz bezi tiklamistimonlarida yikar ilave ederim agiz bezleri burda acayip pahaliydi
cidden monitoringde acayip cok bekletiyorlar ben bile dayanamiyorum onlar napsin kiyamamdedigin gibi cok harekey ediyorlar makina kaybediyor atisi felan valla zor
Doğum ne olacak belli değil yani o an bebeğin durumuna bağlı şu an normak gözüküyor. Birkaç takım ve bez daha ekleyeyim en iyisi. Teşekkür ederimCanım bebek icin az bence hele sezeryan olucaksan cok az bezde az 2 dogum gecirmiş biri olarak soyluyorum zıbın daha cok koy alt ust takımda koy bez rahat 15 tane olmalı erkek bebekse eger bebegın ciş kacırma olayları cok fazla oluyor
Ya insallah duzelir Cok gecmis olsunNormalmis. Çünkü rahimde yumusama varmis. Ve kontrol etti kizariklik da var. Oyuzden normal dedi. Stres yapma korkma .Sürekli korkma diyorum farkindaysan çünkü ben oğluma hamileyken stresliydim psikolojim gitmişti. Çok korkuyordum hatta korkudan agladigim etrafta cattigim ya da tamamen icime kapandigim zamanlar oldu.. Sürekli acilde olmak da yipratiyor. Ertesi güne tekrar cagiriyorlar. Hastane psikolojik tedavi almami onerdi mesela ozaman..
Çok şükür aradan cikti valizin. Kafan rahat.. Annen gelince rahat olur canım. Lohusaliginda yalnız kalmazsin. Bebeklerini yikamanda da yardımcı olur. Bebeklerin sirtlarini sivazlayarak yikamak gerekiyor bu arada. Sirtalarinda diken gibi killar oluyor . Ya 3 4 tane belki daha az da olabilir.o killarin bir adi var. Şuan hatirlayamadim. Sirt üstü yattiklarinda rahatsiz ediyormus. Bir kac banyo yaptirdiktan sonra kendiliginden düşüyor. Bebeklerinde olursa sakın cekeyim deme.. Annen bilir büyük ihtimal. Benim oğluma vardı. Hatta gordugumde şaşırmıştım. Coton olunca pahalı oluyor .
Sanırım monitoring rahatsiz ediyor onlari sanirim.. Ekografi de öyle... En azından hareketli oluyorlar öyle haha.
Merci bcp canım.Yaa çok kötü.Cok sasirdim nasıl yani 24 haftadan önce almıyorlar kafayı mi yemisler. Bir durum olsa aliyorlar miymis sorumlulugu . Ne sacmalamislar ya .Biliyorum. Bayağı Zor gecirmissindir .Bak geçti gitti.Artik hafta sayiyorsun kavusmak için Allahin izniyle . Valizde eksik olsa esin getirir canım.Benim bebeğimle kiyafetleri yetmemisti. Örtü yetmemisti kustugu için. Eşim getirmisti evden.. Ha birde bebeklerini sen uyudugunda gece ozellikle yan yatir.. Gündüz uyaniksin gözüne uzerlerinde olur. Dogumdan sonra glaire leri oluyor .balgamlari yani.. O da doğum sirasinda su yuttuklari için.. Hastanede de görürsün zaten. Yutkunamiyorlar.Ben bilmiyordum. Ve çok korkmustum. Hemşire kucagima alip yuzustu tutup sirtini sivazlayarak masaj yapacaksin demisti. Defalarca yaptım. Gece de zaten hep yan yatiriyordum. Bir saga bir sola.. Evet o kızlara sirt dikeni diyorlarmis. Gerçekten böyle dik duruyor. Diken gibi ve sert..Yok canım cahil değilsin. İlk hamilelikte öyle oluyor. Ben de oyleydim. Hatta süt sagma makinesini görünce gulmustum. Inek gibi kendimi sagacagim demiştim. Yani işte bilmeyince öyle oluyor. Ama o süt sagma makinesi tam kurtarici. Ben önceden sagip dolaba koyuyordum. Göğüsler acaip rahatliyor ya.Ya insallah duzelir Cok gecmis olsun
yeminle beni anlatiyorsun benim bu rahatlamis halim aslindailk aylar acillerden cikmazdim birde bizim burda maternitenin acili 24 haftadan once almiyorlar berbat biseydi aglama sinir krizi doktor Ilk aydan arret maladie ye koydi sirf anksiyete crise d’angoisse var diye biliyormusun kolay olmadi buraya gelmek o yuzden iyi anliyorum seni
Ay Evet valize herseyi koydugumu dusunuyorum insallah eksik yoktur Annem gelse benim icin baya kolaylasir
ben yikamak felan beceremem de artik annemle yol’alirizah killari felan oluyor vay be. Ben sut satma pompasina sasirmistim en son ne kadar cahilim bu konularda internet olmasa napardmil cok merak ediyorum
of échographie de de cidden oyle doktorda bir bastiriyor garibanlar icerde ne haldeler merak ediyorumsonra gelsin dalgalar
hamdolsun tekmeler var yoksa dokuz Ay gecmezdi sanirim
Normal doğum olacaksa bilemiyorum ama sezeryan olacaksa gecelik daha rahat olur pijama dikiş yeri sorunu olabilir acıması bakimkndan birde WC ye gidince zaten zor kalkıp oturuyor insan bide pijamayi çekmekle indirmekle ugrasmazsn gecelik oluncaYa kendimiz için gecelikmi yoksa pijama alt üst takımmı koymalıyız kafam çok karışık bir tane elbise aldım sabahlıklı o okey ama pijamaya gerek var mı yoksa bir tane daha üsttten fermuarlı elbisemi koysam sen ne tercih ettin canım
Ohh maşallah canımVar çiçeğim neyseki odalar filan güzel, havalandırma güzel o bakımdan keyfimiz yerinde
Belki doktora göre değişebilir bilemiyorum ama bana direk 38+3 de alacağım dedi gidince netleşir diye düşünüyorum sizin direk sezeryan mi olacak. Önceki sezeryan yerleri gerildiği için 38 i gecirmiyorlar diye duymuştumBir şey danışmak istiyorum önceden doğum yapanlara veya sezaryen planlayan arkadaşlara. Sezaryen doğumda doğum tarihi ne zaman belli oluyor? Doktor randevusunda 33+5 haftalık olacağım, o zaman belli olur mu sizce? Ya da bu neye göre belli oluyor bilenleriniz varsa aydınlatabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?