- 18 Ocak 2020
- 534
- 733
- 103
- 30
Neredeyse her yerde ayrı, bende hepatit B var, enfeksiyon bölümüne gitmiştim kontrole. Beni öyle bi endişelendirmisti ki ölüme kadar konuyu getirmiştiSok icinde okudum valla berbat bir durum aceba doktormu boyle tum saglikdami sorun var
Almanya ve dijitallesmeOrada tahlilleri intden öğrenme sistemi yok mu
Enabiz gibi
Sata göre planladı tam 40 a göre.Merhaba çocuk satiniza göre mi 40. Haftada alınacak yoksa gelişimine göre mi
Imm evet o zaman geç planlamış burda herkes 38. Haftasının herhangi bir gününe planlandı. Görüşüp bebek durumu elverisliyse o şekilde planlayabilirsiniz çünkü dogum sancisi çekip sezaryen olmanın mantığı yok. Amaçlardan biri de sanci çekmemek.Sata göre planladı tam 40 a göre.
He bi de çocuk gelişimi sata göre önde mi bi de bu var tabi geriden gelmiyorsa 38 olur gerideyse 40 demesi daha makul bir hareketSata göre planladı tam 40 a göre.
Doktorumda benzerini söyledi aslında ama yedikleriyle bebişine baya kilo aldırdığını söyleyenlerde oluyor mesela kaşar ve ıspanak yemek baya kilo aldırıyormuş bebeğe zayıf doğması da sıkıntı değil aslında kilosu yeterli olduktan sonra hem doğum kolay olur belki ama yine de vicdanım rahat olsun istiyorumGenetikmiş aslında kilonun çok büyük bi oranı ama kalsiyum ve protein bebek gelişimi için çok önemliymiş. Bende doktordan çıktım da karbonhidrat yemeyip daha çok kalsiyum ve protein almam gerektiğini söyledi. Belki işe yarıyordur bilemiyorum ama benim eşimde hekim o da bebek oluştuğu andan itibaren genlerinde doğacağı kilonun belli olduğunu max 300-400 gram oynayabileceğini söylüyordu hep.
Benim oldu daha yeni kurtuldum bi iki gündür kalamıyor.Kızlar burnu kanayan var mı aranızda ? Benim dururken değil ama önce burnum tıkanıyor lavaboya temizlemeye gidiyorum bir bakıyorum kan akıyor meğersem kanamış hamilelik de olur diyorlar ama merak ettim sizler de de oluyor mu?
Yeme içmeye kesinlikle alakası yok. Öyle olsaydı benim yavrularım en a 5 kilo dolardı. Yemediğim kasar muz kalmamıştı ama biri 2100 diğeri 2700 doğmuştu:))))Doktorumda benzerini söyledi aslında ama yedikleriyle bebişine baya kilo aldırdığını söyleyenlerde oluyor mesela kaşar ve ıspanak yemek baya kilo aldırıyormuş bebeğe zayıf doğması da sıkıntı değil aslında kilosu yeterli olduktan sonra hem doğum kolay olur belki ama yine de vicdanım rahat olsun istiyorum
Tabi ki kesindir, ultrasonda da gözükür.İlişkiden 50 gün sonra yapılan kan testi kjopesin midir bebek ultrasonda görünür mü
33+1 2400 gram için ideal dedi. Önde veya geride demedi cidden kafamda epey karıştı :) zaten sancı vs çekmemek için sezaryen istedim. Bakalım ay sonu tekrar gideceğim belki fikri değişirHe bi de çocuk gelişimi sata göre önde mi bi de bu var tabi geriden gelmiyorsa 38 olur gerideyse 40 demesi daha makul bir hareket
Ben bugün 33+2’yim bebeğim yaklaşık 44,5 cm ve 2149 kilo.33+1 2400 gram için ideal dedi. Önde veya geride demedi cidden kafamda epey karıştı :) zaten sancı vs çekmemek için sezaryen istedim. Bakalım ay sonu tekrar gideceğim belki fikri değişir
Akşamüstü bende de oldu öyle, insan hem mutlu oluyor hem de tedirgin2 saattir o kadar hareketli ki, ne yapsam sakinlestiremedim. Arada böyle oluyor, sorun yoktur diyorum ama uzun sürdükçe endişeleniyorum da.. Çıkışı mi arıyo nedir
Aynen ne yapsalar tedirgin oluyor insanAkşamüstü bende de oldu öyle, insan hem mutlu oluyor hem de tedirgin
Yaa masallah, bı nazlı da burdaymışBen bugün 33+2’yim bebeğim yaklaşık 44,5 cm ve 2149 kilo.
Doktorum normal sınırlarda dedi hatta 2 gün önde bile çıkıyor tüm ortalamalarda
Artı eksi değişebilir ölçümler sebebiyle, ama ben bebeğe daha çok kilo aldıran şeyler yemeyi planlıyorum bakalım, 2 haftadan bu yana yaklaşık 260 gr almış çünkü. Ne zaman 3 kilo olacak bu bebişler :)
Kızlar inanılmaz zor görüntü aldık bu da bonus.
Ayy asiri sinir bir sistem almanyaninkiler cok is bilmiyor demekkiNeredeyse her yerde ayrı, bende hepatit B var, enfeksiyon bölümüne gitmiştim kontrole. Beni öyle bi endişelendirmisti ki ölüme kadar konuyu getirmiştiayrıca Turkiyede hepatitli bi kadın doğum yaparken anneden çıkar çıkmaz hemen bebeğe serum takıyorlar ki bebeğe geçmesin diye, burda sordum hiicccc, sonra gelirsin aşı vururuz dediler, ee bebeğe hepatit geçtikten sonra istersen 100 tane aşı vur hicbi ise yaramaz ki. Onu da ayrı dert ediyorum
Evet kesinlikle daha bi merak ediyorum ben deAynen benim de 2 haftaya düştü ama yine de özlüyo insan bi de son zamanlar daha çok merak ediyor. Ben de 34+0 bugün tam bir hafta aramız varmış. Son 3 haftam kaldı çalışma hayatı için ama sıcaklarda da çok zor oluyor. Bakalım bu haftaları da bi atlatırsam rahatlayacağım.
bnde hayatımda hiç olmamıstım akıntı bnde paranoya yaptı suyum mu acaba diye, ilaç cok rahatlattı bni.ama antibiotkte kullandım kullanmasaydm gececeğini sanmıyordumkatinaizmir özellikle sizin de fikrinizi almak istiyorum deneyimli bir sağlıkçısınız. Ben de hemşireyim ama daha yeniyim ve yabancı olduğum konular gebelik vs. Dünkü akıntımın arasında gördüğüm kanı bugün daha da anlamlandırdım. Günde 3lt su içmeme rağmen sabah idrarım baya koyu ve mesanemde ağrı, üretramda da yanma hissettim. Sabah hemen doktorumla görüştük bu durumu. O da sistitten şüphelendi. Hayatımda hiç sistit olmamıştım. Sanırım bu sistit ağrısı. Tek dozluk kullanabileceğim üromisin, urocare türevi bir ilaç önerdi reçete edecek. Sanıyorum bebek mesane üzerine baskı yaptığı için sistit tetikledi. Hem bilgi vermek hem de fikrinizi almak istedim. Bu haftalarda korkutuyor böyle durumlar ya kimsenin başına gelmesin. İnsan sağlıkçı da olsa panikliyor
Bende de aynı durum oldu idrar tahlilinde enfeksiyon çıkti sistit olmuşum urocare kullandım fakat faydası olmadı bende, en yakın zamanda idrar tahlili yaptırmanızi öneririm, enfeksiyon sistit vs. Doğumu zorlaştırdığını söyledi doktorum erken tedavi olmanızda fayda var geçmiş olsunkatinaizmir özellikle sizin de fikrinizi almak istiyorum deneyimli bir sağlıkçısınız. Ben de hemşireyim ama daha yeniyim ve yabancı olduğum konular gebelik vs. Dünkü akıntımın arasında gördüğüm kanı bugün daha da anlamlandırdım. Günde 3lt su içmeme rağmen sabah idrarım baya koyu ve mesanemde ağrı, üretramda da yanma hissettim. Sabah hemen doktorumla görüştük bu durumu. O da sistitten şüphelendi. Hayatımda hiç sistit olmamıştım. Sanırım bu sistit ağrısı. Tek dozluk kullanabileceğim üromisin, urocare türevi bir ilaç önerdi reçete edecek. Sanıyorum bebek mesane üzerine baskı yaptığı için sistit tetikledi. Hem bilgi vermek hem de fikrinizi almak istedim. Bu haftalarda korkutuyor böyle durumlar ya kimsenin başına gelmesin. İnsan sağlıkçı da olsa panikliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?