- 1 Ağustos 2022
- 1.278
- 1.497
- 53
Ben de 38+1de alınsın dedim doktorum erken bir gün bir gündür 39 başında alayım dediAramızda daha önce sezeryan olanlara bir sorum var. 38+1 erken mi sizce sezeryan için. Küvöze falan girecek diye korkuyorum biraz.
Ben müslinle yarım kundak yapmayı düşünüyorumKızlar kundak aldınız mı ya. Eşim sürekli şu internetteki videoları atıyor bebek kundakta sabah açınca geriniyor falan yabende üzülüyorum nedense bütün gece robot gibi heryerleri ağrıyacakmış gibime geliyor eşimde bebek kendini güvende anne karnında gibi hissediyormuş alalım diyor karar veremedim.
Henüz daha hastanedeyim, sıkı kontroller oluyo, 8 tüp kan aldılar, idrar testleri, tansiyon kontrolü, nts ler. Yarın hepsini bir araya getirip bir sonuca varacaklar, doğum mu yoksa eve mi gönderecekler diye. Tansiyonum sabahları 16/10 cikiyo, tansiyon ilacı başlattılar onu içince 14/8 e düşüyo en fazla. Ödem zaten hep var bide idrarimda az miktarda protein varmış, yarın teşhis koyacaklarmis bana. Ona göre ne yapacaklarına karar verecekler. Bende yarını bekliyorum inşallah hayırlısı ve sagliklisi olur.Canım nedir son durum varmı gelisme
Hayaller hayatlar olmayız inşBizim tatilde kar tatili Sapanca'dayine bı dört beş aylık oluruz diye mantıklı geliyor ama bakalım. 40 günlük bebekle deniz tatili fln beni yorar.. yüzmeyi de çok özledim aslında ama seneye artık nasipse benim koca da kamp yapmayı çok sever, bu yıl içinde kaldı artık
Maşaallah peki bebeğin bundan haberi var mıBiz evde nasıl baş edicez diye düşünüyorken eşininki büyük cesaret valla Beklediği kadar kolay uslu bi evladın olur inşaallah ne diyim
Ahahah aynen kampa yalnız gitse aklı kalacak diye gitmedi, şimdi tüm hayallerde bebiş de dahil oluyor. Ondan çok ben istiyorum aslında da onu bile söyleyemiyorum daha fazla umutlanmasın diye(baba balık burcuHayaller hayatlar olmayız inş
Bizdeki ve bizimkilerdeki bu heves gebelikte aşırı eve hapsolmamız ve zorlu gebelik geçirmemizden kaynaklı sanırım
Ay biz de Denizli’de kefe yaylasında kamp yapmıştık daha önce. Benimki ona da bi niyetlenmeye kalktı da dedim dur hele artık onun için yaşını doldursun bi
ilk çocuk olduğu cok belli değil mi
Biz çok bunaldık ya
İnşallah valla içimde bi Tazmanya canavarı var gibi hissediyorum inş dışarıya uslu çıkar
Çantaya gelene kadar adam besik için 2 yer dolandık hemen pes etti beni daha uğraştırma birini beğen al diyo benim zevkle yaptığım şeyleri o iş görüyorYa sizin eşler nasıl bilmiyorum ama ben sürekli eşimi sürece dahil etmek istiyorum, bugün çantayı hazırlarken geldi böyle bakıyor mesela eşyalara. Bir fikrin yok mu hangisi alsak hangisini koysak sence dedim, vallahi yok diyor
Yani babalık gerçekten sonradan kazanılıp öğrenilen bir şey galiba.
Ütüyü de beraber yaptık ona düz olan şeyleri bıraktım. Ağız mendili vs gibi. Nasıl yapacağız diyor halbuki biliyor ütü yapmayı ama korkuyor galiba :)))
Allah yardımcın olsun canim yardımcı olabilecek birileri varmi yanindaAh kızlar maalesef kırılmış çocuğun ayağı ve 3 hafya alçıda kalacak. Ama heran benim doğumum da olabilir napicam bilmiyorum.
24 saatlik idrara bakıyorlar mi, idrar toplattilar mi? Bı kez bende de çıktı idrarda protein, tansiyon ölçmeye başladım.. O zmn araştırip sormustum, eğer tansiyonda da sorun varsa 24 saatlik idrarda protein miktarına bakılır demişti.Henüz daha hastanedeyim, sıkı kontroller oluyo, 8 tüp kan aldılar, idrar testleri, tansiyon kontrolü, nts ler. Yarın hepsini bir araya getirip bir sonuca varacaklar, doğum mu yoksa eve mi gönderecekler diye. Tansiyonum sabahları 16/10 cikiyo, tansiyon ilacı başlattılar onu içince 14/8 e düşüyo en fazla. Ödem zaten hep var bide idrarimda az miktarda protein varmış, yarın teşhis koyacaklarmis bana. Ona göre ne yapacaklarına karar verecekler. Bende yarını bekliyorum inşallah hayırlısı ve sagliklisi olur.
Ayy bu mesajı görünce kendimi tutamadım yazmak istedimKızlar kundak aldınız mı ya. Eşim sürekli şu internetteki videoları atıyor bebek kundakta sabah açınca geriniyor falan yabende üzülüyorum nedense bütün gece robot gibi heryerleri ağrıyacakmış gibime geliyor eşimde bebek kendini güvende anne karnında gibi hissediyormuş alalım diyor karar veremedim.
Ay çok geçmiş olsun yaAh kızlar maalesef kırılmış çocuğun ayağı ve 3 hafya alçıda kalacak. Ama heran benim doğumum da olabilir napicam bilmiyorum.
Ay burçlar Farklı ama adam aynı sayılırAhahah aynen kampa yalnız gitse aklı kalacak diye gitmedi, şimdi tüm hayallerde bebiş de dahil oluyor. Ondan çok ben istiyorum aslında da onu bile söyleyemiyorum daha fazla umutlanmasın diye(baba balık burcu)
O canavardan bende de var, biraz daha zorlasa dışarıya da kendi çıkacak bu gidişleUmudunu şimdiden at çöpe sen..
Valla benimki de uyumuyoAy çok geçmiş olsun ya
Ay burçlar Farklı ama adam aynı sayılırben tamam hadi desem çoktan rezervasyonları yaptırır
Bi bebek hiç mi uyumaz
Ay umutlarımı çöpe atmak istemiyorum gebelikte çok çektik doğunca rahat ederiz belkisuanda geceleri benle uyuyup sabah benle uyanıyor gibi görünüyor en azından böyle devam eder umarım
Alacağım besik bir ay dolmadan bin lira zamlanmis ne olacak bu hal napicagiz bilmiyorumHadi yaaBenim biraz biraz yapmam lazım olmaz valla, kaldı para kuş kadar ekonomi battıkça.. Başka neyi ne kadar stoklayabilirim ki
Yaaa benim eşim de plan yapıyor bu hafta doğsa Eylül sonu 1 ayı biter, tatile gideriz diye
Ben sana daha fenasını söyleyeyim
Eşim ısrarla ekim sonuna 40 ı çıksın da Antalya’ya tatile gidelim diye plan yapmaya çalışıyorondan önce yolda 2 farklı şehre uğrayıp 40 uçuracakmışız
Kışın da kayak tatiline gidelimmiş
Ben de He diyip geçiyorum su an 40 ucurmaya okeyim sadece
Mayıs ayında da maça gidecekmişiz bi de
Yaa ben o esnemelere kıyamam gibime geliyor işte çocuk oh be der gibi esniyor sankiAyy bu mesajı görünce kendimi tutamadım yazmak istedimöncelikle sağlıkla gelsin bebişiniz Benim oğlumda kundağı açınca öyle bir enserdi ki o günleri hatırladım bayılırdık o hallerine ben oğluma e bebekten almıştım hazır kundaklar var illaki görmüşsünüzdür, ayak kısmı geniş olan. Onu az bir süre kullanabildim ama müslinle yarım kundak yaptım çok rahat uyurdu 4.aya kadar öyle uyuttum. Kundakta olunca gerçekten rahat uyuyorlar sıçrama durumu olmuyor naçizane tavsiye ederim
Bizde bulunsun diye hazır alacağız sanırım ama genel olarak müslin kullanacağımBen müslin bezle yapmayı düşünüyorum eski usul. Çok sıkı olmayacak zaten eşinin dediği gibi anne karnında gibi daha rahat güvende hissediyorlarmış. Her haline tutulucam zaten ekstra çabaya gerek yok ki. Ya bebeklerin bu parmak tutma olayı zaten beni bitiriyor kalbim tekliyor biAllahım düşündükçe sabırsızlanıyorum
Nst ye baglanirim buyuk ihtimal bu hafta insllah gebe okulunada girmeye firsatim olur necati bey soru sormaya bile izin vermedi soracaklarimi bile.unutturdu bana oyuzden deistim peki hangi doktora gidiyorsun sen şu andaGüzel faydalı bilgiler veriyorlar mesela bugün normal doğum yada sezeryan doğumda odalara nasıl yerleştirdikleri refekatçilerden vs .bahsettilerr. gebelikde sancılar nasıl ayırt edilir ne zaman hastaneye gidilmeli diye konulardan bahsettiler.genelde nstde sıra bekleyenlere soruyor hemşire sıra çoksa gelin eğitime girin diye eğitimden sonra nstye öncelikli olarak alıyorlar eğitime katılanları. Bi kere gebeliğin başında gittim o kadar övüyorlar diye zor randevu bulup gitmiştim bende sevmedim baştan savma geldi muayenesi şipşakdı ultrasyon kağıdı bile vermedi.
Benim de almayı düşündüğüm bebek arabası, karar verene kadar 800 lira zamlandı ve şimdi de stokta yokAlacağım besik bir ay dolmadan bin lira zamlanmis ne olacak bu hal napicagiz bilmiyorum
Doktoruma çarşamba günü Bu çocuklar uyuya uyuya büyümüyor mu benimki hiç uyumuyor dedimValla benimki de uyumuyogece bile üçte ve beste uyaniyorum genelde o da uyanık gün içinde aralarda uyursa işte, gece de 1 gibi hıçkırık seansimiz var, sonra uyuyoruz.
Doğar doğmaz rutin oluşturmak lazım, yoksa zaten yıpranan psikolojimize kurdele bağlarız
bu eşler hep aynı heeepYaaa benim eşim de plan yapıyor bu hafta doğsa Eylül sonu 1 ayı biter, tatile gideriz diyesırf tatil için çocuk 3 hafta erken gelsin istiyor ben de olur olur diyip duruyorum ne yapayım, katinaizmir bizim baba da balık burcu ve kampsa bayılır. Bu sene malum içinde kaldı hem kamp hem tatil, 4 gözle oğluşun doğmasını bekliyor planlar yapmış çoktan bisürü ama unuttuğu şey hayatımızdakinin minicik bir bebek olacağı
Herkeste aynı olacak diye bir yok canım ama sen illa böyle olacak diye sakın şartlama kendini; lohusalık evet zormuş ama hepimiz üstesinden geleceğiz inşallah şu geçen süreçte bile neler atlattıkCiddi misinBen eşim tarafından çok soğudum hamilelikte bir de bu güncelleme gelirse napıcam
Ya çok geçmiş olsunAh kızlar maalesef kırılmış çocuğun ayağı ve 3 hafya alçıda kalacak. Ama heran benim doğumum da olabilir napicam bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?