- 24 Ocak 2021
- 5.671
- En iyi cevaplar
- 1
- 4.888
- 123
- 31
Bende hafta başı hiç uyuyamadım 3-4 gün çok zor oldu gerçekten şimdi uyuyorum ya36yı da görürsün 38ide hayırlısıyla. Son zamanlar gerçekten çabuk geçiyor. Yakında buradan uykusuzum, yorgunum nidaları yükselecek
Evet birden fazla noktacık şeklinde oluyor bende. Bir de inanılmaz yeşil damarlarsarımsı noktacık dediğin tam göğsün ucunda ve sıvınbişi değil dimi benimde bi göğsümün ucunda öyle beyaz bi nokta var ama hiç kurcalamadım yeni çıktı ne olduğunuda anlamadım
İnsan karnındaki hareketlerleri falan özlüyormuş ilk zaman, başkası aldığında sinir oluyormuş falan..Benim doğum yaklaştıkça psikolojim bozuldu galiba. Doğurmak istemiyorum diye ağlıyorum. Şimdi ben seviyorum doğunca herkes sevecek diye ağlıyorum. Herşeye ağlıyorum bu ara
Uyku keşke depolanabilseBende hafta başı hiç uyuyamadım 3-4 gün çok zor oldu gerçekten şimdi uyuyorum ya
Ben kesin sinir olurum başkası aldığında. Ev baya kalabalık olacak kayınvalide, kayınpeder, görümce, kayın. Tam kafayı sıyırmalık ortam.İnsan karnındaki hareketlerleri falan özlüyormuş ilk zaman, başkası aldığında sinir oluyormuş falan..
böyle hikayeleri çok duydum, kendimden korkuyorum ben de
Bende ara ara oluyordu son kontrolümde doktoruma sordum sirkeli suyla yıkayabilirsin dedi çok iyi geldi geçti günde 2-3 kere sirkeli suyla yıkıyorum.Ya kızlar benim bu ara akıntım çoğaldı sarımsı renkte sizlerde de varmı ? Doktora en son söylediğim de daha az dı hatta kontrol zamanı yok gibiydi ağrın kaşıntın yoksa korkma demişti ama şimdi artmaya başladı yine ağrım kaşıntım yok sadece lavaboya gittiğimde iç çamaşırımda görüyorum normal mi aranızda yaşayan varmı?
Yo benim oflum 38de tam sezeryan oldu kilosu 2.900du hic kuvoze girmemisti.cigerinde bir problem yoksa girmiyorAramızda daha önce sezeryan olanlara bir sorum var. 38+1 erken mi sizce sezeryan için. Küvöze falan girecek diye korkuyorum biraz.
Ben napicam bı kontrol manyağı olarak hiç bilmiyorum, en çok da bunu düşünüyorumİnsan karnındaki hareketlerleri falan özlüyormuş ilk zaman, başkası aldığında sinir oluyormuş falan..
Ayy o ten tene temasida gorurum insallahİlk başta o kadar çıkıyor kuzucum imkanın varsa ılık bir duş al git gide çoğalacak sütün hele bir de ten tene temas olup bebekler emmeye başladıkça daha çok gelecek Allah'ın izniyle bir de bol bol su iç
Sicak havlu sariyim cok aci cekiyorum cikan sut kolostrum simdi icsinler diye canim cikiyor ama gorsen minnacikBol bol sıcak havlu sar göğüslerine masaj yap
Onların midesi şimdi küçücük kiraz kadar bile değil fazla bile gelirzamanla büyüyorlar İşte
cok tesekkur ederim Allah razi olsun en hayirli zaman d’à insallah kolay dogumlariniz olsun hepinizinGözünüz aydın canımmRabbim analı babalı büyütsün inşallah bebişlerinle en kısa zamanda evinize dönersiniz inşallah
Ay kuzum rabbim hayirlisiyla nasip etsin insallahCanım iyi olmanıza cok cok sevindim.en kısa zamanda bebeklerin kucagında evine dön inşallah..her yazdıgını okuyunca bi duygulanıyorumlütfen kucagına alınca minicik yanaklrını benim için öp
yaa cok erkenden degilmiGöğüs ucum yarılmış ve inanılmaz açıyor. Yarıktı zaten ama bugün acımaya başladı, gümüş kapak kapattım bakalım bir işe yarayacak mı
Bazıları erken diyor o yüzden kafama takılmıştı çok teşekkür ederimYo benim oflum 38de tam sezeryan oldu kilosu 2.900du hic kuvoze girmemisti.cigerinde bir problem yoksa girmiyor
benimde acıyor ama gümüş kapakta almadım doğumdan sonra lazım olursa alırım diye düşündüm ama bilemedimdrEvet birden fazla noktacık şeklinde oluyor bende. Bir de inanılmaz yeşil damarlar
E artık süt gelecek kıvama geldik aslında hepsi çok normal.
Ben gümüş kapak kullandım 1 saat, nemlendi iyi geldi ama yine açıyor birazcık.
maviss_34 noldu sıcaklardan dolayı mı ne alaşım var ne de giyesim dedin
İnsanın kendini bilmesi ne güzel şey. Ben de kendimi bildiğimden zorlu zamanlar bekliyor Sanki beni diyorumBen napicam bı kontrol manyağı olarak hiç bilmiyorum, en çok da bunu düşünüyorumveremem kimselere
Çocuk eşle ortak mamul olmasaBen napicam bı kontrol manyağı olarak hiç bilmiyorum, en çok da bunu düşünüyorumveremem kimselere
Ben de bildiğimden değil de işte alın dediler aldıkbenimde acıyor ama gümüş kapakta almadım doğumdan sonra lazım olursa alırım diye düşündüm ama bilemedimdr
eskiden hiçbiri yoktu tabiBen de bildiğimden değil de işte alın dediler aldık
Eskiden gümüş kapak mı varmış hastane çantası mı varmış halbuki.
Bebeğin ihtiyaç duyduğu tek şey annesinin kokusu onun teması sesi.
Okuduğum kitapta bebekler ilk 6 saat içinde kendilerini şunu sorarlar;
güvende miyim? Olduğum gibi sevilip kabul ediliyor muyum?
Bunun bilincinde olup, ona içimizdeki sevgiyi coşkuyla aktarmak lazım galiba. İhtiyaç duydukları tek şey bu olacak
Ya sizin eşler nasıl bilmiyorum ama ben sürekli eşimi sürece dahil etmek istiyorum, bugün çantayı hazırlarken geldi böyle bakıyor mesela eşyalara. Bir fikrin yok mu hangisi alsak hangisini koysak sence dedim, vallahi yok diyorÇocuk eşle ortak mamul olmasabir de bakımı için yardıma ihtiyacım olmasa, kendimde çocuğu da kapıp ortadan kaybolabilme potansiyelini görüyorum, net!
Allah sonumuzu hayır etsin
Ya kayınpeder görümce ve kayın gelmese miUyku keşke depolanabilse
Ben kesin sinir olurum başkası aldığında. Ev baya kalabalık olacak kayınvalide, kayınpeder, görümce, kayın. Tam kafayı sıyırmalık ortam.
Bende bebeği öpmeye çalışanlara deliririm büyük ihtimalleİnsan karnındaki hareketlerleri falan özlüyormuş ilk zaman, başkası aldığında sinir oluyormuş falan..
KeşkeeeUyku keşke depolanabilse
Ben kesin sinir olurum başkası aldığında. Ev baya kalabalık olacak kayınvalide, kayınpeder, görümce, kayın. Tam kafayı sıyırmalık ortam.
Canım gayet yeterli bence birde kendine çorap ekle. Maşallah emzirme yastığına kadar düşünmüşsün benim hiç aklıma gelmediHastane çantamı hazırladım, daha çantaya koymadım hurçlarda bekliyor gerçi ama size listeyi yazayım kızlar belki eksik gördüğünüz olur.
Benim doğum yapacağım hastanede, bebeği giydirip getiriyorlar. Ayrıca bez, şampuan, pişik kremi, yedek kıyafet ve ıslak mendil de veriyorlarmış o yüzden ben bezin markasını öğrenip ona göre bez ekle/Çıkar yaparım dedim.
Bebek için:
2 tane beşli takım
1 tane üçlü takım
2 tane çorap
5 tane ağız mendili
2 battaniye ve 2 müslin örtü
Emzik
Biberon
Temizleme pamuğu
4 tane Kullan at alt açma bezi
Puset ve puset örtüsü
Anne için;
1 tane elbise gecelik ve sabahlık
1 tane alt üst pijama takımı
2 adet külot
2 adet emzirme sütyeni
1 tane düğmeli elbise (bunu daha almadım stok gelmesini bekliyorum, doğum öncesi süreçte kontrol İçin düğmeli ve elbise şeklinde kolay olacağını düşündüm)
1 tane hastaneden çıkarken giyilecek elbise ( bunu da daha koymadım göbeğin durumuna göre kendi elbiselerimden bir tane koyarım)
Crocs terlik (bunu da hastaneye giderken normal giydiğim gibi giyeceğim çantaya almıyorum)
Depend
Lansinoh göğüs ucu kremi
Göğüs pedi
Gümüş kapak
Mochi
Avent göğüs pompası (arkadaşım verdi yıkayıp organizerlerden birine koydum)
C kollu emzirme yastığı
Hastanenin kapısına asacağım İsimlik
Bir de annem hoşaf yapıyor, ondan götürmek istiyorum yanımda. Serin serin içerim.
Çikolata olayını da nişanımda ev yapımı çikolatalar yaptırmıştım, dün oraya gittim. Nişanımda kullandığım kabı götüreceğim onlar 40-50 tane yapacaklar, isim cisim yazmayacaklar sadece bi ufak tülle süslerler belki.
Aklıma gelen başka bir şey olursa ayrıca ekleyeceğim.
Bizde böyle düşündük canım anneler gelecek sadece ya birde lohusa halimizle ev kalabalık vs zaten dağınıklık takıntım var iyice deliririm herhaldeYa kayınpeder görümce ve kayın gelmese mi
Hani anneler neyse de.
Ben kendi annenle bile çatışma yaşıyorum bazen, bana diyor ki biz gelince onu gün aşırı yıkarız. Anne diyorum göbek bağı düşmeden yıkamayın diyorlar, ya öyle diyorlar ama biz yıkarız diyor en basitinden.
O yüzden eşler yalnız kalsa büyükler istediğimiz zaman gelse ne iyi olur
O bende de var şimdiden sorumluluk hissetsin öyle eblek eblek bakmasın suratıma istiyorumYa sizin eşler nasıl bilmiyorum ama ben sürekli eşimi sürece dahil etmek istiyorum, bugün çantayı hazırlarken geldi böyle bakıyor mesela eşyalara. Bir fikrin yok mu hangisi alsak hangisini koysak sence dedim, vallahi yok diyor
Yani babalık gerçekten sonradan kazanılıp öğrenilen bir şey galiba.
Ütüyü de beraber yaptık ona düz olan şeyleri bıraktım. Ağız mendili vs gibi. Nasıl yapacağız diyor halbuki biliyor ütü yapmayı ama korkuyor galiba :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?