2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Normal doğum dediler, bi aksilik çıkana kadar normal doğutturacaklar çünkü normal doğumdan da para kazanıyorlar. Keşke şansım olsaydı da Turkiyeye gelip orada doğursaydim ama artık çok geç, Allaha emanet doğurucam galiba

Ben de çok merak ediyorum benim durumumda öyle banada haber verin lütfen belli olunca sizin doğum benden önce nasipse

Okudukça sinir oluyorum, hiç bir tetkik de istenmiyor.. Gerçekten sağlık sistemini her ne kadar elestirsek de iyi şartlarda olduğumuzu anladım.Her ilin aynı olmadığını da bizzat tecrübe ettim. Sağlıkçı olmasam da 14 yıl bu sektorde az çok gözlemledim.

Siz 15 üzeri tansiyona dikkat edin ve idrarda proteine baktırmak icin, idrarda yanma var diyerek test almalarını sağlayabiliyorsanız iyi olur.
Bir kez protein çıktı, doktorum hemen tansiyon takibi yapmamı istedi. Şükür tansiyonda sorun yok, protein de enfeksiyon kaynakli çıkmış ama ikisi de yolunda olmasaydı 24 saatlik idrarda protein bakilacaktı. Ayrıca her muayeneye ayak bileğimden ödemimi kontrol ederek başlıyor. Muayeneyi de tansiyon ölçümü yaparak tamamlıyor.

Sorayim bi .. internetten baktim da hamilelere daha fazla geliyor diyor. Iki gundur gece bizim odada sivri dolaniyor. Yakalayamiyorum da esime duyuyor musun diyorum yok, geliyor mu diyorum yok... sinir oldum
Kanimizz dahami tatlii
Kremim baya rhtlatti canim onermek istemedimm benimkinii
Elbet doktorun bisey tavsiye eder

Ben de çok merak ediyorum benim durumumda öyle banada haber verin lütfen belli olunca sizin doğum benden önce nasipse
Bebek önden gitsede bir sorun olmadigi surece
Sat tarihimize gore aliniyor
Gebelik haftamiz 33 diyelim
Bebegimiz 35
Sez tarihimizi 33 baz aliyorlar

katinaizmir özellikle sizin de fikrinizi almak istiyorum deneyimli bir sağlıkçısınız. Ben de hemşireyim ama daha yeniyim ve yabancı olduğum konular gebelik vs. Dünkü akıntımın arasında gördüğüm kanı bugün daha da anlamlandırdım. Günde 3lt su içmeme rağmen sabah idrarım baya koyu ve mesanemde ağrı, üretramda da yanma hissettim. Sabah hemen doktorumla görüştük bu durumu. O da sistitten şüphelendi. Hayatımda hiç sistit olmamıştım. Sanırım bu sistit ağrısı. Tek dozluk kullanabileceğim üromisin, urocare türevi bir ilaç önerdi reçete edecek. Sanıyorum bebek mesane üzerine baskı yaptığı için sistit tetikledi. Hem bilgi vermek hem de fikrinizi almak istedim. Bu haftalarda korkutuyor böyle durumlar ya kimsenin başına gelmesin. İnsan sağlıkçı da olsa panikliyor

Benimkini sata göre ayarladı canim 38+2 olarak planladık. Ama çocuğun durumuna göre 40. Hafta olmuş oluyor
Umarim doğum sancim gelmemis olur

Çok geçmiş olsun, enfeksiyondan çok çektim ben de malesef..Sağlıkçı değilim ama sorun yaşadıkça ve yakın temasta oldukça tecrübe etme şansım oldu.
Tedaviye başlanmayan, belirti vermeyen enfeksiyonlar daha tehlikeli kabul ediliyor, o yüzden paniklemeyin.Çoğu hamilede en az bir kez yaşıyor, bazı enfeksiyonlar inatçı olabiliyor. En basit müdahale ile başlar, geçmedikçe kültür ile antibiyotik tayini yapılmaya çalışılıyor, prosedür bu şekilde. Fakat bu şu sorunu da yanında getiriyor, kullanılan ilk ilaç sonrası düzelme olmazsa, sonraki kültürlerde üreme olmayabiliyor, bu da bakteri bilinmediği için antibiyotiklerin denenerek bulunmaya çalışılmasına sebep oluyor, gereksiz ilaç yükü demek bu da.
Eğer verebilirseniz bugün idrar kültürü verin ve ilacınızı öyle için. Eğer ilaç ise yaramazsa elinizde bir kültür sonucu olmuş olur. Ben olsam öyle yapardım, üreme olmayadabilir ama sizi bilinmezlikten kurtarır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…