2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Süt parasini çok farklı biliyordum ben bu başka mi acaba canım doğum olduğunda hastane bildirim yapıyor SGK ya o şekilde PTT ye yatıyordu para benim zamanım da 130 liraydı şuan ne kadar
Süt parası tek seferlik veriliyor diğer adı da emzirme ödeneği olarak geçiyor, 2022 yılı için belirlenen tutar 316 tl sanırım. Herhangi bir başvuru vs yapılmıyor, doğum yapılan hastane sgk sistemine doğumu işliyor. Ancak anne SSK lı çalışan
ya da SSK lı çalışanın çalışmayan eşi olmalı yazıyor önemli noktalarda. Doğumdan sonra 2 ay içinde annenin adına tc kimlik no su ile ptt den ya da edevlette ptt ödemeleri için tanımlı hesap varsa oraya yatırılıp alınıyor.
Doğum yardımı da tek seferlik o da ayrı bir ödeme.

doğumdan sonra mı başvurucaz şimdi mi?

Detaylı anlatımın için teşekkürler canım, ben de baktım sonrasında e devlet üzerinden başvuru imkanımız da varmış.

Benim bu bahsettiğim belediye destekli olabilir, hemşire bana doğumdan sonraki 6 daha alacaksın dedi. Söylediğim gibi bir karta 75 TL yükleniyor, belki sizlerin belediyeleri de böyle imkanlar tanımıştır yine de bi sormak lazım sağlık ocağına.

Heh evet. Ortaya bir taş attım gibi oldu

Ben 75 TL’mi alıp bozdur bozdur harca yapıyorum. Daha bir kere aldım gerçi

Canım hayırlı olsun masallahhhhhh taze anne :)

Heh evet. Ortaya bir taş attım gibi oldu

Ben 75 TL’mi alıp bozdur bozdur harca yapıyorum. Daha bir kere aldım gerçi
Aylık 5 lt süt zor alıyorsun hamileye/ emziren anneye biçtikleri süt içme hakkı bu. Geçerli olduğu marketlerdeki süt fiyatlarını bilmiyorum gerçi inş 5 lt süt e yetiyordur üzücü yani
Ben almadım ya ikametgah su an İstanbul’da uğraşmadım hiç

Kızlar selamlar, anne yanı kullanan var mı aranızda? Ben 8-9 ay kullanmalık bir beşik bakıyorum da ne önerirsiniz? Büyük bir beşik de olsun istemiyorum ama baby plus ya da chicco anne yanı alsam çok mu kısa süreli kullanılıyor onlar? Ya da küçük ahşap beşikler var anne yanı olabilen onlardan mı alsam. Var mı bir öneriniz?

Merhaba ben yoyko anne yani tercih ettim, henüz kullanmadım tabi ama gayet sağlam duruyor.

Merhaba, ben chicco’nun baby hug 4 in 1 air olanını aldım. Anne yanı olarak 6-7 ay kullanılıyor sonra sandalye, mama sandalyesi vs olarak 2 yaşına kadar kullanılıyormuş. Hastane yatakları gibi, reflü yatağı falan almama gerek kalmadı. Kullanan arkadaşım önermişti.

Gerçekten inanılmaz rakamlar, ben geçen bir marketten süt alayım dedim 18 liraya alabildim. Raflarda en uygun oydu. Biz alıyoruz çok şükür ama bu emzirme süt doğum yardımları tutarları çok çok düşük

Baksana telaffuz edilen rakamlar 300-400 TL ama en basitinden ufak bir zıbın bile 100 TL’den aşağı değil. Değişik

Evet işte çok şükür biz ulaşabiliyoruz ama bu zamanda her şeyin fiyatı 3 katına çıkmışken kızıyorum böyle şeylere

Canım hayırlı olsun masallahhhhhh taze anne :)
Kuzum cok tesekkur ederim Darisi en hayirli zaman da basina insallah
Magnifiaque canım nasılsın güncelle bizi
Lala kuzum benim agrilarim var o gecmedi sonra iyim sukur
sutum geksin diye cabaliyorum
birde lohusa oldum sanirim
oglum hamdolsun toparliyor teyzesi
mama ve sut icmeyi ogreniyor emmeyi bilmiyorlar daha
kizim daha zor durumda oksijende o kardesi ne gore biraz daha zayif cok kilo verdi 1745 kiloda oksijen ciksa nefesi duzelip daha iyi olacak
bu sabah ikisinide kucagima aldim
ne kadar tarifsiz guzel bir hismis anlatamam ilk kez korkmadan doya doya
bir an once kavusmak istiyorum

rabbim insallah hayirlisiyla kucaginiza almayi nasip etsin
gelecekten bildiriyorum dogum sonrasi zor ama asiri guzel surecler

Merhaba kızlar acaba oda termometresi alanınız var mı aldıysanız hangi marka tercih ettiniz önerileriniz nelerdir şimdiden teşekkür ederim

ya kızlar hastane çantasına bebek battaniyesi koydunuz mu ?
izmir ' de yaşıyoruz, tam doğum tarihi belli değil ama battaniye koysam mı pike yeterli mi bilemedim
Canım bende İstanbul'dayım bir tane normal battaniye iki tane hastane çıkışı battaniyesi bir tane de muslin battaniye koydum hepsini kullanacağımı sanmıyorum ama dursun çanta da ne olur ne olmaz diye düşündüm malum Eylül ayı olduğu için ortada kalıyor insan

Magniş okuyunca o kadar duygulandım ki aklıma ikimizin de o çift çizgiyi beklediği zamanlar geldi . Senin beni ikna etmeye çalışıp hadi bak sende hamilesin bence demen benim yok değilim diye umutsuz olmam

Ay şimdi ne güzel bir anne oldun. Oy hem kız hem oğlan Allahım bekletti seni ama ikisini de birden tattırdı . İnşallah bir an önce çıkacaklar merak etme çıkınca tüm bu anlar unutulacak. Şimdi düşün sanki o gebeliği biz beklememişiz gibi . Sütü hiç kafana takma emin ol zamanla çoğalacak . Bebislerinle ve eşinle mutlu ve sağlıklı olun her zaman canim benim

Kızlar aldığınız geceliklerden fikir verin cildiricam yoksa son olarak onu da alayım fa kapatayım su çantayı hastaneye iki gecelik düşündüm ben sezeryan olacağı için pijama takımı almadım doğru mu yaptım bilmiyorum

ya kızlar hastane çantasına bebek battaniyesi koydunuz mu ?
izmir ' de yaşıyoruz, tam doğum tarihi belli değil ama battaniye koysam mı pike yeterli mi bilemedim
Canım ben de izmirdeyim
Penye ve muslin battaniye koyacagim
Ne olur ne olmaz1 tane orta kalinlikta battaniye koyarim
Ben de 2 tane gecelik aldim hastane icin
Onceki sezeryanlarimda pijama hic kullanmadim
O yuzden pijama almiyorum hastane icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…