- 24 Ocak 2021
- 5.671
- En iyi cevaplar
- 1
- 4.888
- 123
- 31
Daha biz bile öpmeye kıyamazken şapur şupur öperlerse Allah yarabbiBende bebeği öpmeye çalışanlara deliririm büyük ihtimalle
Keşkeeeeşim allahtan pimpirikli bebeği anneler dışında kimse almaz bizde misafir bile istemiyor eve
Canım gayet yeterli bence birde kendine çorap ekle. Maşallah emzirme yastığına kadar düşünmüşsün benim hiç aklıma gelmediemzirme yastığımda yok ama hamile yastığını kullanmayı düşünüyorum evde
Evet evet o yüzden de bir şey diyemiyorum eşime, yani ilgisiz alakasız değil aksine Kontrolleri benden iyi bilir pusete kılıftır arabaya tentedir falan benden iyi araştırır ( bunları yakınımız verdi biraz deforme olmuş da tedarik etmeye çalışıyoruz e bebekten ayrıcaO bende de var şimdiden sorumluluk hissetsin öyle eblek eblek bakmasın suratıma istiyorum
neyi napıcaz bilsin ama tam olarak kucağa almadıkça onlara bu güncelleme gelmeyecek sanırım.
o böyle daha somut şeylerde büyüleniyor doktor kontrollerinde sanki unutulmaz aşkına bakar gibi bakıyo ekranaama normalde o bebe zaten her an karnımda farkında değil gibi
Çok şaşkınlar ya inş en iyi baba olmak için gayret gösterirler
Ben almadım listemde bile yoktu ama bugün annemle konuşurken biz sizi kundak yapardık çok sağlıklı falan dedi üstüne sen bunu yazdın bak:)Kızlar kundak aldınız mı ya. Eşim sürekli şu internetteki videoları atıyor bebek kundakta sabah açınca geriniyor falan yabende üzülüyorum nedense bütün gece robot gibi heryerleri ağrıyacakmış gibime geliyor eşimde bebek kendini güvende anne karnında gibi hissediyormuş alalım diyor karar veremedim.
Hahaah aynen aynen, ben de aynı şeyi söylüyorum ebelere, doktorumaÇocuk eşle ortak mamul olmasabir de bakımı için yardıma ihtiyacım olmasa, kendimde çocuğu da kapıp ortadan kaybolabilme potansiyelini görüyorum, net!
Allah sonumuzu hayır etsin
Muslinle yarım kundak yapsan yeter ya gönlü olsunKızlar kundak aldınız mı ya. Eşim sürekli şu internetteki videoları atıyor bebek kundakta sabah açınca geriniyor falan yabende üzülüyorum nedense bütün gece robot gibi heryerleri ağrıyacakmış gibime geliyor eşimde bebek kendini güvende anne karnında gibi hissediyormuş alalım diyor karar veremedim.
C yastık evde ve arabada var aslında bizim bir denerim belki iş görürler olmazsa alırım bende. Ya o bende de var bardak bile illa makinaya konulacak tezgah üstünde fazlalık bir şey olmayacak. Salonda durmayacak vs eşimle anlaşamadığımız tek konu haklı olarak abarttığımı söylüyor sürekli ama içim durmuyor ne yapayım. Evde temizlik varken işlerine karışıyorum kendim yapmaya çalışıyorum falanDaha biz bile öpmeye kıyamazken şapur şupur öperlerse Allah yarabbi
Kendime çorap çok doğru bir tespit hemen not ediyorum canım çok sağol tavsiye için.
Emzirme yastığı hayatta aklıma gelmezdi benim ama doğum yapan biri keşke alsaydım eve geldikten sonra çok sayfasını gördüm demiş. Bebek çok küçük ya nasıl tutacağız falan beceremezsem en azından destek sağlar diye düşündüm canım istersen bi bak çantaya koyulacak bir şey değil zaten arabanıza atarsınız orda durur.
Dağınıklık takıntısı bende de var. Hala bile iş yapacağım dite kendimi perişan ediyorum, çok yanlış biliyorum ama.
Tezgahta bir şey bile bırakamam mesela illa derli toplu olacak. O yüzden de başka biriyle yaşamaya da birinin evinde çok fazla misafir kalmaya da hiç alışamadım. Dediğin gibi emzireceğiz yeri gelecek yanacak çıplak dolaşmak isteyeceğiz erkekler olmasın mümkünse.
Ben şimdi bile bazen elbisemi ağzıma çekip göbeğim açık oturuyorum yanmam sebebiyle:)
Ben almadım listemde bile yoktu ama bugün annemle konuşurken biz sizi kundak yapardık çok sağlıklı falan dedi üstüne sen bunu yazdın bak:)
Evet bende böyle yaparım diyorum eşim şu cırtcırtlı oluyor ya onlardan istiyormuşSana bir video atacağım, normal müslin ya da battaniye ile de yapabiliriz galiba hiç tecrübem yok ama.
Evet müslin en iyisi bende öyle diyorum eşim şu cırtcırtlıları istiyormuşta yazık çocuk robot gibi kıyamam aslaMuslinle yarım kundak yapsan yeter ya gönlü olsun
Pişik kremi,bebek bezi ? Bı de ayriyetten el havlusu, kağıt havlu da olur.Kendine çorap al mutlaka.. Bı de dependle rahat edemezsen diye normal ped de koydum. Ayrıca ben bı pike takımı goturcem kendime.. Yerin olursa aklında olsun. Kaynamış soğutulmuş su ihtiyacı için kahve makinası alıcam yanıma, alt temizlemede, pamukla silmede kullanmak içinHastane çantamı hazırladım, daha çantaya koymadım hurçlarda bekliyor gerçi ama size listeyi yazayım kızlar belki eksik gördüğünüz olur.
Benim doğum yapacağım hastanede, bebeği giydirip getiriyorlar. Ayrıca bez, şampuan, pişik kremi, yedek kıyafet ve ıslak mendil de veriyorlarmış o yüzden ben bezin markasını öğrenip ona göre bez ekle/Çıkar yaparım dedim.
Bebek için:
2 tane beşli takım
1 tane üçlü takım
2 tane çorap
5 tane ağız mendili
2 battaniye ve 2 müslin örtü
Emzik
Biberon
Temizleme pamuğu
4 tane Kullan at alt açma bezi
Puset ve puset örtüsü
Anne için;
1 tane elbise gecelik ve sabahlık
1 tane alt üst pijama takımı
2 adet külot
2 adet emzirme sütyeni
1 tane düğmeli elbise (bunu daha almadım stok gelmesini bekliyorum, doğum öncesi süreçte kontrol İçin düğmeli ve elbise şeklinde kolay olacağını düşündüm)
1 tane hastaneden çıkarken giyilecek elbise ( bunu da daha koymadım göbeğin durumuna göre kendi elbiselerimden bir tane koyarım)
Crocs terlik (bunu da hastaneye giderken normal giydiğim gibi giyeceğim çantaya almıyorum)
Depend
Lansinoh göğüs ucu kremi
Göğüs pedi
Gümüş kapak
Mochi
Avent göğüs pompası (arkadaşım verdi yıkayıp organizerlerden birine koydum)
C kollu emzirme yastığı
Hastanenin kapısına asacağım İsimlik
Bir de annem hoşaf yapıyor, ondan götürmek istiyorum yanımda. Serin serin içerim.
Çikolata olayını da nişanımda ev yapımı çikolatalar yaptırmıştım, dün oraya gittim. Nişanımda kullandığım kabı götüreceğim onlar 40-50 tane yapacaklar, isim cisim yazmayacaklar sadece bi ufak tülle süslerler belki.
Aklıma gelen başka bir şey olursa ayrıca ekleyeceğim.
Sen ben misin yaC yastık evde ve arabada var aslında bizim bir denerim belki iş görürler olmazsa alırım bende. Ya o bende de var bardak bile illa makinaya konulacak tezgah üstünde fazlalık bir şey olmayacak. Salonda durmayacak vs eşimle anlaşamadığımız tek konu haklı olarak abarttığımı söylüyor sürekli ama içim durmuyor ne yapayım. Evde temizlik varken işlerine karışıyorum kendim yapmaya çalışıyorum falanmisafir ikram vs yapmayı çok severim ama arkalarından hemen her yerleri toparlar ederim. Kendimiz gidincede öyle havlu vs asla kullanamam lavabolarda garip garip takıntılar
Evet bende böyle yaparım diyorum eşim şu cırtcırtlı oluyor ya onlardan istiyormuş
Canım onları listenin üst kısmına yazdım, hastane veriyormuş onları yenidoğan servisi ile konuştum.yanımda yük yapmayayım dedim.Pişik kremi,bebek bezi ? Bı de ayriyetten el havlusu, kağıt havlu da olur.Kendine çorap al mutlaka.. Bı de dependle rahat edemezsen diye normal ped de koydum. Ayrıca ben bı pike takımı goturcem kendime.. Yerin olursa aklında olsun. Kaynamış soğutulmuş su ihtiyacı için kahve makinası alıcam yanıma.
Covid dolayısıyla içim rahat etmiyor hiç, benim hastanede temiz gayet özel oda vs. ama böyle daha rahat da hissederim hem. Molfix memnuniyeti yüksek bir marka, ben Primanin yanına bı kutu da ondan almıştım. Bence Molfix deneyebilirsin.Sen ben misin ya
Ben de misafir seviyorum ama sonrası bana eziyet olduğu İçin artık dışarda mı buluşsak moduna geçtim.
Canım onları listenin üst kısmına yazdım, hastane veriyormuş onları yenidoğan servisi ile konuştum.yanımda yük yapmayayım dedim.
Bir de benim eşimin işyerinde bize 1 ay erzak 1ay hijyen malzemeleri veriyorlar. Bebeği olanlara ayrıca bez de oluyormuş bu kutularda ama öğrenebildiğimiz kadarıyla bez molfix.
Molfix hakkında da detayı bir bileğim çok yok prima ok ama diğer markaları öven de var yeren de var. Acaba diyorum hani ek bir masraf olmaması adına ben de molfixle mi başlasam belki bebekle uyumlu olur, pişik yapmaz. Ona göre hastanenin verdiği markayı da bir öğreneyim bez işine bakayım diyorum.
Çorabı not etmiştim havluyu da yazayım bak.
Pike ne için hastanede değiştirirler heralde ya? Valla bunlar bile gözüme fazla geldi bi hepsini Yanyana koyunca bir bakayım :)))
Ahahha aynıyız galibaSen ben misin ya
Ben de misafir seviyorum ama sonrası bana eziyet olduğu İçin artık dışarda mı buluşsak moduna geçtim.
Banada sürekli hediye molfix bez verdi babymall mağazası abone oluncaCovid dolayısıyla içim rahat etmiyor hiç, benim hastanede temiz gayet özel oda vs. ama böyle daha rahat da hissederim hem. Molfix memnuniyeti yüksek bir marka, ben Primanin yanına bı kutu da ondan almıştım. Bence Molfix deneyebilirsin.
İkisinden de koydum benBanada sürekli hediye molfix bez verdi babymall mağazası abone oluncahastaneye onları koydum hep nasılsa sık değiştireceğiz bir şey olmaz herhalde evede prima premium aldım
Yaa çok sevindim canım annemlerin de yetisebilmesine. Ne güzel bi zamanlama kuvezde diye de üzülme. Biraz sende toparlanmış olursun onlarda toparlanır 2 bebek kolay değil. Enkısa süre de çıkarlar ınslalah. Göğüs yaradı için keske elimden bosey gelse ama inan benim için doğumdan zor bi olay başladım kremlenmeye. O da em kısa sürede geçer inşalalh . Kenini strese sokma 2 bebek emziren diye mama da verirsin yeter ki sıhhatleri iyi olsun. Normal doğum oldu dimiAyy o ten tene temasida gorurum insallahdus alim Kuzum bunuda deneyim ya ben sanirim bu sut sagma makinasinin ayarini cok yaptim acayip yara oldu krem suruyorum bakalim iki gunde mahvettim annem hosaf kaynatmis incir ve suyla devam ediyorum insallah gelir
Sicak havlu sariyim cok aci cekiyorum cikan sut kolostrum simdi icsinler diye canim cikiyor ama gorsen minnacik
dedigin gibi zaten ictikleri o kadar azki o bile fazlaYarin gelir diyro doktor ama insallah burnundan besliyorlar canim yaniyor en guzeli Süt diye sagmaya devam ediyorum
cok tesekkur ederim Allah razi olsun en hayirli zaman d’à insallah kolay dogumlariniz olsun hepinizin
Ay kuzum rabbim hayirlisiyla nasip etsin insallahcok zor ama muthis surecler dun sancidan suruklenirken bugun oglumu kucagima verdiler o kadar sanci felan hep unuttum insallah Kizimin da oksijeni cikar operim tabi tek duam insallah sag salim atlatin bu sureci
evimize hepimiz bebuklerimizle donelom
yaa cok erkenden degilmikuuzm simdiden bak valla sut sagarken ucuncu denemede mahvolmus kremledim cani cok yakiyor boyle insanin
Bende stok yapamadım arkadaşım her pakette farklı numaraya geçiş yapmıştı tosundu bebiş birazdaİkisinden de koydum benMolfix daha hesaplı, bizim de ticket kart var, yemek ücretleri evden çalışınca hep birikti içinde, beze harcarız dedim.. Deneyip bı an önce stoklarim inşallah
Ahh keşke düşünceli davransalar da gelmeseler. Ben hiç gelmesinler demiyorum ama biraz toparlanınca en azından 10 gün sonra gelebilirler mesela. Kayınvalidem gelsin onda hiç problem yok. Ama bir de hepsi birden 10-15 gün kalmaktan bahsediyorlar. Çok stresliyim bu konuda. Eşime de bir iki defa söyledim bu şekilde rahat edemeyeceğimi o da gelmeden arayıp gelmeyin diyemem ama geldiklerinde en azından babam ve kardeşim erken gitsin diye söyleyeceğim diyor.Ya kayınpeder görümce ve kayın gelmese mi
Hani anneler neyse de.
Ben kendi annenle bile çatışma yaşıyorum bazen, bana diyor ki biz gelince onu gün aşırı yıkarız. Anne diyorum göbek bağı düşmeden yıkamayın diyorlar, ya öyle diyorlar ama biz yıkarız diyor en basitinden.
O yüzden eşler yalnız kalsa büyükler istediğimiz zaman gelse ne iyi olur
İnsan uyuduğu yerde de terler mi yaaEvet birden fazla noktacık şeklinde oluyor bende. Bir de inanılmaz yeşil damarlar
E artık süt gelecek kıvama geldik aslında hepsi çok normal.
Ben gümüş kapak kullandım 1 saat, nemlendi iyi geldi ama yine açıyor birazcık.
maviss_34 noldu sıcaklardan dolayı mı ne alaşım var ne de giyesim dedin
Bak şimdi ilk çocukta benim eşimde öyleydi bı hevesli bı heyecanlı şimdi de bebeğin hareketlerini bile merak etmiyor duygusuzYa sizin eşler nasıl bilmiyorum ama ben sürekli eşimi sürece dahil etmek istiyorum, bugün çantayı hazırlarken geldi böyle bakıyor mesela eşyalara. Bir fikrin yok mu hangisi alsak hangisini koysak sence dedim, vallahi yok diyor
Yani babalık gerçekten sonradan kazanılıp öğrenilen bir şey galiba.
Ütüyü de beraber yaptık ona düz olan şeyleri bıraktım. Ağız mendili vs gibi. Nasıl yapacağız diyor halbuki biliyor ütü yapmayı ama korkuyor galiba :)))
Kundağa gerek yok canım muslinle kundak yapabilirsinKızlar kundak aldınız mı ya. Eşim sürekli şu internetteki videoları atıyor bebek kundakta sabah açınca geriniyor falan yabende üzülüyorum nedense bütün gece robot gibi heryerleri ağrıyacakmış gibime geliyor eşimde bebek kendini güvende anne karnında gibi hissediyormuş alalım diyor karar veremedim.
Ahaha çok iyiymiş yaAhahha aynıyız galibabenim eşimde biliyor kendimi harap ediyorum hazırlıktı sonrasında toparlamaydı derken o yüzden artık şey diyor biz her akşam yürüyoruz sahilde sizde gelin yürüyelim diyor
Çok geçmiş olsun canim inşallah mühim biseyi yoktur kaç yaşında küçüğünKüçük kızım ayağını burktu morardı hastaneye geldik inşallah alırlar bakarlar. Babasıyla da gitmiyo anne anne hep. Bu halimde inşallah zorlanmayiz. En azından bi film falan cekseler. Özel hastane diye bisey de yok burda
Aaa evet onu bende haberler de gördüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?