2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Evet ya detaylı çok güzeldi 1 saat sürmüştü bizimki Nst ye her girişte heyecan oluyor bence zaten. Kalp atışı iyi mi sancı var mı doktor ne diyecek vs hep bi heyecan Evet evet çikolata al yanına, biz ilkinde hazırlıksız gitmiştik - uyuyacağını hiç düşünmedik- hastanenin altında Starbucks var, doktorum uyumuş bebiş çikolata ye hemen diyince eşim de gidip oradan almıştı çikolata, ay elimin yarısı kadar bile yoktu ve 15 TL vermişti mecburen hala unutamadım 2.nst de hazırlıklı gittik neyse ki

Gayet güzel bir zamanlama, hele bir bebek doğsun biraz büyüsün yeniden dönersin iş hayatına belli mi olur.

Ben de 4 ay kullanıp dönmeyi planlıyorum malesef. Özel sektör malul ne kadar ücretsiz izin hakkımız olsa da kara listeye alınıyoruz bir kere.

Gerçi hele bi doğsunlar belki de gemileri yakıp devam ederim izne.

Bu arada kart demişken sağlık ocağından söylemişlerdi bana süt parası diye bir hakkımız varmış bizim, hemşire benim girişimi yaptı. Karta 75 TL para yüklendi kızlar. Tutar çok düşük ama olsun hakkım olan şeyi neden almayayım. Bunu da bi sorun.

Doğumdan sonra da almaya devam edecekmişiz bir süre.karta yüklenen para pek çok yerde geçiyor. Hemen bitiyor ama dediğim gibi hak verilmişse almak lazım.

Masallah ya harika kiyamam acisiyla birakiyorlar insallah bir an once alirlar d’à kurtulurdunua ciddi birsey cikmasinda
Yaa daha miniciklerken diyodunuya senin haftana gelebilsem diye bak dogdular da 1 gunluk bile oldular sana ben demiştim dicem dedim demi coook sukur
Evet sen hep soyledin stres yapma hizli gecer Ay bu gunleri gormek hayaldi vaeya masalim hamdolsun simdide hemsireleri Biktirdim gide gele
Ay benim kizimda oyle cabuk yoruluyor bugun ilk kez kucagima verdiler ama o kadar kablo cokki korktum bir zarar gelecek diye tutmaya insallah bir an once kurtuluruz
kucagina da veriyorlarmi o zaman hic birakmak istemiyor insan
Insallah pecan ya hepimizinki iyi olsun Yarin sutu daha cok istiyorum kizda icerse Diye umarim olur

maviss_34 insallah jemen iyilesir yoksa cok zorlaniyor insan

Ben de büyük ihtimalle yaşına girince fln dönerim iş hayatına diye düşünüyorum, nasip tabi
Bilmiyodum iyi oldu söylediğin Hatırlatayım ben bı yarın onlara

Hiç olmazsa bez masrafını azaltir

Heheh hele bı doğsun bebisler de gorucem ben babalarinizi bu sefer de diyecekler ki aman büyüsün de öyle gideriz gideceğimiz yere benim eşim araba da ağlayan bebeğe tahammül edemiyor stres oluyor adam bebek ağlayınca içi gidiyormuş ondan gezdik ama çok gezemedik buyuyene kadar boşuna dememiş atalarımız atlı sigmis da çocuklu sigamamis
Ben de 38+1de alınsın dedim doktorum erken bir gün bir gündür 39 başında alayım dedi
Benim de 38+3 de dedi hatta pazartesi olsun diye 38+2 de alin dedim bir gün için kuvez riskini almayalım dedi
Canım inşallah herşey yolunda gider ama hastanede gözetim altında olman güzel en azından müdahale edilebilir bir durumdasın evde bı başına ne yapacağını bilemiyor insan hakkınızda en hayırlısı olsun inşallah
Ah kızlar maalesef kırılmış çocuğun ayağı ve 3 hafya alçıda kalacak. Ama heran benim doğumum da olabilir napicam bilmiyorum.
Yavrum benim ya Allah kolayliklar versin şifa diliyorum en kısa zaman da iyileşmesi için hareketli bir çocuksa işiniz zor nasıl durduracaksiniz canim bide son zamanlarındasn
Kızlar by hafta nstye girecek var mı?
Salı günü kontrolüm var lalacim ikinci defa nst ye giricem
Süt parasini çok farklı biliyordum ben bu başka mi acaba canım doğum olduğunda hastane bildirim yapıyor SGK ya o şekilde PTT ye yatıyordu para benim zamanım da 130 liraydı şuan ne kadar hiç bilmiyorum bu dediğin başka bişey sanirim

Peki huseyin levent keskine aldinizmi hic ona aldimda sevval hocanin soyadi ne ona bakalim.bi ya

Kızlar benim merak ettiğim bir konu var, ben evliliğimin ilk yılında vajinismus oldum daha sonra tedaviyle yendim ama asla jelsiz ilişkiye giremiyordum hala da öyleydim, bu durumda olup normal doğum yapan var mı acaba, bu hafta çatı muayenesi falan yapılacak sanırım ve hala korkuyorum

Hiç bilmiyorum canım vajinusmus olup normal doğum yapan ama forumda araştırırsan bulabilirsin. Inşallah çatı muayenen iyi geçer. Normal doğum yaparsın. O zaman tamamen geçmiş olur o korkun.

Canım ben İzmit’teyim bizde 41 karta yükleniyor para; belediye destekli sanırım ama hemşire bana bunu Türkiye’nin her yerindeki uygulama gibi anlattı. Sen bir sorsana sağlık ocağına gittiğinde merak ettim ben de.

Süt parası devlet tek seferlik 300 tl gibi bi ücret veriyor diye biliyorum bnde maviss_34

Sadece ilk geldiğim gün idrar testi yaptılar, şimdi tekrar 3 tüp kan aldılar, bakalım sonuçları bekliyorum sabırsızlıkla, arada da ufak tefek kasılmalarım oluyor ama oda normal galiba.

Canim ben gecen sene agustosun basinda dogum yaptigim icin arasin cok yakin oldugu icin sezeryanlarin doktorum rahimin tasimiycagini dikislerin zarar görecegini söyledi ,ben de korkuyorum acikcasi sıkıntı yasamaktan riski göze alamam doktorada guveniyorum gecen sene gittigim doktora gidiyorum o yuzden 37 bucuklu haftada alicak bebegi insallah saglikla gelir maviss_34

Arası yakın olunca öyle mi oluyormus Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canim benim 4 sene gecmesine rağmen dikiş yerlerim gerilip sızlıyor seninde mi öyle, hiç korkma kilosu falan iyiyse kuvoze falan girmez Allah'ın izniyle

Süt parası devlet tek seferlik 300 tl gibi bi ücret veriyor diye biliyorum bnde maviss_34
Kizlar esimin calisma alanini da kapsadigi icin biliyorum ayrintili anlatayim Aile ve sosyal politikalar yardimlasma kurumuna basvuru yapacaksiniz ilk cocuk 300 tl 2. Cocuk 400 3. Cocuk ise 600 tl annenin adina ptt ye dogum parasi yatacak 25 gun icinde yatiyor 2015 yilindan sonra dunya ya gelen tum cocuklari kapsiyor. Sigortada ki ise sut parasi o da 130 tl gibi bir tutar idi. Bu iki yardimda tek seferlik veriliyor butun anneler icin gecerli calisan calismayan sart yok.

Ben bu uygulamayı daha önce okumuştum bu sadece Kocaeli Belediyesi uygulamasıymış, 41 Karta yapılan yükleme doğumdan önce 3 ay ve doğumdan sonra 3 ay olacak şekilde toplam 6 aylık süt parası yatıyormuş marketlerde geçerli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…