2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
sarımsı noktacık dediğin tam göğsün ucunda ve sıvınbişi değil dimi benimde bi göğsümün ucunda öyle beyaz bi nokta var ama hiç kurcalamadım yeni çıktı ne olduğunuda anlamadım
Evet birden fazla noktacık şeklinde oluyor bende. Bir de inanılmaz yeşil damarlar
E artık süt gelecek kıvama geldik aslında hepsi çok normal.
Ben gümüş kapak kullandım 1 saat, nemlendi iyi geldi ama yine açıyor birazcık.

maviss_34 noldu sıcaklardan dolayı mı ne alaşım var ne de giyesim dedin

Benim doğum yaklaştıkça psikolojim bozuldu galiba. Doğurmak istemiyorum diye ağlıyorum. Şimdi ben seviyorum doğunca herkes sevecek diye ağlıyorum. Herşeye ağlıyorum bu ara
İnsan karnındaki hareketlerleri falan özlüyormuş ilk zaman, başkası aldığında sinir oluyormuş falan..
böyle hikayeleri çok duydum, kendimden korkuyorum ben de

Bende hafta başı hiç uyuyamadım 3-4 gün çok zor oldu gerçekten şimdi uyuyorum ya
Uyku keşke depolanabilse
İnsan karnındaki hareketlerleri falan özlüyormuş ilk zaman, başkası aldığında sinir oluyormuş falan..
Ben kesin sinir olurum başkası aldığında. Ev baya kalabalık olacak kayınvalide, kayınpeder, görümce, kayın. Tam kafayı sıyırmalık ortam.

Bende ara ara oluyordu son kontrolümde doktoruma sordum sirkeli suyla yıkayabilirsin dedi çok iyi geldi geçti günde 2-3 kere sirkeli suyla yıkıyorum.

Ayy o ten tene temasida gorurum insallah dus alim Kuzum bunuda deneyim ya ben sanirim bu sut sagma makinasinin ayarini cok yaptim acayip yara oldu krem suruyorum bakalim iki gunde mahvettim annem hosaf kaynatmis incir ve suyla devam ediyorum insallah gelir
Bol bol sıcak havlu sar göğüslerine masaj yap
Onların midesi şimdi küçücük kiraz kadar bile değil fazla bile gelir zamanla büyüyorlar İşte
Sicak havlu sariyim cok aci cekiyorum cikan sut kolostrum simdi icsinler diye canim cikiyor ama gorsen minnacik
dedigin gibi zaten ictikleri o kadar azki o bile fazla Yarin gelir diyro doktor ama insallah burnundan besliyorlar canim yaniyor en guzeli Süt diye sagmaya devam ediyorum
Gözünüz aydın canımm Rabbim analı babalı büyütsün inşallah bebişlerinle en kısa zamanda evinize dönersiniz inşallah
cok tesekkur ederim Allah razi olsun en hayirli zaman d’à insallah kolay dogumlariniz olsun hepinizin
Canım iyi olmanıza cok cok sevindim.en kısa zamanda bebeklerin kucagında evine dön inşallah..her yazdıgını okuyunca bi duygulanıyorum lütfen kucagına alınca minicik yanaklrını benim için öp
Ay kuzum rabbim hayirlisiyla nasip etsin insallah cok zor ama muthis surecler dun sancidan suruklenirken bugun oglumu kucagima verdiler o kadar sanci felan hep unuttum insallah Kizimin da oksijeni cikar operim tabi tek duam insallah sag salim atlatin bu sureci
evimize hepimiz bebuklerimizle donelom
Göğüs ucum yarılmış ve inanılmaz açıyor. Yarıktı zaten ama bugün acımaya başladı, gümüş kapak kapattım bakalım bir işe yarayacak mı
yaa cok erkenden degilmi kuuzm simdiden bak valla sut sagarken ucuncu denemede mahvolmus kremledim cani cok yakiyor boyle insanin

Hastane çantamı hazırladım, daha çantaya koymadım hurçlarda bekliyor gerçi ama size listeyi yazayım kızlar belki eksik gördüğünüz olur.

Benim doğum yapacağım hastanede, bebeği giydirip getiriyorlar. Ayrıca bez, şampuan, pişik kremi, yedek kıyafet ve ıslak mendil de veriyorlarmış o yüzden ben bezin markasını öğrenip ona göre bez ekle/Çıkar yaparım dedim.

Bebek için:
2 tane beşli takım
1 tane üçlü takım
2 tane çorap
5 tane ağız mendili
2 battaniye ve 2 müslin örtü
Emzik
Biberon
Temizleme pamuğu
4 tane Kullan at alt açma bezi
Puset ve puset örtüsü

Anne için;
1 tane elbise gecelik ve sabahlık
1 tane alt üst pijama takımı
2 adet külot
2 adet emzirme sütyeni

1 tane düğmeli elbise (bunu daha almadım stok gelmesini bekliyorum, doğum öncesi süreçte kontrol İçin düğmeli ve elbise şeklinde kolay olacağını düşündüm)

1 tane hastaneden çıkarken giyilecek elbise ( bunu da daha koymadım göbeğin durumuna göre kendi elbiselerimden bir tane koyarım)

Crocs terlik (bunu da hastaneye giderken normal giydiğim gibi giyeceğim çantaya almıyorum)

Depend
Lansinoh göğüs ucu kremi
Göğüs pedi
Gümüş kapak
Mochi
Avent göğüs pompası (arkadaşım verdi yıkayıp organizerlerden birine koydum)
C kollu emzirme yastığı
Hastanenin kapısına asacağım İsimlik

Bir de annem hoşaf yapıyor, ondan götürmek istiyorum yanımda. Serin serin içerim.

Çikolata olayını da nişanımda ev yapımı çikolatalar yaptırmıştım, dün oraya gittim. Nişanımda kullandığım kabı götüreceğim onlar 40-50 tane yapacaklar, isim cisim yazmayacaklar sadece bi ufak tülle süslerler belki.

Aklıma gelen başka bir şey olursa ayrıca ekleyeceğim.

benimde acıyor ama gümüş kapakta almadım doğumdan sonra lazım olursa alırım diye düşündüm ama bilemedimdr

Ben napicam bı kontrol manyağı olarak hiç bilmiyorum, en çok da bunu düşünüyorum veremem kimselere
İnsanın kendini bilmesi ne güzel şey. Ben de kendimi bildiğimden zorlu zamanlar bekliyor Sanki beni diyorum

Sanki 40 yıllık anayım gibi moda girmesem bari.

Ben napicam bı kontrol manyağı olarak hiç bilmiyorum, en çok da bunu düşünüyorum veremem kimselere
Çocuk eşle ortak mamul olmasa bir de bakımı için yardıma ihtiyacım olmasa, kendimde çocuğu da kapıp ortadan kaybolabilme potansiyelini görüyorum, net!
Allah sonumuzu hayır etsin

benimde acıyor ama gümüş kapakta almadım doğumdan sonra lazım olursa alırım diye düşündüm ama bilemedimdr
Ben de bildiğimden değil de işte alın dediler aldık

Eskiden gümüş kapak mı varmış hastane çantası mı varmış halbuki.

Bebeğin ihtiyaç duyduğu tek şey annesinin kokusu onun teması sesi.
Okuduğum kitapta bebekler ilk 6 saat içinde kendilerini şunu sorarlar;

güvende miyim? Olduğum gibi sevilip kabul ediliyor muyum?

Bunun bilincinde olup, ona içimizdeki sevgiyi coşkuyla aktarmak lazım galiba. İhtiyaç duydukları tek şey bu olacak

eskiden hiçbiri yoktu tabioyy ben yerim onları nasıl sevip sarmalıcaz onları bi bilseler

Çocuk eşle ortak mamul olmasa bir de bakımı için yardıma ihtiyacım olmasa, kendimde çocuğu da kapıp ortadan kaybolabilme potansiyelini görüyorum, net!
Allah sonumuzu hayır etsin
Ya sizin eşler nasıl bilmiyorum ama ben sürekli eşimi sürece dahil etmek istiyorum, bugün çantayı hazırlarken geldi böyle bakıyor mesela eşyalara. Bir fikrin yok mu hangisi alsak hangisini koysak sence dedim, vallahi yok diyor
Yani babalık gerçekten sonradan kazanılıp öğrenilen bir şey galiba.

Ütüyü de beraber yaptık ona düz olan şeyleri bıraktım. Ağız mendili vs gibi. Nasıl yapacağız diyor halbuki biliyor ütü yapmayı ama korkuyor galiba :)))

Uyku keşke depolanabilse

Ben kesin sinir olurum başkası aldığında. Ev baya kalabalık olacak kayınvalide, kayınpeder, görümce, kayın. Tam kafayı sıyırmalık ortam.
Ya kayınpeder görümce ve kayın gelmese mi

Hani anneler neyse de.

Ben kendi annenle bile çatışma yaşıyorum bazen, bana diyor ki biz gelince onu gün aşırı yıkarız. Anne diyorum göbek bağı düşmeden yıkamayın diyorlar, ya öyle diyorlar ama biz yıkarız diyor en basitinden.

O yüzden eşler yalnız kalsa büyükler istediğimiz zaman gelse ne iyi olur

Bende bebeği öpmeye çalışanlara deliririm büyük ihtimalle
Uyku keşke depolanabilse

Keşkeee eşim allahtan pimpirikli bebeği anneler dışında kimse almaz bizde misafir bile istemiyor eve
Canım gayet yeterli bence birde kendine çorap ekle. Maşallah emzirme yastığına kadar düşünmüşsün benim hiç aklıma gelmedi emzirme yastığımda yok ama hamile yastığını kullanmayı düşünüyorum evde

Bizde böyle düşündük canım anneler gelecek sadece ya birde lohusa halimizle ev kalabalık vs zaten dağınıklık takıntım var iyice deliririm herhalde Birde babalar gelince ister istemez düzgün giyinmek gerekecek falan ya da bebekle odaya kapanacağız psikolojik açıdanda iyi değil. Salonda otururken emzirmek isterim mesela rahatça kendi evimde.

O bende de var şimdiden sorumluluk hissetsin öyle eblek eblek bakmasın suratıma istiyorum
neyi napıcaz bilsin ama tam olarak kucağa almadıkça onlara bu güncelleme gelmeyecek sanırım.
o böyle daha somut şeylerde büyüleniyor doktor kontrollerinde sanki unutulmaz aşkına bakar gibi bakıyo ekrana ama normalde o bebe zaten her an karnımda farkında değil gibi
Çok şaşkınlar ya inş en iyi baba olmak için gayret gösterirler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…