- 17 Şubat 2020
- 10.722
- 28.213
- 598
Peki turkiyede kactane kasilma oldugunu da soyluyorlarmiRahatsızlık hissi duydum evet ama çok daha güçlülerini yaşadım, yaşıyorum. Biraz şaşırdım diyebilirim.
Hissederdim ama 100 demezdim orta siddetliydi benim için. Bı de bebek çok hareketliydi, ayrımı zor oluyor o hallerdeyken. Heralde düzenli mi ayrımından kurtarırımkatinaizmir bu sancılar hissediliyor mu? Yani evde olsan hisseder miydin ?
Evet söylediler, ayrıca sonucu doktoruma da gonderdiler. O da yorumlayıp eve gitmeme izin verdi. Ağrı, rahatsızlık hissettim ama öyle çok dayanılmayacak bir şey değildi. Zaten ekrani izledim sürekli, ilk beş dk içinde olduPeki turkiyede kactane kasilma oldugunu da soyluyorlarmi
bu kasilmayla birlikte agri hissediyormusun
yaa ayni benim gibi kasilma aninda bana da soruyor hissediyormusun diye bende hissetmiyorum cok ilgincEvet söylediler, ayrıca sonucu doktoruma da gonderdiler. O da yorumlayıp eve gitmeme izin verdi. Ağrı, rahatsızlık hissettim ama öyle çok dayanılmayacak bir şey değildi. Zaten ekrani izledim sürekli, ilk beş dk içinde oldu100 un sancı olduğunu biliyordum. Heyecanlandım da biraz ama devamı gelmedi
Nasıl agrılar merak ettigim için soruyorum bazen bana adet sancıları gibi agrılar sokuluyor sonra geçiyor onun gibimiRahatsızlık hissi duydum evet ama çok daha güçlülerini yaşadım, yaşıyorum. Biraz şaşırdım diyebilirim.
Her kasılma ağrılı olmak durumunda değilmiş. Yalancı sancılar normal artık bu haftalar için, gerçek sanciya dönünce hissederiz ağrıyı, baskıyı o konuda şüphem yok ama günlük kasılma sayısını doğru sayma ihtimalimiz yok. Sadece düzenli şüphesi duyabiliriz diye düşünüyorum. Kaç haftadır yasiyorum bunları, ki azaldığını düşündüğüm zamanlardayım. Demek ki düzenli olmadıkça sorun arz etmiyor, yoksa çoktan doğururdumyaa ayni benim gibi kasilma aninda bana da soruyor hissediyormusun diye bende hissetmiyorum cok ilgincdoktor da kasilman gunde Kac tane diye zordu 5 dedim ama emin degilim de cunki hep sert karnim ona gore dedim ve hissedemiyorum
birde artik kasilma olsun istemeliyiz demi artik onuda cozmek istiyorum ama imkansiz sanirim
Adet sancısı gibi olanlar çok hafif gözüküyor, 100 olan daha çok bebeğin toparlandiginda, yani karnın eğri büğrü şekil aldığında verdiği ağrılı his gibi, bı de ben sağa dönük uzandım, ayırt etmem biraz da o yuzden zor oldu, sırt üstü yatsam karnimin aldığı şekli vs. daha rahat gozlemleyebilirdim.Nasıl agrılar merak ettigim için soruyorum bazen bana adet sancıları gibi agrılar sokuluyor sonra geçiyor onun gibimi
Canım bir de sen akşam akşam nstye neden girdin? Bi ağrı sızı sancı mı hissettin de doktora gittin ben kaçırmış olabilirim o kısmı.Evet söylediler, ayrıca sonucu doktoruma da gonderdiler. O da yorumlayıp eve gitmeme izin verdi. Ağrı, rahatsızlık hissettim ama öyle çok dayanılmayacak bir şey değildi. Zaten ekrani izledim sürekli, ilk beş dk içinde oldu100 un sancı olduğunu biliyordum. Heyecanlandım da biraz ama devamı gelmedi
Doğum sancısında direkt itme, ıkınma hissi de oluyor, rahim boyumu kısaltan bu durumdu zaten. Ayrıca sancının yüksekliğinden çok kişinin hissedip hissetmediği de önemliymiş. Rahatsız etmiyor, hissetmiyorsan çok da önemli değil diye yorumlanıyor.Selam , bu sancılarla ilgili ben de bi şey ekleyeyim. Doğum yaptığım gece hissettiğim sancı şeklinin hafifini ( Bele , böbreğe, kasııklara vuran ağrı ) bir gün önce hissetmeye başladım ve malum hastanedeydim . O gün dört , doğum yaptığım gün en az 6-7 kez NST bağladılar.
Tarif ediyorum birine ağrıyı , olur olur , diyor. Ama bu farklı diyorum. Neyse ki o gün nöbete işini bilen bir doktor gelmişti şansıma. Bebeğin geldiğini anladı. Serklajı aldı.
NST 20-30 dan yukarı çıkmıyordu sancı . En son akşam 9 civarı bağladılar yine öyle , gece 11 de , 10 cm açıklıkla doğum yaptım.
Yani bazen sancı varken çıkmazmış, özellikle erken haftalarda. Yüksek çıkması da doğum habercisi değil kikatinaizmir in doktoru normal demiş.
Doğum yaklaştı demek için , 10 dk aralıklarla sancının gelmesi gerekiyormuş.
Ekte doğurmadan önceki iki saat öncesi NST örneği var. Dümdüz …
Doğum sancısı gelince anlıyorsunuz. Hiç hissetmediğiniz bir şey hamilelik boyunca.
Haftalık istemişti doktorum, eşimin mesaisi bitince yemek yiyip gittik, bı ağrım sancım olduğu icin değildi.Canım bir de sen akşam akşam nstye neden girdin? Bi ağrı sızı sancı mı hissettin de doktora gittin ben kaçırmış olabilirim o kısmı.
35+2 ye almıştım ben randevuyu ama sanırım 2 gün daha öne çekeceğim görmek istiyorum nstdeki durumu :))
Her kasılma ağrılı olmak durumunda değilmiş. Yalancı sancılar normal artık bu haftalar için, gerçek sanciya dönünce hissederiz ağrıyı, baskıyı o konuda şüphem yok ama günlük kasılma sayısını doğru sayma ihtimalimiz yok. Sadece düzenli şüphesi duyabiliriz diye düşünüyorum. Kaç haftadır yasiyorum bunları, ki azaldığını düşündüğüm zamanlardayım. Demek ki düzenli olmadıkça sorun arz etmiyor, yoksa çoktan doğururdum
Simdi Kizlar Ikinizi de okuduktan sonra anladim bazi seyleriSelam , bu sancılarla ilgili ben de bi şey ekleyeyim. Doğum yaptığım gece hissettiğim sancı şeklinin hafifini ( Bele , böbreğe, kasııklara vuran ağrı ) bir gün önce hissetmeye başladım ve malum hastanedeydim . O gün dört , doğum yaptığım gün en az 6-7 kez NST bağladılar.
Tarif ediyorum birine ağrıyı , olur olur , diyor. Ama bu farklı diyorum. Neyse ki o gün nöbete işini bilen bir doktor gelmişti şansıma. Bebeğin geldiğini anladı. Serklajı aldı.
NST 20-30 dan yukarı çıkmıyordu sancı . En son akşam 9 civarı bağladılar yine öyle , gece 11 de , 10 cm açıklıkla doğum yaptım.
Yani bazen sancı varken çıkmazmış, özellikle erken haftalarda. Yüksek çıkması da doğum habercisi değil kikatinaizmir in doktoru normal demiş.
Doğum yaklaştı demek için , 10 dk aralıklarla sancının gelmesi gerekiyormuş.
Ekte doğurmadan önceki iki saat öncesi NST örneği var. Dümdüz …
Doğum sancısı gelince anlıyorsunuz. Hiç hissetmediğiniz bir şey hamilelik boyunca.
Selam , bu sancılarla ilgili ben de bi şey ekleyeyim. Doğum yaptığım gece hissettiğim sancı şeklinin hafifini ( Bele , böbreğe, kasııklara vuran ağrı ) bir gün önce hissetmeye başladım ve malum hastanedeydim . O gün dört , doğum yaptığım gün en az 6-7 kez NST bağladılar.
Tarif ediyorum birine ağrıyı , olur olur , diyor. Ama bu farklı diyorum. Neyse ki o gün nöbete işini bilen bir doktor gelmişti şansıma. Bebeğin geldiğini anladı. Serklajı aldı.
NST 20-30 dan yukarı çıkmıyordu sancı . En son akşam 9 civarı bağladılar yine öyle , gece 11 de , 10 cm açıklıkla doğum yaptım.
Yani bazen sancı varken çıkmazmış, özellikle erken haftalarda. Yüksek çıkması da doğum habercisi değil kikatinaizmir in doktoru normal demiş.
Doğum yaklaştı demek için , 10 dk aralıklarla sancının gelmesi gerekiyormuş.
Ekte doğurmadan önceki iki saat öncesi NST örneği var. Dümdüz …
Doğum sancısı gelince anlıyorsunuz. Hiç hissetmediğiniz bir şey hamilelik boyunca.
Teşekkürler bilgiler içinn ama yaşamadan biraz zor anlarız sanırım iyice aklım karışmış durumdaAdet sancısı gibi olanlar çok hafif gözüküyor, 100 olan daha çok bebeğin toparlandiginda, yani karnın eğri büğrü şekil aldığında verdiği ağrılı his gibi, bı de ben sağa dönük uzandım, ayırt etmem biraz da o yuzden zor oldu, sırt üstü yatsam karnimin aldığı şekli vs. daha rahat gozlemleyebilirdim.
Evet biraz zor tarif etmek, cihaz gözünüzün önünde olsun, o şekilde kendinizi yorumlamaniz daha mümkün olur, ben izlemesem yorumlayamazdim.Teşekkürler bilgiler içinn ama yaşamadan biraz zor anlarız sanırım iyice aklım karışmış durumda
Gebe okuluna gittinmi hiç. İlk hamilelikmi senin. Gebe polikliniğine mi gidiyorsun hangi doktorYa bende oyleyim iste asla uzerimi ortumuyorum bende ankara sehir hastanesine gidiyorum memnunum
Islak mendili hemen kullanmıyorsun . Başta pamuklu mendillerle ılık suda ıslatarak temizlemek lazım. Sleepy kullandım yenidoğan en başta pişik yapmadı . Islak mendilde şans işi fazla alıp depolamayın alerji kızarıklık yapabilir deneyerek bulursunuz iyi geleni.benim doğum yaptığım hastanede bepanthol , mustela vermişlerdi hatta prima bebek bezi vs. Pişik kremi götürmeyi unutmuşum iyi olmuştu ama bende başta destina aldım yılların pişik kremi diye tavsiye etmişti yakınlarım.güzeldi. nemlendiricide biodermanın atoderm kremi önermişti doktorum aile boyu kullanılabilir bebek nemlendirici özellikli. Yeni doğduklarında yüzlerinde sivilce vardı hem çok iyi geldi hemde tüm vücut banyo sonrası masajla güzel çabuk emilimi vardır kremin kolay sürülüyordu.Kızlar pişik kremi nemlendirici ıslak mendil tarzı şeylerde ne aldınız?
Hastane bir yenidoğan çantası verecekmiş ama bende bulunsun istiyorum.
Islak mendilde waterwipes önerildi 99.9 su olduğu İçin içeriği ama fiyat olarak bir tık daha pahalı.
Etmeliyiz devam emzirdiğimiz dönemde de takviyeye ihtiyacımız var ama içerik değiştiririz omegadan ziyade emziren anneler için olanlara geçmeliyizBu omega vitaminlerimizi bebiş doğana kadar mı yoksa emerkende mi devam edeceğiz annişlerim
Ben yeni doğduğunda da ıslak mendil kullanıyorum sadece su ve mendil olan yenidoğan içinIslak mendili hemen kullanmıyorsun . Başta pamuklu mendillerle ılık suda ıslatarak temizlemek lazım. Sleepy kullandım yenidoğan en başta pişik yapmadı . Islak mendilde şans işi fazla alıp depolamayın alerji kızarıklık yapabilir deneyerek bulursunuz iyi geleni.benim doğum yaptığım hastanede bepanthol , mustela vermişlerdi hatta prima bebek bezi vs. Pişik kremi götürmeyi unutmuşum iyi olmuştu ama bende başta destina aldım yılların pişik kremi diye tavsiye etmişti yakınlarım.güzeldi. nemlendiricide biodermanın atoderm kremi önermişti doktorum aile boyu kullanılabilir bebek nemlendirici özellikli. Yeni doğduklarında yüzlerinde sivilce vardı hem çok iyi geldi hemde tüm vücut banyo sonrası masajla güzel çabuk emilimi vardır kremin kolay sürülüyordu.
Sizi korkutmak istemem ama yinede önlem almakda fayda var . Ödem ve tansiyon yükseliği varsa dikkat edin başka doktor hastaneye gidin . Allah korusun gebelik zehirlenmesinin belirtileri arasında.eltim bu sebeble 37 de doğum yaptı . Tansiyon yüksekliği vardı düşüremediler ve baya bi süre eli yüzü bacakları çok şişmişti vücudu su ödem toplamıştı.Hayırlı aksamlar kızlar, ya bu tansiyonla ilgili soracaktım, sizin normalde ne kadar cikiyo tansiyonunuz. Az önce ölçtüm yine 14/9 çıktı. Ödem de var ki o hergun var. Kafam takiliyo, ehh buradaki doktorlarda resmen gelme diyolar ne yapacağımı şaşırdım.
Yanlış anlaşıldı sanırım elbette ıslak mendili yenidoğanı elbette kullanılıyor ..doğdukdan sonraki ilk haftalarda pamuklu mendille temizlemek daha iyi oluyor. Sonrasında hatta ıslak mendilide ıslatıp kullanmıştım. Bi yakınım hala 10 aylık oldu kızı pamuklu mendille temizliyor. Vajinada yapılıklı yapar demişler ıslak mendil diyeBen yeni doğduğunda da ıslak mendil kullanıyorum sadece su ve mendil olan yenidoğan için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?